نمونه قرارداد استخدام سرایدار و مطالب مرتبط با شغل سرایداری

2 سال پیش
نمونه قرارداد استخدام سرایدار

نمونه قرارداد استخدام سرایدار یکی از قراردادهای مهم مشمول قانون کار است که افراد زیادی از آن برای استخدام نیروی نظافتی و خدماتی برای ساختمان مدرسه، شرکت و آپارتمان استفاده می‌نمایند. استخدام سرایدار مطمئن و کاردرست اهمیت زیادی دارد؛ چراکه امروزه اکثر مردم در آپارتمان‌های چندطبقه زندگی کرده و اکثر شرکت‌ها و واحدهای تجاری نیز در برج‌های چندین‌طبقه است و همین موضوع باعث می‌شود نیاز به سرایداری که وظیفه مراقبت و نظافت را بر عهده دارد، بسیار احساس شود.

نیروی انسانی سرایداری با انعقاد نمونه قرارداد استخدام سرایدار مشغول به فعالیت در آپارتمان‌ها و شرکت‌ها می‌شود. این قرارداد یکی از قراردادهای مشمول قانون کار است و بر اساس آن سرایدار در ازای دریافت حقوق و مزایا، برای کارفرما کار می‌کند. این قرارداد کار ممکن است دائم، موقت، آزمایشی یا آموزشی باشد و طرفین در زمان انعقاد قرارداد، نوع این قرارداد را مشخص می‌نمایند.

نمونه قرارداد استخدام سرایدار با تمام جزئیات و موارد مندرج در آن در بانک قرارداد لامینگو موجود است و شما نیز اگر به‌دنبال استخدام سرایدار هستید و یا می‌خواهید به‌عنوان سرایدار مشغول به کار شوید، می‌توانید از طریق لینک زیر به این قرارداد دسترسی یابید.

دریافت نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

سرایدار کیست؟

سرایدار شخصی است که به‌صورت شبانه‌روزی در ساختمان حضور داشته و مسئول مراقبت و محافظت است. این افراد از طریق عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار شروع به کار در مجتمع‌های گوناگون می‌نمایند. سرایداران در ساختمان‌ها زیر نظر مدیر ساختمان فعالیت نموده و وظیفه برقراری نظم را بر عهده دارند و کارهای روزمره ساختمان مانند بررسی تأسیسات ساختمان، کنترل رفت‌وآمدها و جلوگیری از سرقت را انجام می‌دهند.

این اشخاص باید دارای شرایطی باشند تا بتوانند به‌عنوان نیروی سرایداری استخدام شوند؛ برای مثال، سرایدار ساختمان باید با قوانین ایمنی و اطفاء حریق آشنا باشد، باید مرد باشد، نباید سوء پیشینه داشته باشد، در اکثر ساختمان‌ها شرط استخدام سرایدار متأهل بودن سرایدار است، شخص سرایدار باید توان جسمی برای انجام برخی کارهای ساختمان را داشته باشد و مواردی دیگر که در قرارداد استخدامی ذکر می‌گردد.

از آنجا که سرایداری یک شغل تمام‌وقت است، این افراد اصولاً در ساختمان یک سوییت تحت عنوان اتاق سرایداری داشته و در آنجا اقامت می‌کنند. وظایف سرایدار مدرسه با وظایف سرایدار شرکت متفاوت است و در ادامه مطلب به شرح این وظایف می‌پردازیم.

 

این مطلب را بخوانید: سرایدار کیست و چه وظایفی دارد؟

 

استخدام سرایدار برای ساختمان چه اهمیتی دارد؟

امروزه با توجه به گسترش شهرنشینی و همین‌طور سکونت افراد در آپارتمان‌های چندطبقه و همچنین ساخت‌وساز بی‌رویه برج‌های تجاری، اهمیت استخدام شخصی که وظیفه محافظت و مراقبت از این ساختمان‌ها را بر عهده دارد، بسیار چشمگیر است و مدیران این ساختمان‌ها همواره به‌دنبال جذب و استخدام فردی مطمئن به‌عنوان سرایدار هستند و هرروزه تعداد زیادی آگهی استخدامی در سایت‌های کاریابی منتشر می‌گردد.

در ساختمان‌های مسکونی اهمیت استخدام سرایدار بسیار زیاد است؛ چرا که این افراد ترددهای مختلف را کنترل می‌نمایند و درواقع وظیفه حفظ امنیت ساختمان و ساکنینش را بر عهده دارند. این افراد با سکونت تمام‌وقت در ساختمان، از آسیب‌های احتمالی جلوگیری نموده و اگر برای یکی از واحدهای آپارتمانی مشکلی به وجود بیاید و ساکنین آن در منزل نباشند، سرایدار این موضوع را اطلاع داده و مانع گسترش آن مشکل یا آسیب می‌شود.

همین‌طور استخدام سرایدار از نظر ایجاد نظم در امور ساختمان بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که یکی از وظایف این اشخاص در متن نمونه قرارداد استخدام سرایدار، برقراری نظم در آپارتمان است و سرایداران این نظم را با انجام اموری مشخص انجام می‌دهند.

علاوه بر این، استخدام سرایدار برای شرکت نیز اهمیت زیادی دارد؛ یکی از وظایف سرایدار شرکت، نظافت لابی و ساختمان است که باعث آراستگی بنا می‌شود و این موضوع، تأثیر زیادی بر جذب افرادی دارد که به‌عنوان مشتری وارد شرکت می‌شوند. همچنین سرایدار ساختمان به واحدهای مختلف سرکشی نموده و از این طریق باعث حفظ امنیت شرکت می‌شود.

درنتیجه تمام موارد بالا، استخدام سرایدار از طریق عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار بسیار اهمیت داشته و افرادی که می‌خواهند نظم و امنیت در محل زندگی و یا کار آن‌ها فراهم باشد، موظف می‌باشند سرایداری مطمئن و وارد به شغل سرایداری استخدام نمایند.

 

نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

 نمونه قرارداد استخدام سرایدار و موارد مندرج در آن به چه صورت است؟

نمونه قرارداد استخدام سرایدار، یک قرارداد مشمول قانون کار است که روابط کاری بین سرایدار و کارفرما را شرح می‌دهد. در متن این قرارداد وظایف سرایدار، حق و حقوق سرایدار، تعهدات کارفرما که ممکن است مدیر ساختمان مسکونی یا تجاری باشد و شرایط فسخ این رابطه کاری و دیگر موارد لازم درج می‌گردد.

قرارداد استخدام سرایدار یک قرارداد کار است که طرفین آن کارگر و کارفرما می‌باشند. قراداد کار عبارت است از قراردادی کتبی یا شفاهی که به‌موجب آن، کارگر در قبال دریافت حق‌السعی، کاری را برای مدت موقت یا غیرموقت برای کارفرما انجام می‌دهد. براساس تعریف قانون کار، کارفرما شخصی می‌باشد که با پرداخت حق‌الزحمه، فرد یا افرادی را برای انجام کار در اختیار می‌گیرد و کارگر، شخصی است که در قبال دریافت مبلغی، کاری را برای کارفرما انجام می‌دهد.

در تعریف قانون کار، کارگر یک کلمه کلی است و افراد زیادی براساس این تعریف، کارگر تلقی می‌شوند. برای مثال، سرایدار کارگر محسوب شده، مشاور املاک کارگر محسوب شده، کارشناس فروش کارگر محسوب شده و به همین ترتیب هر شخصی که با استناد به قانون کار به استخدام شخص حقیقی یا حقوقی درمی‌آید، کارگر نامیده می‌شود. در ادامه مطلب، به موارد مندرج در نمونه قرارداد استخدام سرایدار و همچنین مواردی که طرفین باید در این قرارداد حتماً ذکر نمایند، می‌پردازیم.

 

1) نوع قرارداد

قرارداد استخدامی قانون کار ممکن است به‌طور دائم، موقت، آزمایشی یا آموزشی باشد. گاهی اوقات شرکت‌ها و سازمان‌هایی که به‌دنبال جذب نیرو هستند، قرارداد آزمایشی با این افراد منعقد نموده تا توانایی آن‌ها برای انجام کار بسنجند. همچنین ممکن است قرادادی بین کارفرما و شخص منعقد گردد که براساس آن، فرد باید دوره‌های آموزشی را فرا گیرد و پس از آن قرارداد خود را نهایی نماید. در نمونه قرارداد استخدامی، نوع قرارداد منعقدشده باید مشخص گردد؛ چرا که شرایط هر قرارداد با دیگری متفاوت خواهد بود.

 

2) عنوان قرارداد

عنوان قرارداد، نامی است که طرفین برای قرارداد خود انتخاب می‌نمایند و یکی از مهم‌ترین ارکان هر قراردادی است. عنوان قراردادی که درآن شخص حقیقی یا حقوقی اقدام به استخدام نیروی سرایداری می‌نماید، نمونه قرارداد استخدام سرایدار می‌باشد. البته این نکته نباید از نظر دور بماند که اهمیت مفاد و محتوای قرارداد از عنوان آن بیشتر است؛ برای مثال، اگر قراردادی ماهیتاً استخدامی باشد اما عنوان آن پیمانکاری انتخاب شود، قرارداد استخدامی خواهد بود.

 

3) طرفین قرارداد

یکی دیگر از مواردی که باید در نمونه قرارداد استخدام سرایدار حتماً ذکر گردد، مشخصات طرفین این قرارداد که کارفرما و کارگر (سرایدار) هستند، می‌باشد. در قسمت مشخصات کارفرما، اگر کارفرما شخص حقوقی باشد و مثلاً شرکتی باشد که قصد دارد سرایداری استخدام نماید، باید مشخصات این شخص حقوقی مانند شماره ثبت، شماره آدرس، شماره تلفن و مواردی این‌چنینی ذکر گردد و اگر کارفرما شخص حقیقی باشد، مشخصات این شخص مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، سال تولد و دیگر موارد لازم ذکر می‌گردد.

به‌دلیل اهمیت شغل سرایدار، بهتر است دیگر مشخصات سرایدار مانند گواهی سلامت، گواهی سوء پیشینه و گواهی عدم اعتیاد نیز در بخش مشخصات قید گردد.

توجه داشته باشید که اگر نماینده شخص حقوقی به نمایندگی بخواهد طرف این قرارداد باشد و قرارداد را امضاء نماید، باید مشخصات کامل این نمایند نیز در متن نمونه قرارداد استخدام سرایدار ذکر گردد.

 

4) موضوع قرارداد

موضوع هر قرارداد فعالیتی است که آن قرارداد برای انجام آن منعقد گردیده است و طرفین قصد دارند با انعقاد این قرارداد به آن بپردازند. در نمونه قرارداد استخدام سرایدار، موضوع قرارداد انجام فعالیت‌های سرایداری مانند نظافت و تعمیر است و درنتیجه، موضوع قرارداد استخدام سرایدار نیز همین موضوع می‌شود.

 

5) مدت قرارداد

مدت هر قرارداد با نوع آن قرارداد ارتباط دارد. در قراردادهای کار دائم، تعهدات طرفین در قرارداد به‌صورت بلندمدت می‌باشد؛ اما در قراردادهای کار موقت و یا قراردادهایی که هدف از انعقاد آن انجام موضوعی در بازه زمانی مشخص است، تعیین مدت قرارداد، یعنی مدتی که در آن تعهد قراردادی باید انجام گردد و در واقع فاصله زمانی ابتدا تا انتهای قرارداد، ضروری می‌باشد. مدت قرارداد، تعیین‌کننده مدت اعتبار و لازم‌الاجرا بودن آن است. در قرارداد استخدام سرایدار نیز بسته به اینکه این قرارداد از نظر مدت چه نوع قراردادی است، مدت آن معین می‌‌گردد.

 

6) تعهدات طرفین در قرارداد

در این قسمت قرارداد، تعهدات قراردادی طرفین قرارداد استخدام سرایدار ذکر می‌گردد. تعهدات سرایدار با توجه به اینکه سرایدار چه مکانی است، متفاوت است و درنتیجه، نوع قراردادهای استخدامی نیز براساس این موضوع متفاوت می‌باشند. با وجود این، همه سرایدارها وظایفی دارند که مشترک است و برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: نظافت حیاط، پارکینگ، راه‌پله و پشت‌بام، سرکشی به فضاهای مختلف ساختمان، بررسی تجهیزات ساختمان و جلوگیری از خرابی‌های احتمالی، کنترل رفت‌وآمدها، گزارش موارد لازم به مدیریت، استفاده از وسایل ایمنی در موارد لازم و دیگر وظایف سرایداری.

همچنین کارفرما نیز در قرارداد استخدام سرایدار وظایف و تعهداتی در قبال سرایدار دارد که به بیان آن‌ها می‌پردازیم:

الف) تهیه مکان مناسب برای سکونت سرایدار

کارفرما موظف است مکان مناسبی برای اقامت سرایدار در قراردادهایی که سرایدار ملزم به حضور شبانه‌روزی در ساختمان است، مهیا نماید.

ب) پرداخت حقوق در زمان معین

کارفرما باید حقوق سرایدار را که مبلغ آن در متن نمونه قرارداد استخدام سرایدار ذکر گردیده است، در موعد معین پرداخت نماید.

ج) پرداخت بیمه

به‌موجب قانون کار، کارفرما موظف است کارگر را نزد سازمان بیمه تأمین اجتماعی بیمه نماید. اگر کارفرما از انجام این وظیفه اجتناب نماید، از سوی نهادهای مربوطه با وی برخورد قانونی خواهد شد.

د) پرداخت عیدی و پاداش سالانه

براساس ماده واحده قانون مربوط به عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار، کارفرما مکلف است به ازای یک سال کار، معادل شصت روز مزد به‌عنوان عیدی و پاداش سالانه به کارگر که در اینجا سرایدار است، پرداخت نماید.

 

7) مبلغ قرارداد

مبلغ قرارداد استخدامی، میزان حقوق و یا همان دستمزدی است که کارگر دریافت می‌کند. این مبلغ اصولاً به‌صورت ماهیانه پرداخت شده و در متن نمونه قرارداد استخدام سرایدار ذکر می‌گردد که این موضوع نباید از حداقل حقوق اعلامی قانون کار کمتر باشد.

 

8) محل اجرای قرارداد

محل اجرای قرارداد، همان محل کار سرایدار است که ممکن است ساختمان مسکونی، تجاری، مدرسه یا باغ‌ویلا باشد. در اغلب ساختمان‌ها که جمعیت ساکن در آنجا کم می‌باشد، سرایدار ساختمان درواقع نگهبان آنجا نیز هست. سرایدار ممکن است همان هشت ساعتی را که براساس قانون کار مکلف است در محل باشد و یا سرایداری باشد که وظیفه داشته باشد 24ساعته در محل حضور یابد. این موضوع بر مبنای قرارداد و توافقی است که طرفین با یکدیگر نموده‌اند.

 

9) فسخ قرارداد

در این بند از قرارداد، شرایطی که در صورت ایجاد آن‌ها طرفین قرارداد می‌توانند نمونه قرارداد استخدام سرایدار را فسخ نمایند، ذکر می‌گردد. عواملی مانند توافق با یکدیگر برای فسخ قرارداد، غیبت ناگهانی سرایدار و عدم حضور در محل کار بدون اطلاع به کارفرما، سرپیچی سرایدار از وظایف قراردادی، استعفای رسمی سرایدار و ارتکاب جرم توسط سرایدار و رفتن به زندان.

 

10) احاله به قانون کار

دیگر موارد مطرح در روابط کارفرما و سرایدار مانند روزهای تعطیل، حق اولاد و غیره، به قانون کار واگذار می‌گردد تا طبق این قانون انجام شود.

 

نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

حق و حقوق سرایدار استخدامی در ساختمان چیست؟

افرادی که در ساختمان سکونت دارند و یا درآنجا مشغول به کار می‌باشند، باید توجه نمایند که سرایدار ساختمان مکلف به انجام امور شخصی ساکنین نمی‌باشد؛ مگر با توافق طرفین. بر همین اساس، ساکنین نمی‌توانند اموری مانند شست‌وشوی ماشین و یا نظافت منزل خود و همین‌طور انجام خریدهای شخصی‌شان را بدون پرداخت دستمزد به سرایدار محول نمایند؛ چرا که این موارد از وظایف سرایدار استخدامی نمی‌باشد.

سرایدار استخدامی حق دارد در صورت اتمام همکاری، تمامی مزایای قانونی خود را از کارفرما دریافت نماید. به همین دلیل، سرایدار باید تمام مدارکی را که از نمونه قرارداد استخدام سرایدار دارد، حفظ نماید.

مدت قرارداد استخدام سرایدار معمولاً سه ماه می‌باشد که این مدت در صورت رضایت ساکنین ساختمان و همین‌طور توافق کارفرما و سرایدار می‌تواند تمدید گردد.

سرایدار استخدامی حق سنوات و مزایای کار نیز دارد. براساس قانون کار، در صورت خاتمه قرارداد کار، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر به کار اشتغال داشته است، برای هرسال سابقه، براساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به‌عنوان مزایای پایان کار به سرایدار پرداخت نماید.

علاوه بر موارد بالا، سرایدار حق دارد با خانواده خود در واحد سرایداری ساکن شود و در خصوص اجاره‌بها، سرایدار می‌تواند این مبلغ را خود پرداخت نموده و یا با توافق کارفرما، این مبلغ از حقوق وی کسر گردد و یا در ازای این مبلغ، کار بیشتری علاوه بر وظایف خود در ساختمان انجام دهد.

 

بیشتر بخوانید: درباره حق و حقوق سرایدار چه می‌دانید؟

 

سرایدار مدرسه چه وظایفی دارد؟

پیش از این ذکر نمودیم که قراردادهای استخدامی با یکدیگر متفاوت هستند؛ چرا که وظایف سرایدار بسته به اینکه در چه محلی فعالیت می‌نماید، متفاوت است. سرایدار ممکن است در ساختمان‌های مسکونی، ساختمان‌های تجاری، ویلا، باغ و هر محل دیگری مشغول به کار باشد. در ادامه قصد داریم به شرح وظایف سرایدار مدرسه بپردازیم.

1) سرایدار مدرسه وظیفه دارد یک ساعت قبل از حضور سایر افراد ازجمله دانش‌آموزان و معلمین و کادر اداری در مدرسه حضور یابد و پس از پایان روز کاری نیز برای نظافت کلاس‌ها و حیاط و دیگر قسمت‌های مدرسه، در مدرسه بماند؛

2) سرایدار مدرسه باید از وسایل موجود در مدرسه مراقبت نماید؛

3) سرایدار مدرسه باید تمهیدات ایمنی کلاس‌ها و تأسیسات مدرسه را بررسی نماید؛

4) موارد لازم را به انبار مدرسه انتقال دهد؛

5) لیست خرید مدرسه را تهیه کند؛

6) زباله‌های مدرسه را تخلیه نموده و مواد دورریختنی را به خارج از مدرسه منتقل نماید؛

7) به عوامل و کادر مدرسه برای برگزاری مراسم‌ها کمک کند؛

8) از معلمین و مهمان‌ها در مراسم‌ها پذیرایی کند؛

9) در محیط مدرسه حضور داشته و امنیت مدرسه را تأمین نماید؛

10) اموری مانند روشن کردن شوفاژ، بخاری و سایر وسایل گرمایشی را قبل از حضور دانش‌آموزان انجام دهد؛

11) چراغ‌های مدرسه را روشن نماید؛

12) سیستم صوتی را برای اجرای مراسم صبحگاهی تنظیم کند؛

13) برای بوفه مدرسه و استفاده دانش‌آموزان خوراکی و تنقلات تهیه نماید؛

14) به کلاس‌های درس پس از اتمام ساعت درسی سرکشی نموده و وسایل گمشده دانش‌آموزان را در مکانی مشخص جمع‌آوری نماید.

 

سرایدار شرکت چه وظایفی دارد؟

سرایدار شرکت شخصی است که امور مربوط به شرکت را مانند نظافت، خرید مایحتاج و حفاظت از ساختمان، انجام می‌دهد و بر اساس نمونه قرارداد استخدام سرایدار وظایفی برعهده دارد، وظایفی مانند:

1) حفاظت از ساختمان و واحدهای مختلف شرکت؛

2) کنترل رفت‌وآمدها و ترددهای شرکت؛

3) پذیرایی از میهمانان شرکت؛

4) نظافت راه‌پله، آسانسور، لابی و درهای ورود و خروج؛

5) سرکشی به بخش‌های مختلف شرکت؛

6) رسیدگی به باغچه‌ها در فضای بیرونی و حیاط شرکت؛

7) گزارش‌دهی به مدیر خود درباره تخلفات و بی‌نظمی‌ها؛

8) اطلاع‌رسانی به بخش‌ها و واحدهای مختلف درباره تصمیمات رئیس ساختمان تجاری؛

9) جمع‌آوری شارژ ساختمان از واحدهای تجاری مختلف؛

10) کنترل نظم پارکینگ و جلوگیری از هرج‌ومرج؛

11) برف‌روبی فضای بیرونی ساختمان به هنگام بارش برف؛

12) تنظیم وسایل گرمایشی و سرمایش در فصول مختلف سال؛

13) حضور در محل شرکت یک ساعت قبل از حضور مشغولین به کار در آنجا و انجام فعالیت‌های روزانه؛

14) روشن کردن چراغ‌های ساختمان و خاموش کردن آن‌ها پس از اتمام روز کار؛

15) داشتن رفتار محترمانه با ارباب‌رجوع.

 

بیشتر بخوانید: شرح وظایف سرایدار شرکت

 

 سرایدار ویلا و ساختمان چه وظایفی دارد؟

اصولاً تمام افراد در جهت حفظ امنیت و حفاظت از ساختمان مسکونی یا ویلای خود اقدام به استخدام سرایدار و عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار می‌نمایند و به این ترتیب، خیال خود را بابت امنیت ملک، خصوصاً در هنگامی که خودشان در محل ساختمان یا ویلا حضور ندارند، راحت می‌نمایند. این سرایداران وظایفی را برعهده دارند که با برخی از آن‌ها در ادامه آشنا می‌شویم:

1) حضور 24ساعته در محل ویلا؛

2) نظافت اتاق‌ها، درهای ورودی و خروجی، پارکینگ، محوطه حیاط و سایر قسمت‌های ویلا یا ساختمان؛

3) رعایت اصول ایمنی ساختمان و ویلا؛

4) آبیاری گیاهان و مراقبت از فضای سبز؛

5) انجام امور لازم در هنگام بروز حوادثی مانند زلزله و آتش‌سوزی؛

6) جمع‌آوری کیسه‌های زباله و انتقال آن‌ها به بیرون از ساختمان؛

7) بررسی موتورخانه و سایر تجهیزات ویلا یا ساختمان؛

8) تعویض لامپ‌های سوخته؛

9) تعویض پوشال کولرها در فصل گرم سال و راه‌اندازی آن‌ها؛

10) چک کردن شوفاژها و وسایل گرمایشی ویلا یا ساختمان در فصول سرد سال.

جهت کسب اطلاعات بیشتر، اینجا کلیک کنید.

 

نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

چگونه سرایدار را بیمه نماییم؟

تمام کارفرمایان بر اساس قانون کار وظیفه دارند کارگران خود را نزد سازمان بیمه تأمین اجتماعی بیمه نمایند. اگر کارفرما از انجام این وظیفه تخطی نماید، از سوی نهادهای مربوطه با وی برخورد خواهد شد و کارفرما باید مبلغ بیمه را برای ایامی که پرداخت نکرده است، بپرداز و علاوه بر آن، جریمه تخلف از این تکلیف قانونی‌اش را نیز باید پرداخت نماید. درنتیجه، هرجایی که رابطه استخدامی برقرار باشد، کارفرما باید این بیمه را پرداخت نماید.

طبق ماده 48 قانون کار و همچنین مواد 36 و 39 قانون تأمین اجتماعی، بیمه کارگر الزامی است و تحت هیچ عنوانی این تعهد قابل سلب نمی‌باشد. کارگری که کارفرما حق بیمه وی را پرداخت ننموده است، می‌تواند با مراجعه به مراجع حل اختلاف اداره کار، این موضوع را با ارائه مستندات پیگیری نماید.

باید دقت نمود که حتی اگر خود کارگر رضایت به عدم دریافت حق بیمه نماید، این حق قابل سلب نبوده و کارفرما باید بیمه را پرداخت نماید. کارفرما باید توجه نماید موارد بالا کاملاً انجام گردد؛ در غیر این صورت، مشمول جریمه نقدی خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: چگونه سرایدار را بیمه کنیم؟

 

چرا باید در تنظیم نمونه قرارداد استخدام سرایدار دقت نماییم؟

قرارداد میان سرایدار و مدیر یا صاحب ملکی که سرایدار در آنجا کار می‌کند، تابع قانون کار و قالب این قرارداد، قالب قراردادهای استخدامی قانون کار می‌باشد. افراد باید توجه کنند بهترین نوع قرارداد برای استخدام سرایدار، قرارداد کار موقت می‌باشد که اصولاً سه‌ماهه است و افراد می‌توانند پس از اتمام مدت، قرارداد را تمدید نمایند.

اگر قرارداد منعقده میان سرایدار و کارفرمای وی به‌طور صحیح و قانونی منعقد نگردد، حقوق سرایدار پایمال می‌شود و بارها شاهد این موضوع بوده‌ایم که کارفرمایان حقوق سرایدار و مستخدم را پرداخت نکرده و از دادن حق و حقوق قانونی این افراد به آن‌ها، اجتناب نموده‌اند و سرایدار نیز به‌دلیل نداشتن و نبود قراردادی صحیح و قانونی، نتوانسته‌اند پیگیری لازم را برای اخذ حق و حقوق خود انجام دهند.

علاوه بر این، باید در تنظیم قرارداد استخدامی سرایدار و به‌خصوص بند تعهدات سرایدار بسیار دقت نمود؛ چرا که اگر این وظایف واضح و مشخص نباشند، ممکن است سرایدار از انجام برخی از وظایف خود سر باز بزند و یا ساکنین و اعضای ساختمان از سرایدار تقاضای انجام اموری بیش از آنچا وظیفه سرایدار است، داشته و از وی مواردی را درخواست نمایند که در قرارداد استخدامی ذکر نگردیده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر، این مطلب را بخوانید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن پایانی

در هر ملک و یا ساختمان و مجتمعی، افراد باید قبل از استخدام سرایدار و مستخدم به یک توافق جمعی در این زمینه رسیده و بعد از آن اقدام به استخدام سرایدار نمایند و توجه داشته باشند که با مستخدم ساختمان باید با احترام کافی رفتار نمایند. وظایف و مسئولیت‌های سرایدار در متن قرارداد استخدامی روشن و مشخص است و کارفرما نباید بیش از آنچه در قرارداد قید شده است، از سرایدار انتظار داشته باشد. علاوه بر این، باید دقت نمود که پیدا کردن فردی برای انجام وظایف سرایداری که هم آشنا به کار باشد و هم توان انجام کار را داشته باشد و علاوه بر این‌ها فردی مطمئن و معتمد باشد، بسیار سخت است و در نتیجه، کارفرمایان باید در استخدام سرایدار بسیار دقت نمایند تا آرامش و امنیت اعضای ساختمان حفظ شده و نظم لازم در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، باغ و یا مدرسه برقرار گردد.

بلاگ حقوقی لامینگو بستری است که شما می‌توانید محتواهای حقوقی مورد نیاز را در  آنجا مطالعه نمایید و درصورتی‌که مشکلی برای شما به وجود آمد، از این اطلاعات استفاده نموده و مشکل خود را رفع نمایید. برای افزایش دانش حقوقی خود و خواندن صدها محتوای حقوقی گردآوری‌شده، وارد بلاگ لامینگو شوید.

3
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

3 دیدگاه