شرح وظایف سرایدار ویلا و ساختمان

2 سال پیش
نمونه قرارداد استخدام سرایدار

حضور سرایدار در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و همچنین باغ‌ها و ویلاهای شخصی افراد، امروزه یک ضرورت محسوس می‌باشد. لزوم پاکیزگی و نظافت محیط و نقش آن در وجهه ساختمان و ملک و همچنین لزوم حضور تمام‌‌وقت یک شخص ثابت برای نگهبانی از ملک و تأمین امنیت ساکنین و اعضای ساختمان، سبب می‌گردد که مالکین ویلاها و همچنین مدیران ساختمان به این موضوع اهمیت داده و از طریق نمونه قرارداد استخدام سرایدار فرد مناسب و کارآمدی را برای انجام وظایف مربوطه و امور ملک و ساختمان، استخدام نمایند.

در ساختمان‌های چندین طبقه، حضور سرایدار برای ایجاد نظم و امنیت و همچنین عدم ایجاد هرج‌ومرج ضروری است؛ زیرا در ساختمان‌های بزرگ افراد زیادی زندگی نموده و به همین نسبت، امور روزانه ساختمان افزایش یافته و اعضا برای انجام این امور نیاز به سرایدار دارند. علاوه بر این، افرادی که در شهرهایی به‌غیر از شهر محل سکونت خود دارای باغ یا ویلا هستند نیز برای حفظ امنیت ملک خود در برابر اتفاقاتی مانند سرقت و اتفاقات غیرمنتظره‌ای مانند زلزله و آتش‌سوزی، احتیاج به شخصی دارند که شبانه‌روز در محل حضور داشته باشد و با توجه به اینکه افراد مدت‌زمان زیادی در محل ویلا یا باغ خود حضور ندارند، استخدام سرایدار برای این مکان‌ها امری ضروری می‌باشد.

با توجه به اینکه وظایف سرایدار با توجه به محلی که در آنجا مشغول به کار است، متفاوت می‌باشد و از آنجایی که وظایف سرایدار در متن نمونه قرارداد استخدام سرایدار قید می‌گردد، قراردادهای استخدام سرایدار نیز با یکدیگر متفاوت می‌باشند. شما می‌توانید نمونه قرارداد استخدام سرایدار را از طریق لینک زیر دریافت نموده و با توجه به نیاز خود، از آن استفاده نمایید. در ادامه مطلب، به شرح وظایف سرایدار ساختمان و ویلا می‌پردازیم.

دریافت نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

وظایف سرایدار ویلا و ساختمان

در بالا نیز به این موضوع اشاره کردیم که وجود سرایدار در یک ساختمان، تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی ساکنین آن می‌گذارد و تفاوتی ندارد این ساختمان، ساختمان تجاری باشد و یا مسکونی؛ چرا که همان‌طور که افراد برای انتخاب محل زندگی خود به این موضوع که ساختمان سرایدار داشته باشد توجه می‌نمایند، صاحبان کسب‌وکار نیز در اجاره واحد تجاری، به اینکه ساختمان اداری سرایدار و نگهبان تمام‌وقت داشته باشد، بسیار اهمیت می‌دهند. در ادامه، به ذکر وظایف سرایدار ساختمان می‌پردازیم.

 

1) نظافت ساختمان

شاید اصلی‌ترین وظیفه هر سرایداری در ساختمان، نظافت قسمت‌های مختلف ساختمان باشد. سرایداری که با عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار در ساختمان‌های مسکونی و اداری مشغول به کار می‌شود، باید بتواند پاکیزگی ساختمان را تأمین کند. سرایدار باید کار با وسایل و مواد شوینده را بلد بوده و به نظافت قسمت‌های مختلف ساختمان مانند ورودی و خروجی، لابی، درها، آسانسور و حیاط و قسمت‌های بیرونی ساختمان توجه نماید.

علاوه بر این، سرایدار باید زباله‌ها و سایر مواد دورریختنی را در زمان مشخص از ساختمان خارج کند و به ساکنین ساختمان برای گذاشتن کیسه‌های زباله در مکان مشخص، هشدار دهد.

 

2) حفاظت از ساختمان

سرایداری یک شغل تمام‌وقت است و سرایدار باید به‌صورت شبانه‌روزی در محل ساختمان حضور داشته باشد. سرایدار در ساختمان در اتاق سرایداری که یک واحد در ساختمان است و مدیر ساختمان آن را به سکونت سرایدار اختصاص داده است، سکونت می‌نماید و وظیفه دارد از ساختمان در برابر حوادثی مانند آتش‌سوزی، آب‌گرفتگی و سایر موارد مشابه حفاظت نماید.

علاوه بر این، براساس تعهدات قراردادی سرایدار در نمونه قرارداد استخدام سرایدار، این افراد مسئول حفاظت از اموال ساکنین ساختمان و ویلا می‌باشند و در همین راستا، باید از ورود غیرمجاز افراد به داخل ساختمان جلوگیری نمایند. همین‌طور، سرایدار باید توجه نماید که اگر شخصی وارد ساختمان شد و خود را مهمان یکی از واحدها معرفی کرد، ابتدا با واحد مربوطه هماهنگ کرده و سپس شخص را به داخل ساختمان راه بدهد.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرایدار و مطالب مرتبط با شغل سرایداری

 

3) به‌کارگیری اقدامات ایمنی

سرایدار ساختمان وظیفه دارد آموزش استفاده از وسایل ایمنی و به‌کارگیری اقدامات احتیاطی را فرا گیرد تا هنگام وقوع حادثه از آن استفاده نماید. یکی از این حوادث، آتش‌سوزی است که یکی از اتفاقات رایج در ساختمان‌ها می‌باشد و سرایدار وظیفه دارد در این زمان تا جای ممکن اطفای حریق کند و با آتش‌نشانی تماس بگیرد تا از آسیب جلوگیری شود. علاوه بر این، سرایدار باید در هنگام وقوع جرائمی مانند سرقت و یا حمله به ساختمان، در اسرع وقت با مأمورین نیروی انتظامی تماس گرفته و گزارش دهد.

 

4) کنترل تأسیسات و تجهیزات ساختمان

یکی از وظایف سرایدار در نمونه قرارداد استخدام سرایدار، چک کردن تأسیسات ساختمان می‌باشد. سرایدار باید به‌صورت مرتب تأسیسات ساختمان را که در موتورخانه ساختمان نصب است، چک کند تا اگر این تأسیسات خراب شده و یا نیاز به تعمیر دارد، به مدیر ساختمان گزارش داده تا این خرابی‌ها را تعمیر نموده و یا آن‌ها را تعویض نمایند. همچنین، سرایدار باید وسایل سرمایشی را در فصول گرم سال و وسایل گرمایشی را در فصول سرد سال برای استفاده آماده نماید.

 

نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

5) ایجاد و حفظ نظم در ساختمان

یکی دیگر از اصلی‌ترین وظایف سرایدار در ساختمان، برقراری نظم است. این برقراری نظم، خصوصاً در ساختمان‌هایی که تعداد آپارتمان‌ها در آن زیاد است، بسیار مشکل بوده و به همین دلیل، مدیر ساختمان باید در انجام این موضوع سختگیر بوده و در همین راستا، سرایداری برای انجام امور مربوطه استخدام نماید. در راستای ایجاد نظم در ساختمان، سرایدار باید شارژ ماهیانه ساختمان را در زمان مشخص از واحدهای ساختمان جمع‌آوری کرده و آن را تحویل مدیر ساختمان دهد.

یکی دیگر از اموری که سرایدار باید در جهت حفظ نظم ساختمان انجام دهد، نصب اعلامیه‌ها و اطلاعیه‌های ساختمان بر روی محل اختصاصی می‌باشد. مدیر ساختمان موارد مربوط به امور ساختمان را در این اطلاعیه اعلام می‌نماید و سرایدار با نصب این اطلاعیه‌ها، ساکنین ساختمان را در جریان امور ساختمان و تصمیمات مدیر ساختمان قرار می‌دهد.

 

6) آبیاری باغچه‌ها و مراقبت از گیاهان

سرایدار ساختمان موظف است باغچه‌های حیاط ساختمان را آبیاری نماید. البته ذکر این نکته ضروری است که در بعضی از مجتمع‌ها و ساختمان‌ها که بزرگ می‌باشند و واحدها زیاد هستند، علاوه بر سرایدار، فردی به‌عنوان باغبان در آنجا مشغول به کار است؛ اما اگر ساختمان خیلی بزرگ نباشد، سرایدار وظایف باغبانی را نیز انجام می‌دهد و البته کارفرما با سرایدار در هنگام انعقاد نمونه قرارداد استخدام سرایدار بر سر این موضوع توافق می‌نمایند.

 

7) رعایت ادب و اخلاق

شخصی که در ویلا و ساختمان به شغل سرایداری اشتغال دارد، باید ادب و اخلاق را در هنگام برخورد با افرادی که وارد ساختمان می‌شوند و اعضای ساختمان رعایت نماید. همین‌طور، سرایدار ویلا باید با همسایه‌ها برخورد خوب و درستی داشته باشد. در اکثر ساختمان‌ها، افراد در بدو ورود به ساختمان ابتدا با سرایدار برخورد دارند و به همین دلیل، نحوه برخورد سرایدار بسیار مهم می‌باشد.

 

شاید این مطلب برای شما جالب باشد: درباره حق و حقوق سرایدار چه می‌دانید؟

 

8) تأمین مایحتاج مالک ویلا

افرادی که برای ویلای خود سرایدار استخدام می‌نمایند، اغلب به‌دنبال این هستند که این سرایدار امور روزمره آن‌ها را انجام دهد که یکی از این امور، تأمین مایحتاج ویلا می‌باشد. این موضوع، به‌خصوص در زمانی که مالک ویلا در ویلا حضور ندارد و در شهر محل سکونت خود می‌باشد، اهمیت زیادی پیدا می‌کند و سرایدار وظیفه دارد قبل از آمدن مالکین ویلا، مایحتاج مورد نظر صاحب ویلا را تهیه نماید. کارفرما و سرایدار می‌توانند با توافق هم این مورد را نیز در شرح وظایف سرایدار قید نمایند.

 

9) برف‌روبی حیاط و پشت‌بام

سرایدار ساختمان و یا ویلا وظیفه دارد حیاط ساختمان و پشت‌بام را هنگامی که برف می‌بارد، برف‌روبی نماید تا برای عبورومرور اعضای ساختمان و یا صاحبین ویلا مشکلی پیش نیاید. این مورد، یکی از رایج‌ترین وظایف سرایداران ویلا و ساختمان است.

 

10) تعویض چراغ‌ها و سایر تجهیزات ساختمان و ویلا

سرایدار ساختمان باید چراغ‌های ساختمان را در صورت سوختگی تعویض نماید و به‌طور کلی، تمامی تجهیزات ساختمان را چک نماید. همچنین، سرایدار باید در صورت خرابی درهای ورودی و خروجی حیاط و یا پارکینگ و همچنین آسانسور، موضوع را به مدیر ساختمان گزارش دهد تا مدیر ساختمان و یا صاحب ویلا برای انجام موارد لازم اقدام نماید.

 

11) اطاعت از دستورات مدیر ساختمان و یا صاحب ویلا

یکی از وظایف عرفی سرایداران که ممکن است در متن نمونه قرارداد استخدام سرایدار قید نگردد، این است که سرایدار موظف است دستورات مدیر ساختما و یا صاحب ویلا را انجام دهد. البته که این وظایف باید در راستای امور ساختمان و ویلا باشد و سرایدار موظف به انجام امور شخصی اعضای ساختمان و مدیر ساختمان نمی‌باشد. این وظیفه خصوصاً درباره سرایداران ویلاها بیشتر صدق می‌نماید؛ چرا که مالک ویلا اصولاً یک خانواده هستند و این وظیفه سرایدار نسبت به صاحبین ویلا رایج‌تر است.

 

این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: چگونه سرایدار را بیمه کنیم؟

 

موارد بالا، بخشی از وظایف سرایدار ساختمان و ویلا است و سرایدار و کارفرمای وی می‌توانند در هنگام عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار درباره دیگر وظایف سرایدار توافق نمایند. علاوه بر این، در قراردادی که بین سرایدار و کارفرما منعقد می‌گردد، جزئیات کاری که سرایدار باید انجام دهد قید می‌گردد. برای مثال، در خصوص وظیفه نظافت ساختمان و ویلا، باید مشخص گردد که سرایدار هر چند وقت یک بار باید دیوارها و درها را نظافت نماید و همین‌طور راجع به جزئیات دیگر امور ساختمان نیز توافق می‌گردد. این موضوع برای جلوگیری از بروز اختلاف میان سرایدار و مدیر ساختمان و یا صاحب ویلا ضروری است.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن پایانی

در هنگام عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار، شرح وظایف سرایدار تنها یکی از موارد مندرج در قرارداد است و طرفین قرارداد باید به موارد دیگر مانند مهارت‌های سرایدار، قانون مرخصی رفتن سرایدار، بیمه سرایدار، شرایط استخدام سرایدار، توانایی فرد برای اشتغال به شغل سرایداری، مدت‌زمان قرارداد استخدام سرایدار، تضمین حق و حقوق سرایدار و دیگر موارد مرتبط با شغل سرایداری و استخدام سرایدار توجه نمایند تا در ادامه مشکلی برای سرایدار و صاحب ملک و یا مدیر ساختمان پیش نیاید.

بلاگ حقوقی لامینگو بستری است که همکاران ما محتواهای تولیدی را در آنجا منتشر می‌نمایند و شما می‌توانید با ورود به آن، به صدها مطلب حقوقی دسترسی داشته و از آن‌ها در جهت افزایش دانش حقوقی خود استفاده نمایید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

2 دیدگاه

  • محمد شفاهی
    11 ماه پیش

    ناب