چگونه سرایدار را بیمه کنیم؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد استخدام سرایدار

بیمه سرایدار یکی از حق و حقوق سرایدار در نمونه قرارداد استخدام سرایدار می‌باشد و کارفرما براساس قانون کار، موظف است کارگر یا کارمند خود را نزد سازمان تأمین اجتماعی بیمه نماید و در صورت تخطی، از سوی مراجع ذی‌ربط جریمه خواهد شد. مطلبی که ذکر آن ضروری می‌باشد، این است که انصراف سرایدار از دریافت حق بیمه، سبب نمی‌گردد که کارفرما در عدم پرداخت حق بیمه مجاز گردد و در هر صورت، کارفرما باید حق بیمه سرایدار را پرداخت نماید.

بیمه کردن سرایدار تا اندازه‌ای حائز اهمیت است که در نمونه قرارداد استخدام سرایدار بندی جدا برای بیمه در نظر گرفته می‌شود. این قرارداد در بانک قرارداد لامینگو موجود است و شما می‌توانید از طریق لینک زیر، آن را دریافت نمایید و مورد استفاده قرار دهید.

دریافت نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

بیمه سرایدار

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، براساس قانون کار، کارفرما موظف است تمام کارگران خود را نزد سازمان تأمین اجتماعی بیمه نماید. سازمان تأمین اجتماعی مزایایی ازجمله پرداخت حقوق بازنشستگی، ازکارفتادگی، پرداخت دستمزد روزهای بیماری و بیکاری، پرداخت کمک‌هزینه‌های درمانی، کمک‌هزینه بارداری، پرداخت کمک‌هزینه ازدواج، کمک‌هزینه کفن‌ودفن و جبران قسمتی از آسیب در صورت وقوع حوادث دارد.

موضوع بیمه به‌اندازه‌ای اهمیت دارد که یکی از ملاک‌های افراد مختلف برای استخدام در سازمان‌ها و شرکت‌ها بوده و افراد اصولاً ترجیح می‌دهند در جایی مشغول به کار شوند که کارفرما آن‌ها را بیمه نماید؛ چرا که بیمه در واقع یک سرمایه‌گذاری برای کارگران و کارمندان می‌باشد. سرایداری که قصد دارد با عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار در محلی مشغول به کار گردد، باید توجه نماید در قرارداد استخدامی بند بیمه حتماً قید شده باشد و همین‌طور، می‌تواند پس از شروع به کار، اگر از سوی کارفرما حق بیمه‌ای پرداخت نگردید، به نهاد مربوطه مراجعه کرده و گزارش دهد.

حق بیمه مبلغی است که کارفرما برای برخورداری کارگر از یک سری مزایا به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌نماید. مبلغ حق بیمه ۳۰ درصد حقوق سرایدار می‌باشد که ۲۳ درصد آن را کارفرما پرداخت کرده و باقی آن از حقوق خود سرایدار کسر می‌گردد و سالانه این مبلغ اعلام می‌گردد. کارفرما و سرایدار باید توجه داشته باشند که انجام امور قانونی و اداری مرتبط با بیمه کردن سرایدار، تماماً بر عهده کارفرما می‌باشد و  این کارفرماست که باید برای انجام بیمه اقدام نماید.

 

نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

چگونه سرایدار را بیمه نماییم؟

برای انجام امور مربوط به بیمه، کارفرما باید به یکی از شعبات سازمان تأمین اجتماعی مراجعه نموده و مدارک کارفرمایی خود را ارائه داده و درخواست کد کارگاهی نماید. درنتیجه، کارفرما پس از انعقاد نمونه قرارداد استخدام سرایدار تا 15 روز زمان دارد برای انجام بیمه سرایدار، اقدام نماید.

پس از آنکه کارفرما مدارک مربوطه را ارائه نمود، سازمان تأمین اجتماعی باید مدارک کارفرما را بررسی نموده و یکی از بازرسین خود را برای تأیید صحت اطلاعات به محل کار سرایدار ارسال نماید. پس از تأیید مدارک و اطلاعات، کد کارگاهی صادر می‌گردد و کارفرما باید برای انجام مراحل بعدی اقدام نماید.

مرحله بعد در بیمه کردن سرایدار، این است که کارفرما باید نام و نام خانوادگی سرایدار را از طریق مراجعه به سایت بیمه تأمین اجتماعی ارسال نماید و پس از آن، حق بیمه را پرداخت نماید. این پرداختی کارفرما بخشی از سابقه بیمه سرایدار محسوب می‌گردد.

افراد باید توجه نمایید که بخشی از وظایف کارفرما و بخشی از پرداختی‌ها مانند عیدی و پاداش سالیانه، سنوات پایان کار، هزینه سفر، مزایای پایان کار و بخشی دیگر از پرداختی‌ها را بیمه تأمین اجتماعی پرداخت نمی‌نماید و این موارد بر عهده شخص کارفرما می‌باشد.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرایدار و مطالب مرتبط با شغل سرایداری

 

سخن پایانی

در قراردادهای استخدامی، طرفین قرارداد باید کاملاً به حقوق و وظایف خود آگاه باشند تا در ادامه دچار مشکل نگردند. در نمونه قرارداد استخدام سرایدار نیز سرایدار و کارفرمای وی باید به حقوق و وظایف خود آگاه باشند. کارفرما باید بداند که براساس قانون کار و قانون تأمین اجتماعی، ملزم به پرداخت حق بیمه سرایدار بوده و در صورت امتناع، باید علاوه بر حق بیمه‌هایی که پرداخت ننموده است، مبلغی را نیز به‌عنوان جریمه پرداخت نماید. همچنین، سرایدار باید بداند مبلغی به‌عنوان حق بیمه از حقوق وی کسر می‌گردد و همین‌طور باید آگاه باشد که با داشتن بیمه تأمین اجتماعی از چه مزایایی و تا چه میزانی بهره‌مند می‌گردد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

درصورتی‌که مطالعه مطلب بالا برای شما مفید و رضایت‌بخش بوده است و تمایل دارید دیگر مطالب مربوطه را نیز مطالعه نمایید، می‌توانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و در آنجا از بی‌شمار محتوای حقوقی که همکاران ما در تیم بلاگ لامینگو تهیه و گردآوری نموده‌اند، استفاده نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه