درباره حق و حقوق سرایدار چه می‌دانید؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد استخدام سرایدار

برای آشنایی با حق و حقوق سرایدار، ابتدا باید به این موضوع بپردازیم که سرایدار کیست و وظایف سرایدار چیست. پس از آگاهی از این موضوع، باید بدانیم که قانون کار بر استخدام سرایدار و وظایف این اشخاص دلالت نموده و این قانون بر نمونه قرارداد استخدام سرایدار حاکم است. براساس این قانون، سرایدار کارگر محسوب شده و باید از تمامی مزایایی که برای این اشخاص در نظر گرفته شده است، مانند بیمه، سنوات و عیدی بهره‌مند گردد. در ادامه، به شرح حق و حقوق سرایدار می‌پردازیم.

با توجه به اینکه امروزه افراد در شهرها بیشتر در ساختمان‌های پرجمعیت با تعداد واحد زیاد زندگی می‌کنند و همچنین اکثر شرکت‌ها در ساختمان‌های اداری چندین طبقه مشغول به فعالیت می‌باشند، حفظ نظم و حفاظت از ساختمان‌ها بیش از پیش حائز اهمیت است و به همین دلیل، اعضای ساختمان با توافق مدیریت ساختمان اقدام به استخدام فردی از طریق نمونه قرارداد استخدام سرایدار می‌نمایند تا این نظم را حفظ نموده و امور روزانه ساختمان را، مانند نظافت، انجام دهد.

نمونه قرارداد استخدام سرایدار که یکی از قراردادهای مشمول قانون کار است، از طریق لینک زیر برای شما قابل دسترسی است که در صورت تمایل می‌توانید وارد بانک قرارداد لامینگو شده و آن را دریافت نمایید.

دریافت نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

سرایدار کیست و وظایف او چیست؟

سرایداری یکی از وظایف مهم در ساختمان است و سرایدار شخصی است که با عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار در ساختمان یا ملک مورد نظر استخدام شده و به انجام وظایف می‌پردازد. وظایف سرایداران مختلف با توجه به مکانی که در آنجا مشغول به فعالیت می‌باشند، متفاوت می‌باشد و به همین دلیل، قراردادهای استخدام افراد با یکدیگر متفاوت می‌باشد.

شخصی که قصد دارد به‌عنوان سرایدار در ساختمان کار کند، باید توان جسمی انجام امور را داشته، به قوانین و اقدامات ایمنی و احتیاطی آشنا و وارد باشد، گواهی عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد ارائه دهد و همین‌طور فردی مطمئن بوده و ادب و اخلاق را نیز رعایت نماید.

از وظایف سرایداران می‌توان به نظافت قسمت‌های مختلف ساختمان، انتقال زباله‌ها به خارج از محیط ساختمان، بررسی تأسیسات و تجهیزات ساختمان، مراقبت از گیاهان، کنترل ترددات ساختمان، نصب اعلامیه‌ها و اطلاعیه‌ها در جهت اطلاع‌رسانی امور ساختمان، دادن گزارش درباره وضعیت خرابی‌های ساختمان به مدیریت، حضور شبانه‌روزی در محل ساختمان و حفاظت از آن، برف‌روبی ورودی و خروجی ساختمان و رساندن نامه‌ها و بسته‌های پستی به اعضای ساختمان اشاره نمود.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرایدار و مطالب مرتبط با شغل سرایداری

 

براساس قانون کار، سرایدار چه حق و حقوقی دارد؟

سرایداران و مستخدمین منازل مسکونی و مجتمع‌های تجاری، مشمول قانون کار خواهند شد و برای استخدام این اشخاص از نمونه قرارداد استخدام سرایدار که یکی از قراردادهای استخدامی قانون کار است، استفاده می‌گردد. طرفین این قرارداد، کارگر و کارفرما هستند که در اینجا کارفرما مدیر یا صاحب ملک و یا ساختمان است و کارگر نیز سرایدار می‌باشد.

قانون کار، حقوقی را برای کارگر در نظر گرفته است و از آنجا که سرایدار نیز کارگر محسوب می‌گردد، کارفرما موظف است این حقوق را بپردازد. در ادامه با این حقوق آشنا می‌شویم.

 

1) حق‌السعی

اولین موضوع، حق‌السعی می‌باشد. حق‌السعی مجموع تمام دریافتی‌های کارگر است که این دریافتی‌ها ممکن است مزد، سود، حقوق و یا سایر مزایا باشد. کارفرما موظف است این مبلغ را در موعد معین به حساب کارگر واریز نماید. این مبلغ در متن نمونه قرارداد استخدام سرایدار قید می‌گردد.

 

2) پاداش و عیدی

دیگر دریافتی و حقی که کارگر براساس قانون کار دارا می‌شود، حق پاداش و عیدی است. کارفرما موظف است به‌ازای یک سال کار کارگر، مبلغی معادل با 60 روز مزد به‌عنوان عیدی و یا پاداش سالانه به کارگر پرداخت نماید. در زمانی که کارگر کمتر از یک سال کار کند، عیدی و پاداش به همان نسبت محاسبه می‌گردد.

 

نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

3) حق سنوات یا مزایای پایان کار

براساس ماده 24 قانون کار، کارفرما موظف است به کارگری که یک سال یا بیشتر به کار اشتغال داشته است، به‌ازای هر سال اشتغال به کار، معادل یک ماه آخرین حقوق به‌عنوان مزایای پایان کار پرداخت نماید. در مصوبات بعدی این مزایا به کارگرانی که کمتر از یک سال مشغول به کار بوده‌اند نیز تعمیم یافت.

 

4) بیمه

براساس قانون کار، کارفرما مکلف است کارگر خود را نزد سازمان تأمین اجتماعی بیمه نماید. حتی اگر خود کارگر از دریافت حق بیمه صرف نظر نماید، باز هم کارفرما موظف است که کارگر را بیمه کند. همچنین اگر کارفرما از این موضوع امتناع نماید، از سوی مراجع مربوطه با وی برخورد خواهد شد و کارفرما باید علاوه بر پرداخت حق بیمه‌های به‌تعویق‌افتاده، جریمه نیز پرداخت نماید.

 

5) دیگر مزایای دریافتی کارگر

علاوه بر موارد بالا، دیگر مزایای رفاهی مانند کمک هزینه خواربار، کمک عائله‌مندی، حق اولاد و غیره نیز به سرایداری که با عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار مشغول به کار است و کارگر محسوب می‌گردد، پرداخت می‌شود.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: هرآنچه باید درمورد اهمیت استخدام سرایدار بدانید!

 

علاوه بر موراد بالا، سرایدار چه حق و حقوقی دارد؟

علاوه بر حقوقی که سرایدار براساس قانون کار دارا می‌باشد، دیگر حق و حقوقی دارد که در ادامه آن‌ها را بیان می‌نماییم.

1) کارفرمایی که با عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار فردی را برای کار در اختیار گرفته است، باید مکانی برای سکونت سرایدار در نظر بگیرد. این واحد سرایداری اصولاً در طبقه منفی یک ساختمان قرار دارد و کارفرما می‌تواند از سرایدار اجاره‌بها دریافت نموده و یا ماهانه مبلغی را به‌عنوان اجاره‌بها از حقوق سرایدار کسر نماید.

2) همین‌طور سرایدار مجاز خواهد بود با هماهنگی و موافقت مدیر، در سال حداکثر به‌مدت ده روز و با معرفی فردی جایگزین به مرخصی برود.

3) هر ساله در مجمع مالکین ساختمان که در بالا آن را توضیح دادیم، مبلغی جهت تقدیر از زحمات سرایدار مشخص می‌شود که در صورت رضایت مدیر از عملکرد سرایدار، به‌صورت ماهانه و از محل شارژ قابل پرداخت خواهد بود.

4) یکی از مواردی که سرایدار باید به آن آگاه باشد، این است که سرایدار مسئول انجام امور اعضای ساختمان نمی‌باشد و ساکنین ساختمان نیز نباید این موضوع را وظیفه سرایدار بدانند؛ مگر اینکه، یا سرایدار توافق نمایند تا در ازای انجام امورشان مبلغی به‌عنوان مزد به سرایدار بپردازند که در این صورت، بلااشکال خواهد بود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

نتیجه‌گیری

سرایداران بخشی از جامعه هستند که بسیاری از اوقات، ما شاهد این موضوع بوده‌ایم که کارفرمایان حقوق آن‌ها را پایمال نموده‌اند. این موضوع باعث می‌شود نیاز به عقد قراردادی مستحکم و قانونی که حق و حقوق سرایدار به‌صورت کامل در آن درج شده باشد، بیش از پیش احساس گردد. علاوه بر این، سرایدار باید دقت نماید تا نمونه قرارداد استخدام سرایدار را که از آن طریق مشغول به کار در ساختمان شده است، به‌همراه تمام مدارک و منضمات حفظ نماید تا در صورت نیاز بتواند برای احقاق حقوق خود از طریق آن قرارداد پیگیری نماید.

درصورتی‌که مطلب بالا را کامل مطالعه نمودید و از آن رضایت داشتید، می‌توانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و دیگر محتواهای حقوقی را که همکاران ما تهیه و در آنجا منتشر نموده‌اند نیز مطالعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه