سرایدار کیست و چه وظایفی دارد؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد استخدام سرایدار

سرایداری یکی از مشاغل مهم در ساختمان‌ها و مجتمع‌ها محسوب می‌شود و به همین دلیل، مدیران ساختمان با توافق سایر اعضای ساختمان و عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار این افراد را برای انجام امور مربوطه استخدام می‌نمایند. همین‌طور بسیاری از خریداران ملک، به این موضوع توجه می‌نمایند که ساختمان و ملک مورد خرید، سرایدار دارد یا خیر و اولیای دانش‌آموزان نیز در ثبت‌نام فرزند خود در مدرسه، به رفتار مستخدم مدرسه و شرایط وی توجه می‌نمایند. سرایدار شخصی است که از طریق عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار در ساختمان‌های تجاری و مسکونی مشغول به کار می‌شود و اموری مانند نظافت، تأمین امنیت و حفاظت از ملک را بر عهده دارد.

قرارداد منعقده میان سرایدار و شخص کارفرما که اغلب مدیر ساختمان است، یکی از قراردادهای استخدامی قانون کار می‌باشد و برای انعقاد صحیح و قانونی نمونه قرارداد استخدام سرایدار بهتر است تمامی اعضا و ساکنین ساختمان و همین‌طور خود سرایدار به قوانین استخدام سرایدار و وظایف و مسئولیت‌هایی که برعهده شخص سرایدار می‌باشد، آگاه باشند. این موضوع نیازمند این است که اشخاص به‌درستی بدانند سرایدار کیست و وظایف سرایداری او چیست.

اگر می‌خواهید برای ساختمان و یا ملک خود فردی را به‌عنوان سرایدار استخدام نمایید و قصد انعقاد قرارداد استخدامی را دارید و یا می‌خواهید به‌عنوان سرایدار در مکان‌های مختلف مشغول به کار شوید، باید از حقوق خود در قرارداد اطلاع و آگاهی داشته باشید و در همین راستا، می‌توانید از طریق لینک زیر نمونه قرارداد استخدام سرایدار را که کارشناسان ما در بخش قراردادنویسی لامینگو تهیه نموده‌اند، دریافت و از آن استفاده نمایید تا از مفاد مختلف این قرارداد آگاه شوید و قراردادی صحیح و قانونی منعقد نمایید.

دریافت نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

سرایدار کیست؟

سرایدار شخصی است که درصورت تأیید صلاحیت در یک ساختمان تجاری یا مسکونی و یا در مدارس استخدام شده و با انجام وظایفی که طبق نمونه قرارداد استخدام سرایدار برعهده دارد، آرامش و امنیت اهالی مجتمع را تأمین می‌نماید. فعالیت‌های سرایدار سبب راحتی زندگی افراد ساختمان می‌شود و همین‌طور باعث می‌شود که این اشخاص دیگر دغدغه انجام کارهای ساختمان را نداشته باشند.

فردی که به‌عنوان سرایدار از طریق عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار در محل‌های مختلف مشغول به کار می‌شود، باید گواهی عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد ارائه دهد، مرد باشد، توانایی جسمی انجام فعالیت‌ها و امور ساختمان را داشته باشد، تعهد کاری داشته و فردی امین و مطمئن باشد.

سرایدار شخصی است که نماینده افراد ساکن در ساختمان بوده و مجموعه‌ای از امور را مانند حفاظت، نظافت، بررسی تأسیسات و تجهیرات ایمنی ساختمان و کنترل ترددهای ساختمان در ساعات مختلف شبانه‌روز بر عهده دارد.

سرایداران اغلب به‌صورت شبانه‌روزی در محل ساختمان حضور داشته و در واحد سرایداری اقامت می‌نمایند؛ چراکه شغل سرایداری یک شغل کاملاً تمام‌وقت است و وظایفی که سرایدار بر عهده دارد، محدود به یک زمان مشخص نمی‌باشد.

وظایف سرایداران و مستخدمان با توجه به محل فعالیت آن‌ها متفاوت خواهد بود و همچنین مفاد نمونه قرارداد استخدام سرایدار نیز بسته به همین تنوع وظایف متفاوت خواهد بود. در ساختمان‌ها و مجتمع‌های بزرگ علاوه بر سرایدار، نگهبان نیز در ساختمان حضور دارد و دیگر سرایدار مسئول حفاظت و امنیت ساختمان نیست؛ اما در مجتمع‌های کوچک که ساکنین آن زیاد نمی‌باشد، نگهبان و سرایدار یک نفر هست و سرایدار وظایف نگهبانی را نیز بر عهده دارد.

 

نمونه قرارداد استخدام سرایدار

 

سرایدار ساختمان چه وظایفی دارد؟

سرایدار ساختمان براساس نمونه قرارداد استخدام سرایدار وظایفی برعهده دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی نماییم. قبل از بیان وظایف سرایدار، ذکر این نکته ضروری است که ساکنین ساختمان باید به سرایدار احترام کامل گذاشته و بدانند که سرایدار مسئول انجام وظایف شخصی آنان نمی‌باشد و درصورت انجام نیز باید مزد کار را به وی بپردازند. وظایف سرایدار به شرح زیر می‌باشد:

 

1) نظافت ساختمان

سرایدار باید تمام قسمت‌های ساختمان را ازجمله آسانسور، راه‌پله، درب‌های ساختمان، پارکینگ، لابی و دیگر بخش‌های ساختمان، در زمان مشخص نظافت نماید. این نظافت مخصوص قسمت‌های مشاع ساختمان بوده و شامل منازل اشخاص نمی‌شود؛ اما سرایدار و کارفرما می‌توانند در قرارداد استخدام درمورد آن توافق نمایند.

 

2) ایجاد نظم در ساختمان

سرایدار ساختمان وظیفه دارد در ساختمان نظم ایجاد نموده و این نظم را حفظ نماید؛ ازجمله اینکه باید اطلاعیه‌ها و اعلامیه‌ها را بر روی مکان مرتبط نصب نموده تا ساکنین ساختمان مطلع گردند و وظایف خود را انجام دهند.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرایدار و مطالب مرتبط با شغل سرایداری

 

3) بررسی تأسیسات ساختمان

سرایدار ساختمان شخصی است که سیستم‌های ایمنی ساختمان را بررسی نموده و از آسیب و اتفاق جلوگیری می‌نماید. این افراد وظیفه دارند تأسیسات را کنترل نموده و وسایل سرمایشی-گرمایشی ساختمان را در فصول مربوطه راه‌اندازی نمایند.

 

4) تأمین امنیت ساختمان

اگر سرایدار ساختمان وظایف نگهبان را هم بر عهده داشته باشد، باید رفت‌وآمدهایی را که به ساختمان می‌شود زیر نظر داشته باشد. برای مثال، اگر فردی وارد ساختمان می‌شود که از اعضا نیست، از آن فرد دلیل ورود را جویا شود و پس از اطمینان از امنیت ساختمان اجازه ورود دهد.

 

5) نگهداری از گیاهان و فضای سبز و برف‌روبی پشت‌بام

سرایداری که با عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار به استخدام درآمده است، باید باغچه‌های مجتمع را آبیاری نماید و علاوه بر این، هنگام بارش برف باید حیاط، پارکینگ و قسمت‌های ورودی و خروجی را برف‌روبی نموده تا اعضای ساختمان برای ورود و خروج مشکلی نداشته باشند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

براساس مطالب بالا، متوجه شدیم که سرایدار ساختمان شخصی است که امور روزانه ساختمان تجاری، مسکونی، باغ و یا مدرسه را انجام می‌دهد و اگر این افراد در ساختمان و یا ملک حضور نداشته باشند، هرج‌ومرج و ناامنی در آنجا پیش آمده و آرامش ساکنین به خطر می‌افتد. اعضای ساختمان می‌باید با مدیر ساختمان بر روی استخدام سرایدار و وظایف آن توافق نموده و این وظایف را در متن نمونه قرارداد استخدام سرایدار قید نمایند. باید توجه داشت که سرایداری شغلی بسیار شریف است و اعضای ساختمان حق ندارند به این افراد بی‌احترامی نمایند.

در صورت تمایل به مطالعه دیگر مطالب مربوط با مطلب بالا و یا مطالعه سایر محتواهای حقوقی، می‌توانید وارد بلاگ حقوقی لامنیگو شوید و در آنجا انواع مطالب حقوقی را که همکاران ما گردآوری نموده‌اند، مشاهده و مطالعه نمایید و دانش و اطلاعات حقوقی خود را افزایش دهید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه