قرارداد کار نجاری از صفر تا صد به همراه مفاد اصلی

1 سال پیش
قرارداد کار نجاری

‌ قرارداد کار نجاری

در دنیای امروز بسیاری از منازل و ادارات برای تجهیز لوازم خود به سازه‌های چوبی فراوانی نیاز دارند. برای مثال ادارات و شرکت‌ها برای میز و صندلی‌های خود یا قفسه‌ها از وسایل چوبی استفاده می‌کنند. در منازل سازه‌های چوبی، بسیار کاربردی هستند که کمد دیواری، در، پنجره، تخت‌خواب و میز ناهار‌خوری از مصادیق آن به شمار می‌روند. ساخت لوازم چوبی توسط نجار انجام می‌شود. قرارداد کار نجاری میان نجار و کارفرما منعقد می‌شود که می‌تواند کارگاه نجاری یا هر مجموعه‌ای باشد که مرتباً از خدمات نجار استفاده می‌کند.

به‌طور کلی نوع رابطه کاری نجار با کارفرما انواع گوناگونی دارد که شامل قرارداد پیمانکاری و قرارداد استخدامی است. قوانین حاکم بر این دو قرارداد تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. در این نوشتار به بررسی قرارداد استخدام نجار و مندرجات آن می‌پردازیم. شما عزیزان می‌توانید قرارداد کار نجاری را که با دقت بسیار و توسط کارشناسان مجرب حقوقی تنظیم شده است، از طریق لینک زیر از بانک قرارداد لامینگو دریافت نمایید:

 

دریافت قرارداد استخدام نجار

 

چه زمانی به قرارداد کار نجاری نیاز داریم؟

هنگامی که کارفرما قصد دارد برای ساخت سازه‌های چوبی با نجار قرارداد کاری منعقد نماید دو حالت پیش می‌آید:

گاهی اوقات کارفرما قصد دارد تا به‌طور مداوم با نجار همکاری کند. مانند کارگاه‌های مبل‌سازی که برای ساخت مبل به نجار نیاز دارند یا فروشگاه‌هایی که میز ناهارخوری به مشتریان خود عرضه می‌کنند که در این صورت، یک قرارداد استخدام میان نجار و کار‎‌فرما تنظیم می‌گردد که مقررات قانون کار بر آن حاکم است. به همین دلیل حقوق و مزایای تعلق‌گرفته به نجار در قرارداد کار نجاری باید شامل تمام مواردی باشد که برای کارگر در قانون کار پیش‌بینی شده است. مهم‌ترین مزایای متعلق به نجار در یک قرارداد استخدام نجار شامل این موارد است: حق مسکن و بن کارگری، حق اولاد و حق مأموریت.

حالت دیگر، زمانی است که کار‌فرما به‌صورت پروژه‌ای به مهارت و تخصص نجار نیاز دارد. به‌عنوان مثال شرکتی که قصد سفارش میز و صندلی‌های چوبی برای تجهیز محیط کار کارمندان خود را دارد یا فردی که برای منزل خود می‌خواهد از وسایل چوبی مانند کمد‌ دیواری یا کابینت‌های چوبی استفاده کند، نیازمند به یک قرارداد پیمانکاری است که قانون مدنی بر آن حاکم است.

اصولاً هنگامی که طرفین قرارداد قصد دارند که یک رابطه کاری استخدامی را در روابط فی ما‌بین ایجاد کنند باید این قرارداد را با توجه به مفاد قانون کار تنظیم نمایند.

 

همچنین بخوانید: نکات مهم در نمونه قرارداد استخدام مدیر فنی آسانسور

 

طرفین در نمونه قرارداد استخدام نجار

طرفین در این قرارداد، نجار و کار‌فرما هستند که هرکدام از ایشان بنا بر متن قرارداد تعهداتی را بر عهده دارند. لازم است که در متن قرارداد به‌طور مشروح به کلیه حقوق و تکالیف دو طرف قرارداد اشاره گردد.

 

تعهدات نجار در قرارداد کار نجاری

اولین وظیفه‌ای که هر نجار در قرارداد‌های کار نجاری دارد، انجام به‌موقع و البته درست وظیفه مورد توافق است. بنابراین نجار باید سازه‌های چوبی را در زمانی که تعهد نموده‌ است تحویل دهد و همچنین باید وسایل چوبی مذکور را طبق متن قرارداد که سفارش کار‌فرما است بسازد؛ یعنی مدل و چوب مورد استفاده دقیقاً منطبق بر متن توافق باشد و اگر بنا بر استفاده از چوب راش یا گردو است از چوبی با کیفیت پایین استفاده نکند، زیرا در چنین شرایطی طرف مقابل به دلیل آن‌که وسیله چوبی وصف مهمی که مد نظرش بوده است را ندارد حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.

همچنین پرداخت خسارت وجه التزام نیز اگر در  قرارداد کار نجاری بر آن توافقی صورت پذیرفته باشد توسط نجار الزامی است. چرا که ممکن است طرفین در قرارداد شرطی را پیش‌بینی کنند که بر اساس آن در صورت تأخیر در اجرای قرارداد به ازای هر روز دیر‌ کرد، نجار مبلغی را به عنوان جریمه بپردازد.

تهیه مواد اولیه برای ساخت سازه‌ها با نجار نیست، اما وی می‌تواند به دلیل شناختی که نسبت به چوب‌ها دارد این وظیفه را انجام دهد و بعداً در هزینه‎‌ها با کار‌فرما توافق کند. اما در صورتی‌که کار‌فرما اعتماد کافی ندارد می‌تواند خود لوازم مورد نیاز را فراهم آورد. همچنین در صورت توافق طرفین، نجار می‌تواند در محل کار‌گاه نجاری خود، کار ساخت سفارشات را انجام دهد.

 

تعهدات کارفرما در قرارداد کار نجاری

کار‌فرما باید دستمزد نجار و تمام حقوق و مزایایی که برای نجار در قرارداد قید شده است را به‌طور کامل و در موعد مندرج پرداخت نماید، زیرا قرارداد یک امر متقابل است و همانطور که یک طرف قرارداد از طرف دیگر انتظار انجام به‌موقع را دارد، کار‌فرما هم باید تعهد خود را در زمان تعیین‎‌شده انجام دهد. باید به این نکته توجه داشت که میزان دستمزدی که مورد توافق طرفین در قرارداد کار نجاری است نباید از حدا‌قل دستمزد پیش‌بینی شده برای کار‌گران کمتر باشد. ممکن است شرط پرداخت وجه التزام برای کار‌فرما هم در صورت دیر‌ کرد در پرداخت حقوق و مزایای نجار پیش‌بینی شده باشد.

 

تهیه لوازم مورد نیاز

در صورتی‌که ابزار خاصی برای انجام پروژه نیاز باشد و در قرارداد بر عهده کارفرما قرار گرفته باشد او باید این ابزار را تهیه نماید.

 

بیمه کردن نجار

همچنین کار‌فرما باید نجار را بیمه تأمین اجتماعی نماید. پرداخت وجه بیمه بر عهده شخص کار‌فرما است و باید حق بیمه نجار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نماید. در همه قرارداد‌‌های کار نجاری چه قرارداد دائمی و چه قرارداد موقت، حق بیمه باید توسط کار‌فرما پرداخت شود.

 

توجه به ساعات کار روزانه نجار

یکی از وظایف دیگر کار‌فرما توجه به میزان ساعات کار قانونی برای نجار است. از آنجایی که قرارداد کار نجاری یک قرارداد استخدامی است و مقررات قانون کار بر این قرارداد حاکم است، بر اساس ماده 51 قانون کار، ساعت کار نجار نباید بیش از هفت ساعت و بیست دقیقه در روز باشد.

 

استخدام نجار

 

حقوق و مزایای نجار در نمونه قرارداد استخدام نجار

تعیین میزان دستمزد نجار در این قرارداد با توافق دو طرف است، اما معمولاً فاکتور‌های مهمی وجود دارد که نقش کلیدی‌ای در تعیین میزان دستمزد نجار دارد؛ از جمله مهارت و تخصص وی، میزان سابقه کار نجار، خوش‌حسابی و سابقه خوب نجار در تحویل پروژه‌های مشابه با متن قرارداد، حدود ساعات کاری، مواد اولیه و چوب مورد استفاده و در نهایت سختی کار و دستمزدی که عرفاً با توجه به مجموعه این عوامل، برای نجار تعیین می‌شود.

با توجه به این ویژگی‌ها ممکن است میزان دستمزدی که به نجار پرداخت می‌شود از حداقل دستمزد روزانه کارگر که توسط قانون کار تعیین‌ شده بیشتر باشد. هرچند توافق بر مبلغی کمتر از حداقل دستمزد روزانه امکان‌پذیر نیست، اما اگر نجار مهارت بالایی داشته یا در صنف خود شناخته‌شده باشد امکان توافق طرفین قرارداد بر مبلغی بیشتر از حداقل دستمزد نیز وجود دارد.

 

شیوه پرداخت

ممکن است مبلغی به عنوان پیش‌پرداخت برای اطمینان خاطر به نجار پرداخت شود یا در متن قرارداد قید شود که پس از پایان قرارداد دستمزد نجار پرداخت می‌گردد تا کارفرما از حسن انجام تعهدات اطمینان کسب کند. همچنین پرداخت می‌تواند به‌صورت نقد یا چک مدت‌دار باشد.

از جمله مزایای متعلق به نجار که نجار می‌تواند در قرارداد شرط کند، سختی کار است که برای پروژه‌های خاص که نیازمند ظرافت و ساعات کاری زیادی است، مبلغی علاوه بر دستمزد تحت عنوان مزایا به نجار تعلق گیرد. همچنین طریقه‌ محاسبه دستمزد می‌تواند به‌طور ساعتی یا با توجه به تعداد روز‌ها به صورت روزانه باشد.

 

شرایط عمومی و اختصاصی در  قرارداد کار نجاری

شرایط عمومی قرارداد کار نجاری همان شرایطی است که در قانون مدنی برای هر قراردادی آمده است که چهار شرط اصلی است؛ قصد و رضای طرفین یعنی هر دو طرف باید با اراده عقد را منعقد نمایند و رضایت داشته باشند، اهلیت طرفین به این معنا که باید صلاحیت لازم جهت انعقاد یک قرارداد را به‌عنوان یک انسان بزرگسال عاقل و بالغ داشته باشند، موضوع معامله که باید معلوم و معین باشد یعنی تعهدات نجار و میزان دستمزد باید کاملاً معین باشد و در نهایت همه عقودی که طبق قانون مدنی منعقد می‌گردد باید جهت مشروع داشته باشد یعنی هدف از آن عقد نامشروع نباشد و گرنه آن قرارداد باطل است.

اما شرایط اختصاصی همه قراردادها در قانون نیامده است. مانند آن‌که در عقد وقف، قبض مال یعنی رسیدن مال به دست کسانی که وقف برای ایشان می‌باشد، لازم است. این شرایط اختصاصی برای عقود معین آمده؛ یعنی عقودی که در قانون برای آن‌ها احکام و مقررات ذکر شده است. اما نمونه قرارداد استخدام نجار عقدی غیر‌معین است و نتیجه آن‌که شرایط اختصاصی این قرارداد در قانون مدنی مطرح نشده است.

در نهایت باید توجه داشت که درست که شرایط اختصاصی این عقد در قانون مدنی عنوان نشده است، اما مندرجات اختصاصی این قرارداد نباید خلاف قوانین آمره و اخلاق حسنه باشد.

 

نقش قانون کار در قرارداد کار نجاری

در عین حال که تمامی قرارداد‌ها باید از شرایط عمومی قرارداد در قانون مدنی پیروی کنند، قرارداد استخدام نجار یک قرارداد استخدامی است که مشمول مقررات قانون کار است و بنا‌براین باید از این قانون پیروی کند، مانند مقدار مزد نجار، حقوق و مزایای کارگر بنا بر قانون کار، میزان ساعات کار روزانه، مباحث مالی چون بیمه، روز‌های تعطیل و تعداد روز‌های مرخصی و … .

 

کانال تلگرام لامینگو

 

مفاد نمونه قرارداد استخدام نجار

این قرارداد یک قرارداد استخدامی است که برای ساخت سازه‌های چوبی، میان کارفرما و نجار منعقد می‌شود و به نجار دستمزدی بر مبنای توافق طرفین و با توجه به قانون کار تعلق می‌گیرد. مهم‌ترین موارد در این قرارداد عبارتند از عنوان قرارداد، موضوع قرارداد، زمان و مکان اجرای تعهدات، شروط ضمن عقد، میزان دستمزد نجار و در صورت تمایل در نظر گرفتن حق فسخ، خسارات قراردادی.

 

عنوان قرارداد

عنوان قرارداد در قرارداد‎‌های کاری اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا نوع رابطه میان طرفین قرارداد را تعیین می‌نماید که پیمانی است یا استخدامی. نوع رابطه تعیین می‌کند که مقررات کدام یک از قوانین از جمله قانون کار یا قانون مدنی باید بر قرارداد حاکم باشد. در عنوان قرارداد همچنین موضوع قرارداد و زمان آن هم ممکن است درج شود. به همین دلیل طرفین می‌توانند در عنوان قرارداد قید کنند «قرارداد کار نجاری جهت ساخت این سازه‌های چوبی به مدت زمان سه ماه یا تعداد ساعات کاری مشخص».

 

موضوع قرارداد

موضوع قرارداد باید شامل تعداد سازه‌های چوبی، نوع سازه، کیفیت آن و چوب مورد استفاده و زمان تحویل سازه‎‌ها باشد. قید این موارد به‌طور دقیق اهمیت زیادی دارد، چرا که تخلف از این موارد در شرایطی که در قرارداد چنین ویژگی‌هایی ذکر شده باشد حق فسخ ایجاد می‌کند.

 

مشخصات طرفین

همواره یکی از بند‌های قرارداد به مشخصات طرفین قرارداد  اختصاص دارد که برای احراز هویت آنان در مراجع قضایی، نزد داور برای حکمیت در صورت پیش‌بینی شرط داوری، جهت مراجعه وکلای طرفین به طرف تعهد و شناسایی طرف تعهد برای انجام تعهدات مالی، اهمیتی برابر با مندرجات قرارداد دارد. ضمن اینکه اگر هر یک از طرفین نجار یا کار‌فرما از وکیل به عنوان نماینده قانونی خود در تنظیم قرارداد استفاده می‎‌نمایند، مشخصات وکیل نیز در متن قرارداد درج می‌شود.

 

تعهدات طرفین در نمونه قرارداد استخدام نجار

اصلی‌ترین قسمت هر قرارداد تعهدات طرفین است که باید به‌صورت جزء به جزء در قرارداد ذکر شود، چرا که تنها در صورتی می‌تواند مورد مطالبه قرار گیرد که در سندی که طرفین امضا کرده‌اند آمده باشد. از جمله این‌که موعد انجام تعهدات نجار و زمان تحویل سازه‌ها و همچنین زمان پرداخت دستمزد نجار توسط کار‌فرما باید حتماً به شکل تاریخ دقیق و ذکر روز و ماه و سال زمان انجام آن تعهد باشد، چرا که سپردن زمان تعهد به طرف مقابل باعث ناآگاهی دقیق طرفین به زمان اجرای قرارداد می‌گردد. همچنین اگر طرفین وجه التزام را شرط نکرده باشند برای دریافت خسارات با سختی مواجه می‌شوند.

علاوه بر آن اوصاف مهم وسایل چوبی ساخت نجار، باید به نحوی که قابل تشخیص باشد در متن قرارداد بیاید. چرا که اشتباه در اوصاف مهمی چون جنس چوب و کیفیت وسایل تنها در شرایطی منجر به حق فسخ است که وارد قلمرو تراضی طرفین شده باشد و این تراضی اگر در متن قرارداد باشد یک سند قابل اتکا است.

 

استخدام نجار

 

زمان و مکان اجرای تعهدات در قرارداد کار نجاری

مکان ساخت وسایلی که به نجار سپرده شده است، با توجه به اراده طرفین تعیین می‌شود که یا کار‌گاه خود نجار است یا مکانی که کار‌فرما برای اجرای کار در نظر گرفته است. زمان پرداخت دستمزد نجار و زمان تحویل سازه‌ها و ساعات و روز‌های کاری نیز در قرارداد کار نجاری می‌آید.

 

مرجع حل اختلاف در قرارداد کار نجاری

همواره در اختلافات میان طرفین قرارداد مرجعی که وظیفه رسیدگی به اختلافات را بر عهده دارد توسط قانون تعیین می‌گردد. در قانون کار مرجعی که برای حل اختلافات کار‌گر و کار‌فرما تعیین شده است اداره کار است. مراحل رسیدگی به این ترتیب می‌باشد:

  •  در ابتدا طرفین از طریق صلح و سازش اختلافات خود را حل می‌کنند.
  •  در مرحله بعدی در صورت عدم سازش، هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار به اختلافات طرفین قرارداد رسیدگی خواهند کرد.

بنا‌براین تنها مرجع معتبر قانونی در صورتی‌که اختلاف طرفین ناشی از یک قرارداد استخدامی باشد، اداره کار است و تنها رأی صادره توسط اداره کار معتبر است.

 

شرط داوری در قرارداد کار نجاری امکان‌پذیر است؟

پاسخ به این پرسش منفی است، زیرا درست است که قاعده عمومی در حل اختلافات این است که فردی که طرف مقابل به تعهدش در برابر وی عمل نکرده است با ارسال دادخواستی به مرجع حقوقی از طریق دادگاه عمومی حقوقی، مطالبات خود را پیگیری می‌نماید، اما همانگونه که بیان کردیم این یک قاعده رایج و عمومی است. در امور قرارداد‌ها اصل بر حاکمیت اراده طرفین است و ملاک، قصد طرفین است که اصولاً از متن قرارداد استنباط می‌شود. بنابراین دو طرف می‌توانند هر توافقی را که بخواهند در متن قرارداد درج نمایند.

یکی از این موارد درج شرط داوری در قرارداد است که طرفین قرارداد به ویژه در قرارداد‌های ماده ده قانون مدنی، ممکن است شرط نمایند در صورت بروز هر اختلافی به جای شکایت و مراجعه به دادگاه، به فردی که مورد اعتماد هر دو طرف است به عنوان داور مرضی‌الطرفین رجوع کنند تا میان ایشان حکمیت کند.

شرط داوری در متن اکثر قراردادها قابل درج است. اما در قرارداد‌ استخدام نجار و سایر قرارداد‌های کار تابع قانون کار، درج شرط داوری یا مراجعه به مراجع دیگری برای رسیدگی به اختلافات ممکن نیست. دو طرف قرارداد یعنی کار‌فرما و نجار باید توجه داشته باشند که طرفین قرارداد نمی‌توانند به مرجعی به جز اداره کار برای حل اختلافات خود مراجعه کنند، حتی اگر در بند‌های قرارداد شرط داوری را پیش‌بینی کرده باشند.

 

طریقه خاتمه قرارداد در انواع قرارداد کار

قرارداد کار نجاری یک قرارداد استخدامی است که در شمار عقود لازم است. عقود لازم به تنهایی و با اراده یکی از طرفین قرارداد قابل فسخ نیست، اما ممکن است به دو شکل ارادی یا غیر‌ارادی منحل شود. به‌طور ارادی اگر در قرارداد حق فسخ شرط شده باشد، نجار یا کار‌فرما می‌توانند از این حق فسخ استفاده کنند و به قرارداد خاتمه دهند. همچنین اگر در قانون شرایطی برای فسخ طرفین باشد مانند آن‌که یکی از طرفین به تعهدش عمل نکند و انجام آن به هیچ طریقی امکان‌پذیر نباشد حق فسخ وجود دارد.

 

خاتمه قرارداد با توافق طرفین

اما علاوه بر این موارد که امکان خاتمه قرارداد با استفاده از شرط فسخ یا موارد فسخ مندرج در قانون وجود دارد، نجار و طرف قرارداد او می‌توانند با توافق یکدیگر عقد را منحل نمایند که به آن اقاله می‌گویند.

اما گاهی اوقات هم شرایطی ایجاد می‎‌شود که غیر‌اختیاری است. مثلاً گاهی اوقات کار‌فرما به دلیل تخصصی که نجار دارد می‎‌خواهد که ساخت سفارشات وی توسط خود نجار باشد که در این شرایط به دلیل اینکه شخصیت نجار و مهارتش علت اصلی انعقاد چنین قراردادی است اگر در میانه قرارداد نجار فوت کند، قرارداد به خودی خود و بدون نیاز به دخالت طرفین، منحل می‌شود.

 

انواع قرارداد کار نجاری و شیوه فسخ آن

قرارداد‌های استخدامی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ قرارداد کار دائم و قرارداد کار موقت.

 

قرارداد کار دائم

قرارداد کار دائم یک قرارداد کار نجاری میان نجار و کارفرما است که بر‌خلاف قرارداد کار موقت، مدت زمان خاصی برای این قرارداد تعیین نشده است. در صورت وجود یکی از مواردی که در ماده 21 قانون کار ذکر شده است این قرارداد خاتمه پیدا خواهد کرد. این شرایط به این شرح است:

  •  فوت کارگر
  •  بازنشستگی یا از کار‌افتادگی کامل کارگر
  •  استعفای کارگر
  •  اخراج موجه کار‌گر

در مورد استعفای کار‌گر و اخراج موجه کار‌گر توضیحاتی را به طور مختصر برای آشنایی بیشتر با این شرایط ارائه می‌کنیم. در مورد استعفا کارگر در ابتدا باید اعلام کند که قصد دارد استعفا دهد و پس از آن کار‎گر باید استعفای خود را به صورت کتبی تقدیم کند و مدت زمان لازم جهت ارائه استعفا حد‌اکثر پانزده روز است. در صورتی‌که کارگر تا پانزده روز استعفای خود را به شکل کتبی ارائه نکرد استعفا منتفی می‌شود.

در مورد اخراج کارگر نیز باید گفت هر زمان کار‌گر در انجام وظایفش کوتاهی کند یا مقررات انضطباطی کار‌گاه را رعایت نکند، کار‌فرما می‌تواند با رعایت شرایطی کار‌گر را اخراج کند. کارفرمایی که کار‌گر را اخراج کرده وظیفه دارد همه مطالبات مالی کارگر را پرداخت کند. این مطالبات شامل حقوق عقب‌افتاده کارگر و مبلغی به عنوان سنوات است. سنوات مبلغی است که به نسبت سابقه‌ کار، معادل یک ماه حقوق به کارگر پرداخت می‌شود.

 

قرارداد کار موقت

شرایط قرارداد کار موقت هم مشابه با قرارداد کار دائم است. تنها تفاوتی که میان این دو نوع قرارداد وجود دارد این است که اگر مدت زمان قرارداد کار موقت باشد، هیچ یک از طرفین قرارداد به تنهایی حق فسخ قرارداد را ندارد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن آخر

قرارداد کار نجاری یکی از قرارداد‌های رایج در صنایع چوبی است که بسته به نوع و موضوع قرارداد تفاوت‎‌های زیادی در زمینه قوانین حاکم بر قرارداد دارد. اگر قرارداد استخدامی باشد مشمول قانون کار است و اگر قرارداد پیمانکاری باشد، مشمول قانون مدنی و موافقتنامه عمومی شرایط پیمان است. اما باید در نظر داشت که قرارداد کار نجاری نوعی قرارداد مشمول قانون کار است که بخش عمده آن ضمن توجه به اراده و قصد طرفین، توسط مقررات قانون کار تعیین می‌گردد. پس ضروری است که هر دو طرف نجار و کار‌فرما در مورد مسائلی که برای ایشان اهمیت به‌سزایی دارد مانند امور مالی، خسارات قراردادی، طریقه خاتمه قرارداد و سایر موارد، مندرجات اصلی قرارداد را مطابق با قانون تنظیم کنند که بعد از امضای قرارداد مشکلی برایشان ایجاد نشود.

در برخی مواقع یکی از طرفین قرارداد یک شخص حقیقی می‌باشد که ممکن است آشنایی کمتری با حقوق خود داشته باشد. همچنین به دلیل اهمیت قرارداد استخدامی در طولانی‌مدت که درآمد فرد به آن بستگی دارد، بهتر است برای تنظیم یک قرارداد کارشناسی‌شده از مشاوران حقوقی هم کمک گرفت.

ضمن سپاس از شما برای مطالعه این مقاله، امیدواریم تا حدودی آشنایی لازم با مندرجات این قرارداد را کسب کرده باشید و در صورتی‌که به آگاهی بیشتری در مورد قرارداد‌ها نیاز دارید می‌توانید به دیگر مقالات موجود در حوزه قراردادنویسی در بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه فرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهستی موسوی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه