مشاوره حقوقی تهدید ؛ از تعریف تا اثبات و مجازات!

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تهدید

 

یکی از جرایمی که از دیرباز در جوامع بشری وجود داشته و با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی شکل جدیدی به خود گرفته است، جرم تهدید است. شاید به همین دلیل باشد که امروزه نیاز شدیدی به مشاوره حقوقی تهدید میان افراد احساس می‌شود.

درواقع زمانی که شخصی دیگری را به دلایل مختلف بترساند و این ترساندن هم در شخص مقابل موثر واقع شود، این جرم اتفاق افتاده است.قانون‌گذار در صورت وقوع کامل عناصر و ارکان جرم، مجازات تا 74 ضربه شلاق یا زندان از دو ماه تا دو سال را برای مجرم در نظر گرفته است.

این مطلب را مطالعه بفرمایید: جرم تهدید و مجازات آن

تهدید به مرگ چیست؟

تهدید زمانی اتفاق می‌افتد که یک نفر را در رابطه با جان، مال یا آبروی خود و نزدیکانش بترسانیم. تهدید به مرگ یکی از مهم‌ترین مصادیق این جرم است. همانطور که قبلا اشاره کردیم برای اینکه یک جرم محقق شود و شامل مجازات گردد باید در طرف مقابل تاثیر داشته باشد. چنانچه فردی انسان دیگری را با خطر جانی و مرگ خودش یا نزدیکانش بترساند مستحق مجازات مقرر در قانون مجازات خواهد شد.

این مطلب را بخوانید: درباره تهدید به مرگ چه می‌دانید؟

البته ترساندن ممکن است در رابطه با آبروی فرد یا نزدیکان او صورت پذیرد. در این مورد هم تفاوتی با تهدید جانی و مالی وجود ندارد و جرم محقق شده است.

این مطلب را بخوانید: تهدید به آبروریزی چگونه رخ می‌دهد؟

چگونه جرم تهدید را اثبات کنیم؟

هر جرمی دارای ارکان مشخصی است که باید تمامی این ارکان اتفاق بیافتد تا آن جرم محقق شود. برای اینکه جرم تهدید محقق شود باید نفس ترساندن نسبت به یک موضوع مشخص باشد. به عنوان مثال ترساندن کسی نسبت به کشتن فرزندش مصداق این جرم خواهد بود.

این مطلب را بخوانید: برای اثبات جرم تهدید چه باید کرد؟

از طرفی برای محقق شدن چنین جرمی، علنی بودن یا در خفا بودن مهم نیست. همچنین فعل ترساندن باید ناظر به آینده باشد. این بدان معناست که تهدید نسبت به گذشته موثر نیست. یکی دیگر از خصوصیات مهمی که باید در شخص تهدید شده وجود داشته باشد، موثر بودن در اوست. در این‌خصوص سن و جنس افراد بسیار عامل مهمی تلقی می‌گردد.

این مطلب را بخوانید: تمام آنچه درباره تهدید لازم است بدانید

برای اینکه بتوانید این جرم را اثبات کنید اول از هرچیز باید نزد مراجع صالح طرح شکایت کنید. سپس مدارک و مستندات و شاهدان خود را برای اثبات این موضوع ارائه نمایید.

مشاوره حقوقی تهدید

 

تهدید تلفنی و فضای مجازی

در قسمت‌های بالا به صورت کامل به شرح جرم و نحوه وقوع آن پرداختیم. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا ابزاری که تهدید با آن اتفاق می‌افتد اهمیت دارد یا خیر؟ به بیان دیگر اگر تهدید به صورت تلفنی اتفاق افتاده باشد قابلیت اثبات دارد؟

قانون‌گذار در خصوص نحوه و ابزار وقوع جرم صحبتی نکرده است. این بدان معناست که این امر اهمیتی ندارد و چنانچه فردی شخص دیگری را از طریق تلفن آزار بدهد و او را بترساند چنانکه کلیه عناصر متشکله جرم به وقوع بپیوندد، جرم اتفاق افتاده و فرد مجرم مستحق مجازات خواهد بود.

این مطلب را بخوانید: تهدید تلفنی چگونه اتفاق می‌افتد؟

مسأله‌ای که امروزه بسیار شایع است تهدید در فضای مجازی است. باید بدانید که عمل ترساندن افراد در محیط‌های مجازی جرم بوده و قابلیت اثبات دارد. متن تهدیدآمیز ارسال شده برای شما مصداق ادله الکترونیک بوده و با بررسی کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات قابلیت استناد را داراست.

این مطلب را بخوانید: تهدید در فضای مجازی چگونه اتفاق می‌افتد؟

تهدید با سلاح!

اگر فردی دیگری را با سلاح بترساند مرتکب جرم شده و به مجازات شلاق یا حبس  محکوم می‌گردد. البته این مجازات در مواردی اعمال می‌شود که اسلحه مورد استفاده قرار گرفته شده دارای مجوز باشد. چنانچه کسی برای ترساندن دیگران از سلاحی استفاده کند که مجوز نداشته باشد علاوه بر مجازات فوق به مجازات حمل سلاح فاقد مجوز قانونی هم محکوم می‌گردد.

این مطلب را بخوانید: مواردی که درباره تهدید با اسلحه لازم است بدانید

چنانچه به مشاوره حقوقی تهدید احتیاج داشته باشید می‌توانید این مساله را با مشاوران حقوقی ما مطرح کرده و از دانش آن‌ها کمک بگیرید.

مشاوره حقوقی تهدید

برای مطالعه سایر مقالات حقوقی ما به لامینگو بلاگ مراجعه بفرمایید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

 

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

یک دیدگاه