برای اثبات جرم تهدید چه باید کرد؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تهدید

برخی از اعمال در آن امنیت جانی، مالی و روانی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ممکن است در دید عموم قرار نداشته باشد. اعمالی که تهدید و زیر سوال بردن امنیت فرد را در پی داشته باشند؛ هرچند باید اثبات شوند و بعد از اینکه مورد بررسی قرار گرفت و عمل مجرمانه و تهدیدآمیز اثبات شد؛ این اعمال با توجه به مراتب آن می‌تواند مجازات‌های خاصی را به دنبال داشته باشد. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که چه نوع از مکالمات می‌توانند تهدید آمیز باشند و مجازات تهدید قانونی برای کدام دسته از این رفتارها اعمال خواهد شد.

 

تهدید چیست؟

ترساندن و یا بیم دادن به فردی در جهتی که او را به انجام عملی واردار کند و یا از انجام برخی از اعمال توسط آن‌ها خودداری کند، این عمل را تهدید می‌گویند. در انتها این اعمال تا جایی پیش خواهد رفت که فردی که مورد تهدید واقع شده است می‌بایست مطیع دستورات فردی باشد که او را تهدید کرده است. در تمامی جوامع قوانینی برای بزهکاران این جرائم در نظر گرفته شده است. تهدید کردن همواره باید در جهت دستیابی به موضوعی معین باشد و هدف فردی که تهدید می‌کند رسیدن به منفعتی نامشرع باشد. ترساندن و تهدید یک فرد باید با توجه به وضعیت جسمانی و بدنی او هم تناسب داشته باشد به عنوان مثال ممکن است فردی اقدام به تهدید فرد دیگری بکند اما از نظر جسمانی توانایی انجام فعل تهدیدآمیز را نداشته باشد دراین شرایط است که نمی‌توان این عمل را جرم تهدید به حساب آورد.

 

این مطلب را حتما بخوانید: جرم تهدید و مجازات آن

 

در چه شرایطی می‌توان گفت جرم تهدید اتفاق افتاده است؟

با توجه به اوضاع فرد تهدید کننده و فرد تهدید شونده این موضوع که تهدیدی اتفاق افتاده است یا خیر می‌تواند متفاوت باشد. این که تنها یک عمل یا یک موضوع باعث ترس فرد دیگری شود نمی‌توان آن را تهدید به حساب آورد چرا که تنها در صورتی این اتفاق خواهد افتاد که یک عمل در جهت ترساندن فرد دیگر برنامه ریزی شده باشد.بنابراین لازم است برای تحقق تهدید این شرایط وجود داشته باشد:

– فردی که تهدید را انجام داده است قادر به انجام عمل تهدید آمیز باشد. چه از نظر جسمانی و چه از نظر شرایط و موقعیت هایی که برای انجام عمل لازم است.
– فرد تهدید شونده این احتمال را بدهد که فرد تهدید کننده این عمل را انجام خواهد داد و امکانات لازم را می‌تواند داشته باشد.

 

مشاوره حقوقی تهدید

 

اثبات جرم تهدید چگونه خواهد بود؟

طبق ماده 160 قانون مجازات های اسلامی که درباره راه هایی که در جهت اثبات جرم وجود دارد این گونه آمده است:

«ادله ی اثبات جرم عبارت است از اقرار، شهادت، علم قاضی و قسامه و سوگند در موارد مقرر قانون»

بنابر قانون فوق حضور شاهدو گواه می‌تواند کمک بسیار زیادی دراثبات جرم داشته باشد به این صورت که می‌توانند با حضور در دادگاه و در مقابل قاضی وقایع را به صورت واضح برای قاضی شرح داده و در جهت اثبات موضوع بسیار موثر واقع شوند.
خود قاضی یک پرونده می‌تواند با استفاده از علم خود و با توجه و تمرکز بر مستندات و مدارکی به به دادگاه ارائه شده است وقایع را واقع بینانه‌تر و ریزتر بررسی کند. هم چنین موارد و استشهادهای محلی و یا بازدید از محلی که اتفاق در آن رخ داده است مدارک بهتری را می‌توان بدست آورد. وجود هرگونه عکس یا صوت و از این قبیل مدارک هرچند که نمی‌توان به آن‌ها به صورت قطعی تکیه کرد؛ اما ممکن است به قاضی در جهت پیش برد دادگاه کمک کند و مسائلی از پرونده برای او روشن شود.

 

اگر شما نیز برای اثبات تهدید نیاز به مشاوره حقوقی تهدید از وکلا پایه یک کارشناسان حاذق در اینباره دارید می‌توانید به لینک زیر مراجعه نموده و مشاوره خودتان را آغاز نمایید:

مشاوره حقوقی تهدید

 

برای شکایت جرم تهدید چه مدارکی لازم است؟

بهترین راه برای شکایت ارتباط با وکیل متخصص در حیطه امور کیفری می‌باشد. پس از حضور پیش یک وکیل تمامی وقایع را به تفصیل باید بیان کرد و در صورتی که مدرکی برای ارائه وجود دارد می‌بایست به وکیل پرونده ارائه شوند. علاوه بر مدارک لازم که باید به وکیل تحویل داده شود فرد متقاضی برای طح شکایت می‌بایست مدارک شناسایی خود را نیز ارائه کند.

سپس وکیلی پرونده مراحل را از نظر قانونی پیگیری کرده و در راستا تبرئه و یا اثبات جرم متهم پیش خواهد رفت. در صورت پیگیری شکایت توسط یک وکیل مدت زمان پیگیر یپرونده کمتر خواهد بود و لازم نیست که شاکی پرونده همواره در دادگاه حضور پیدا کند. وکیل پرونده علاوه بر اینکه می‌تواند درخواست بازداشت متهم را داشته باشد در صورتی که وظیفه دریافت رضایت را برعهده داشته باشد نیاز به حضور فرد یا بستگان متهم برای دریافت رضایت نخواهد بود.

 

این مطلب ممکن است برای شما جالب باشد: مجازات فحاشی تلفنی و پیامکی در قانون اساسی

 

مجازات جرم تهدید به چه صورت خواهد بود؟

بر اساس ماده 669 قانون مجازات اسلامی برای تعیین مجازات تهدید اینگونه آمده است که:<< هرکس فرد دیگری را به هر نحو به قتل یا ضررهای نفسی و شرافتی یا مالی به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او تهدید کند, اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا تقاضا انجام امر یا ترک فعلی را کرده باشد؛ به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.>> بنابر ماده فوق جرم تهدید میتواند شامل تهدید جانی افراد و یا افشای اسرار آن‌ها و بستگانشان باشد. این موارد در قانون مجازات اسلامی تهدید به حساب آمده است. تهدید اگر در مورد شرافت، آبرو و مسائل ناموسی باشد می‌توان آن را در تهدید به شرافت به حساب آورد.

 

سخن پایانی

فعل تهدید مربوط به اینده است؛ یعنی فرد تهدید کننده می‌بایست به آینده در جهت انجام عملی اقدام کند.فردی که به تهدید فرد دیگری می‌پردازد از او اراده اش سلب نشده است و اگر میل باطنی او بر انجام این عمل نباشد می‌تواند از انجام عمل خودداری کند ولی فردی که تهدید میشود نمی‌تواند از اراده خود در انجام عمل استفاده کند و ناگزیر به انجام آن عمل خواهد شد. تهدید نه فقط در مکالمات و یا مشاجره بحث رو در رو قابل پیگیری بلکه هرگونه تهدید یا شرایط تهدیدآمیز به صورت مجازی و یا اختلال در زندگی افراد توسط تهدیدهای تلفنی نیز قابل پیگیری بوده و جرم به حساب خواهد آمد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در این مطلب فوق مواردی که برای اثبات جرم تهدید بود؛ شرح داده شد. در صورتی که در اینباره دیدگاهی دارید ان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید و همچنین با مراجه به بلاگ لامینگو نیز از سایر مطالب استفاده کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه