مواردی که درباره تهدید با اسلحه لازم است بدانید

4 سال پیش
مشاوره حقوقی قتل

استفاده از اسلحه، چه سلاح سرد و چه سلاح گرم علاوه بر این که می‌تواند عواقبی را به دنبال داشته باش به ترس و وحشت و بی اعتمادی و ناامنی را در سطح جامعه دامن می‌زند. استفاده از این ابزار به عنوان وسیله ای جهت تهدید می‌تواند بخاطر تاثیر غریزی که در افراد برای حفظ جانشان دارد بسیار برای فرد تهدید کننذه موثر باشد. بنابراین افرادی که اقدام به استفاده از این ابزار برای تهدید در جهت اهداف خود میکنند بخاطر ایجاد نوعی ناامنی و بر هم زدن آرامش قابل پیگیری بوده و می‌توان آن را نوعی جرم به حساب آورد. در ادامه درباره استفاده از اسلحه و عواقب آن در تهدید خواهیم گفت.

 

تهدید با سلاح چگونه اتفاق می‌افتد؟

در برخی از شرایط افراد به قصد ایجاد ترس بیشتر و ایجاد نوعی احساس عجز در افراد در برابر سرپیچی از خواسته های خود اقدام به استفاده از سلاح های سرد و گرم می‌کنند. این مورد می‌تواند تنها به قصد ترساندن افراد اتفاق بیفتد و فردی مثلا از چاقو به عنوان وسیله ای در مقابل فرد و ترساندن او استفاده کند. در اکثر موارد افرادی که با این گونه تهدیدات مواجهه می‌شوند به علت تهدید جانی ناچار به انجام خواسته افراد تهدید کننده می‌شوند و در این شرایط نمی‌توان از راه‌های همیشگی برای مقابله با این موارد استفاده کرد. بنابراین هر گونه استفاده از این وسایل چه در صورتی که تهدید فرد عملی شود و چه تنها به قصد رعب و وحشت باشد به مثابه جرم تلقی خواهد شد.

 

جهت دریافت مشاوره حقوقی تهدید از وکلا پایه یک و کارشناسان خبره دراین حوزه که در این مرکز حضور دارند، می‌توانید با مراجعه به لینک زیرمشاوره خودتان را آغاز کنید:

مشاوره حقوقی تهدید

 

مجازات تهدید با اسلحه چگونه است؟

بر اساس ماده 617 قانون مجازات اسلامی «هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر یا قدرت‌نمایی کند یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهد یا با کسی گلاویز شود، در صورتی که از مصادیق محارب نباشد، به حبس از شش ماه تا دو سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»
این مسئله از این جهت با تهدید به نفس و جان تفاوت دارد که با وجود این که در هر دو مورد از ترس جان امکان تن دادن به خواسته افراد را درپی خواهد داشت؛ در تهدید به قتل یا ضرر نفسانی یا سایر تهدیدات وسیله و چکونگی عمل به آنچه تهدید است بیان نمی‌شود بنابراین شیوه بررسی این جرم می‌تواند از این جهت متفاوت باشد.

 

مشاوره حقوقی تهدید

 

به علاوه این موارد تهدید که در ماده 669 قانون مجازات اسلامی آمده است با این تهدید تفاوت هایی دارد و می‌تواند دربرگیرنده تهدیدات مالی، جانی، شرافتی و مسائل مختلف باشد که بررسی هر یک نیازمند تشکیل پرونده است اما تهدید مورد بررسی در ماده 617 قانون مجازات اسلامی در برگیرنده استفاده از سلاح در هر نوی از تهدیدات است . به علاوه تهدیداتی که مطابق ماده 617 جرم تلقی شده و در حال پیگیری و اجرای حکم است از جرائم قابل گذشت نمی‌باشد ولی سایر تهدیدات می‌توانند با گذشت شاکی متوقف شده و پرونده بسته شود.

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: سرقت مسلحانه، مجازات و سایر نکات حقوقی پیرامون آن

نکات تکمیلی درباره جرم تهدید با سلاح

به علاوه ماده قانون و تعیین مجازات برای خود فعل تهدید با سلاح نکاتی نیز ممکن است لازم باشد مورد توجه قرار بگیرد. اگردر مواردی به موجب تهدید و استفاده از اسلحه در مقابل افراد، کسی به دنبال ترس و وحشت ایجاد شده جان خود را از دست بده این مورد می‌تواند به مثابه قتل عمد به حساب آمده و برای مجازات مشمول پرداخت دیه و یا چه بسا قصاص شود.

در هر صورت ممکن است فردی تنها برای قدرت‌نمایی دست به حمل این سلاح‌ها بزند و باعث ایجاد رعب و وحشت و بر هم زدن آرامش در سطح اجتماع شود که در این مورد نیز همین انجام عمل ترساندن و بوجود آوردن احساس تهدید جانی برای افراد به مجازات حبس و ضرب شلاق محکوم خواهد شد.
همچنین یکی از نکات مهم این است که در مواردی که سلاح استفاده شده مطابق با قانون جرم به حساب بیاید؛ حمل سلاح حتی اگر هیچگونه استفاده از آن در جهت تهدید نشده باشد می‌تواند برای فرد مجازات‌هایی را در پی داشته باشد. یکی دیگر از موارد که لازم است مورد توجه قرار بگیرد این است که، در صورتی که فردی که سلاح را حمل می‌کند دارای مجوز باشد بستگان و سایر افراد مجاز به استفاده از آن اسلحه نخواهند بود .

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است می‌توانید در بخش نظرات دیدگاه خودتان را با ما در میان بگذارید و برای استفاده از سایر مطالب به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه