تهدید در فضای مجازی چگونه اتفاق می‌افتد؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تهدید

تهدید کردن فقط به مشاجره و تهدید فیزیکی و حضوری محدود نمی‌شود و در دنیای امروز که فضای مجازی و فعالیت در شبکه های آن بسیار رایج و غیر قابل انکار است لازم است هرگونه تهدید یا ترساندن که باعث به هم خوردن آرامش افراد است پیگیری شود. بنابراین به همان شکل که تهدید در مراودات حضوری میتواند مورد پیگیری قرار گیرد در فضای مجازی نیز لازم است این تهدیدات پیگیری شود. در ادامه درباره موضوع خواهیم گفت که چگونه می‌توان تهدیدات در فضای مجازی را پیگیری کرد و در چه شرایطی این موضوع جرم به حساب خواهد آمد.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: جرم تهدید و مجازات آن

 

چه جرائمی در فضای مجازی اتفاق می‌افتد؟

هر یک از اتفاقاتی که ممکن است در فضای مجازی اتفاق بیفتد و مخل آسایش کاربران باشد همان طور که در جامعه حضوری قابل پیگیری و تعیین مجازات است در فضای مجازی نیز قابل پیگیری خواهد بود چند مورد از این موارد که در فضای مجازی به مثابه جرم تلقی می‌شوند عبارت اند از:

 

افشا کردن اطلاعات خصوصی افراد دیگر

بر اساس ماده 16 قانون جرائم رایانه هر گونه افشا اطلاعات دیگران جرم به حساب آمده و برای آن مجازات نقدی و یا حبس تا دو سال در نظر گرفته شده است. این مورد می‌تواند به این صورت باشد که افراد عکس‌های شخصی فرد دیگر و یا عکس از صفحه مکالمه با شخص دیگری را به منظور یا بدون داشتن منظور در فضای مجازی منتشر می‌کنند. در صورتی که این مورد باعث تهدید باشد و یا فردی که اطلاعات وی منتشر شده است و ضرر آبرویی یا مالی برایش پیش آمده باشد توسط قانون مورد بررسی قرار گرفته و مجازات در پی خواهد داشت.

جهت دریافت مشاوره حقوقی تهدید از وکلا پایه یک و کارشناسان این حوزه که در این مرکز حضور دارند می‌توانید با مراجعه به لینک زیر مشاوره خود را دریافت کنید:

مشاوره حقوقی تهدید

 

تهدید

تهدید و ترساندن در فضای مجازی چه به قصد اخاذی باشد و یا صرفا اتفاق تهدید باشد جرم به حساب آمده و بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی برای مجازات آن 74 ضربه شلاق و یا از دو ماه تا دو سال حبس در نظر گرفته شده است. بنابراین در صورت بروز این اتفاق کاربری که مورد تهدیدی واقع شده است می‌تواند بدون ترس و واهمه با ارائه مدارک خود برای پیگیری اقدام کند و اگر موارد گفته شده وی مورد تایید و صلاحیت قرار بگیرد و صداقت ان نیز اثبات شود می‌تواند از ان‌ها استفاده نماید و فرد تهدید کنده را مشمول مجازات‌های مربوطه کند.

 

مشاوره حقوقی تهدید

 

توهین و فحاشی

توهین و فحاشی یکی از مواردی است که به علت عدم اطلاع افراد از این که برای این اتفاق در مراجع قانونی حقوقی را دارا هستند باعث می‌شود افرادی که اقدام به این اعمال می‌کنند به اعمال مجرمانه خود ادامه دهند. این در صورتی است که طبق قانون مجازات اسلامی در مواد 145 و 608 این موارد جرم به حساب آمده و برای آن مجازات نقدی از یک تا پنجاه میلیون ریال و یا ضرب شلاق تا 74 ضربه برای مجرمان این جرائم در نظر گرفته شده است. بنابراین با علم بر این موضوع می‌توان بسیاری از مواردی که به علت توهین و یا فحاشی مخل آسایش افراد بوده است را مورد پیگیری قرار داد و افراد موارد مورد نظر خودشان را به مراجع گزارش کنند.

 

شاید این مطلب برای شما جالب باشد: مهم‌ترین نکات لازم درباره جرم توهین در فضای مجازی

 

تهدید در فضای مجازی چگونه جرم به حساب می‌آید؟

براساس قانون ادله الکترونیکی که میتواند شامل صفحه ای از صحبت‌های یک نفر یا چند نفر باشد، یا تصویر و فیلم و صدای ضبط شده ،که بر اساس تفکر عموم قابل استناد نیست، برای دلیل و مدرک به رسمیت شناخته شده اند. بنابر این طبق قانون مجازات اسلامی و قوانین مربوط به جرائم رایانه ای هرگونه ایجاد ترس و تهدید برای رسیدن به منافع مالی و اقتصادی و یا موارد اخلاقی قابلیت پیگیری خواهد داشت. در صورت وجود این مسائل هرگونه مدرک که دال بر این اتفاق است می‌تواند در روند پیگیری و دادگاه دلیل برای مجرم دانستن فرد تهدید کننده استفاده شود.

 

مشاوره حقوقی تهدید

 

پس از این که در فضای مجازی مورد تهدید قرار گرفتیم چه باید کرد؟

پس از احساس خطر و ایجاد نوعی از تهدید می‌توان شکایت خود را به دادسرا تقدیم کرد و همچنین پلیس فتا که پیگیری جرائم در فضای مجازی و سایبری را بر عهده دارد می‌تواند با دریافت شکایت شما به پیگری مورد گزارش شما بپردازد. پس از ارائه مدارک به این مراجع ، درستی و صحت آن‌ها توسط دادسرا مورد بررسی قرار گرفته و در دصورت تایید اطلاعات، پرونده تشکیل شده مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن پایانی

مراجعه به مراجع قضایی تنها در صورتی که اتفاق رخ داده باشد و فرد تهدید کننده اعمال مورد نظر خود را انجام داده باشد اتفاق نمی افتد و اگر حتی فردی پس از تهدید خود اقدام به انجام آن اعمال نکرده باشد باز هم به مثابه تهدید می‌توان آن را مورد پیگیری قرار داد و مجازات‌هایی را نیز برای آن به دنبال خواهد داشت. امروزه به علت همه گیری و استفاده همه مردم از امکانات فضای مجازی این اتفاقات می‌تواند حتی بسیار بیشتر و با شدت و انواع متفاوتی رخ بدهد که لازم است در صورت بروز این گونه از اتفاقات به مراجع آن‌ها را گزارش کرد. لازم است که در فضای مجازی از افشا اطلاعات خصوصی خوددرای شود و مسائل مربوط به امنیت و اطلاعات شخصی به راحتی در دسترس افراد دیگر قرار نگیرد.

موارد مربوط به چگونگی رخ دادن جرم تهدید در فضای مجازی سعی شد که مورد اشاره و توضیح قرار بگیرد در صورتی که این مطلب برای شما مفید واقع شده است ما را از دیدگاه خود در بخش نظرات آگاه سازید و با مراجعه به بلاگ لامینگو می‌توانید از سایر مطلب نیز استفاده نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه