قرارداد استخدام مدرس ، گامی قانونی در جهت گسترش آموزش!

4 سال پیش
قرارداد استخدام مدرس

 

در گذشته آموزش افراد و نیروی انسانی تنها در محیط‌های آموزشی دولتی و مدارس صورت می‌گرفت. رفته رفته با روشن شدن اهمیت یادگیری و ابعاد گسترده علم و دانش، مشخص شد که نمی‌توان برای آموزش تنها به مدارس اکتفا کرد. چراکه توانایی این مراکز محدود و تعداد متقاضیان بسیار بیشتر از پتانسیل آن‌ها بود. از طرفی به دلیل شمول و گسترش رشته‌های مختلف علمی، امکان گنجاندن تمامی این رشته‌ها در یک مرکز وجود نداشت. به همین دلیل موسسات آموزشی بسیاری در کنار مدارس و دانشگاه‌ها شروع به کار کردند. به دلیل رقابت بالای میان این مراکز، هر کدام از آن‌ها درصدد استخدام بهترین مدرسان کشور بودند. در ابتدا مدرسان بدون هیچ قرارداد کتبی و صرفا با توافقات شفاهی میان آن‌ها و کارفرما مشغول به کار می‌شدند. اما امروزه کمتر فردی حاضر می‌شود بدون یک قرارداد مکتوب شفاف، در موسسه‌ای مشغول به کار شود. به دلیل اهمیت و سرعت گسترش اینگونه مشاغل، در این نوشتار به شرح قرارداد استخدام مدرس و نکات کلیدی آن می‌پردازیم.

دریافت مشاوره حقوقی استخدام

قرارداد استخدام مدرس چگونه قراردادی است؟

طبیعتاً برای آنکه بتوانیم یک همکاری استاندارد و درست داشته باشیم نباید تنها به تنظیم یک قرارداد اکتفا کنیم بلکه قرارداد فی‌مابین باید از استانداردهای حقوقی برخوردار باشد و نیاز هر دو طرف قرارداد را برآورده کند.

این مطلب را بخوانید: چگونه مجوز آموزشگاه زبان دریافت کنیم؟

برای داشتن یک قرارداد استخدام مدرس کارآمد در ابتدا باید قالب قراردادی مناسب این تعامل را پیدا کنیم. زمانی‌که افراد تصمیم به استفاده از دانش یا توان و مهارت فرد دیگری می‌گیرند، بحث اجاره اشخاص مطرح می‌گردد. در قانون کشور ما مبحث اجاره اشخاص تحت قانون کار و قراردادهای استخدام قرار می‌گیرید. به همین دلیل رابطه مدرس و کارفرما یک رابطه استخدامی و تحت شمول قانون کار خواهد بود.

در قانون کار از سه قالب قراردادی جهت انعقاد قراردادهای همکاری یاد شده است: 1- استخدام دائم 2- استخدام موقت 3- استخدام کار معین. برای تبیین روابط میان مدرس و کارفرما باید یکی از این سه قرارداد را انتخاب کنیم. پیشنهاد ما برای قرارداد استخدام مدرس، استفاده از قالب استخدام موقت است.

قرارداد استخدام موقت از آن جهت به قراردادهای کار معین برتری دارد که ماهیت کار مدرس ایجاب می‌کند او به صورت روزانه و مستمر به کار تدریس بپردازد، لذا قالب قراردادی کار معین که بیشتر برای انجام یک پروژه خاص استفاده می‌شود در این‌خصوص کارایی کافی را ندارد.

در رابطه با قراردادهای کار دائم هم نکات زیادی وجود دارد که کارفرمایان را نسبت به آن مردد می‌سازد. در شرایط نابسامان اقتصاد کنونی امکان انعقاد قرارداد کار دائم برای بسیاری از کارفرمایان وجود ندارد. از طرفی قراردادهای استخدام موقت با زمان کوتاه فرصت مناسبی را برای شناخت از همکار فراهم می‌کنند. به همین دلیل محبوبیت بیشتری میان کارفرمایان دارند.

با توجه به اوصاف مذکور در بالا بهترین قالب قراردادی برای قرارداد استخدام مدرس همان قالب استخدام موقت خواهد بود.

قرارداد استخدام مدرس

در قرارداد استخدام مدرس چه نکاتی باید مندرج گردد؟

هر قرارداد استخدامی در بعضی قسمت‌ها با سایر قراردادها اشتراکات زیادی دارد. به عنوان مثال در تمامی قراردادهای استخدام موقت باید ابتدا و انتهای همکاری مشخص شود. در اصل دلیل انتساب عنوان موقت به اینگونه قراردادها مدت دار بودن آن‌ها است. همچنین در تمامی قراردادهای استخدام موقت، همکار بایستی توسط کارفرما بیمه شود. از طرفی حقوق و مزایای همکار یا مدرس (درقرارداد استخدام مدرس) نمی‌تواند از حداقل حقوق و مزایای مشخص شده توسط شورای‌عالی کار که همه ساله اعلان می‌گردد کمتر باشد. نکته مهم دیگری که در این‌گونه قراردادها لازم‌الرعایه است مبحث غیرقابل فسخ بودن این قرارداد است. از آنجایی که قرارداد استخدام مدرس یک قرارداد استخدام موقت است در طول مدت همکاری نمی‌تواند توسط هیچ یک از طرفین فسخ گردد.

اما علاوه بر نکات عمومی قراردادهای استخدام موقت، لازم است که در این قراردادها شرایط اختصاصی مربوط به این حرفه و تخصص هم بیان شود. معمولا این موارد در قسمت تعهدات نگاشته می‌شود. به عنوان مثال نحوه حضور و شرایط آن، تقویم آموزشی و نحوه عملکرد مدرس و بسیاری موارد دیگر که به توافقات کارفرما و مدرس بستگی دارد، در این قسمت نوشته می‌شود. البته توجه داشته باشید که توافقات افراد تاجایی برای قانونگذار قابل احترام است که خلاف قوانین امری نباشد. پس نمی‌توان در قرارداد استخدام مدرس شروطی را قرار داد که با قوانین امری مغایر است.

اگر شما هم یک موسسه آموزشی دارید یا به هر علتی تصمیم به استخدام یک مدرس دارید می‌توانید همین حالا نسخه قرارداد استخدام مدرس را از وب‌سایت خدمات حقوقی لامینگو دریافت کنید. همچنین در صورت نیاز می‌توانید از مشاوره تخصصی مشاوران حقوقی ما بهره‌مند شوید.

برای مطالعه سایر مطالب حقوقی به بلاگ لامینگو مراجعه بفرمایید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید کانال تلگرام لامینگو

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه