نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه را با رعایت این ده نکته تنظیم کنید!

2 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه، یکی از راهکارهای کسب درآمد در حوزه کشاورزی، به‌وسیله اشتراک سرمایه و تخصص و فی‌النهایه، تقسیم سود و زیان میان طرفین است. بدین طریق اشخاصی که دارای سرمایه مکفی هستند، می‌توانند با آوردن دارایی خود در مشارکت با اشخاص متخصص، کسب‌وکاری نوپا تأسیس کنند. همچنین بسیاری از متخصصین حوزه‌ کشاورزی برای پیاده‌سازی طرح‌های خویش نیازمند سرمایه اولیه هستند؛ در این میان با همکاری سرمایه‌گذاران می‌توانند به آروزی خویش جامه عمل بپوشانند.

 

چگونه یک گلخانه تأسیس می‌شود؟

امروزه با پیشرفت علم و فناوری، روش‌های نوین در صنعت کشاورزی جایگزین خوبی برای شیوه سنتی محسوب می‌شود. گسترش جمعیت، نیاز روزافزون به استفاده از محصولات کشاورزی، بحران‌های خشکسالی، کاهش کیفیت خاک‌های حاصلخیز، کم‌آبی و … ازجمله عواملی هستند که لزوم تأسیس گلخانه‌ها را توجیه می‌نماید.

گلخانه به محدوده فضایی گفته می‌شود که با بهره‌مندی از تجهیزات و شرایط خاصی می‌توان محدودیت‌های عوامل طبیعی را در آن کنترل کرد. برای احداث گلخانه می‌بایست مراحل مختلفی را پشت سر گذاشت. ازجمله این مراحل، اخذ مجوز تأسیس و بهره‌برداری از سازمان جهاد کشاوزی است. برای دریافت مجوز، فراهم‌آوردن ضوابط مربوط به تجهیزات شامل سیستم‌های گرمایشی، سرمایشی، موضعی، نصب برق اضطراری، سیستم آبیاری تحت فشار و ترموستات الزامی می‌باشد. با دریافت مجوز و تأمین تجهیزات و کنترل محیطی گلخانه ازجهت تأمین شرایط آبیاری، حرارتی، نور مناسب و تعیین محصول تولیدی می‌توان گام‌های اولیه ساخت گلخانه را برداشت.

 

بیشتر بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه + نکات چگونگی تأسیس گلخانه

 

مزایای کشت در گلخانه در مقایسه با کشاورزی سنتی چیست؟

یکی از دستاوردهای کشاورزی مدرن در مقایسه با کشاورزی سنتی، کنترل عوامل طبیعی مؤثر در رشد محصولات کشاورزی است. بدین ترتیب مشکلات کم‌آبی، عوامل آب‌وهوایی خاص رشد گیاهان و … توسط کشاورزان در گلخانه‌ها تا حدود زیادی قابل کنترل خواهد بود. همچنین محصولات تولیدشده در گلخانه‌ها از کیفیت مناسب‌تری نسبت به شیوه کشاورزی سنتی برخوردار هستند و در کنار افزایش تولیدات محصولات کشاورزی از این طریق، نکته قابل توجه مصرف کم آب در مقایسه با شیوه سنتی است.

 

نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

 

در گلخانه‌ها چه محصولاتی کشت می‌شود؟

انتخاب محصول قابل کاشت در گلخانه، نقش به‌سزایی در سوددهی گلخانه و انتخاب تجهیزات متناسب با بستر رشد آن محصول دارد. عوامل مهم دیگر در تعیین نوع محصول شامل دلایل اقتصادی، بازار مصرف محصول در محدوده جغرافیایی و میزان تقاضای محصول در بازار فروش است. همچنین باید توجه کرد شرایط رشد گیاهان در مناطق جغرافیایی مختلف، گوناگون می‌باشد و در بعضی از مناطق با توجه به نیاز نوری یا مصرف آبی گباه، امکان کشت محصول خاصی وجود ندارد. ازجمله گیاهان قابل کشت در گلخانه‌ها می‌توان به انواع میوه‌ها و صیفی‌جات مانند انواع خیار، هندوانه، فلفل، بادمجان، گوجه فرنگی و … اشاره کرد.

 

اطلاعات بیشتر در: در گلخانه چه محصولاتی کشت می‌شود؟

 

مشارکت در ساخت گلخانه

مشارکت در ساخت گلخانه، قراردادی است میان دو یا چند طرف که به‌موجب این قرارداد هریک از ایشان با ارائه آورده خود با هدف نهایی ساخت گلخانه و کسب سود، در سود و زیان این طرح با یکدیگر شریک می‌شوند. این امکان فراهم است که در قرارداد مشارکت در ساخت گلخانه یکی از طرفین فضای کاربری مورد نیاز را جهت احداث گلخانه و تجهیزات لازم فراهم کند و طرف مقابل تخصص و مهارت‌های لازم را جهت تولید و پیشبرد فرآیند ساخت و بهره‌برداری به‌عنوان آورده تأمین نماید. آنچه که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت گلخانه ضرورت دارد، تعیین آورده، میزان سهم و تقسیم میزان سود و زیان از مشارکت است.

 

قرارداد مشارکت در گلخانه

یکی از قراردادهای پرکاربرد در زمینه کشاورزی، قرارداد مشارکت در گلخانه است. در تنظیم این قرارداد نکات حقوقی مهمی باید از جانب طرفین قرارداد مشارکت رعایت شود. در ادامه این مقاله، مهم‌ترین نکات مرتبط با نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه را بررسی خواهیم کرد. چنانچه به‌عنوان سرمایه‌گذار در این حوزه یا متخصص کشاورزی قصد تنظیم قرارداد شراکت در گلخانه را دارید، با ما همراه باشید!

 

ضرورت تنظیم قرارداد شراکت در گلخانه چیست؟

قرارداد مشارکت در گلخانه، سندی است که حاوی مهم‌ترین نکات مربوط به حدود و ثغور تعهدات طرفین همکاری می‌باشد؛ بنابراین تعیین جزئیات شراکت، نقشی اساسی در روابط حقوقی ایشان در طول مدت همکاری خواهد داشت. در این قرارداد، ذکر نکاتی ازجمله حدود تعهدات هریک از طرفین، نحوه تقسیم سود و زیان، تعیین میزان آورده طرفین، تصمیم‌گیری در مورد نحوه اداره و مدیریت مسائل مرتبط با شراکت‌نامه، محرمانگی اطلاعات، فورس‌ماژور و … ضرورت دارد. چنانچه شما نیز قصد انعقاد شراکت‌نامه گلخانه را دارید، می‌توانید از نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه که به‌کوشش مجموعه حقوقی لامینگو تنظیم شده، استفاده نمایید.

دریافت نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

 

در ادامه به بررسی بخشی از مهم‌ترین نکات الزامی در تنظیم قرارداد مشارکت در گلخانه می‌پردازیم.

 

1) موضوع قرارداد و مشخصات طرفین در قرارداد شراکت در گلخانه

هنگام تنظیم قرارداد شراکت در گلخانه، تعیین موضوع قرارداد از اهمیت خاصی برخوردار است. در این بخش می‌بایست به ذکر موضوعاتی ازجمله محصول مورد نظر جهت کشت در گلخانه، مساحت زمین اختصاص‌یافته جهت احداث گلخانه، نوع سازه و تجهیزات به‌کاررفته در گلخانه و … اشاره کرد و طرفین درمورد جزئیات آن با یکدیگر توافق کنند. سپس باید به ذکر مشخصات طرفین قرارداد مشارکت پرداخت. این امر کمک می‌کند مشخص شود چه اشخاصی و با چه هدفی اقدام به تأسیس گلخانه می‌کنند.

 

2) آورده شرکا در نمونه قرارداد شراکت در گلخانه

در این قسمت می‌بایست آورده هریک از طرفین در قرارداد مشارکت قید گردد. ممکن است یکی از شرکا سرمایه مورد نیاز در تأمین منابع مالی پروژه را به‌عنوان آورده قلمداد کند و طرف دیگر قرارداد، تخصص و مهارت مرتبط با کشت محصول گلخانه‌ای را در قرارداد مشارکت در گلخانه به کار گیرد. مسئولیت هریک از شرکا در مقابل اشخاص ثالث نیز به‌نسبت سهم‌الشرکه و آورده ایشان در شراکت نامه است.

 

نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

 

3) در قرارداد مشارکت میزان سهم و نحوه تقسیم سود و زیان را مشخص کنید!

قرارداد شراکت در گلخانه یکی از انواع مشارکت‌های مدنی است که تعیین میزان سرمایه و سهام هریک از طرفین از ارکان ضروری قرارداد به‌شمار می‌رود. چنانچه میزان سرمایه طرفین در قرارداد به‌طور مشخص قید نگردد، اصل بر تساوی میزان سرمایه و سهام طرفین است. بنابراین شایسته است با توجه به میزان آورده هریک از طرفین، سهم ایشان با توافق یکدیگر در قرارداد ذکر شود. همچنین در خصوص میزان و مبنای مشارکت در سود و زیان شراکت مدنی، بهتر است طرفین در قرارداد با رضایت یکدیگر تعیین تکلیف نمایند.

 

4) نحوه مدیریت و سازمان‌دهی در نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

در قراردادهای مشارکت مدنی یکی از مهم‌ترین بندها، تصمیم‌گیری درمورد نحوه اداره و سازمان‌دهی امور مرتبط با کسب‌وکار است. طبق ماده 576 قانون مدنی، نحوه اداره اموال مشارکت نامه تابع توافق و ضوابط مقرر‌شده میان طرفین است. بنابراین طرفین با توافق و رضایت ازجانب یکدیگر در مورد نحوه اداره تصمیم‌گیری می‌کنند؛ لیکن درمورد اداره برخی امور می‌توانند با توافق یکدیگر در قرارداد قید کنند که انجام آن، نیازمند رضایت طرف دیگر نباشد. همچنین در صورت عدم امکان اداره توسط طرفین، ایشان می‌توانند در ضمن قرارداد شراکت در گلخانه، مدیریت امور مربوط به گلخانه را به شخص ثالثی محول کنند.

 

5) تعیین ضوابط ورود و خروج اعضا در قرارداد شراکت در گلخانه

خروج اعضا از شراکت نامه می‌تواند به دلایل قهری مانند فوت، حجر و ورشکستگی و … یا به دلایل اختیاری باشد. شرکا در ضمن انعقاد قرارداد شراکت در گلخانه می‌توانند با توافق یکدیگر ضوابط و شرایطی برای پذیرش عضو جدید در شراکت تعیین کنند یا با سلب حق انتقال سهم، مانع از ورود اشخاص ثالث شوند.

 

6) تعهد به محرمانگی در نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

در هر کسب‌وکاری اطلاعات خاص و محرمانه‌ای وجود دارد که به‌علت درجه اهمیت بالایی که دارد، حتی پس از خاتمه همکاری نیز طرفین می‌توانند بدون محدودیت زمانی و یا درج وجه التزام از اطلاعات محرمانه خود حفاظت کنند. به‌عنوان مثال، طرفین توافق می‌کنند پس از انقضاء مدت همکاری یا خروج هریک از ایشان، حق بهره‌برداری و افشاء اطلاعات را نداشته باشند. در ادبیات حقوقی، وجه التزام عبارت است از مبلغی که در صورت اثبات نقض قرارداد، باید توسط نقض‌کننده تعهدات قرارداد پرداخت گردد. در زمینه مشارکت در گلخانه نیز فرمول ویژه کاشت و نگهداری محصولات کشت‌شده در گلخانه و لیست مشتریان نیز ازجمله مصادیق اطلاعات محرمانه است.

 

7) چگونه از رقابت شریک پس از خاتمه همکاری پیشگیری کنیم؟

هدف از قرارداد شراکت در گلخانه، همکاری اشخاص با آوردن سرمایه و تخصص جهت کسب سود است. یکی از دغدغه‌های شرکای کنونی، احتمال رقابت در کسب‌وکار پس از خاتمه همکاری از جانب هریک از شریکان خواهد بود. برای حل این چالش می‌شود در ضمن انعقاد قرارداد مشارکت، طرفین توافق کنند از تجربیات، دستاوردها و ایده‌هایی که در مدت شراکت به دست می‌آورند، پس از خاتمه شراکت در جهت رقابت در کسب‌وکار با شریک سابق خود، استفاده نکنند. آنچه در تنظیم بند مربوط به تعهد عدم رقابت  اهمیت دارد، ذکر مدت‌زمان محدودیت، محدوده جغرافیایی عدم رقابت و وجود منفعت مشروع برای شخص منتفع از شرط عدم رقابت و … است.

 

8) حفظ مالکیت مادی و معنوی در نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

باتوجه به تکنولوژی پیشرفته در برخی گلخانه‌ها، در زمینه تولید محصولات ممکن است شریکان دستاوردها و فرآیندهای نوین تولیدی تحصیل کنند. باتوجه به این نکته که در قرارداد مشارکت، برخی سرمایه مورد نیاز پروژه و عده‌ای دیگر تخصص و علم لازم را فراهم می‌کنند، می‌بایست در زمینه مالکیت مادی و معنوی این دارایی‌های فکری که در طول مدت قرارداد حاصل می‌شود، با یکدیگر در ضمن قرارداد توافق نمایند.

 

9) ضوابط فسخ قرارداد در قرارداد مشارکت در گلخانه

نحوه تنظیم بند مرتبط با فسخ قرارداد دارای اهمیت فراوانی می‌باشد. درصورتی‌که قصد درج شرایطی برای فسخ دارید، حتماً از تجربه و مهارت متخصصان حوزه قراردادنویسی بهره‌مند شوید.

 

10) مرجع رسیدگی به اختلافات ناشی از تفسیر یا اجرای قرارداد شراکت در گلخانه

حل‌وفصل اختلافات به دو طریق امکان‌پذیر است:

1) داوری

طرفین در ضمن قرارداد یا به‌صورت جداگانه، می‌توانند از سازوکار داوری در جهت حل‌وفصل اختلافات استفاده نمایند. در این شیوه، طرفین با معرفی شخص داور با مؤسسه داوری در ضمن قرارداد، توافق می‌کنند درصورت بروز اختلاف به ایشان مراجعه نمایند. داوری عبارت است از دادرسی خصوصی شخص داور در اختلاف میان طرفین. آرای صادره از جانب داوران دارای اعتباری همچون احکام صادره از دادگاه‌ها است و برای طرفین قرارداد لازم‌الاجرا می‌باشد.

2) مراجع دادگستری

طرح و اقامه دعاوی در مراجع قضایی‌ ذی‌صلاح ازجمله حقوق اساسی تمامی اشخاص به شمار می‌آید و مراجعه به دادگستری نیازمند توافق در ضمن قرارداد نیست.

 

نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

 

بیمه در نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

در اداره امور جاری گلخانه، ممکن است شرکا اقدام به استخدام نیروی انسانی در حوزه‌های مختلف حسابداری، باغبانی و نگهبانی و … نمایند. قراردادهای استخدام در برخی از موضوعات تابع دستورالعمل‌های قانون کار است. بر این اساس، یکی از ضوابط قانون کار، بیمه نمودن نیروی کار توسط کارفرما در سازمان تأمین اجتماعی می‌باشد. از دیگر حوزه‌های مهم بیمه‌گذاری در گلخانه می‌توان به بیمه سازه‌ها، تجهیزات، ساختمان گلخانه و بیمه محصولات کشاورزی اشاره نمود.

 

بیمه گلخانه؛ ضرورتی کارآمد!

 

مجوز گلخانه گیاهان دارویی

طبق مقررات سازمان جهاد کشاورزی، جهت اخذ مجوز گلخانه گیاهان دارویی ارائه مدارک زیر الزامی است:

  1. تأییدیه اجازه کشت گیاهان دارویی از منابع طبیعی
  2. تأییدیه مجاز بودن کشت گیاهان دارویی از مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور
  3. مستندات مالکیت یا اجاره‌نامه معتبر روی زمین
  4. پروانه معتبر بهره‌برداری آب یا استعلام از اداره امور آب‌ و فاضلاب
  5. ارائه طرح توجیهی

 

بیشتر بخوانید: نکات طلایی اخذ مجوز گلخانه گیاهان دارویی

 

سخن پایانی

مشارکت در گلخانه می‌تواند سبب رونق اقتصادی در سطح صادرات محصولات، تأمین نیازهای مصرفی داخلی، کاهش بحران کم‌آبی و … گردد. این قرارداد بستر مناسبی برای سرمایه‌گذاران و همچنین متخصصانی که در راستای عملی کردن ایده‌های خود نیازمند تأمین منابع مالی پروژه خود هستند، می‌باشد.

همانطور که در این مطلب تنها به بخشی از مهم‌ترین نکات این قرارداد پرداخته شد، قرارداد مشارکت در گلخانه نیازمند بررسی دقیق در حیطه حقوقی و کشاورزی است. بنابراین تنظیم یک قرارداد استاندارد و همه‌جانبه از تحمیل ضرر و تضییع حقوق طرفین قرارداد پیشگیری می‌کند. مجموعه حقوقی لامینگو با برخورداری از بهترین کارشناسان و متخصصان قراردادنویسی جهت تضمین حقوق قراردادی شما، نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه را در بانک قرارداد خود قرار داده است که امکان دریافت فایل آن برای شما کاربران عزیز فراهم است. همچنین امکان خدمت‌رسانی بیشتر از طریق تنظیم قراردادهای سفارشی متناسب با درخواست‌های شما در وب‌سایت لامینگو وجود دارد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در صورت تمایل به کسب اطلاع از سایر مطالب حقوقی در موضوعات دیگر، می‌توانید بلاگ لامینگو را دنبال کنید. در انتهای این مقاله، امکان اشتراک سؤالات و نظرات شما با ما در بخش دیدگاه وجود دارد.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا زرپایان

دیدگاه شما

2 دیدگاه