در گلخانه چه محصولاتی کشت می‌شود؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

قرارداد شراکت در گلخانه یکی از پرکاربردترین انواع قرادادهای همکاری در زمینه کشاورزی است. ازجمله دلایل رونق این قرارداد میان مشارکت‌کنندگان، این است که در جامعه کنونی مشکلات زیست‌محیطی صنعت کشاورزی و عدم پاسخگویی شیوه سنتی به تأمین تقاضای مصرف‌کنندگان محصولات زراعی، سبب می‌شود نقش ثمربخش گلخانه‌ها در ارتقاء کیفی و کمی تولیدات کشاورزی بیش از گذشته محسوس باشد. به موازات گسترش کارایی گلخانه‌ها، خلأ رابطه قانونمند میان مشارکت‌کنندگان در ساخت و تولید محصولات گلخانه‌ای با تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه برآورده می‌شود. مجموعه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن مجرب‌ترین کارشناسان حقوقی و وکلای پایه یک دادگستری، مهیای خدمت‌رسانی در زمینه مشاوره حقوقی و تنظیم قرارداد شراکت در گلخانه می‌باشد. در تنظیم قرارداد شراکت در گلخانه می‌بایست به سایر عوامل اقتصادی و تخصصی حوزه کشاورزی توجه مبذول داشت.

در مطالب گذشته به ابعاد حقوقی قرارداد شراکت در گلخانه پرداختیم. شما کاربران می‌توانید با مراجعه به بلاگ لامینگو آن‌ها را مطالعه نمایید. در این مقاله قصد داریم به انواع محصولات قابل کشت در گلخانه بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید!

 

مزایای کشت در گلخانه نسبت به شیوه سنتی چیست؟

چنانچه شما نیز قصد شراکت در گلخانه را دارید، پیشاپیش در مورد مزایای روش نوین کشاورزی در گلخانه، این مطلب را نیز بخوانید!

در گلخانه‌ها با به‌کارگیری روش‌های نوین در سیستم آبرسانی و غلبه بر سایر محدودیت‌های عوامل طبیعی مؤثر در زمینه کشت و برداشت محصولات، توسعه کیفی فرآورده‌های زراعی همراه با افزایش حجم تولیدات کشاورزی به ارمغان می‌آید. از جمله مزیت‌های گلخانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. در‌ شیوه سنتی کشاورزی مشکلاتی نظیر فقدان آب کافی جهت آبیاری در بعضی نقاط کشور، خشکسالی، هجوم آفات و فقدان خاک حاصلخیز سبب کاهش میزان کمی و کیفی محصولات کشاورزی می‌شود. در شیوه مدرن به‌کاررفته در گلخانه تا حدود زیادی این بحران‌های طبیعی قابل کنترل است.
  2. در زمانی که عوامل طبیعی و حوادث قهری مانند سرمازدگی، یخبندان، زلزله، تگرگ، آفت و بحران کم‌آبی باعث عدم امکان برداشت محصولات و پایمال‌شدن تلاش کشاورزان می‌شود، محصولات کاشت‌شده در گلخانه‌ها از تأثیرپذیری عوامل طبیعی مصون هستند. این عامل سبب رونق تولید و برداشت در گلخانه‌ها و افزایش سود حاصل از عرضه محصولات در بازار مصرف می‌شود.
  3.  با استفاده از سیستم‌های آبرسانی در روش گلخانه‌ای، می‌توان در مصرف آب حوزه کشاورزی صرفه‌جویی کرد و به مصاف با بحران کم‌آبی در کشور رفت.
  4. مزایای اقتصادی کشاورزی در گلخانه نسبت به روش سنتی سبب تمایل به مشارکت اشخاص در زمینه احداث، تولید و فعالیت در این عرصه می‌شود. چنانچه شما نیز قصد شراکت در گلخانه دارید، می‌توانید نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه که به کوشش کارشناسان مجموعه حقوقی ما تنظیم‌شده، از بانک قرارداد لامینگو دریافت نمایید.

دریافت نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

 

آیا انواع گلخانه‌ها را ضمن تنظیم قرارداد شراکت در گلخانه می‌شناسید؟

پیش از تنظیم قرارداد شراکت در گلخانه، در راستای احداث گلخانه می‌بایست نوع گلخانه‌ها را براساس کارکردشان شناخت تا متناسب با نوع گلخانه، هزینه‌های لازم جهت انجام پروژه احداث گلخانه برآورد شود و سرمایه‌گذاران براساس آن، میزان آورده خود را در قرارداد شراکت در گلخانه قید کنند.

در تقسیم گلخانه‌ها براساس نوع کاربری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1) گلخانه تحقیقاتی

این نوع از گلخانه‌ها با هدف توسعه تحقیق و بررسی در زمینه آلودگی‌های قارچی، بیماری‌ها و آفات گیاهان، اصلاح ژنتیک، تأثیر مقیاس دمایی، رطوبت و … بر روی گیاهان است. معمولاً هزینه احداث این نوع از گلخانه‌ها بالا می‌باشد و فراهم آوردن تجهیزات تخصصی در راستای انجام پروژه‌های تحقیقاتی ضرورت دارد.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه را با رعایت این ده نکته تنظیم کنید!

 

2) گلخانه تفریحی

جهت ساخت این گلخانه، زمینی با مساحت کوچک هم کافی خواهد بود و سبب ایجاد جلوه زیبا در فضای باز منازل و باغچه‌ها می‌شود. شایان ذکر است در این نوع از گلخانه بیشتر گیاهان زینتی نگهداری می‌شود.

 

3) گلخانه آموزشی

در این نوع از گلخانه از فضا و تجهیزات گلخانه در راستای آموزش مراحل مختلف کاشت، برداشت و سازماندهی گلخانه به کارآموزان بهره‌برداری می‌شود.

 

4) گلخانه تجارتی در قرارداد شراکت در گلخانه

چنانچه شما نیز می‌خواهید در زمینه گلخانه به‌عنوان سرمایه‌گذار فعالیت داشته باشید و قرارداد شراکت در گلخانه را با شریک خود منعقد کنید، یکی از معقول‌ترین انتخاب‌های شما این نوع از کاربری خواهد بود. ازجمله اهداف احداث این گلخانه می‌توان به ایجاد زمینه اشتغال و کارآفرینی، گسترش سطح تولیدات در فصول مختلف سال، کاهش هزینه تولید نسبت به فضای باز و قابلیت کنترل آفات و بیماری‌های گیاهان اشاره کرد.

 

نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

 

در قرارداد شراکت در گلخانه، صرفه اقتصادی انواع کشت‌ها را بدانید!

ازجمله دلایل تمایل کشاورزان به احداث گلخانه‌ها، مهیا بودن شرایط مناسب رشد گیاهان در فصول و فضاهای مختلف و امکان توسعه برداشت محصولات کشاورزی است. در قدم دوم، با کشت بذر مناسب می‌توان به سود اقتصادی حاصل از قرارداد شراکت در گلخانه افزود. در ادامه به معرفی برخی از محصولات پرمنفعت قابل کشت در گلخانه می‌پردازیم.

 

1) زعفران

زعفران همواره به‌عنوان یکی از فرآورده‌های صادراتی و گران‌قدر برشمرده می‌شود. در برخی از گلخانه‌ها کاشت زعفران در شرایط گلخانه‌ای با توفیق همراه بوده و در مقایسه با شیوه سنتی کاشت نیز نتایج مثبتی در میزان برداشت محصول داشته است.

 

2) توت‌فرنگی

گلخانه تولید توت‌فرنگی نیازمند سرمایه اولیه بالایی است؛ لیکن فرآیند کشت آن آسان‌تر است. تولیدکنندگان با بهبود بسته‌بندی این نوع از محصول در بازار می‌توانند علاوه‌بر حفظ محصول، سود بیشتری کسب کنند.

 

3) میوه‌های استوایی

در این نوع از گلخانه‌ها به کشت محصولاتی که در مناطق گرمسیر استوایی رشد و نمو می‌کنند، پرداخته می‌شود. این میوه‌ها شامل آناناس، موز، پشن‌فروت و … می‌شود. کشت این محصولات در گلخانه‌ها با راندمان برداشت مناسبی همراه بوده و همچنین یکی از تولیدات پردرآمد گلخانه‌ای محسوب می‌شود.

 

4) گیاهان دارویی

گیاهان دارویی بانوجه به نیاز کم آبیاری و کوددهی، به‌لحاظ اقتصادی به‌صرفه هستند و روش‌های نگهداری ساده‌تری نسبت به سایر کشت‌ها دارند. همچنین هزینه تولید اولیه این گیاهان در مقایسه با سایر کشت‌ها کمتر است. ازجمله گیاهان دارویی می‌توان گل‌گاوزبان، زنجبیل، آویشن و … را نام برد.

 

5) انواع صیفی‌جات

بازار کشت انواع صیفی‌جات نظیر گوجه‌فرنگی، فلفل، بادمجان، کدو، خیار و … همواره پررونق  و دارای متقاضی در فصول مختلف است. شیوه کشت و نگهداری این نوع محصولات معمولاً ساده است؛ لیکن صیفی‌جات ازجمله پرسودترین محصولات گلخانه‌ای شناخته می‌شوند.

در پایان معرفی برخی از محصولات قابل کشت در گلخانه، باید درنظر داشت کشت محصولاتی که در طول سال به دفعات امکان برداشتشان فراهم است و همواره دارای متقاضی در بازار مصرف است، به کاشت سایر محصولات ارجحیت دارد. بنابراین پیش از تنظیم نمونه قرارداد مشارکت گلخانه، محصولاتی را برای موضوع شراکت در تولید انتخاب نمایید که دارای راندمان برداشت و بازدهی اقتصادی مناسبی باشند.

 

راهکار افزایش درآمد در قرارداد شراکت در گلخانه چیست؟

در کنار تولید محصول با کیفیت و بسته‌بندی‌شده، می‎‌بایست به موضوعاتی نظیر قیمت‌گذاری، مهارت‌های بازاریابی، تبلیغات محصول و انتخاب نحوه عرضه محصول به بازار نیز پرداخته شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در پایان بدانید

همانگونه که در هنگام تنظیم قرارداد شراکت در گلخانه رعایت دستورالعمل‌های قانونی مرتبط با این قرارداد به تضمین حقوق مشارکت‌کنندگان منجر می‌‌شود، انتخاب نوع محصول قابل کشت نیز در بازدهی و درآمدزایی گلخانه نقش مؤثری ایفاء می‌کند.

چنانچه قصد انعقاد شراکت‌نامه در زمینه احداث و بهره‌وری گلخانه را داشته باشید، همکاران ما در مجموعه لامینگو جهت سهولت تنظیم قرارداد، نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه را در اختیار شما قرار داد‌ه‌اند. هم‌اکنون می‌توانید با مراجعه به بانک قرارداد لامینگو، قرارداد مشارکت گلخانه را دریافت نمایید.

شما کاربران محترم می‌توانید ضمن مطالعه این مقاله، سؤالات و نظرات خود را در راستای بهبود خدمت‌رسانی انتشار مطالب حقوقی، با ما در بخش دیدگاه به اشتراک بگذارید. همچنین جهت آگاهی به مهم‌ترین موضوعات حقوقی، ما را در بلاگ لامینگو دنبال کنید!

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا زرپایان

دیدگاه شما

یک دیدگاه