نکات طلایی اخذ مجوز گلخانه گیاهان دارویی

2 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

در‌ طی سنوات گذشته، میزان اقبال عمومی به استعمال گیاهان دارویی در درمان امراض مختلف، با‌توجه به پیامدهای کم‌تری که نسبت به داروهای شیمیایی دارند، رشد قابل توجهی یافته است. نقش گیاهان دارویی در سلامت عمومی در کنار صرفه اقتصادی تولید و قیمت مناسب‌ آن، سبب می‌شود بستر مناسبی جهت ترغیب اشخاص به ورود در صنعت تولید و بهره‌برداری از گیاهان دارویی مهیا شود. علاوه‌بر عرضه این محصولات در بازار داخلی، صادرات گیاهان دارویی نیز منبع خوبی برای تحصیل درآمد ارزی به‌شمار می‌رود. لذا بسیاری از متخصصین این حوزه با مشارکت سرمایه‌گذاران، اقدام به احداث گلخانه گیاهان دارویی کرده و از این طریق به کسب درآمد و کارآفرینی در این صنعت دست می‌یابند. بی‌تردید بهره‌مندی از نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه که به‌همت کارشناسان و وکلای دادگستری مجموعه حقوقی لامینگو تنظیم شده، راه‌گشای بسیاری از مسائل حقوقی طرفین قرارداد خواهد بود.

دریافت نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

 

ما در این مقاله قصد داریم به شرح فرآیند صدور مجوز گلخانه گیاهان دارویی و مهم‌ترین نکات مرتبط با حوزه قرارداد مشارکت در گلخانه بپردازیم. چنانچه قصد کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید، در ادامه همراه ما باشید!

 

گیاهان دارویی به‌عنوان موضوع نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

ماده یک سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در تعریف گیاهان دارویی اشعار می‌دارد: «گیاهی است که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم، تمام یا اجزای آن به‌صورت تازه یا خشک‌شده و یا مواد مؤثره استخراجی از آن به‌منظور اثرات بهداشتی، پیشگیری، درمانی در بدن انسان، حیوانات و دیگر گیاهان به کار می‌رود.» ازجمله این گیاهان می‌توان به شاهدانه، بابونه، آویشن، رازیانه، نعناع، ختمی و شیرین‌بیان و … اشاره نمود که هریک از آن‌ها باتوجه به خواص خود، کاربردهای متفاوتی دارند.

با استعمال واژه گیاهان دارویی در ذهن، معمولاً معنای مصارف دارویی و درمانی به ذهن متبادر می‌شود؛ لیکن این گیاهان در طیف گسترده‌ای نظیر صنایع غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، رنگ‌سازی، رفع سموم و آفات و …  کاربرد دارند. لذا شایسته است مشارکت‌کنندگان در هنگام تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه با‌توجه به چشم‌انداز درآمدزایی محصول در آینده، اقدام به انتخاب نوع گیاه دارویی قابل کشت در گلخانه نمایند و در متن عقد، به‌طور تفصیلی به ذکر جزئیات موضوع قرارداد بپردازند.

 

توجه به کاربرد گیاهان دارویی هنگام عقد قرارداد شراکت در گلخانه

بی‌تردید، گیاهان دارویی دارای خواص بیشماری هستند و کشت انواع این گیاهان در گلخانه باتوجه به امکان کنترل عوامل طبیعی تأثیرگذار بر رشد آنان میسر است؛ لیکن توجه به میزان تقاضای عمومی بازار مصرف نقش به‌سزایی در رونق کسب‌وکار گلخانه خواهد داشت. در این بخش به ذکر پاره‌ای از پرکاربردترین گیاهان دارویی که جهت تولید و بهره‌برداری در گلخانه مناسب است می‌پردازیم. ازجمله گیاهان قابل کشت در گلخانه عبارت‌اند از:

  1. اسطوخودوس
  2. نعناع
  3. ریحان
  4. مریم‌گلی
  5. بابونه
  6. آویشن
  7. بادرنجبویه
  8. سنبل‌الطیب
  9. سیر

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه را با رعایت این ده نکته تنظیم کنید!

 

مزایای کشت گیاهان دارویی نسبت به سایر گیاهان

چنانچه شما کاربر محترم قصد انعقاد قرارداد شراکت در گلخانه را جهت تأسیس و بهره‌وری از محصولات گلخانه‌ای داشته باشید، اولین نکته در شروع کسب‌وکارتان، انتخاب بذری مناسب جهت کشت و پرورش محصول گلخانه‌ای است که در کنار بازدهی بالا، روش نگهداری آسان و کم‌هزینه‌ای نیز داشته باشد. به دلایل زیر، کشت گیاهان گلخانه‌ای یکی از بهترین انتخاب‌ها می‌باشد:

  1. سرمایه‌گذاری اندک در تولید و هزینه کم در تولید و کشت و برداشت
  2. مقاوم در برابر آفات و سموم و بیماری‌ها
  3. نیاز به مصرف پایین آب و پرورش آسان
  4. عدم نیاز به کودهای شیمیایی
  5. مقاومت در شرایط آب‌وهوایی مختلف و …

 

تجهیزات و ملزومات موردنیاز جهت احداث گلخانه گیاهان دارویی چیست؟

از موارد ضروری جهت احداث گلخانه، تجهیزات و ملزومات فضای گلخانه جهت کاشت و برداشت گیاهان دارویی است که اغلب نیازمند سرمایه لازم جهت خریداری است. معمولاً در زمینه کشاورزی، متخصصان ایده و علم مورد نیاز جهت تولید و بهره‌برداری محصولات را دارند؛ ولیکن نمی‌توانند منابع مالی مورد نیاز را جهت احداث گلخانه گیاهان دارویی، ازجمله تهیه تجهیزات، تأمین کنند. یکی از راهکارهای تأمین این نیاز، جذب سرمایه‌گذاران جهت مشارکت در احداث گلخانه با ارائه طرح‌های سودآور سرمایه‌گذاری در صنعت تولید گیاهان دارویی است. در ادامه، به ذکر برخی از مهم‌ترین تجهیزات گلخانه‌ای جهت کاشت گیاهان دارویی می‌پردازیم که بدین صورت است:

  1. سیستم آبرسانی
  2.  سیستم تهویه هوا
  3. سیستم رطوبت‌رسان
  4. سیستم گرمایشی

چنانچه شما نیز قصد مشارکت در احداث گلخانه با سرمایه‌گذاران را داشته باشید، می‌توانید از نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه تنظیم‌شده توسط تیم حقوقی لامینگو استفاده نمایید.

 

نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه

 

ضوابط صدور مجوز احداث گلخانه گیاهان دارویی

:باتوجه به دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی، جهت صدور مجوز احداث گلخانه ضوابط زیر می‌بایست رعایت شود

1) زمین

زمین مورد نیاز جهت احداث گلخانه، می‌بایست به‌گونه‌ای باشد که با ابعاد آن بتوان گلخانه‌ای با مساحت سه هزار متر احداث نمود.

2) آب

تخمین میزان آب لازم برای گلخانه متناسب با نوع سیستم آبیاری توسط مهندس مساور بررسی و ارزیابی می‌گردد؛ لیکن معمولاً این میزان برحسب هر هکتار یک تا هفت لیتر بر ثانیه است.

3) انرژی

انواع انرژی مؤثر در گلخانه مانند برق، نفت و گاز در عملکرد سیستم‌ها و تجهیزات گلخانه نقش به‌سزایی دارد. این میزان انرژی برحسب طرح توجیهی فنی و اقتصادی و نوع طراحی مهندس مشاور تعیین می‌گردد.

از دیگر شرایط ضروری برای احداث گلخانه، می‌توان به موقعیت و جهت گلخانه اشاره کرد که در میزان شدت و حدت نور دریافتی جهت غذاسازی گیاهان و رعایت حداقل فاصله از مکان‌هایی مانند بزرگراه‌ها، دریاها، جاده اصلی و رودخانه‌ها و … تأثیرگذار است.

 

مراحل اخذ مجوز احداث گلخانه گیاهان دارویی و اهمیت ذکر آن در نمونه قرارداد مشارکت گلخانه

فرآیند صدور مجوز احداث گلخانه در به شرح زیر به انجام می‌رسد:

درخواست صدور پروانه تأسیس گلخانه

_ در گام نخست، متقاضی می‌بایست با به‌همراه داشتن کلیه مدارک لازم، درخواست مکتوب اخذ مجوز احداث گلخانه را به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تسلیم نماید. امکان انجام این مرحله از طریق سامانه سازمان جهاد کشاورزی فراهم است.

_ پس از ثبت درخواست جهت انجام کارشناسی‌های لازم، متقاضی به اشخاص حقیقی و حقوقی دارای رتبه سازمان ارجاع داده می‌شود. در این زمان طرح توجیهی ارائه‌شده توسط متقاضی بررسی می‌شود و در صورت حائز شرایط بودن جهت صدور پروانه تأسیس، تأیید می‌گردد.

_ پس از اخذ تأییدیه، پرونده متقاضی به‌وسیله سازمان نظام مهندسی کشاورزی بررسی و تکمیل می‌شود.

_ در گام بعدی از جانب کمیته فنی صدور پروانه که در سازمان نظام مهندسی مستقر است، پرونده متقاضی بررسی می‌شود و نظر نهایی توسط این نهاد اعلام می‌شود.

_ در آخرین گام پس از تأیید کمیته نظام مهندسی، مهندسان مشاور، سازه، ناظر و پیمانکار می‌بایست جهت تنظیم قرارداد با هدف شروع عملیات احداث گلخانه معرفی گردند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن پایانی

احداث گلخانه گیاهان دارویی با در نظر گرفتن تمامی جوانب مهندسی کشاورزی، اقتصادی، فنی و … می‌تواند یکی از کسب‌وکارهای درآمدزا و پر رونق باشد. یکی از مراحل اولیه احداث گلخانه، اخذ مجوز تأسیس گلخانه از سازمان نظام مهندسی کشاورزی ومنابع طبیعی است که در این مطلب به شرح جزئیات مربوط به آن پرداخته شد. در احداث گلخانه علاوه‌بر آنکه توجه به ابعاد مهندسی کشاورزی ضروری است، لازم است هنگام تنظیم قرارداد ساخت گلخانه با پیمانکاران به تمامی جوانب حقوقی قرارداد احاطه یافت.

کارشناسان و وکلای دادگستری ما در مجموعه حقوقی لامینگو، آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان از طریق ارائه مشاوره حقوقی هستند. لذا در‌صورتی‌که قصد تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در گلخانه را داشته باشید، همکاران ما با در اختیار گذاشتن دانش و مهارت حقوقی خود به تضمین حقوق قراردادی شما کمک می‌کنند.

چنانچه در مورد این مقاله سؤال یا نظری داشته باشید، می‌توانید در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید. همچنین برای بهره‌مندی از پرکاربردترین مسائل حقوقی روز ما را در بلاگ لامینگو دنبال کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا زرپایان

دیدگاه شما

بدون دیدگاه