نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا و همه چیز درمورد آن

3 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

در دنیای امروز که کشورها در سراسر جهان در حال گسترش روابط تجاری با یکدیگرند، نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا از قراردادهای بسیار مهم است و اقتصاد بسیاری از کشورها بر مبنای همین صادرات و واردات در جریان است. این قرارداد یکی از قراردادهای مشمول ماده 10 قانون مدنی است و از انواع قراردادهای شراکت کاری محسوب می‌گردد. انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا از ضروری‌ترین اقدامات قبل از شروع صادرات است و بسیار مهم است که این قرارداد مشارکت، کامل و با تمام جزئیات نوشته شود.

اگر تمایل به دریافت نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا دارید، از طریق لینک زیر وارد بانک قرارداد لامینگو شوید و این قرارداد را دریافت نمایید:

دریافت قرارداد مشارکت در صادرات کالا

 

صادرات چیست؟

صادرات به‌معنای انتقال کالای تولیدشده در کشور به دیگر کشورها است. در معنای تخصصی‌تر، صادرات خروج کالا از قلمروی گمرکی کشور مبدأ به‌سوی کشور مقصد، با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، می‌باشد که توسط بخش خصوصی و دولتی انجام می‌شود. به هر شخص حقیقی یا حقوقی نیز که دارای کارت بازرگانی بوده و اقدام به صادرات کالا نماید، صادرکننده می‌گویند.

صادرات، مرحله ورود به تجارت در بازارهای تجارت جهانی و بین‌المللی است. هدف بسیاری از انجام تجارت، به دست آوردن درآمد ارزی و گسترش کسب‌وکار خود در خارج از مرزهای کشور است.

صادرات را می‌توان از دو منظر تقسیم‌بندی کرد؛ از منظر اول صادرات به مستقیم و غیرمستقیم و از منظر دوم به قطعی و موقت.

 

صادرات مستقیم

صادرات مستقیم به‌معنای فروش مستقیم کالا به مشتری هدف در بازار است؛ یعنی ارتباط بین صادرکننده و واردکننده بدون دخالت شخص ثالث. فروش مستقیم به مشتری به این معنا است که دیگر واسطه‌ای بین فروشنده و مشتری نخواهد بود. صادرات مستقیم مزایایی دارد؛ مانند اینکه فروشنده خود قیمت را کنترل می‌نماید، مشتری را بهتر می‌شناسد و در نتیجه، نیاز مشتری را بهتر ارزیابی می‌نماید و همین‌طور صادرات مستقیم، سبب پیشرفت کسب‌وکار می‌گردد.

 

صادرات غیرمستقیم

صادرات غیرمستقیم از صادرات مستقیم راحت‌تر است؛ چراکه دیگر نیاز نیست فروشنده خود به‌دنبال تشریفات صادرات مانند حمل‌ونقل و نیروی انسانی باشد. صادرات غیرمستقیم از طریق یک واسطه انجام می‌شود که این واسطه می‌تواند شرکت مدیریت صادرات باشد و تجار می‌توانند با انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا به صادرات محصول خود مبادرت ورزند. اغلب شرکت‌ها و تجارت‌های نوپا و تازه‌تأسیس، صادرات خود را به‌صورت غیرمستقیم انجام می‌دهند.

 

صادرات قطعی

صادرات قطعی به‌معنای صادرات کالا برای فروش یا مصرف کالا در خارج از کشور است.

 

صادرات موقت

صادرات موقت کالا عبارت است از خارج‌کردن موقت کالا به‌منظوری غیر از فروش و یا مصرف آن. هدف از صادرات موقت کالا می‌تواند نمایش، تعمیر و یا تکمیل باشد و کالای صادراتی پس از انجام اهداف مورد نظر، به کشور باز می‌گردد.

 

صادرات کالا برای صادرکننده چه مزایایی دارد؟

بسیاری از تولیدکننده‌های کالا، از ظرفیت صادراتی بازار کالای خود استفاده نمی‌نمایند و این امر سبب می‌گردد درآمد و سود حاصل از تجارتشان با توان و ظرفیت تولیدیشان هماهنگ و متناسب نباشد. از سویی دیگر، اگر کسب‌وکارها بتوانند به‌طور مستقیم و یا از طریق عقد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا اقدام به صادرات نمایند، دستاوردهای زیادی کسب خواهند کرد.

صادرات یکی از بهترین روش‌ها برای ورود به بازارهای بین‌المللی و بازاریابی برای کالای تولیدی می‌باشد. صادرات کالا، به‌خصوص زمانی که ظرفیت اقتصادی کشور برای فروش کالاهای تولیدی پایین است، می‌تواند سکوی پرتابی برای تولیدکننده باشد تا کسب‌وکار خود را گسترش دهد. این موضوع در نهایت سبب می‌گردد قیمت کالا در کشور کاهش یابد.

صادرات کالا که ممکن است از طریق نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا انجام شود، باعث می‌گردد از ظرفیتی که در کشور برای تولید محصول موجود می‌باشد، استفاده شود. صادرات نه‌تنها برای صادرکننده، بلکه برای اقتصاد کشور مزیت‌های فراوانی دارد. صادرات سبب رونق بازارهای اقتصادی، ایجاد فرصت‌های شغلی، ایجاد درآمد مالیاتی و تعدیل نرخ تورم و همین‌طور کنترل نوسانات ارزی از طریق ورود ارز به بازار می‌گردد.

زمانی که صادرکننده با عقد قرارداد شراکت در صادرات اقدام به ارسال کالای خود به خارج از کشور می‌نماید، علاوه بر این که سبب رونق کسب‌وکار خود می‌شود و تجارت خود را بهبود و گسترش می‌دهد، سبب تقویت ارتباطات تجاری، به‌خصوص ارتباطات تجاری کشورها می‌گردد. با افزایش صادرات، رقابت در بازار افزایش یافته و با شناخت بهتر از نیاز بازارهای تجاری بین‌المللی و فرهنگ کشورها، تولیدکننده‌ها نیز ظرفیت تولیدی خود را افزایش می‌دهند و دستاوردهای مالیشان توسعه می‌یابد.

 

بیشتر بخوانید: صادرات کالا برای تولیدکنندگان چه مزایایی دارد

 

مراحل صادرات کالا به چه صورت است؟

صادرات کالا یکی از عوامل مهم در توسعه اقتصادی است. در امر صادرات کالا، نیاز است صادرکننده علاوه بر شناخت قوانین تجاری بین‌المللی، با قوانین داخلی کشور مقصد و همین‌طور قوانین و مقررات صادراتی ایران، آشنایی کافی را داشته باشد. صادرات کالا مراحل و اقداماتی دارد که به قرار زیر می‌باشد.

 

1) تعیین سیاست‌های صادراتی

در این مرحله، کسب‌و کار باید ظرفیت صادراتی خود را بررسی نموده و وضعیت تجارت خود را در نظر بگیرد. برای این کار تولیدکننده باید مشخص نماید که قصد دارد به‌صورت مستقیم اقدام به صادرات کالا نماید و یا به‌صورت غیرمستقیم و از طریق انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا با شرکت‌های صادراتی. همین‌طور تولیدکننده باید با به‌کارگیری استراتژی‌های لازم برای تأمین کالاهای صادراتی، قیمت‌گذاری این کالاها و برآورد هزینه و درآمد تجارت خود، از حداکثر توان و ظرفیت تولیدی خود استفاده نماید.

 

2) بازاریابی

در این مرحله، باید بازار فروش کالای صادراتی ارزیابی گردد و نیاز بازار هدف با توجه به فرهنگ مردم آن کشور مورد توجه قرار گیرد. بازاریابی مهم‌ترین مرحله در صادرات کالاست و شامل شناخت بازارهای بین‌المللی، شناخت راه‌های حضور در این بازارها، شناخت سایر رقیبان، ارزیابی میزان مصرف در بازار خرید و سایر اطلاعات آن می‌باشد.

اگر بازار هدف به‌خوبی مورد ارزیابی قرار نگیرد و کالا در بازار اشتباهی عرضه گردد و یا کالا متناسب با نیاز و فرهنگ مردم آن منطقه نباشد، ظرفیت‌های تولیدی و هزینه‌های مصرفی برای صادرات تماماً به هدر رفته و آن کسب‌وکار با ضرر زیادی مواجه می‌گردد. در نتیجه نیاز است کالای صادراتی به‌درستی تعیین گردد. برای برقراری تناسب میان کالای صادراتی و بازار، باید استانداردهای اجتماعی، شرایط آب‌وهوایی و رویه زندگی کشور مقصد را بررسی نمود.

 

3) أخذ مجوزهای لازم برای صادرات

برای عقد قرارداد شراکت در صادرات و رونق کسب‌وکار از طریق صادرات، مدارکی لازم است که صادرکننده باید توجه ویژه‌ای به آن‌ها داشته باشد؛ چرا که بدون اخذ این مجوزها، امر صادرات با موانع گوناگونی مواجه خواهد شد. وزارت صنعت و معدن و تجارت، وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد جزء مهمترین ارگان‌های صادرکننده مجوز می‌باشند. این مجوزها عبارت‌اند از:

 

1) کارت بازرگانی معتبر

کارت بازرگانی، مجوزی است که به دارنده آن که ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشد، اجازه می‌دهد اقدام به صادرات کالا نماید. اعتبار کارت بازرگانی از زمان صدور آن یک سال است.

 

2) مجوز صدور

درصورتی‌که برای کالای مورد نظر مجوز صدور صادر نشده باشد، صادرکننده ملزم است این مجوز را اخذ نماید.

 

3) گواهی‌نامه بهداشت و قرنطینه

گواهی بهداشت برای نباتات باید از سازمان‌های کشاورزی که صلاحیت صدور گواهی‌نامه مربوطه را دارند، أخذ گردد. گواهی‌نامه بهداشت دامی نیز از آنجا که صدور هر نوع دام زنده، محصولات دامی، نطفه، دارو و واکسن مستلزم اخذ گواهی‌نامه سلامت است. این گواهی توسط سازمان دامپزشکی صادر می‌گردد.

 

4) گواهی‌نامه استاندارد

اگر کالا مشمول مقررات استاندارد اجباری صادرات باشد، اخذ این گواهی‌نامه نیز از ملزومات صادرات است.

 

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

 

5) تهیه صورت عدل‌بندی

صورت عدل‌بندی از جمله اسناد لازم برای صادرات است. زمانی که کالاهای صادراتی مختلف باشد، باید لیستی از محصولات تهیه گردد؛ در غیر این صورت، گمرک ملزم به بازرسی کالاها می‌باشد.

 

6) گواهی انرژی اتمی

در مواردی که کالای صادراتی مواد غذایی و یا انواع قراضه‌های فلزات باشد، اخذ گواهی انرژی اتمی ضروری است.

 

7) گواهی بازرسی

گواهی بازرسی توسط یکی از شرکت‌های بازرسی‌کننده بین‌المللی صادر و به‌موجب آن تأیید می‌گردد که کالای حمل‌شده با کالای ثبت‌سفارش‌شده یکسان است.

 

8) بارنامه حمل

بارنامه سند اصلی انتقال مالکیت کالا از فروشنده به خریدار است و دارای انواع مختلفی مانند بارنامه هوایی، بارنامه دریایی، بارنامه راه‌آهن و غیره می‌باشد.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، این مطلب را بخوانید: درمورد مجوز صادرات کالا چه می‌دانید؟

 

4) بررسی قوانین و مقررات صادراتی

اطلاع از قوانین و مقررات صادراتی بسیار مهم می‌باشد. این قوانین و مقررات شامل مقررات کشور مبدأ و مقصد می‌گردد. عدم آگاهی کافی از این قوانین ممکن است سبب بروز خسارت‌های بسیار گردد. درنتیجه لازم است که صادرکننده از راه‌های گوناگون از این قوانین مطلع شود. اطلاع از این قوانین سبب می‌گردد صادرکننده محدودیت‌های صادرات در کشور مقصد را بشناسد و با آگاهی اقدام به صدور کالا نماید.

دولت‌ها این مقررات را با اهدافی مانند تأمین سلامت و ایمنی شهروندان خود، الزام واردکنندگان به کنترل سلامت محصول وارداتی، حمایت از بازارهای داخلی و حصول اطمینان از رعایت استانداردهای لازم جهت امر صادرات و واردات، تصویب می‌نمایند.

 

5) عقد قرارداد حمل‌ونقل و بیمه

بیمه کالاهای صادراتی به‌منظور جلوگیری از خسارت توسط صادرکننده انجام می‌پذیرد. حمل‌ونقل صحیح بین‌المللی کالای صادراتی، مستلزم این است که تمامی استانداردهای بازار مقصد، رویه‌های مرسوم و نحوه بسته‌بندی، شیوه‌های حمل‌ونقل و دیگر نکات رعایت شود. این امر از طریق عقد قرارداد حمل‌ونقل با شرکت‌های مربوطه انجام می‌گردد.

 

6) انجام امور گمرکی

در این مرحله، باید فعالیت‌های مربوط به گمرک مانند تعیین ارزش گمرکی کالاها و صدور فاکتور توسط صادرکننده انجام شود.

 

7) انتقال وجه

مهم‌ترین مرحله در انجام امور صادراتی، انتقال وجه است که از طریق سیستم‌های بانکی و یا اعتبارات اسنادی انجام می‌گردد.

 

اطلاعات بیشتر در: مراحل صادرات کالا به زبان ساده

 

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

بعضی اشخاص ممکن است مایل به سرمایه‌گذاری در امر صادرات باشند و از طرفی برخی تولیدکننده‌ها ممکن است سرمایه کافی را برای صادرات محصول تولیدی خود به خارج از کشور و رقابت در بازارهای جهانی نداشته باشند. در اینجا نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا بهترین گزینه پیش روی این افراد می‌باشد. از دیگر موارد کاربرد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا، زمانی است که تولیدکننده می‌خواهد به‌صورت غیرمستقیم و از طریق واسطه کالای خود را صادر نماید. این واسطه ممکن است شرکت‌های مدیریت صادرات باشند و یا شرکت تولیدکننده دیگر.

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا یکی از قراردادهای مشمول ماده 10 قانون مدنی است. ماده 10 قانون مدنی می‌گوید: «قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌اند، درصورتی‌که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ است.» بر این اساس، افراد می‌توانند تمامی شروط خود را در قرارداد قید نمایند و در قرارداد برای تمام شروط ضمانت اجرا تعیین کنند.

 

نحوه تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

این قرارداد مشارکت دارای مفادی به شرح زیر است:

 

1) عنوان قرارداد

هر قرارداد عنوانی دارد و عنوان نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا «قرارداد مشارکت صادرات» است. اگر میان عنوان قرارداد و قصد طرفین تعارضی وجود داشته باشد، قصد طرفین ملاک است.

 

2) موضوع قرارداد

موضوع قرارداد در واقع آن اقدام یا ماهیت امری است که طرفین قرارداد نسبت به انجام آن تراضی و توافق نموده‌اند. موضوع قرارداد باید روشن باشد و برای طرفین دارای ابهام نباشد. در نمونه قرارداد مشارکت برای صادرات کالا موضوع قرارداد صادرات کالا یا کالاهایی مشخص است.

 

3) طرفین قرارداد

در این بخش، باید مشخصات طرفین قرارداد به‌طور کامل درج گردد و اگر یکی از طرفین به‌ وکالت و یا نمایندگی از دیگری قرارداد را امضاء می‌نماید، باید نام وکیل یا نماینده و مشخصات وی نیز ذکر گردد.

 

4) تعهدات طرفین

در این بخش از نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا، تعهداتی که طرفین دارند مانند انجام به‌موقع موضوع قرارداد، به‌تفصیل ذکر می‌گردد. همچنین رعایت اصل محرمانگی اطلاعات نیز یکی از مهم‌ترین تعهدات طرفین در قرارداد است. اصل محرمانگی اطلاعات، به این معنا می‌باشد که طرفین قرارداد نباید اطلاعات مشارکت را افشاء نمایند؛ زیرا ممکن است امنیت امر صادرات که موضوع قرارداد است به خطر بیفتد.

 

5) سرمایه مشارکت در صادرات و سهم‌الشراکه شرکا

سرمایه قرارداد مشارکت در صادرات، میزان آورده‌های هر یک از طرفین قرارداد است که باید با جزئیات کامل در متن نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا درج گردد. این آورده ممکن است نقد یا غیرنقد باشد. درج دقیق میزان آورده هر شریک در متن قرارداد، اثبات حقوق هر یک از طرفین را راحت‌تر می‌کند و باعث می‌گردد اگر شریکی برخلاف حق خود مدعی سود بیشتری شد، سهم هریک به‌طور دقیق مشخص باشد.

 

6) زمان نمونه قرارداد مشارکت

در این بخش، زمان آغاز و پایان قرارداد معین می‌گردد.

 

7) نحوه تقسیم و پرداخت سود

این بخش در قراردادهای مشارکت اهمیت به‌خصوصی دارد. در این قسمت علاوه بر نحوه تقسیم سود، نحوه پرداخت خسارات نیز معین می‌گردد.

 

8) مرجع حل اختلاف

برای حل اختلافات در نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا، طرفین می‌توانند به دو مرجع دادگاه و داوری رجوع کنند. طرفین باید در قرارداد ذکر نمایند که در صورت ایجاد اختلاف، قصد دارند چه مرجعی مشکلشان را رفع نماید و اگر داوری را به‌عنوان مرجع حل اختلاف درج نمایند، دیگر نمی‌توانند از دادگاه استفاده کنند. در صورت عدم درج مرجع حل اختلاف، طرفین باید به دادگاه رجوع نمایند.

در نمونه قراردادهای مشارکت، داوری مرجع حل اختلاف پرطرفدارتری است؛ زیرا حل اختلاف از طریق داوری، با سرعت بیشتری انجام می‌گردد و طرفین حق انتخاب داور را دارا می‌باشند.

 

9) شروط ضمن عقد

شروط ضمن عقد در قرارداد به‌منزله تعهدات فرعی می‌باشد. در این قسمت، ممکن است تعهدات مختلفی شرط گردد. برای مثال، شریکی متعهد شود که شغل خود را رها کرده و به‌عنوان مدیر مشارکت، فعالیت‌های موضوع قرارداد مشارکت در صادرات کالا را انجام دهد.

عدم رقابت نیز یکی دیگر از شروط ضمن عقد می‌باشد و به این معناست که شرکا حق ندارند در مدت نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا به فعالیتی مشابه با موضوع قرارداد بپردازند.

 

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

 

صادرات چه کالاهایی سودآور است؟

لیست کالاهای صادراتی از ایران همواره در حال تغییر بوده است و بر اساس آمار، بیشترین مقدار صادرات مربوط به محصولات پتروشیمی و نفتی و پس از آن محصولاتی مانند زعفران، پسته، خواریار، خرما، عسل، مواد معدنی و سنگ‌های قیمتی می‌باشد. به‌طور کلی، بیشترین سود متعلق به کالاهایی می‌باشد که محصول منحصربه‌فرد یک کشور و یا منطقه جغرافیایی است.

 

ملاک سودآوری چیست؟

نکته‌ای که بیان آن حائز اهمیت می‌باشد، این است که تنها ملاک سودآوری در صادرات، انحصار نیست و زمانی صادرات یک کالا از طریق نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا سودآور است که بازاریابی خوبی برای آن کالا انجام گشته باشد. به‌عبارت دیگر، صادرات محصولی سودآور است که در بازار اشباع نشده باشد و کالای جدیدی باشد و تقاضا و مصرف آن روبه‌رشد باشد. برای مثال، صادرات زعفران با اینکه محصول انحصاری می‌باشد، بسیار اشباع شده و علاوه بر ایران کشورهایی مانند افغانستان اقدام به صادرات آن نموده‌اند و همچنین قیمت ثابتی نیز دارد. در نتیجه صادرکنندگان ایرانی باید بر روی صادرات کالاهایی تمرکز نمایند که بتوانند خود قیمت آن را کنترل نموده و همین‌طور بازار صادرات آن اشباع نگشته باشد.

صادرکنندگان کالا و محصولات باید در امر صادرات تمام جوانب را بسنجند؛ به این معنا که اگر صادرکننده‌ای می‌خواهد از ایران کالا صادر نماید، باید شرایط تحریم‌ها را در نظر بگیرد، روابط سیاسی حال و آینده ایران با سایر کشورها را آنالیز نماید، تقاضای بازار هدف و همین‌طور عرضه آن را بررسی کند و در نتیجه، اقدام به صادرات محصولی نماید که نه‌تنها در دفعات اولیه، بلکه صادرات آن برای مدت طولانی سودآوری داشته باشد.

تولیدکنندگان ایرانی می‌توانند با صادرات کالاهای اولیه به کشورهای جهان سوم و در حال توسعه، از ظرفیت پنهان بازار استفاده نمایند و بیشترین سود را کسب کنند. بهترین کالاها برای صادرات از ایران عبارت‌اند از: محصولات فولاد، محصولات کشاورزی، محصولات پلاستیکی، کود، صنایع نساجی، محصولات الکترونیکی و غیره.

 

صادرات چه کالاهایی ممنوع است؟

تبصره 1 ماده 2 قانون مقررات صادرات و واردات بیان می‌کند: «دولت می‌تواند متناسب با شرایط خاص زمانی و با پیروی از قوانین مربوطه، صدور یا ورود بعضی از کالاها را ممنوع کند.» با توجه به این ماده قانون، متوجه می‌شویم که گاهی کشورها برای تقویت تولیدات داخلی، تثبیت قیمت‌ها و رونق اقتصادی، صادرات برخی کالاها را ممنوع اعلام می‌نمایند. همچنین در قانون مقررات صادرات و واردات، صدور و ورود کالاهایی که براساس شرع و یا قانون، صادرات و واردات آن‌ها ممنوع است، ممنوع اعلام گشته است.

کالاهای اساسی و اولیه بعضی اوقات در لیست کالاهای ممنوعه قرار می‌گیرد و هدف از ممنوع کردن صادرات این کالاها، جلوگیری از گران شدن آن‌ها به‌علت خارج شدنشان از کشور و در نهایت کاهش میزان آن‌ها می‌باشد. علاوه بر کالاهای اساسی، صادرات اشیاء عتیقه و آثار باستانی به‌منظور حفاظت از فرهنگ کشور و صادرات گونه‌های کمیاب و در معرض انقراض حیوانی و گیاهی به‌منظور حمایت از محیط زیست و منابع آن ممنوع می‌باشد.

گاهی نیز کشورهای مبدأ مقرراتی در راستای ممنوعیت واردات به کشورشان وضع می‌کنند. برای مثال، در زمان شیوع ویروس کووید 19 و درگیری کشورهای دنیا با آن، بسیاری از کشورها ورود محصولاتی مانند گوسفند زنده و یا گوشت را برای جلوگیری از ورود ویروس ممنوع اعلام کردند.

 

 کالاهای ممنوعه در لیست منتشرشده در سال 97

قاعده کلی برای ممنوعیت صادرات کالاها، این است که در شرایطی که کشور با کمبود آن کالا مواجه گشته و یا به‌‌دلیل وضعیت خاص، مصرف آن کالا و یا محصول افزایش یافته است، صادرات آن کالا به خارج از کشور ممنوع می‌گردد. به‌طور مثال، در شرایطی که بعضی افراد با احتکار شیرخشک سبب افزایش بی‌رویه قیمت این کالا شدند، دولت صادرات شیرخشک به خارج از کشور را ممنوع کرد.

علاوه بر محصولاتی که به‌طور دائم صادرات آن‌ها ممنوع است، در شرایط مختلف اقتصادی و سیاسی، دولت لیستی از اقلام ممنوع صادراتی را منتشر می‌نماید که براساس لیست منتشرشده در سال 97، صادرات محصولاتی مانند گوشت قرمز، روغن نباتی، پوست، لاستیک خودرو، محصولات پلیمری، قطعات خودروی وارداتی، انواع کاغذ، انواع چوب، شیرخشک و غیره ممنوع اعلام گشت.

در ادامه این لیست، صادرات برخی کالاهای کشاورزی مانند گندم، جو، ذرت، دانه‌های روغنی، یونجه و کاه، انوع سبوس، خوراک آبزیان و چند مورد دیگر ممنوع اعلام شد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی

صادرات یکی از پردرآمدترین تجارت‌ها در سطح جهانی است و علاوه بر سودآوری زیاد، سبب توسعه و رشد اقتصادی و افزایش فرصت‌های کاری خواهد شد. سرمایه‌گذاری در امر صادرات نیز یکی از رایج‌ترین سرمای‌گذاری‌های اقتصادی است و افراد حقیقی یا حقوقی با انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا اقدام به مشارکت در امر صادرات می‌نمایند و سود حاصله را تقسیم می‌کنند.

اگر مطلب بالا برای شما مفید بوده و شما تمایل به مطالعه دیگر محتواهای حقوقی و افزایش دانش حقوقی خود دارید، بلاگ حقوقی لامینگو بهترین گزینه ممکن پیش روی شماست.

5
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

5 دیدگاه

  • قاعدی
    3 سال پیش

    درود
    وقت بخیر
    مطالب خیلی ارزشمند بود
    امکان ارسال نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا میسر هست ؟۰۹۱۲۲۹۳۳۶۷۰

    • نیلوفر جهانفر
      3 سال پیش

      با سلام و عرض ادب، سپاس از لطف شما
      امکان خریداری و دانلود قرارداد از طریق بانک قراردادی فراهم است.