صادرات کالا برای تولیدکنندگان چه مزایایی دارد

2 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در صادرات

بسیاری از افراد گمان می‌کنند صادرات سبب خارج شدن اجناس از کشور و در نتیجه گران‌تر شدن آن می‌شود و یا اینکه بر این باورند که صادرکنندگان، کالاهای درجه یک را از کشور خارج نموده و مردم در داخل باید از کالاهای کم‌کیفیت استفاده نمایند. باید بدانیم که چنین نیست؛ صادرات سبب افزایش رونق اقتصادی و توسعه بخش‌های خصوصی می‌گردد و تولیدکنندگان می‌توانند با عقد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا و ارسال محصولات به خارج از کشور، علاوه بر کسب سود به چرخه اقتصاد کشور نیز کمک نمایند.

برای مشاهده و دسترسی به نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا از طریق لینک زیر وارد بانک قرارداد لامینگو شوید و قرارداد مربوطه را دریافت نمایید.

دریافت قرارداد مشارکت در صادرات کالا

 

صادرات کالا چه مزیت‌هایی برای تولیدکنندگان دارد؟

تولیدکنندگان می‌توانند با بازاریابی صحیح و شناخت نیازهای مردم در بازار هدف، از طرقی مانند ابزارهای رسانه و پلتفرم‌های هوشمند، خود به‌طور مستقیم و بدون دخالت اشخاص ثالث، اقدام به صادرات کالاهای خود نمایند و بر قیمت محصول خود نظارت و کنترل داشته باشند. همچنین می‌توانند از طریق واسطه‌های مستقل اقدام به این امر نمایند و محصولات خود را در کشور مقصد به فروش برسانند. در هر صورت، صادرات برای تولیدکننده مزایایی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

 

1) رونق بازار فروش کالای تولیدی

زمانی که تولیدکننده از طریق انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا محصول خود را به خارج از کشور ارسال می‌نماید، درواقع بازار فروش محصولات خود را گسترش داده و در نتیجه، فروش بیشتری خواهد داشت. تنوع در بازارهای فروش سبب می‌گردد تقاضا برای محصول افزایش یافته و در نتیجه منافع بیشتری برای تولیدکننده به ارمغان خواهد آورد.

این موضوع، به‌خصوص زمانی که بازار فروش یک محصول خاص در داخل کشور در حال رکود است و تقاضا برای خرید آن کالا کاهش یافته است، بسیار پررنگ‌تر خواهد بود؛ چرا که تولیدکننده می‌تواند با صدور کالای تولیدی به خارج از کشور، آسیب‌های ناشی از کاهش تقاضا در داخل کشور را جبران نماید.

 

2) درآمد ارزی

عوامل گوناگونی در تولید کالا نقش دارند که این عوامل باید در کنار هم قرار بگیرند تا کالای تولیدی کیفیت لازم را داشته باشد. عواملی مانند نیروی انسانی، مواد اولیه، حمل‌ونقل و غیره. تولیدکننده، چه کالا را در بازار داخلی ارائه دهد و چه در بازار خارجی، این عوامل ثابت هستند؛ با این تفاوت که در صورت ارائه و فروش کالا در بازارهای خارجی و به دست آوردن درآمد ارزی، پس از کسر هزینه ثابت، تولیدکننده سود بیشتری خواهد کرد.

 

3) افزایش مقیاس تولید

صادرات کالا سبب افزایش تولید می‌گردد و باعث می‌شود برای مثال کارخانه تولیدی در مقیاس بیشتری فعالیت نماید و هرچه مقیاس تولید افزایش یابد، هزینه تولید و بهای تمام‌شده برای تولیدکننده کاهش می‌یابد و این موضوع سبب افزایش سود خواهد شد.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا و همه چیز درمورد آن

 

4) حمایت‌های دولتی از صادرکنندگان

صندوق ضمانت صادرات ایران به‌عنوان یکی از بخش‌های تابع وزارت صنعت معدن و تجارت، نقش به‌سزایی در حمایت از صادرکنندگان ایفا می‌نماید. این حمایت از طریق تخصیص بیمه‌های اعتبار صادراتی و انواع ضمانت‌نامه‌ها و همین‌طور وام‌های مختلف، انجام می‌گردد.

 

5) افزایش کیفیت کالای تولیدی

زمانی که تولیدکننده قصد دارد کالای خود را برای فروش در بازارهایی به‌غیر از بازار داخلی ارائه دهد، باید کیفیت محصول را در حدی بالا ببرد تا متناسب با استانداردهای بین‌المللی باشد؛ زیرا تولیدکننده باید بتواند نیاز هر نوعی از مخاطب را پاسخگو باشد و بتواند با سایر رقبا در بازار رقابت نماید. اگر محصول تولیدی دارای کیفیت لازم نباشد، به‌سرعت نمونه‌های دیگر در بازار جایگزین آن شده و تولیدکننده خسارت‌های زیادی متحمل می‌گردد. از سویی، اگر صادرکننده بتواند کیفیت محصول تولیدی خود را افزایش دهد، محصول در بازار داخلی و خارجی شناخته شده و تولیدکننده می‌تواند وارد مرحله برندینگ شود و از این راه سودآوری بیشتری نماید.

 

6) نوآوری و خلق محصولات جدید

تولیدکننده برای آن که بتواند محصولی تولید نماید که مورد قبول مخاطب خارجی باشد، باید با بررسی فرهنگ مردم مناطق مختلف که قصد دارد کالای خود را در بازارهای آن‌ها ارائه نماید و نوآوری و به‌کارگیری ایده‌های نو، اقدام به تولید محصول متناسب نماید؛ چرا که ‌به‌طور قطع کالایی که در بازارهای داخلی ارائه می‌گردد، پاسخگوی نیاز خریدار خارجی نخواهد بود.

 

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات

 

صادرات چه تأثیری در توسعه اقتصادی کشور دارد؟

صادرات کالا به خارج از کشور نه‌تنها برای تولیدکننده‌ای که از طریق نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا اقدام به این امر می‌نماید، بلکه برای کشور نیز مزیت‌های بسیاری دارد. به‌طور کلی، صادرات سبب افزایش تولید و رشد و رونق اقتصادی می‌گردد. در ادامه، تأثیرات مثبت صادرات را در توسعه‌ اقتصادی کشور بررسی می‌نماییم.

 

1) ورود ارز به داخل کشور و کاهش تورم

نرخ ارز یکی از مهم‌ترین متغیرهای اقتصاد است که تغییرات آن به‌طور گسترده بر دیگر متغیرهای اقتصادی مانند رشد و تورم اثر می‌گذارد. صادرات سب ورود ارز به کشور می‌گردد و این موضوع باعث می‌شود نرخ تورم کاهش یافته و در نتیجه، نوسانات ارزی تعدیل گردد.

 

2) اشتغال‌زایی

صادرات کالا به خارج از کشور باعث افزایش تولیدات می‌گردد و در نهایت، کارخانه‌های تولیدی برای افزایش مقیاس تولید نیاز به نیروی انسانی دارند. به عبارت دیگر، هر چه قدر مقیاس تولیدات افزایش یابد، فرصت‌های شغلی بیشتری نیز ایجاد می‌گردد.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: صادرات چه کالاهایی ممنوع است؟

 

3) گسترش ارتباطات بین‌المللی

صادرات دریچه ورود به روابط بین‌المللی می‌باشد و کشور با صادرات کالا به بازارهای جهانی، به تقویت امنیت ملی کمک می‌نماید. همین‌طور با صادرات کالا به بازارهای جهانی و ورود ارز به داخل کشور و ایجاد امنیت اقتصادی، کشور به توسعه نزدیک خواهد شد.

 

4) افزایش واردات

افزایش واردات یکی دیگر از نتایج ورود ارز به کشور در نتیجه صادرات کالا می‌باشد. زمانی که تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران با انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا اقدام به ارسال کالا به خارج از کشور و در نهایت کسب درآمد ارزی می‌نمایند، منابع ارزی کشور افزایش یافته و قدرت واردات کالاهای مورد نیاز به کشور نیز افزایش خواهد یافت.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان

صادرات می‌تواند ریسک‌های سیاسی و اقتصادی گوناگونی مانند نوسانات نرخ ارز و دخالت دولت‌ها را همراه داشته باشد. اما به‌طور قطع، در مقایسه با مزیت‌های صادرات کالا برای صادرکننده، این معایب بسیار کمرنگ خواهد بود؛ چرا که تولیدکننده می‌تواند با عقد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا به عرصه بازارهای بین‌المللی ورود نموده و برای محصولات تولیدی خود بازار فروش پررونقی فراهم نماید. همین‌طور، درآمد ارزی حاصل از صادرات کالا و فروش آن در بازارهای خارجی، بسیار بیشتر از سود حاصل از فروش کالا در بازار داخلی است. به‌طور کلی، صادرات سکوی پرتاب کسب‌وکار تولیدکننده و دریچه ورود آن به توسعه اقتصادی می‌باشد.

در صورت رضایت از مطالعه مطلب بالا، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و دیگر مطالب حقوقی را در آنجا مطالعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه