صادرات چه کالاهایی سودآور است؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

به تجارتی که هدف از آن ارسال کالاهای تولیدی در داخل کشور به خارج از کشور برای عرضه و فروش است، صادرات می‌گویند. صادرات یکی از اصلی‌ترین راه‌های کسب درآمد ارزی برای کشور بوده و صادرکنندگان باید از طریق نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا اقدام به صدور کالا و محصولاتی نمایند که بیشترین سود ممکن را در پی داشته باشد.

صادرات کالا یکی از مسائل پراهمیت برای صاحبان کسب‌وکار است. صادرات کالا و محصولات، علاوه‌بر سود زیادی که برای صادرکننده دارد، باعث حضور در بازارهای جهانی و بهبود اقتصاد کشور نیز می‌شود.

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا که مشمول ماده 10 قانون مدنی است، به تولیدکنندگان کالا این امکان را می‌دهد که با عقد قرارداد مشارکت، سرمایه کافی را که اصلی‌ترین رکن صادرات است، تأمین نموده و بازار فروش خوبی برای کالاهایشان ایجاد نمایند. برای دریافت نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

دریافت قرارداد مشارکت در صادرات کالا

 

صادرات چه کالاهایی سودآور است؟

صادرات برخی کالاها برای صادرکننده از کشور مبدأ به کشور مقصد بسیار سودآور است و شناخت این کالاها به صادرکنندگان و تولیدکنندگان کمک می‌نماید که سرمایه و توان تولیدی خود را در جای درستی صرف کنند. تجار اغلب اقدام به انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا برای صادرات کالاهایی می‌نمایند که به‌نسبت دیگر کالاها، سود و درآمد زیادتری داشته باشد.

این کالاهای پرسود صادراتی، هیچ‌گاه نه در ایران و نه در سایر کشورها ثابت نبوده و پیوسته دستخوش تغییر می‌شود؛ زیرا در هر دوره‌ای، مصرف و تقاضای کالاهایی خاص با استقبال روبه‌رو می‌گردد و در نتیجه، صادرکنندگان اقدام به صدور همان کالا می‌کنند.

ایران به‌طور تقریبی به 150 کشور جهان کالا صادر می‌نماید که از بین این 150 کشور، بیشترین حجم صادرات کالا به کشورهای چین، عراق، امارات، ترکیه، افغانستان، گرجستان و ارمنستان می‌باشد. به‌طور کلی و براساس گزارش سازمان توسعه تجارت، سودآورترین کالاهای صادراتی از ایران محصولات پتروشیمی، مواد معدنی، محصولات کشاورزی و صنایع غذایی، صنایع دستی و کالاهای حوزه صنعت می‌باشد. در ادامه مطلب به بررسی سودآورترین کالاهای صادراتی از ایران به مقاصد گوناگون و دیگر کشورها می‌پردازیم.

 

1) صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی

بیشترین محصولات صادرشده در بخش کشاورزی و صنایع غذایی عبارت است از: خشکبار، محصولات لبنی، زعفران، انواع میوه خوراکی، انواع سبزیجات، گوشت حیوانات، عسل، خواریار و دیگر محصولات کشاورزی و غذایی.

یکی از پرسودترین کالاهای صادراتی در بخش کشاورزی، خرما می‌باشد. سالهاست که ایران یکی از عمده‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرما به سایر کشورهای جهان است. ایران از طریق صادرات خرما هرساله سود زیادی کسب نموده و این صادرات یکی از اصلی‌ترین منابع ورود ارز به کشور می‌باشد.

دیگر کالای پرسود صادراتی، زعفران است. کشور ایران بزرگترین صادرکننده زعفران به بازارهای جهانی است و کشورهای زیادی مانند اسپانیا متقاضی خرید زعفران ایرانی می‌باشند. از سال‌های دور، تولیدکنندگان ایرانی توانسته‌اند از طریق عقد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا و صدور زعفران به دیگر کشورها، درآمد زیادی کسب کنند.

از دیگر محصولات کشاورزی که صادرات آن برای صادرکنندگان ایرانی سود زیادی در پی دارد، صادرات سیب درختی است. کشورهای زیادی از جمله عراق، امارات و قطر خواهان وارد کردن این محصول کشاورزی به کشورشان می‌باشند. بسیاری از تجار این کشورها سیب ایران را خریداری نموده و سپس به دیگر کشورها صادر می‌نمایند.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا و همه چیز درمورد آن

 

2) صادرات محصولات گروه نفت و پتروشیمی

‌صادرات نفت سهم بسیار عمده‌ای را در صادرات ایران دارد و  یکی از اصلی‌ترین منابع تأمین ذخایر ارزی کشور می‌باشد. اقتصاد ایران وابستگی شدیدی به صادرات نفت دارد و از آنجا که شمار کشورهای نفت‌خیز در دنیا اندک است، در نتیجه صادرات نفت یکی از سودآورترین تجارت‌ها در بازار جهانی است. سهم صادرات نفت ایران در مقایسه با صادرات دیگر کالاها به‌اندازه‌ای بالاست که ایران جزء کشورهای تک‌محصولی در صادرات قرار گرفته است.

صنعت پتروشیمی یک صنعت کاملاً جهانی است و تعداد زیادی قرارداد شراکت در صادرات در این حوزه منعقد می‌گردد. محصولات پتروشیمی یکی از اصلی‌ترین دسته‌بندی از محصولات پرسود و ارزآور صادراتی ایران است. در سال‌های اخیر صادرات محصولات پلیمری که یکی از انواع محصولات پتروشیمی است، در رده اول تا سوم صادرات کالاهای غیرنفتی ایران قرار گرفته که این موضوع گواه سودآوری صادرات محصولات خانواده پتروشیمی است.

دیگر محصولات صادراتی از گروه پتروشیمی عبارت‌اند از: قیر، رنگ، چسب، متانول، روغن موتور، محصولات پلاستیکی و غیره. کشورهای هند، چین، امارات، پاکستان، اندونزی، ترکیه، ترکمنستان، عراق و تاجیکستان عمده کشورهای واردکننده محصولات پتروشیمی از ایران می‌باشند.

با توجه به سهم عظیم صادرات نفت و محصولات پتروشیمی در کسب درآمد ارزی ایران، ذکر این نکته ضروری است که با توجه به تحریم‌های سال‌های اخیر ایران، روند صادرات نفت و محصولات پتروشیمی به سایر کشورهای دنیا با موانع زیادی روبه‌رو گشته و این تحریم‌ها تأثیر زیادی بر کاهش قیمت نفت ایران داشته‌اند.

 

3) صادرات صنایع دستی و آثار هنری

در بین صادرات غیرنفتی سودآور، صنایع دستی و آثار هنری جزء سودآورترین کالاهای صادراتی می‌باشند. صنایع دستی و آثار هنری به‌دلیل متفاوت بودنشان در هر منطقه جغرافیایی در سرتاسر دنیا و همچنین به‌دلیل علاقه‌مندی اشخاصی که متقاضی خرید آن‌ها می‌باشند، جزء لیست پرسودترین کالاهای صادراتی قرار گرفته‌اند؛ چرا که دارای قیمت ثابتی نبوده و صادرکننده می‌تواند بر قیمتشان کنترل داشته باشد.

تولیدکنندگان بسیاری در داخل کشور با عقد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا اقدام به صدور و ارسال صنایع دستی و آثار هنری ایرانی مانند فرش دستبافت، گلیم، مرصع‌کاری، میناکاری، معرق‌کاری، سفال، تابلوهای نقاشی، مجسمه، خاتم‌کاری و سایر اشیاء تزئینی به کشورهای متقاضی می‌نمایند. کشورهای آلمان، امارات، ژاپن، استرالیا و پاکستان خریداران عمده فرش دستبافت ایرانی در سال 99 بوده‌اند.

 

این مطلب می‌تواند برای شما جالب باشد: صادرات چه کالاهایی ممنوع است؟

 

4) صادرات محصولات مواد معدنی، نساجی و مکانیکی

دیگر گروه‌های سودآور صادراتی از مقصد کشور ایران به سایر کشورها، عبارت‌اند از:

  • گروه مواد معدنی شامل کالاهایی مانند سنگ‌های ساختمانی، سیمان، سرب، شمش آلومینیوم و فولاد و صنایع فولادی؛
  • گروه محصولات نساجی مانند پوشاک، چرم و موکت؛
  • محصولات مکانیکی مانند خودرو، مواد اولیه تولیدی و دارو.

 

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

 

ملاک سودآوری در صادرات کالا و محصولات چیست؟

صادرات بیانگر توان تولیدی یک کشور است که از این طریق کشور صادرکننده بخشی از نیاز بازارهای جهانی را فراهم کرده و ارز مورد نیاز کشور برای انجام واردات را نیز تأمین می‌نماید. هر چه کالاهای صادراتی متنوع‌تر باشد و کشور از صادرات تک‌محصولی فاصله گرفته باشد، شاخص توسعه اقتصادی آن کشور نیز رقم بالاتری دارد.

اشخاص در هر کشور از طریق عقد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا اقدام به صدور محصولات گوناگون می‌نمایند و موضوعی که باید به آن توجه نمایند، این است که هر چه‌قدر در انتخاب کالای صادراتی خلاق‌تر بوده و متنوع‌تر عمل نمایند، امکان سودآوری نیز بیشتر می‌باشد.

از آنجایی که صادرات برخی کالاها در بازار جهانی اشباع گشته، صادرکنندگان باید در انتخاب کالای صادراتی دقت نموده و کالایی را برای صدور انتخاب نمایند که جدید است و دیگر تجار به صادرات آن کالا توجهی ندارند. زمانی که بازار عرضه کالای صادراتی اشباع نیست، صادرکننده می‌تواند بر قیمت این کالا کنترل داشته باشد. اگر محصول دارای قیمت ثابت در بازار باشد، صادرات آن از طریق قرارداد شراکت در صادرات سود آنچنانی نخواهد داشت.

عامل دیگری که اشخاص باید در انتخاب کالای صادراتی مورد توجه قرار دهند، سلیقه مشتری می‌باشد. صادرکنندگان باید اقدام به صادرات کالایی نمایند که ریسک فروش بالایی نداشته باشد و از نیاز و استقبال مشتری از آن محصول اطمینان کافی حاصل نمایند.

بسته‌بندی کالای صادراتی نیز یکی دیگر از موارد تعیین‌کننده در قیمت محصول است. صادرکنندگان باید کالاهای صادراتی را در ظرف‌ها و بسته‌های شکیل و زیبا قرار داده و به خارج از کشور ارسال نمایند. زمانی که صادرکننده در بسته‌بندی و ظاهر کالای صادراتی خود خلاقیت به خرج می‌دهد، می‌تواند قیمت آن را افزایش داده و از این راه کسب سود نماید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

هر کشور دارای محصولات انحصاری است؛ به‌طور مثال، کشور ایران دارای محصولاتی مانند زعفران، پسته، خرما و خواریار است که تولیدکنندگان و صادرکنندگان در کشور می‌توانند از طریق انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا و توجه به سایر ملاک‌ها در امر صادرات، کسب‌وکار خود را با حضور در بازارهای بین‌المللی گسترش داده و درآمدزایی ارزی داشته باشند.

اگر وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید، با مجموعه‌ای از محتواهای حقوقی روبه‌رو خواهید شد که مطالعه آن‌ها می‌تواند به افزایش دانش حقوقی شما کمک نماید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه