تمام آنچه که درباره انواع کلاهبرداری لازم است بدانید

4 سال پیش
مشاوره حقوقی کلاهبرداری

کلاهبرداری به عنوان یکی از جرایم رایج در کشور، هرساله گریبان‌گیر افراد و خانواده‌های زیادی می‌شود. با توجه به شرایط اقتصادی، در دوسال اخیر شاهد افزایش 30 درصدی جرائم کلاهبرداری بوده‌ایم. در صورتی که شما هم جزء مالباختگان این جرم رایج در کشور هستید نیاز به دریافت مشاوره حقوقی کلاهبرداری خواهید داشت. در این مطلب قصد داریم مروری جامع نسبت به جنبه‌های مختلف کلاهبرداری داشته باشیم.

 

جرم کلاهبرداری و انواع آن

کلاهبرداری از منظر عمومی تعاریف متفاوتی به خود می‌گیرد اما آنچه که فانون به عنوان کلاهبرداری نام برده به معنی بردن مال دیگری به وسیله تقلب، حیله و سوءنیت است. البته این جرم نیز مانند سایر جرائم دارای سه عنصر معنوی، مادی و قانونی است. همچنین انواع کلاهبرداری به دو دسته کلی کلاهبرداری ساده و کلاهبرداری مشدد تقسیم می‌شود که طبیعتا هر یک از آن‌ها مجازات‌های مختص به خود را دارند.

 

کلاهبرداری خودرو

یکی از شیوه‌‌های کلاهبرداری که مجرمان در پیش می‌گیرند، اقدامات متقلبانه در معاملات خودرو است. آن‌ها در نقش خریدار یا فروشنده ظاهر می‌شوند و با شگردهای گوناگون سعی در بردن مال افراد دارند. احتمالا شما هم اخبار کلاهبرداری شرکت‌های لیزینگی را تابحال شنیده‌اید. این کلاهبرداران با وعده‌های دروغین و فروش خودرو زیر قیمت بازار، افراد را جذب می‌کنند. سپس با عقد قرارداد با قولنامه‌های دروغین موجب ضرر به مال قربانیان می‌شوند.

 

برای آشنایی با کلاهبرداری خودرو این مطلب را بخوانید: آیا از شیوه‌های رایج کلاهبرداری خودرو و مجازات این جرم اطلاع دارید؟

 

کلاهبرداری ملکی

کلاهبرداری‌های ملکی در معاملات مختلف ملکی از جمله خرید و فروش، رهن، اجاره، پیش‌فروش و… رخ می‌دهد. با توجه به نوع کلاهبرداری مجازات‌های این جرایم نیز متفاوت است. البته توجه به نکات حقوقی کلاهبرداری ملکی هنگام انجام این معامله، می‌تواند از کلاهبرداری‌ها و جرایم این چنینی جلوگیری کند. همچنین قربانیان و مالباختگان جهت پیگیری پرونده‌های انواع کلاهبرداری و ثبت شکایت و استیفای حق خود از مشاوران حقوقی و وکلای پایه یک دادگستری لامینگو مشاوره حقوقی کلاهبرداری دریافت کنند:

دریافت مشاوره حقوقی کلاهبرداری

 

کلاهبرداری اینترنتی

جرم کلاهبرداری به فضای سایبری هم رسیده است و جزء رایج‌ترین جرایم فضای مجازی محسوب می‌شود. این کلاهبرداران با تشویق کاربران و وعده‎های دروغین همچون برنده شدن در قرعه‌کشی، خرید و فروش دروغین کالا در سایت‌ها، خرید و فروش دروغین ارز دیجیتال و… در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، مال قربانیان را تصاحب می‌کنند. ابته با توجه به افزایش نرخ کلاهبرداری اینترنتی، مجازات‌های گوناگونی توسط نهادهای قانون‌گذار برای کلاهبرداران در نظر گرفته شده است.

 

مشاوره حقوقی کلاهبرداری

 

کلاهبرداری با چک

علاوه بر خودرو و ملک، کلاهبرداری از طریق چک نیز صورت می‌گیرد. کشیدن چک‌های بلامحل، سرقتی یا جعلی شیوه‌های کلاهبرداری مجرمان از طریق چک است. برای هریک از انواع این چک‌ها مجازات و قوانین متفاوتی در نظر گرفته شده است. با شناخت انواع کلاهبرداری‌ با چک و توجه به نکات حقوقی آن، می‌توان از خطرات کلاهبرداری اموال خود جلوگیری کرد.

 

این مطلب برای شما مفید است: مهم‌ترین نکات درباره روش‌های رایج کلاهبرداری با چک و مجازات آن‌ها

 

تفاوت جرم کلاهبرداری با سرقت

جرم کلاهبرداری از منظر حقوقی با جرم سرقت متفاوت است. به همین دلیل نیز قوانین متفاوتی برای این جرایم به صورت جداگانه وعظ شده است. این تفاوت در سایر جرم‌ها همچون جعل، اختلاس و… با کلاهبرداری وجود دارد. شناخت هر یک از این جرایم و تفاوت‌های آن با کلاهبرداری کمک می‌کند تا به روند پرونده‌ها و نکات حقوقی مهم آن پی ببریم.

 

اثبات جرم کلاهبرداری

از آن‌جایی که جرم کلاهبرداری گاها پیچیده است، اثبات آن با چالش‌هایی روبرو می‌شود. قانون نیز برای پیگیری پرونده و استرداد حقوق مالباختگان، اثبات جرم کلاهبرداری را ضروری می‌داند. اما پرسشی که مطرح می‌شود این است که چه ادله‌ای این جرم را به اثبات می‌رساند. آیا شهادت شاهدان جرم برای اثبات کلاهبرداری ضرورت دارد؟ برای آشنایی با این نکات میتوانید مطلب آشنایی با نکات مهمی که دانستن آن در اثبات جرم کلاهبرداری به شما کمک می‌کند را مطالعه فرمایید.

 

مجازات جرم کلاهبرداری

وابسته به نوع کلاهبرداری مجازات‌های متفاوتی برای کلاهبرداران درنظرگرفته شده است. در مواقعی جرم مرتکب شده در حکم کلاهبرداری است. این امر در مواردی است که جرم مرتکب شده تمامی شرایط کلاهبرداری را ندارد. با این مجازات‌هایی برای آن اعمال خواهد شد. لازم به ذکر است که تنوع جرایم در حکم کلاهبرداری در موضوعاتی همچون امور ثبتی، بیمه، وراثت و… بسیار زیاد است. لذا دریافت مشاوره حقوقی می‌تواند به شما در امر استیفای حق کمک کند تا با روند کوتاه‌تر و سریع‌تری فرایند قضایی را پیش ببرید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

امیدواریم این مطلب به شما جهت آشنایی با کلاهبرداری کمک کرده باشد. فراموش نکنید که نظرات و پرسش‌های خود درباره این مطلب را با ما به اشتراک بگذارید و سایر مطالب بلاگ لامینگو را مطالعه نمایید.

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

یک دیدگاه