نمونه قرارداد استخدام مامور پخش و همه چیز درمورد آن

نمونه قرارداد استخدام مامور پخش

در عصر توسعه بر مبنای سرعت و دقت، امر لجستیک، بسته‌بندی، حمل‌و‌نقل و بازخوردگیری از مشتری، آخرین و مهم‎ترین مرحله فروش کالا در بنگاه‌های اقتصادی است و برای همین مهم، امروزه شرکت‌های کوچک و بزرگ تولید و توزیع، به‌دنبال افزایش بهره‌وری ساز‌و‌کار عناصر ذکر‌شده هستند. در فرآیند فروش و تحویل کالا، آخرین پل ارتباطی میان شما و مشتری، مامور پخش یا موزع است و اهمیت دقت به گزینش منابع انسانی شما حتی در این رکن غیر قابل انکار است. بنابراین در نمونه قرارداد استخدام مامور پخش، بایستی ویژگی‌هایی گنجانده شده و مورد نظر قرار بگیرد تا نقطه پایانی تسلیم کالا به مشتری به بهترین نحو توسط بهترین نیروهای کار در این حوزه صورت پذیرد. در ادامه این متن، قصد داریم به‌روز‌ترین چالش‌ها و راه‌حل‌های صورت‌گرفته در قرارداد مامور پخش را با شما درمیان بگذاریم.

دریافت قرارداد استخدام مأمور پخش

 

مامور پخش یا موزع کیست؟

به‌طور ساده، مامور پخش شخصی است که توسط کارفرما برای شغل پخش محصولات و کالاها به تصدی این امر استخدام شده است. دریافت کالا از محل‌هایی معین از شرکت و انتقال آن‌ها به مشتری، تسویه با مشتری و شرکت و برخی امور ویژه‌تر، از مجموعه کار‌هایی است که مامور پخش یا موزع عهده‌دار آن‌هاست.

 

نمونه قرارداد استخدام مامور پخش و نکات آن

لازم به ذکر است قرارداد مامور پخش تحت حاکمیت قوانین کار و تأمین اجتماعی قرار دارد! در این قرارداد، نکاتی است که حتماً بایستی مورد توافق و آگاهی طرفین قرارداد، قبل از امضا قرار بگیرد. به‌عبارت دیگر، برای جلوگیری از بروز اختلافات ناشی از عدم آگاهی، ضروری است که بر این جزئیات تأمل بیشتری صورت پذیرد.

 

1. مدت قرارداد:

مدت قرارداد از موارد مهمی است که چشم‌انداز منابع انسانی کارفرما را شفاف می‌کند. همچنین از حقوق اولیه نیروی کار، معین بودن زمان قرارداد کاری اوست و به همین ترتیب، قانون‌گذار در ماده 7 قانون کار با ذکر «… در کارهایی که طبع آنها جنبه مستمر دارد، درصورتی‌که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی می‌شود.» کارفرما و نیروی کار را به‌نوعی ملزم به مشخص کردن مدت قرارداد کرده است؛ چراکه هیچ کارفرما یا حتی نیروی کاری، انعقاد قرارداد با قید زمانی مبهم را به قراردادی دارای مدت مشخص ترجیح نمی‌دهند!

 

2. مسئولیت‌های مامور پخش:

هوشمندانه است که مسئولیت‌ها به‌صورت جزئی‌نگرانه و بر اساس نیازهای موضوع قرارداد شما، در حیطه نمونه قرارداد استخدام مامور پخش، جای گیرد تا درصورت تقصیر یا بی‌مبالاتی مامور، جبران آن‌ها با سرعت و شفافیت مطلوب‌تری پیگیری شود.

مواردی همچون مسئولیت فاکتورها، کالاها، وسایل نقلیه شرکت، خسارات ناشی از تأخیر تحویل کالا، وجوه دریافتی اعم از نقدی و غیرنقدی، اطلاعات شرکت و تمامی حقوق مادی و معنوی بنگاه اقتصادی شما که تحت تقصیر موزع امکان آسیب‌پذیری را خواهد داشت. موارد ذکرشده بایستی در قرارداد تحت عنوان مسئولیت مامور پخش ذکر گردد.

 

3. مسئولیت‌های کارفرما در قرارداد مامور پخش:

در مقابل، کارفرما نیز بر اساس قوانین مندرج در قانون کار و قانون تأمین اجتماعی، تعهداتی در مقابل نیروی کار دارد. از این موارد، می‌توان به پرداخت دستمزد مصوب شورایعالی کار و حق بیمه اشاره کرد. پرداخت مزایایی ازجمله عیدی، پایه سنوات و حق مسکن نیز برای کارفرما الزامی است.

 

4. سند تضمین:

سند تضمین، سندی است که کارفرما به‌منظور ضمانت حسن انجام کار از نیروی کار دریافت کرده و پس از پایان قرارداد مامور پخش، ملزم به برگرداندن آن سند به نیروی کار است. لازم به ذکر است که شماره و توضیحات اسناد تضمینی بایستی در قرارداد ذکر شده و کپی اسناد نیز به امضای کارفرما رسیده و در اختیار نیروی کار قرار بگیرد تا از سوء‌استفاده‌های احتمالی پیشگیری شود!

 

نمونه قرارداد استخدام مامور پخش

 

آموزش مامور پخش

اگر فرآیند گزینش منابع انسانی به‌درستی طی شود، همواره آموزش منابع انسانی نه‌تنها هزینه نیست، بلکه به ثروت سازمان می‌افزاید. تبدیل نیروی کار ساده به حرفه‌ای به‌صورت درون‌سازمانی، درصورتی‌که دارای ضمانت‌های حقوقی مثل تعیین مدت قرارداد و تعریف دوران کارآموزی در قرارداد باشد و هزینه‌های آموزشی را بی‌نتیجه نگذارد، باعث تعلّق خاطر نیروی کار، افزایش بهره‌وری و به‌تبع، افزایش درآمد کارفرما می‌شود.

عنوان آموزش دیدنِ نیروی کار و طی کردن پروتکل‌های آموزشی مدنظر سازمانِ شما و ذکر آن در نمونه قرارداد استخدام مامور پخش، می‌تواند از حرفه‌ای‌ترین بخش‌های یک قرارداد مامور پخش باشد.

درواقع، کارفرمایان می‌توانند در قرارداد شرط کنند که به‌واسطه هم‌افزاییِ آموزش از جانب بنگاه اقتصادی و تلاش نیروی کار در فراگیری و افزایش تخصص خود، امر استخدام کامل خواهد شد و درصورتی‌که نیروی کار این مراحل آموزشی را با موفقیت به پایان برساند، می‌توان استخدام کامل او را به رسمیت شناخت. اما فراموش نشود که طبق قانون کار، دوران کارآموزی دارای اجرت و حقوق است که در ادامه به‌طور دقیق‌تر بدان خواهیم پرداخت.

آموزش‌هایی از قبیل ارتباط مؤثر، نقشه‌خوانی شهر‌های بزرگ، حسابداری، صحت‌سنجی وجوه غیرنقدی و موارد مشابه می‌توانند در نمونه قرارداد موزع ذکر شوند.

 

بیشتر بخوانید: گریزی به فرآیند آموزش مامور پخش

 

شرح وظایف در نمونه قرارداد موزع پخش

همان‌طور که در بخش نمونه قرارداد استخدام مامور پخش گفته شد، وظایف طرفین قرارداد بایستی به‌خوبی ذکر شود تا مورد توافق طرفین قرار گیرد. در مورد قرارداد مامور پخش، بایستی مسئولیت‌ها و وظایفِ موجود در فرآیند بارگیری تا تحویل کالا پیش‌بینی شده باشد.

موزع یا مامور پخش موظف است، همانند تمامی افراد منابع انسانی یک سازمان، به‌موقع در محل تعیین‌شده برای شروع کار حاضر باشد، بار را به‌صورت سالم تحویل بگیرد، فاکتورها و آدرس‌ها را بررسی کند و پس از تحویل، در صورت نیاز با مشتری تسویه کند و اگر کالا مرجوعی شد، آن را با کارفرما یا مسئول مربوطه در میان بگذارد. توجه کنید که وجوه پرداختی نزد موزع امانت است و هرگونه تقصیر یا بی‌مبالاتی در نگهداری از این وجوه با جبران خسارت از موزع همراه است.

از آنجایی که موزع نماینده کارفرما در امر حمل‌و‌نقل و پخش است، بر اساس منافع شرکت، پیشنهاد می‌شود که گزارش‌دهی از پیشنهادها و انتقادات مشتریان و شرایط بازار محصولات در مناطق مختلف و سایر فعالیت‌های مؤثر در افزایش فروش شرکت، در محدوده فعالیت مامور، در نمونه قرارداد استخدام مامور پخش، به‌عنوان تعهدات فرعی، به‌طور کلی یا جزئی ذکر شوند.

 

بیشتر بخوانید: موزع پخش در قبال کارفرما و مشتری چه وظایفی دارد؟ + نمونه قرارداد استخدامی

 

پخش مواد غذایی، رایج‌ترین نوع توزیع و وظایف به‌خصوصش

توزیع مواد غذایی در سراسر کشورهای پیشرفته و نیمه‌پیشرفته دنیا از رایج‌ترین انواع حمل‌و‌نقل کالا محسوب می‌شود. مواد غذایی از موارد کالاهایی هستند که رکن زمان در انتقال کالا بسیار مهم می‌شود. برخی مواد غذایی دارای تاریخ انقضای کوتاه‌مدت هستند و حتی یک روز تأخیر و اشتباه موزع یا شرکت، می‌تواند خسارات هنگفتی به بار آورد.

از وظایف ذکرشده در نمونه قرارداد استخدام مامور پخش مواد غذایی، می‌توان به اهمیت بیشتر نظم زمانی، شرایط و ضوابط قبول کالاهای مرجوعی و حساسیت‌های راجع به نگهداری کالاها تا رسیدن به مقصد اشاره کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، اینجا کلیک کنید.

 

نمونه قرارداد استخدام مامور پخش

 

مامور پخش یا موزع چه حقوق و مزایایی دارد؟

به احتمال زیاد، نخستین ایده‌ای که به ذهن شما خطور می‌کند، میزان دستمزد موزع است. بله! بدیهی‌ترین و برجسته‌ترین حق هر نیروی کار، دستمزد یا اجرت است که بایستی به‌طور زمان‌بندی‌شده به نیروی کار پرداخت شود. حال بر آنیم که سایر حقوق مامور پخش و تکالیف کارفرما را بیان کنیم:

 

1. حق بیمه:

براساس قانون کار و قانون تأمین اجتماعی، کارفرما بایستی منابع انسانی خود را نزد سازمان تأمین اجتماعی بیمه کند. طرفین نمی‌توانند برخلاف این امر توافق کنند؛ چراکه از حقوق اولیه نیروی کار بوده و حتی صرف نظر کردن نیروی کار از حق بیمه خود نیز نمی‌تواند وظیفه کارفرما را درخصوص پرداخت حق بیمه منابع انسانی خود ساقط کند.

 

2. عیدی سالیانه:

کارفرما موظف است هرساله در پایان ماه آخر سال، به‌اندازه 60 روز کاری به نیروی کار پاداشی تحت عنوان عیدی سالیانه پرداخت کند. لازم به ذکر است که این فرمول پرداختی مربوط به نیروی کاری است که حداقل 1 سال نزد کارفرما کار کرده باشد و افرادی که کمتر از یک سال کار کرده باشند، به‌تناسب زمانی که مشغول هستند، در آغاز سال جدید عیدی دریافت می‌کنند.

 

3.پایه سنوات:

طبق قانون کار، کارفرما مکلف است در پایان هر سال یا پایان قرارداد، برای هر سال سابقه، به نیروی کار مبلغی تحت عنوان پایه سنوات پرداخت کند. این مبلغ، ازجانب شورایعالی کار اعلام می‌گردد. کارفرما می‌تواند این مبلغ را به‌صورت سالیانه و یا در زمان پایان همکاری پرداخت کند که عموماً مورد دوم است.

 

4. اضافه‌کاری:

طبق قانون کار، در هر قرارداد استخدامی از جمله قرارداد مامور پخش، ساعات کاری نبایستی از 8 ساعت در روز و 44 ساعت در هفته تجاوز کند. تنها درصورتی قانون اضافه‌کاری را به رسمیت می‌شناسد که مورد توافق طرفین باشد و کارفرما مکلف است برای ساعات مازاد، 40 درصد بیشتر از ساعات عادی محاسبه و به‌طور منظم پرداخت کند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

و اما جمع‌بندی!

گفتیم که در حال حاضر، نیازهای بشری به حمل‌و‌نقل باکیفیت انکارناپذیر است. بنابراین در ساختار نیروی انسانی هر بنگاه اقتصادی، بررسی نمونه قرارداد استخدام مامور پخش، مطلبی نیست که بتوان از آن به‌راحتی گذر کرد!

قرارداد مامور پخش دارای جزئیات به‌خصوصی مثل پیش‌بینی شرایط، وظایف و حقوق طرفین در قبال نحوه تسویه و حسابداریِ پس از تحویل بار است. بنابراین بهتر است چارچوب‌های حقوقی ذکرشده رعایت گردد تا حتی‌الامکان، به امنیت و آرامش فعالیت اقتصادی شما آسیبی وارد نشود.

باعث افتخار ماست که بتوانیم در بهبود کیفی روابط حقوقی شما نقشی مثبت ایفا کنیم. می‌توانید سؤالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید و از سایر مطالب متنوع ما در بخش وبلاگ لامینگو بهره‌مند شوید.

4
برچسب ها :
نویسنده مطلب مسیح ثابت ایمان

دیدگاه شما

4 دیدگاه