آیا قرارداد استخدام بدون بیمه معتبر است؟

4 سال پیش
بیمه قراردادهای استخدام

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در ضمن یک قرارداد کاری یا استخدامی به آن پرداخته می‌شود مساله حق بیمه و نحوه پرداخت آن است. این مبحث به قدری مهم است که در صورت عدم توجه به آن و رعایت نکردن الزامات قانونی مربوط به بیمه عواقب سختی در انتظار تخطی کنندگان خواهد بود. در این نوشتار قصد داریم به بررسی بیشتر مبحث بیمه در قراردادهای کاری و استخدام بپردازیم.

آیا قرارداد استخدام بدون بیمه صحیح است؟

قراردادهای استخدامی از مجموعه قراردادهایی هستند که میان کارگر و کارفرما به منظور تعامل و همکاری امضا می‌شوند. قراردادهای استخدام انواع مختلفی دارد که هرکدام دارای شرایط و قوانین مخصوص به خود هستند. در ادامه به بررسی نکته به نکته مبحث بیمه در انواع قراردادهای استخدامی می‌پردازیم:

دریافت مشاوره حقوقی استخدام

  • قرارداد استخدام موقت یا دائم

قراردادهای کار دائمی یا موقت برای موضوعاتی منعقد می‌شوند که ماهیتی مستمر داشته و به اصطلاح ادامه‌دار هستند. وجه تمایز این دو قرارداد تنها در بخش مدت قرارداد است. در اینگونه قراردادها کارفرما موظف است کارگر را نزد شعب معتبر بیمه تأمین اجتماعی بیمه کند.

این مطلب را بخوانید: 10 اشتباه رایج در قرارداد استخدام موقت که باید از آن اجتناب کنید

حق بیمه مشمول اینگونه قراردادها کلا به میزان 30 درصد از حقوق و دستمزد ناخالص کارگر است. کارفرما مکلف است 20 درصد از این میزان را شخصا پرداخت کند و تنها 7 درصد را از حقوق کارگر کسر کند. 3 درصد باقیمانده هم توسط دولت پرداخت می‌گردد.

بیمه قراردادهای استخدام

  • قرارداد کار معین

قراردادهای کار معین هم گونه دیگری از قراردادهای استخدامی هستند که برای انجام موضوعی خاص میان کارگر و کارفرما منعقد می‌گردند. درواقع در قراردادهای کار معین کارگر موظف است موضوع قرارداد را با ابزار و ادوات کارفرما به انجام برساند. در قراردادهای کار معین هم تا پایان قرارداد کارفرما موظف است کارگر را بیمه کند. حق بیمه قراردادهای کار معین هم مانند قراردادهای استخدام موقت انجام می‌شود.

این مطلب را بخوانید: قرارداد کار معین و نکات کلیدی آن

  • قراردادهای پیمانکاری

قراردادهای پیمانکاری به دو دسته قراردادهای پیمانکاری تک‌نفره و گروهی تقسیم می‌شوند. در قراردادهای تک‌نفره کارفرما الزامی به بیمه پیمانکار ندارد اما در قراردادهای پیمانکاری گروهی، کارفرما موظف است معادل 5 درصد از مبلغ قرارداد را در ازای مشاهده مفصاحساب بیمه کارگران به پیمانکار، پرداخت کند. اگر کارفرمایی بدون درخواست و مشاهده مفاصاحساب مبلغ قرارداد را به پیمانکار پرداخت کند، شخصا مسئول خواهد بود.

این مطلب را بخوانید: با مفهوم قرارداد پیمانکاری و انواع آن بیشتر آشنا شویم.

ذکر این نکته ضروری است که بدهی که مربوط به سازمان تأمین اجتماعی باشد درواقع طلب ممتاز شناخته می‌شود و نسبت به سایر طلبکاران در مقام اول قرار خواهد گرفت.

آنچه که در تمام مطالب فوق بدیهی است این است که بیمه کردن کارگر توسط کارفرما یک امر کاملا اجباری است و به هیچ عنوان نمی‌توان از آن تخطی کرد.  بعضی از کارفرمایان به بهانه اینکه شخص کارگر با رضایت و آگاهی کامل از اینکه بیمه نخواهد شد برای ما کار می‎کند، از این وظیفه اجباری سربازمی‌زنند. در پاسخ به این عزیزان باید گفت حتی اگر کارگر در دفتر اسناد رسمی به شما امضا دهد که هیچ نارضایتی از بیمه نشدن ندارد باز هم می‌تواند از شما شکایت کند.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مطالب ما به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

یک دیدگاه