چرا کارفرمایان قرارداد کار سه ماهه امضا می‌کنند؟

4 سال پیش
قرارداد کار سه ماهه

 

بسیاری از کارفرمایان در زمان جذب نیرو برای استخدام اولین قرارداد کار خود را به صورت سه ماهه منعقد می‌کنند علت این امر چیست؟ در این مقاله سعی کردیم به این سوال پاسخ دهیم اما در ابتدا به شرح مبانی کلی یک قرارداد کار می‌پردازیم.

قرارداد کار به چه معناست؟

قرارداد کار قراردادی است که با موضوع همکاری فی‌مابین، روابط کارگر و کارفرما را توجیه می‌کند. نکته مهمی که در اینجا لازم به ذکر است این است که وقتی از قرارداد کار صحبت می‌کنیم به قراردادهایی اشاره داریم که بر اساس مندرجات قانون کار هستند و روابط کارگر و کارفرما را شرح می‌دهند. شاید یک فردی در یک سازمان بزرگ در سمت مدیریت یک واحد اداری فعالیت کند و به وی عنوان کارمند بدهند اما حقیقت این است که  قانونگذار در تمام قراردادهای زیر نظر قانون کار به کارکنان به اسم کارگر پرداخته است و حقوق آن‌ها را در ضمن همین قانون تبیین کرده است.

این مطلب را بخوانید: تفاوت قانونی کارمند و کارگر در چیست؟

انواع قراردادهای کار

برای ایجاد یک رابطه کارگر و کارفرمایی به صور مختلفی می‌توان با افراد قرارداد کار امضا کرد. قراردادهای زیر نظر قانون کار شامل قراردادهای استخدام دائم و موقت، کار معین و کارآموزی است. از میان تمام قراردادهای کار معمولا قرارداد استخدام موقت بیشترین مخاطب و استفاده را دارا است.

دریافت مشاوره حقوقی استخدام

قرارداد کار سه ماهه

چرا کارفرمایان قرارداد کار سه ماهه امضا می‌کنند؟

قرارداد کار سه ماهه که درواقع نوعی قرارداد استخدام موقت است، تابع شرایط و قوانین این نوع قرارداد استخدامی است. بر اساس قانون کار در ضمن یک قرارداد استخدام موقت هیچ کدام از طرفین چه کارگر چه کارفرما نمی‌توانند در طول مدت همکاری، قرارداد را فسخ کنند. این مقرره اجباری قانون کار عملا مشکلات زیادی را برای کارفرمایان به وجود آورده است.

بسیار اتفاق می‌افتد که کارگری جذب یک مجموعه می‌شود و پس از گذشت مدتی مشخص می‌شود که ایشان از نظر مهارتی یا اخلاقی توانایی انطباق با مجموعه را ندارد. بعضا در مواردی دیده شده است که این افراد با رفتارهای خود موجبات نارضایتی سایر کارکنان را فراهم کرده و در نتیجه راندمان کلی مجموعه به شدت افت پیدا می‌کند.

دریافت قرارداد استخدام دورکاری

اگر در چنین شرایطی کارفرما اقدام به اخراج این فرد کند چه اتفاقی می‌افتد؟ همانطور که گفتیم در طول مدت مشخص شده در متن قرارداد کار هیچ یک از طرفین حق فسخ آن را ندارند. در چنین شرایطی اگر کارفرما اقدام به اخراج کارگر کند، کارگر می‌تواند با مراجعه به اداره کار نامه بازگشت به کار گرفته و مجددا به کار خود بازگردد.

قرارداد کار سه ماهه راه حلی است برای کارفرمایان و مجالی جهت ارزیابی کارگران را فراهم می‌کند. معمولا مدت سه ماهه مدت مناسبی برای ارزیابی عملکرد یک فرد در سازمان است. اگر شرایط مساعد بود قرارداد با مدت بیشتر یا همان مدت تمدید می‌شود و اگر شرایط وفق مراد کارفرما نبود با اتمام مدت قرارداد، همکاری هم پایان می‌پذیرد.

باید توجه داشته باشید که کارفرما موظف است در تمام طول مدت قرارداد کار سه ماهه کارگر را نزد بیمه تأمین اجتماعی بیمه کند و حقوق و مزایای قانونی او را هم بپردازد. درواقع قرارداد کار سه ماهه راه حلی برای کارفرماست تا هر زمان که شرایط را نامساعد تشخیص داد بتواند با عدم تمدید قرارداد به یک همکاری ناموفق بدون هیچ تبعات قانونی پایان بدهد.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مقالات ما به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید.

3
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

3 دیدگاه

  • هادی سعیدی
    3 سال پیش

    در قرارداد سه ماهه ویک ساله تاثیری در بازنشستگی یا دیگر شرایط یک کارگر ندارد

    • نیکتا روزبهانی
      3 سال پیش

      با عرض سلام دوست عزیز
      برای پاسخ دقیق به سؤال شما، لازم است به ماهیت کار انجام‌شده از سوی کارگر (از نظر استمرار و غیراستمرار بودن) دقت کنیم؛ بدین معنا که اگر با توجه به قرائن متعدد، قرارداد به صورت دائم باشد، از طرقی مانند فوت، بازنشستگی، اخراج کارگر و غیره خاتمه می‌یابد و در نتیجه این امور، انواع حقوق و مزایا (مستمری بازنشستگی، پاداش پایان خدمت و غیره) به شخص کارگر تعلق می‌گیرد. از سویی دیگر، قرارداد کار معین یا استخدام موقت، از سوی هیچ یک از طرفین به تنهایی قابلیت فسخ نداشته و با انقضاء مدت آن، خاتمه یافته و حقوق و مزایا از قبیل حق سنوات، عیدی، پاداش و غیره به کارگر تعلق می‌گیرد.