سلب حق پیش فروش در قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

4 سال پیش
قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان

قرارداد مشارکت همانطور که از نام آن به ذهن خطور می‌کند این است که افراد به صورت مشارکتی در یک پروژه در سود و یا حتی زیان آن شریک شده و پروژه را به صورت سهام و تقسیم کار به پیش می‌برند. مالک ساختمان گاهی به علت کمبود بودجه کافی و یا عدم توانایی در ساخت و ساز اصولی ملک خود اقدام به همکاری با یک سازنده می‌کند و بر اساس قرارداد هر یک به نسبت مشخصی از سود و زیان بهره مند می‌شوند. در روند مشارکت و همکاری طرفین می‌بایست در قرارداد ضوابطی را قید کنند و بر سر آن توافق نمایند و این ضوابط توسط هریک از طرفین رعایت شود. از آنجایی که حق و سهم هریک از افراد در قرارداد مشارکت مشخص می‌شود؛ لازم است درباره نحوه عملکرد افراد درباره سهام خودشان اطلاعاتی داشته باشیم.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: آنچه درباره قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان باید بدانید!

 

قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان چیست؟

هرگاه یک مالک تصمیم به ایجاد تغییراتی در ساختمان و ملک خود می‌نماید خواه تنها بازسازی و تغییراتی داخلی باشد و خواه تخریب و ساخت ساختمان از ابتدا باشد بر همین اساس برای پیش برد بهتر کار خود چه از جهت اقتصادی و چه در جهت انجام کار حرفه‌ای‌تر و صحیح‌تر با یک سازنده شریک می‌شوند و در سود و زیان و آنچه که در انتها پروژه ممکن است به دنبال داشته باشد با یکدیگر همکاری می‌کنند و شریک هستند. در این مسیر لازم است که طرفین سهم هریک را به تناسب نسبت مشخصی که وجود دارد تعیین کنند تا تکلیف هر یک از آن‌ها در روند پروژه مشخص شده باشد.

 

قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان

 

تقسیم واحدها در قرارداد مشارکت در ساخت چگونه است؟

به تناسب و توافق طرفین واحدها بر اساس ارزش آنها بین طرفین قرارداد تقسیم می‌شود و هر یک از طرفین مالک واحدهای خود که سهام خود از این پروژه هستند خواهند بود. بنابراین با تعیین واحدها هر یک از افراد اختیار سهام خودشان را خواهند داشت. این تقسیم واحد بر اساس ارزش هر یک از واحدها تعیین می‌شود و پارکینگ‌ها و انباری‌ها نیز در این روند به حساب می‌آیند. در این مرحله برخی از قسمت‌ها قابلیت تقسیم دقیق ندارند به همین ترتیب افرادی که طرفین قرارداد قرار دارند واحد مشاع را که نتوانستند پیش از قرارداد میان یکدیگر تقسیم نمایند؛ پس از اتمام پروژه و فروش واحد سود حاصل از فروش آن را میان یکدیگر تقسیم می‌نمایند. این تقسیم بندی می‌تواند بر اساس درصد مشخصی انجام گیرد که مالک و سازنده پیش از قرارداد میان یکدیگر مورد توافق قرار داده اند.

 

حق فروش واحدها در قرارداد مشارکت در ساخت چگونه است؟

هر یک از طرفین پس از تقسیم سهام که برای تقسیم واحدها مشخص می‌شود؛ می‌توانند سهام خودشان را بفروشند و یا ان را پیش فروش نمایند. یعنی بر اساس قانون هر یک از مالکین می‌توانند و این حق را دارند که سهام خود را پیش فروش نمایند و درباره آن تصمیم بگیرند. اما این مسئله ممکن است که مشکلاتی را هم به دنبال داشته باشد بنابراین در هنگام قرارداد می‌توان این حق را افراد سلب نمود.

 

در صورتی که شما نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان دارید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با وکلا و کارشناسان خبره این مرکز که آماده خدمت رسانی به شما هستند در تماس باشید و از ان‌ها در روند انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان کمک بگیرید:

دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان

 

چرا حق فروش واحدها می‌بایست سلب شود؟

اگر شما مالک یک ملک هستید و خواهان عقد قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان با فرد سازنده‌ای هستید شاید لازم باشد که بدانید که شما باید حق فروش واحدهای سهام سازنده را برای مدت مشخصی از وی سلب نمایید. این موضوع یکی از مسائل بسیار مهمی است که دلایل چندی برای انجام این عمل وجود دارد که باعث می‌شود که شما حتما در ضمن قرارداد این شرط را هم برای سازنده و شریک قرارداد خود قید نمایید.

 

قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان

 

بنابراین هر مالکی لازم است که تا پایان پروژه ساخت و ساز خود این حق را از سازنده و شریک خود سلب نماید تا وی نتواند واحدهای سهام خودش را بفروشد و یا پیش فروش نماید. در صورتی که این شرط قید نشود و سازنده واحدهای خود را پیش فروش نماید و مشکلاتی میان ملک و سازنده پیش بیاید و برای حل هر گونه مشکل ابتدا به قرارداد و شروط قید شده در آن مراجعه می‌شود و در صورت عدم وجود این شرط امکان پیگیری و یا هر نوع دفاعی وجود نخواهد داشت.

 

این مطلب ممکن است برای شما مفید و جالب باشد: مشارکت در ساخت ساختمان چه معایب و مزایایی دارد؟

 

کلام پایانی

یکی از مسائل مهمی که همواره در قرارداد مشارکت در ساخت با آن روبرو هستیم این است که تقسیم واحدها و در روند پروژه و مسائلی که ممکن است در رابطه با آن‌ها پیش بیاید یکی از مسائلی است که لازم است مورد توجه کافی قرار بگیرد. بسیاری از مسائلی که در روند پروژه برای مالکین اتفاق می افتد و کلاهبرداری‌ها و زیان‌هایی را برای افراد به دنبال می‌آورد در همین تقسیم واحدها و عدم قید شروط در قرارداد است. نکته‌ای که می‌تواند در این مسیر کمک کننده باشد این است که قرارداد همه موارد و شروط تمامی خواسته‌های طرفین را در بر بگیرد و به همین ترتیب انعقاد قرارداد توسط یک فرد آشنا با مسائل اتفاق بیفتد. مشاورین حقوقی و وکلا می‌توانند در این مسیر به افراد کمک کنند و کارشناسان حاضر در این مرکز نیز آماده ارائه خدمات و مشاوره در این زمینه به شما خواهند بود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است ما را از دیدگاه خود در این باره در بخش نظرات مطلع سازید و برای بهره‌مندی از سایر مطالب مرتبط می‌توانید به بلاگ لامینگو نیز مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه