قراردادهای مشارکت دارای انواع مختلفی هستند، که یکی از آنها قرارداد مشارکت در ساخت است. در قرارداد مشارکت در ساخت ازیکطرف شخصی مالک یک زمین یا ملک کلنگی است و از طرف دیگر شخص سازنده قرار دارد. طرفین با توافق یکدیگر تصمیم میگیرند تا در زمین اقدام به ساخت ساختمانی جدید نمایند و درنهایت به نسبتی که آن نیز باید در قرارداد موردتوافقشان قرار گیرد، هرکدام مالک قسمتی از ساختمان خواهند شد. یکی از انواع قراردادهای مشارکت در ساخت قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان است. با توجه به اینکه اصولاً سهم هر یک از طرفین قرارداد بهصورت مرحلهبهمرحله انتقال مییابد گاهی ممکن است هر یک از طرفین خواستار پیشفروش سهم خود به اشخاص ثالث باشند درنتیجه برای جلوگیری از وقوع مشکلات و اختلافات در این راستا شرایط و مواعد پیشفروش سهم نیز باید در قرارداد درج گردد.
قراردادهای مشارکت دارای انواع مختلفی هستند، که یکی از آنها قرارداد مشارکت در ساخت است. در قرارداد مشارکت در ساخت ازیکطرف شخصی مالک یک زمین یا ملک کلنگی است و از طرف دیگر شخص سازنده قرار دارد. طرفین با توافق یکدیگر تصمیم میگیرند تا در زمین اقدام به ساخت ساختمانی جدید نمایند و درنهایت به نسبتی که آن نیز باید در قرارداد موردتوافقشان قرار گیرد، هرکدام مالک قسمتی از ساختمان خواهند شد. یکی از انواع قراردادهای مشارکت در ساخت قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان است. در ادامه به معرفی بیشتر این قرارداد خواهیم پرداخت.
اولین گام در تنظیم یک قرارداد مشخص نمودن طرفین آن قرارداد همراه با درج مشخصات هر یک از طرفین است. در قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان اصولاً یک طرف قرارداد مالک یا نماینده ایشان قرار داشته و از طرف دیگر سازنده یا سازندگانی که موظف به ساخت ساختمان جدید هستند قرار خواهند داشت. علاوه بر قید نام و نام خانوادگی هر یک از طرفین مواردی همچون نشانی، کد پستی، کدملی، شماره تلفن، سمت شخص و مواردی از این قبیل باید در قرارداد به نحو روشنی تبیین گردد. این امر علاوه بر مشخص نمودن طرفین قرارداد، بروز اختلافات در این رابطه را نیز به حداقل میزان خود خواهد رساند.
ازجمله نکات اساسی که باید در یک قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان به آن اشاره نمود، تعیین نوع کاربری ساختمانی است که طرفین قصد ساخت آن را دارند. با توجه به اینکه یک ساختمان ممکن است دارای کاربریهای مختلفی ازجمله تجاری، اداری، مسکونی و غیره باشد و درنتیجه نوع ساخت، تراکم مجاز و فضا و امکانات آن نیز متفاوت باشد، در یک قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان شایسته است تا شخص تنظیمکننده نوع کاربری ساختمان را مطابق با توافق فیمابین طرفین مشخص نموده و در همین راستا مشخصات و استانداردهایی برای ساختوساز تعیین نمایند.
با توجه به اینکه اصولاً سهم هر یک از طرفین قرارداد بهصورت مرحلهبهمرحله انتقال مییابد گاهی ممکن است هر یک از طرفین خواستار پیشفروش سهم خود به اشخاص ثالث باشند درنتیجه برای جلوگیری از وقوع مشکلات و اختلافات در این راستا شرایط و مواعد پیشفروش سهم نیز باید در قرارداد درج گردد. برای مثال طرفین اعلام میدارند که یک دانگ از ساختمان که سهم هر شخص است پس از پایان عملیات سفتکاری قابل پیشفروش نمودن خواهد بود.
یک قرارداد هرچقدر هم که بهصورت حرفهای و استاندارد تنظیمشده باشد. امکان وقوع اختلافاتی در تفسیر و اجرای آن میان طرفین قرارداد، وجود خواهد داشت. درنتیجه شایسته است تا در قرارداد شیوهها و مراجعی که در راستای حل اختلافات است موردتوافق طرفین واقعشده و طی بندی در قرارداد درج گردد. گاهی ممکن است طرفین شخص یا نهادی را بهعنوان داور برای رفع اختلافات خود انتخاب نمایند و بنابراین شخص داور میباید این امر را پذیرفته و ضمن امضای قرارداد مشخصات خود را نیز در قرارداد درج نماید. البته که صرف مراجعه به مراجع ذیصلاح قضایی نیز میتواند در این امر راهگشا باشد.
در یک قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان استاندارد، علاوه بر توجه به نکات فنی و مهندسی مرتبط با ساختوساز، به نکات و پیچیدگیهای خاص حقوقی آن نیز باید توجه ویژهای داشت. شما میتوانید در صورت نیاز به چنین قراردادی با ثبت درخواست تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان اقدام به دریافت قراردادی که توسط تیم مجرب حقوقی لامینگو تنظیم گردیده است دستیابید. همچنین در صورت وجود هرگونه پرسش و یا ابهام حقوقی در این رابطه میتوانید با مشاوران حقوقی ما در لامینگو در ارتباط باشید.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
021-91557030متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول