لزوم تنظیم قرارداد خریدوفروش کالای دست‌دوم چیست؟

4 سال پیش
قرارداد خرید و فروش کالای دست دوم

 

امروزه با پدید آمدن اپلیکیشن‌های گوناگون عرضه و تقاضا برای خرید و فروش کالاهای دست ‌دوم بالا رفته است. معامله‌ای که می‌تواند برای هریک از طرفین منافع و مزایای خاص خود را داشته باشد. در این میان معمولاً افراد به‌صورت شفاهی با یکدیگر توافق می‌کنند و به همین دلیل بعد از پایان معامله با مشکلات متفاوتی مواجه می‌شوند که به دلیل عدم وجود یک قرارداد مکتوب قابل‌حل نیستند. به همین منظور لزوم تنظیم و امضای یک قرارداد استاندارد حقوقی برای تعاملات این‌چنینی در دنیای امروز به‌شدت احساس می‌شود. در این نوشته سعی داریم بیشتر به مبانی و اوصاف یک قرارداد خریدوفروش کالای دست‌دوم بپردازیم.

دریافت مشاوره حقوقی

در یک قرارداد خریدوفروش کالای دست‌دوم به چه نکاتی پرداخته می‌شود؟

قرارداد خریدوفروش کالای دست‌دوم مانند تمامی قراردادهای خریدوفروش، ازنظر مقررات تابع عقد بیع است. عقد بیع از عقود معین قانون مدنی است و به همین دلیل احکام و شرایط مخصوص به خود را دارد.

در قرارداد خرید و فروش کالای دست‌دوم هم مانند هر قرارداد دیگری لزوم وجود شرایط عمومی عقود و معامله‌ها وجود دارد. اما این بدان معنا نیست که ما نمی‌توانیم شروط مدنظر خود را در این قرارداد اعمال کنیم. درواقع بر اساس ماده 10 قانون مدنی به روابط و تعاملات افراد تا جایی که خلاف قوانین امری نباشد مورداحترام است.

قرارداد خرید و فروش کالای دست دوم

در یک قرارداد خریدوفروش کالای دست‌دوم مهم‌ترین چیز شرح دقیق و با جزئیات مبیع یا کالای مورد معامله است. همچنین لازم است که این اوصاف به رؤیت خریدار هم رسیده و ایشان تمامی موارد ذکرشده در قرارداد را  تأیید کنند. بیشتر اختلافات در معاملات مربوط به کالاهای دست‌ دوم در رابطه با عدم تطابق اوصاف واقعی کالا با اوصاف ذکرشده توسط فروشنده است. با این کار تمامی اظهارات طرفین در متن قرارداد مکتوب می‌شود و جای هیچ نگرانی نخواهد بود. زیرا در یک قرارداد خرید و فروش کالای دست‌دوم در رابطه با این ماده و نقض آن قطعاً ضمانت اجرای مناسبی نظیر حق فسخ هم گنجانده خواهد شد.

نحوه تسلیم کالا و شرایط و زمان آن‌هم باید در قالب یک ماده در قرارداد خریدوفروش کالای دست‌دوم ذکر گردد. اگر برای انتقال و تحویل کالا تشریفات  خاصی نظیر حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی هم نیاز باشد باید در همین ماده به آن پرداخته شود.

یکی دیگر از مواردی که باید در متن قرارداد خرید و فروش کالای دست‌دوم مطرح شود، بحث خیارات و اسقاط آن‌ها است. در ادامه هم برای تمامی موارد تعهدات لازم است ضمانت اجرای مناسب نظیر فسخ قرارداد یا جبران خسارت در نظر گرفته شود.

اگر شما هم تصمیم به خرید یا فروش کالای دست‌دوم دارید و برای این منظور از طریق سایت‌ها یا اپلیکیشنهای موجود اقدام کرده‌اید می‌توانید با دریافت یک نمونه قرارداد خریدوفروش کالای دست‌دوم از وب‌سایت لامینگو، با آرامش خاطر بیشتری در این راه قدم بگذارید. همچنین درصورتی‌که نیاز به مشاوره حقوقی دارید می‌توانید از مشاوران حقوقی ما مشاوره بگیرید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

برای مطالعه سایر مطالب ما به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه