الزامات حقوقی در نمونه قرارداد اجاره تانکر آب کدامند؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد اجاره تانکر آب

تانکرهای آب برای نگهداری و حمل‌ونقل آب در مصارف خانگی و صنعتی استفاده می‌شوند. شرکت‌ها، کارخانه‌ها، مراکز و مؤسسه‌هایی که برای انجام امور خود به حمل و نگهداری آب احتیاج دارند و مناطقی که نحوه آب‌رسانی به آن‌ها از طریق تانکر است، متقاضیان استفاده از تانکرهای آب هستند. اجاره تانکرهای آب، روشی مناسب و به‌صرفه برای استفاده و بهره بردن از تانکرها است. اگر قصد اجاره تانکر آب را دارید، در ادامه با ما همراه باشید. هم‌چنین، می‌توانید برای دریافت نمونه قرارداد اجاره تانکر آب بر روی لینک زیر کلیک کنید:

دریافت قرارداد اجاره تانکر آب

 

نمونه قرارداد اجاره تانکر آب

تانکرهای آب، از وسایل مهم برای بسیاری از شرکت‌ها و مجموعه‌های خرد و کلان جهت انتقال و نگهداری آب است؛ از این‌رو، اجاره این تانکر در زمانی‌که قیمتش گزاف است و افراد توان خرید آن را ندارند، راهکار مناسبی است. نمونه قرارداد اجاره تانکر آب همان‌طور که از عنوانش پیداست، قرارداد مورد نیاز برای اجاره‌دهنده تانکرها و اجاره‌کنندگان آن خواهد بود. در ادامه، به برخی از مواردی که رعایت آن‌ها در نمونه قرارداد اجاره تانکر آب ضروری است می‌پردازیم.

 

نکات ضروری نمونه قرارداد اجاره تانکر آب

اجاره تانکر آب، مشمول قواعد اجاره اشیاء است. لذا در نمونه قرارداد اجاره تانکر آب، لازم است موارد زیر مورد توجه قرار گیرند:

  • مهم‌ترین مورد، لزوم ذکر مدت‌زمان اجاره است؛ درواقع، این نکته یکی از شروط صحت قرارداد اجاره است.
  • این قرارداد یک عقد لازم است؛ به این معنا که هریک از طرفین هرگاه بخواهد نمی‌تواند قرارداد را فسخ کند و پس از آن قرارداد به پایان برسد؛ مگر در شرایط مقرر قانونی یا درج شرط فسخ ضمن عقد. به‌هرحال، طرفین قرارداد موظف‌اند تا خاتمه‌ی مدت اجاره به تعهدات خود پایبند باشند.
  • نمونه قرارداد اجاره تانکر آب یک عقد معوض است؛ به این معنا که مستأجر در قبال دریافت کالا و خدمات باید به موجر اجاره‌بها یا اصطلاحاً همان عوض معامله را بپردازد.
  • موجر، یعنی کسی‌که مورد اجاره را به مستأجر اجاره می‌دهد، باید مالک عین مستأجره یا مالک منافع آن باشد؛ به این معنی که لازم است صاحب خود تانکر آب یا منافع آن باشد. در مورد اخیر اجازه‌ی مالک لازم نیست، ولی فرد نباید از انتقال منفعت منع شده باشد.
  • از مورد اجاره، بر اساس آنچه در قرارداد ذکر و توافق شده استفاده شود؛ برای مثال، اگر تانکر آب برای حمل و نگهداری آب آشامیدنی اجاره داده شده است، مستأجر نباید از آن برای حمل مایعات دیگر خارج از توافق استفاده کند.
  • در زمان سررسید مدت اجاره و پایان قرارداد، درصورتی‌که قرارداد به تمدید طرفین نرسد، مستأجر موظف است مورد اجاره را به موجر تحویل دهد.

 

بیشتر بخوانید: نمونه قرارداد اجاره کمپرسور و شرایط عمومی این قرارداد اجاره

 

در نمونه قرارداد اجاره تانکر آب چه مواردی ذکر می‌شود؟

  • طرفین قرارداد، مشخصات هویتی آن‌ها و معین شدن هر طرف به‌عنوان موجر یا مستأجر.
  • ذکر مورد اجاره، ویژگی‌های آن و موارد و مقاصدی که مستأجر در این راستا می‌تواند از مورد اجاره استفاده کند.
  • مدت اجاره که همانطور که بیان کردیم، از مهم‌ترین موارد در قرارداد اجاره اشیاء است.
  • اجاره‌بها یا مبلغ قرارداد از دیگر الزامات در قرارداد اجاره است. هم‌چنین، نحوه پرداخت این مبلغ و زمان پرداخت نیز باید مشخص شود.
  • تعهدات طرفین و حقوق هریک از آنان نیز باید در قرارداد به‌صورت کامل و واضح ذکر شود.
  • بند مربوط به فورس‌ماژور یا قوه قاهره که بیان می‌دارد درصورتی‌که شرایط خارج از اراده و کنترل یکی از طرفین باشد و به این دلیل آن طرف نتواند تعهدات خود را انجام دهد، ناقض تعهد و مسئول جبران خسارت نیست.
  • شرایط فسخ قرارداد. گفتیم‌که عقد اجاره، عقدی است که طرفین آن نمی‌توانند به‌صورت خودخواسته و در هر زمان اقدام به فسخ و اتمام قرارداد به‌صورت یک‌طرفه نمایند. با وجود این، می‌توان با پیش‌بینی شرایط و موارد خاصی در قرارداد این امکان را به وجود آورد که درصورت حدوث شرایطی، یک طرف حق فسخ قرارداد را داشته باشد.
  • شرط حل اختلاف از دیگر مواردی است که خوب است در قرارداد اجاره ذکر شود؛ به این‌صورت‌که در زمان حدوث اختلاف، طرفین ابتدا سعی در رفع آن نمایند و اگر ممکن نشد، از طریق داوری اقدام به حل اختلاف کنند.

 

نمونه قرارداد اجاره تانکر آب

 

نحوه جبران خسارت در قرارداد اجاره چگونه خواهد بود؟

در نمونه قرارداد اجاره تانکر آب، می‌توان بندی را درخصوص شیوه‌ی جبران خسارت پیش‌بینی کرد که در صورت وقوع رخدادی که منجر به ورود خسارت به یکی از طرفین می‌شود، جبران خسارت به چه شکل انجام شود.

برای مثال، تعیین خسارت برای تأخیر در پرداخت اجاره‌بها توسط مستأجر می‌تواند به این شکل باشد: «چنانچه مستأجر در پرداخت اجاره‌بها تأخیر نماید، به ازای هر روز تأخیر مبلغ ۲۰ هزار تومان به اجاره‌بها افزوده خواهد شد.» یا اینکه در پایان قرارداد در صورت تأخیر مستأجر در تحویل عین مستأجره، روزانه مبلغ ۴۰ هزار تومان بر عهده مستأجر قرار خواهد گرفت. این مبلغ از محل تضمین سپرده‌شده توسط مستأجر یا از طرق قانونی دیگر قابل وصول خواهد بود.

 

لطفاً بخوانید: نمونه قرارداد اجاره لودر و نکات حقوقی کاربردی در این قرارداد را بیشتر بشناسید!

 

مرجع حل اختلاف در نمونه قرارداد اجاره تانکر آب

همانطور که بیان شد، تعیین شیوه‌ی حل اختلاف می‌تواند اقدام مؤثری برای طرفین در راستای حل اختلافات باشد. در قرارداد می‌توان شخص مورد اعتماد طرفین را به‌عنوان داور انتخاب و معین کرد. در این حالت، برای رفع اختلاف به‌جای مراجعه به دادگاه و صرف هزینه و وقت فراوان، می‌توان به داور مراجعه کرد. حکم و نظر داور قطعی و غیرقابل اعتراض است و طرفین موظف به پیروی از آن هستند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

کلام ‌آخر

تانکرهای آب وسایل مناسبی برای انتقال آب به مناطق نیازمند آب آشامیدنی یا حمل و نگهداری برای کارخانه‌جات، شرکت‌ها و مجموعه‌های تولیدی می‌باشد. خرید این تانکر‌ها ممکن است هزینه گزاف و شرایط سخت و ویژه‌ای را بر افراد تحمیل کند. از این رو، اجاره این تانکرها می‌تواند راهکار مناسبی برای استفاده از آن‌ها باشد. نمونه قرارداد اجاره تانکر‌ آب با رعایت الزامات حقوقی و قانونی، مورد نیاز برای چنین شرایطی است. شما می‌توانید با تهیه این قرارداد از لامینگو با اطمینان از رعایت بایدهای حقوقی و اصول لازم به گسترش کسب‌وکار یا آب‌رسانی به افراد و مناطق نیازمند بپردازید.

جهت مطالعه مطالب حقوقی و کسب اطلاعات بيشتر، به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه فاضلی

دیدگاه شما

یک دیدگاه