نکاتی که برای تنظیم قرارداد اجاره جایگاه سوخت باید بدانیم!

3 سال پیش
تنظیم قرارداد اجاره

جایگاه سوخت به محل و مکانی اطلاق میشود که در آنجا عمل سوخت‌گیری برای هر نوعی از وسایل نقلیه انجام میگیرد. این محل‌ها شامل پمپ بنزین‌ها و جایگاه سوخت CNG می‌باشد. گسترش استفاده مردم از وسایل نقلیه، یکی از دلایلی است که همواره افراد به‌دنبال دریافت مالکیت و کسب درآمد ازطریق جایگاه‌های سوخت هستند.

به همین منظور، در شرایطی این امکان برای افراد به وجود می‌آید که بتوانند در سایه یک قرارداد اجاره، از یک جایگاه سوخت کسب درآمد کنند. اما لازم است برای افراد مشخص شود که این قرارداد اجاره در چه شرایطی و با رعایت چه نکاتی لازم است تنظیم شود. ما در ادامه این مطلب سعی داریم درباره تنظیم قرارداد اجاره یک جایگاه سوخت صحبت کنیم. پس اگر به‌دنبال کسب اطلاعات در این موضوع هستید، می‌توانید درادامه با ما همراه باشید.

 

در صورتی که شما به‌دنبال تنظیم قرارداد اجاره هستید، می‌توانید ازطریق لینک زیر با وکلا و کارشناسان حقوقی ما در این مرکز در تماس باشید و علاوه بر دریافت مشاوره، از خدمات آن‌ها در جهت تنظیم قرارداد اجاره استفاده نمایید:

تنظیم سفارشی قرارداد اجاره

 

 

چرا افراد به دنبال اجاره نمودن یک جایگاه سوخت هستند؟

نکته‌ای که در جامعه ما در این باره وجود دارد، این است که فعالیت و یا هر نوعی از اقدام در جهت کسب درآمد در حیطه فرآورده‌های نفتی و گازی، می‌تواند تا حد بسیار زیادی سودآور باشد. به همین ترتیب، حتی با اجاره نمودن جایگه سوخت و سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از آن، می‌توان در یک مدت زمان کوتاه به سود مورد نظر رسید. به همین دلیل است که همواره با تعداد بسیار زیادی از افراد روبرو هستیم که در پی دریافت این حق بهره‌برداری هستند. به همین منظور، شهرداری هرساله با برگزاری مزایده بین افراد، تحت عنوان عقد اجاره، حق بهره‌برداری از جایگاه سوخت را به اشخاص متقاضی اعطاء می‌کند.

از آن جهت که دریافت این اجاره‌نامه می‌تواند برای افراد سرنوشت‌ساز باشد، شیوه تنظیم قرارداد مربوط به آن، اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

 

این مطلب را پیشنهاد می‌کنیم که مطالعه کنید: همه آنچه لازم است درباره تنظیم قرارداد اجاره بدانید!

 

تنظیم قرارداد اجاره

 

یک نمونه قرارداد اجاره جایگاه سوخت یا پمپ بنزین شامل چه مواردی است؟

هرچند که تمامی جایگاه‌های سوخت از اموال دولتی هستند و کسی مالکیت آن را به‌عنوان یک شخص حقیقی بر عهده ندارد، قرارداد اجاره جایگاه سوخت میان شهرداری و فردی که خواهان اجاره نمودن جایگاه است، تنظیم می‌گردد. از آنجایی‌که اهمیت دارد که هر نوعی از قرارداد اجاره، با توجه به اصول و شرایطی که برای اجاره هر چیزی وجود دارد تنظیم شود، شهرداری و فردی که مزایده را برنده شده است، این قرارداد را بین خودشان تنظیم می‌نمایند و شهرداری به‌عنوان موجر، و طرف دیگر، به‌عنوان مستأجر، طرفین این قرارداد خواهند بود.

در قرارداد اجاره، اطلاعاتی درباره هویت طرفین قرارداد و همچنین، شرایط تنظیم و اجرای قرارداد ذکر می‌شود. قرارداد اجاره جایگاه سوخت به‌عنوان سندی که می‌تواند قابل استناد قرار بگیرد، لازم است که شامل تمامی نکات و مواردی باشد که موجر در اختیار مستأجر قرار داده است. در انتهای قرارداد نیز مستأجر موظف است که تمامی مواردی را که موجر در آن مدت زمان در اختیار وی قرار داده است، به وی بازگرداند.

 

برای شرکت در مزایده اجاره جایگاه سوخت به چه نکاتی لازم است توجه شود؟

اگر کسی علاقمند به دریافت حق اجاره در مزایده برای اجاره جایگاه سوخت یا پمپ بنزین است، لازم است شرایط لازم برای این مسئله را دارا باشد. شهرداری که برگزارکننده این مزایده است، شرایط و اصول کلی این قرارداد را برای افراد در بخش‌نامه مزایده قید نموده است و به همین ترتیب، با مطالعه شرایط شهرداری، می‌توان اقدام به شرکت در مزایده نمود. اما برخی از اصول و شرایط عمومی نیز دراین باره وجود دارد که لازم است افراد درباره آن اطلاعات لازم را داشته باشند.

معمولاً شهرداری پیش از مزایده ازتمامی شرکت‌کنندگان مبلغی را دریافت می‌کند که تضمین‌کننده شرکت آن‌ها در مزایده باشد. همچنین، در صورتی که شرکت‌کننده مشمول تخلفات شهرداری شده باشد نمی‌تواند در مزایده شرکت نماید. در نهایت نیز، در انتهای مزایده با توجه به میزان مبلغ پیشنهادی، درصدی از مبلغ به عنوان ضمانت حسن انجام کار از مستأجر دریافت و توسط شهرداری ضبط می‌گردد.

پس از انجام مزایده، مستأجر می‌تواند باتوجه به مدت زمان قرارداد اجاره، در محل مورد اجاره خود فعالیت کند. اما نکته‌ای که باید در نظر داشته باشد، این است که در صورت عدم پرداخت اجاره‌بها و توجه کافی به شروط و موارد قیدشده در قرارداد، مانند تخریب و یا بهره‌برداری غیر رسمی از محل، موجر که در این قرارداد شهرداری است، می‌تواند اقدام به فسخ قرارداد بنماید.

 

شاید مطالعه این مطلب برای شما مفید باشد: برای تنظیم قرارداد اجاره جایگاه CNG چه باید کرد؟

 

تنظیم قرارداد اجاره

 

 

این نکات را در نهایت به یاد داشته باشید

در قانون مدنی، درباره عقد اجاره صحبت شده است و در کل، قرارداد اجاره با رعایت موارد و نکات قانونی که در قانون مدنی وجود دارد، مشروعیت قانونی پیدا می‌کند. به همین ترتیب، در تنظیم قرارداد اجاره جایگاه سوخت، رعایت نکات مذکور در قانون مدنی الزامی است.

باتوجه به این قانون، مشخص می‌شود که قرارداد اجاره یک نوع قرارداد لازم است؛ به این معنا هر دو طرف قرارداد موظف هستند که در طی مدت زمان قرارداد، به تعهدات خود وفادار بمانند. علاوه‌بر قانون مدنی، لازم است از مقررات قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1376 نیز تبعیت شود. به‌موجب این قانون سه شرط لازم است میان موجر و مستأجر در قرارداد وجود داشته باشد:

قرارداد اجاره که در این مورد اجاره جایگاه سوخت است، می‌بایست دارای مدت زمان مشخص باشد، اجاره‌نامه جایگاه سوخت لازم است در دو نسخه تنظیم شده و در اختیار هر دو طرف موجر و مستأجر قرار بگیرد و علاوه بر طرفین قرارداد، توسط دو شاهد نیز امضاء گردد. نکته‌ای که درباره این مسائل قانونی و حقوقی وجود دارد، این است که در صورت عدم اطلاع کافی افراد از اصول قانونی و حقوقی، می‌توان از خدمات مشاوره‌ای وکلا و کارشناسان حقوقی آگاه دراین زمینه استفاده نمود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

فراموش نکنید که می‌توانید از خدمات این مرکز در جهت تنظیم قرارداد اجاره استفاده نمایید. درصورتی که این مطلب را مطالعه کردید، در بخش نظرات دیدگاه خودتان را با ما در میان بگذارید. همچنین برای استفاده از سایر مطالب می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه