تأثیر محرمانگی در امنیت اطلاعات

3 سال پیش
نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه

اطلاعات به بخش مهم و تأثیرگذاری در زندگی ما و نیز کسب‌وکارهای ما تبدیل شده است. ما با کسب اطلاعات در زندگی روزمره خود پیش می‌رویم و سعی می‌کنیم زندگی خود را بهبود بخشیم. بخش مهمی از تأثیرات جریان اطلاعات در محیط‌های کاری و در دنیای کسب‌وکار و تجارت رخ می‌دهد؛ اطلاعات علمی یا اقتصادی که سود و زیان و حتی حیات شغل ما ممکن است به آن‌ها گره خورده باشد. در اینجا حفاظت از این اطلاعات اهمیت بالایی پیدا می‌کند. اگر شما به‌عنوان صاحب یک کسب‌وکار نگران امنیت اطلاعات خودتان هستید، یک نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه ممکن است به شما کمک کند.

اطلاعات در ساده‌ترین توضیح ممکن، «داده‌های پردازش‌شده» است. داده نیز مواد خام، دانسته‌ها و پیشینه‌هایی پیرامون پدیده‌هاست. اطلاعات به ما فهم و درکی از پدیده‌ها می‌دهد یا راه ساخت ابزارها یا بهره‌برداری از آن‌ها را نشان می‌دهد. امروزه مشاغل زیادی ازجمله شرکت‌های تجاری، کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ و استارت‌آپ‌ها بر پایه و اساس اطلاعات به وجود آمده و پیش می‌روند. حفظ محرمانگی و امنیت اطلاعات و اسرار تجاری در نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه دغدغه بسیاری از آن فعالان و شاغلین است.

 

امنیت اطلاعات چیست؟

تعریف همگانی و مرسومی که از امنیت اطلاعات وجود دارد، «حفاظت اطلاعات و سیستم‌های اطلاعاتی از فعالیت‌های غیرمجاز» است. فعالیت‌های غیرمجاز را می‌توان شامل دسترسی، استفاده، افشا، نسخه‌برداری و تکثیر، ضبط، خراب کردن، تغییر و دست‌کاری اطلاعات دانست. هدف از امنیت اطلاعات، مانع شدن از رخ دادن این فعالیت‌ها به شکل غیرمجاز بر روی اطلاعاتی است که برای ما دارای ارزش هستند و ما سعی در حفظ و محرمانه نگه داشتن آن‌ها با قرارداد محرمانگی داریم.

امنیت اطلاعات معمولاً توسط سه معیار سنجیده و در نظر گرفته می‌شود که عبارت‌اند از: محرمانگی، یکپارچه بودن و قابل‌دسترس بودن اطلاعات. محرمانگی اطلاعات، به‌معنای این است که از افشای اطلاعات به افراد غیرمجاز جلوگیری شود. یکپارچگی اطلاعات، یعنی مصون بودن اطلاعات از تغییر و دست‌کاری‌های غیرمجاز و نیز نابودی و حذف اطلاعات. دسترسی‌پذیری نیز بدین معناست که بتوان اطلاعات را زمانی که موردنیاز افراد مجاز هستند، در دسترس و اختیار آن‌ها قرار داد.

 

نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه

 

محرمانگی در امنیت اطلاعات

مشاغل دولتی شامل ادارات، مؤسسات، سازمان‌ها و بانک‌ها و مشاغل خصوصی مانند شرکت‌های تجاری، بانک‌ها، استارت‌آپ‌ها و …، همگی اطلاعات مهمی در حوزه‌های کاری که به آن‌ها مشغول هستند، در اختیار دارند. این اطلاعات می‌تواند درباره جنبه‌های اقتصادی و مالی کار آن‌ها ازجمله مدل‌های تجاری، سیاست‌های مالی، فناوری‌ها، دانش فنی، اسرار تجارت و … باشد. امنیت اطلاعات همچنین می‌تواند محدود به مسائل شغلی نباشد و مسائل غیرشغلی اما مرتبط با آن مجموعه، اطلاعات درون‌سازمانی، هویت کارمندان و … را دربر بگیرد.

 

این مطلب را بخوانید: نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه و همه نکات حقوقی آن

 

حفظ محرمانگی این اطلاعات برای تمام موارد ذکرشده در بالا، اهمیت دارد و جزئی از امنیت اطلاعات به‌حساب می‌آید. این محرمانگی می‌تواند در زمانی که صاحبان کسب‌وکار یا شرکتی در یک قرارداد تجاری و کاری، اطلاعاتی را در اختیار طرف مقابل خود قرار دهند، حفظ شود. همچنین اگر اصلاً قرارداد تجاری در کار نباشد و یک مجموعه و سازمان، اطلاعات خود را برای محافظت در اختیار یک گروه امنیت اطلاعات قرار دهد، حفظ محرمانگی اطلاعات توسط آن گروه اهمیت دارد تا به‌طور مثال پس از اتمام قرارداد، آن اطلاعات افشا نشوند و محرمانه باقی بمانند.

در اینجا، می‌توان از یک نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه، به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم و تأثیرگذار در حفظ محرمانگی در امنیت اطلاعات، بهره برد.

 

برای دریافت نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه، به بانک قرارداد لامینگو مراجعه نمایید.

دریافت قرارداد محرمانگی یک جانبه

 

یک نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه چگونه به امنیت اطلاعات کمک می‌کند؟

در نگارش مفاد نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه که در آن از امنیت اطلاعات صحبت می‌کنیم، باید به این نکات توجه کرد:

کنترل مدیریتی

کنترل مدیریت که از آن به کنترل رویه‌ها نیز یاد می‌شود، مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها، رویه‌ها، محدودیت‌ها و استانداردها توسط مسئولین آن شرکت یا سازمان باید در حوزه اطلاعات به آن‌ها پرداخته و تائید شود.

 

نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه

 

کنترل منطقی

کنترل منطقی یا فنی، به‌معنای استفاده از ابزارهایی مانند نرم‌افزارها و سخت‌افزارهاست که بر دسترسی و یکپارچگی و دسترسی‌پذیری اطلاعات نظارت دارند. کنترل فنی در ایجاد یک ساختار مؤثر برای امنیت اطلاعات نقش مهمی دارد.

 

کنترل فیزیکی

کنترل فیزیکی با هدف حفاظت و نظارت بر محیط کار و تجهیزات رایانه‌ای، شیوه‌های دسترسی به آن‌ها و افرادی که به سیستم‌ها و اطلاعات دسترسی دارند، به‌کار برده می‌شود تا امنیت اطلاعات را افزایش دهد. کنترل فیزیکی مواردی مانند محل نگه‌داری اطلاعات، درب و قفل، سیستم‌های امنیتی، دوربین‌های نظارتی، نیروهای نگهبانی و … را در برمی‌گیرد.

شناسایی حدود اطلاعات محرمانه و غیرمحرمانه و کاربردهای مجاز و غیرمجاز آن توسط افراد مجموعه گیرنده اطلاعات، ثبت هویت کاربرانی که به اطلاعات دسترسی دارند و اعتبارسنجی مهارت آن‌ها در کار با اطلاعات و مدیریت سطح دسترسی آن‌ها از موراد مهم است. اعتبارسنجی دستگاه‌ها و تجهیزات دربرگیرنده اطلاعات و دستگاه‌هایی که کار با اطلاعات به‌وسیله آن‌ها انجام می‌شود، درگاه‌های ورودی و خروجی اطلاعات و حفاظت از آن‌ها و تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات در صورت لزوم با اجازه صاحب اطلاعات و ثبت سوابق دستگاه‌ها و افرادی که به اطلاعات دسترسی دارند، همچنین اهمیت دارند. این‌ها نکات مهمی هستند که در یک قرارداد محرمانگی می‌توان برای رعایت امنیت اطلاعات به آن‌ها اشاره کرد.

تعیین هیئت نمایندگی توسط صاحب اطلاعات برای نظارت بر اقدامات گیرنده اطلاعات و نیز مشخص کردن وجه التزام به‌عنوان ضمانت اجرای تک‌تک اقدامات معین‌شده در قرارداد محرمانگی یک جانبه توصیه می‌شود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن آخر

در این یادداشت سعی کردیم که مفهوم امنیت اطلاعات را توضیح دهیم و از اهمیت حفظ محرمانگی اطلاعات برای کسب‌وکارها و مشاغل گوناگون بگوییم. در ادامه شرح داده شد که چطور در یک نمونه قرارداد محرمانگی یک جانبه، می‌توان امنیت اطلاعت را تضمین کرد. برای کسب راهنمایی بیشتر و نیز مشاوره حقوقی پیرامون قرارداد محرمانگی یک جانبه، تیم حقوقی لامینگو آماده خدمت‌رسانی و همکاری با شما است.

می‌توانید در بخش دیدگاه‌ها سؤالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین، برای خواندن سایر مطالب به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب پویان احمدی

دیدگاه شما

یک دیدگاه