تفاوت ورشکستگی به تقلب با کلاهبرداری چیست؟

2 سال پیش
تفاوت ورشکستگی به تقلب با کلاهبرداری

از آنجایی که تجارت رکن اساسی یک جامعه است، شناخت برخی از مفاهیم مهم در آن دارای اهمیت زیادی است. یک سری از مفاهیم به‌دلیل تشابه تعاریفی که دارند، ابهاماتی را برای افراد به وجود خواهند آورد. موردی که همیشه در تجارت وجود داشته و برای تجار امری ناخشنود بوده است، مرتبط با ورشکستگی است. ورشکستگی انواع مختلفی دارد که یکی از آنها ورشکستگی به تقلب نام دارد. این نوع از ورشکستگی با کلاهبرداری در برخی مواقع اشتباه گرفته می‌شود که در ادامه قصد داریم به تعاریف آنها و در نهایت تفاوت هایشان بپردازیم. اگر در حیطه تجارت فعالیت می‌کنید، به شما توصیه می‌کنیم که در ادامه مقاله با ما باشید تا از مفاهیم اصلی این دو عبارت در حیطه تجارت به‌خوبی آگاه شوید.

درصورتی‌که قصد دارید از مشاوره حقوقی ورشکستگی بهره ببرید، از افراد متخصص در این حیطه کمک بگیرید. لامینگو پلتفرم هوشمند ارائه خدمات حقوقی است که می‌تواند در زمینه‌های مختلف مانند امور ورشکستگی و مشاوره‌های مرتبط به شما خدماتی را ارائه دهد. بنابراین برای دریافت خدمات باکیفیت، می‌توانید با اعضای تیم لامینگو در تماس باشید.

دریافت مشاوره حقوقی ورشکستگی

 

ورشکستگی به تقلب چیست؟

یکی از انواع ورشکستگی، ورشکستگی به تقلب نام دارد. در این نوع ورشکستگی، تاجر با مخفی کردن اموالش تظاهر می‌کند که ورشکسته شده است. برخی از تجار برای به نمایش گذاشتن ورشکستگی، دفاتر خود را نابود و یا بخشی از اموالشان را مخفی می‌کنند. این دسته از افراد برای واقعی‌تر جلوه دادن شرایط، معاملات صوری را از بین می‌برند و ابراز به داشتن قرض و قروض خواهند کرد. البته در دادگاه تمامی این موارد به‌وضوح مشخص خواهد شد و متوجه حیله تاجر می‌شوند و حتی مجازاتی را برای فرد مشخص خواهند کرد.

در ادامه، به مواردی اشاره می‌کنیم که اگر تاجر یکی از آنها را داشته باشد، ورشکسته به تقلب محسوب خواهد شد:

  • تاجر دفاتر و اموال خود را مفقود کند.
  • تاجر قسمتی از دارایی خود را با ترفندهای مختلف مخفی کند.
  • تاجر از طریق معاملات صوری، دارایی و اموال خود را از بین ببرد.
  • تاجر به‌گونه‌ای شواهد را تنظیم کند که دارای قرض‌های زیادی باشد؛ درصورتی‌که به هیچ عنوان مدیون نبوده است.

درصورتی‌که تاجر یکی از موارد فوق را در ورشکستگی خود داشته باشد، به‌عنوان ورشکسته به تقلب محسوب خواهد شد و مجازاتی را در پیش خواهد داشت.

 

حتماً بخوانید: آیا ورشکستگی پایان راه است؟ | 0 تا 100 مشاوره حقوقی ورشکستگی و آثار آن

 

کلاهبرداری چیست؟

کلاهبرداری به امری گفته می‌شود که بر پایه فریب باشد و با توسل به ابزار متقلبانه صورت گیرد. کلاهبرداری  مصداق‌های گوناگونی در کشورهای مختلف دارد. به بیانی دیگر، جرم کلاهبرداری به جرمی گفته می‌شود که شخص به‌وسیله ابزار و فعالیت‌های متقلبانه سعی در اخذ مال شخصی دیگر داشته باشد. موارد زیر، برخی از مواردی هستند که می‌توانند موجب تحقق جرم کلاهبرداری شوند:

  • فریب دادن مردم توسط شرکت‌ها و تجارت‌خانه‌های غیرواقعی؛
  • ترساندن و تهدید کردن مردم به حوادث و اتفاق‌های غیرواقعی؛
  • استفاده کردن از اسامی و عناوین جعل‌شده؛
  • بردن مال دیگری به روش‌های فریبکارانه؛
  • ….

مصادیق کلاهبرداری در حال حاضر به‌قدری گسترده شده است که حقوقدانان به انتشار تعداد زیادی مقاله در زمینه کلاهبرداری پرداخته‌اند. به این صورت، آگاهی مردم بیشتر خواهد شد و از رشد این جرائم در جامعه جلوگیری می‌شود.

 

تفاوت ورشکستگی به تقلب با کلاهبرداری

 

تفاوت ورشکستگی به تقلب با کلاهبرداری

همان‌طور که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم، ورشکستگی به تقلب با کلاهبرداری دارای تفاوت هایی است. ورشکستگی به تقلب در واقع نمایش دادن فریب‌هایی است که مرتبط با اموال فرد تاجر است و منجر به ورود خسارت به طلبکاران او می‌گردد؛ درصورتی‌که کلاهبرداری، در مقایسه با ورشکستگی به تقلب، معنایی عام دارد و می‌تواند مصادیق متعددی را در بر بگیرد. می‌توان گفت که ورشکستگی به تقلب می‌تواند نوعی از کلاهبرداری محسوب شود؛ اما معکوس آن صحیح نمی‌باشد.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای + کلاهبرداری رایانه ای

 

مشاوره حقوقی ورشکستگی چیست؟

پیش آمدن اتفاقاتی مانند ورشکستگی از جمله مواردی است که ممکن است برای هر تاجر پیش آید. در این مواقع، کمک گرفتن از شخصی که در این امور مسلط باشد، می‌تواند بسیار کمک‌دهنده باشد. به همین دلیل است که مؤسسه حقوقی لامینگو خدماتی را با عنوان مشاوره حقوقی ورشکستگی ارائه می‌دهد تا مشاوره‌هایی در جهت بهبود وضعیت به تاجر داده شود.

افرادی که می‌توانند در این زمینه یاری‌دهنده باشند، می‌بایست از دانش تخصصی و حقوقی برخوردار باشند. این افراد معمولاً حقوقدانانی هستند که می‌توانند مشاوره‌های لازم را در حوزه ورشکستگی و تعاریف انواع ورشکستگی در اختیار تاجر قرار دهند تا فردی که در این موقعیت قرار دارد، بتواند با آگاهی بیشتری گام بردارد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن نهایی

در این مقاله سعی کردیم به‌طور واضح و با بیانی ساده به تفاوت ورشکستگی به تقلب با کلاهبرداری بپردازیم. همان‌طور که در مقاله به آن اشاره کردیم، این دو عبارت، تعاریف متفاوتی از یکدیگر دارند و هریک شامل موارد خاص می‌شوند. از طرفی، ورشکستگی به تقلب را می‌توان یک نوع کلاهبرداری محسوب کرد.

امیدواریم مطالب گفته‌شده در این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد و با تعاریف این دو عبارت به‌خوبی آشنا شده باشید. فراموش نکنید که برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه‌های مختلف به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید و از آنها بهره ببرید. به این صورت با افزایش آگاهی خود می‌توانید گام‌های خود را محکم‌تر بردارید و همچنین موفق‌تر عمل کنید. در ضمن، پرسش‌ها و پیشنهادهای خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه