آیا ورشکستگی پایان راه است؟ | 0 تا 100 مشاوره حقوقی ورشکستگی و آثار آن

2 سال پیش
مشاوره حقوقی ورشکستگی

گاهی مشکلات اقتصادی و عدم مدیریت درست و مواردی از این چنین، باعث می‌شود که تاجر با ورشکستگی روبه‌رو شود. در این میان علاوه‌بر از بین رفتن اعتبار تاجر، فرد ممکن است با مشکلاتی دیگر روبه‌رو شود که در ورشکستگی بسیار برجسته است. البته ورشکستگی انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم. ورشکستگی یکی از مباحث بسیار گسترده در مورد تاجران می‌باشد که بهتر است قبل از برخورد با چنین اتفاقی، اطلاعات کاملی از آن داشته باشند. دز ادامه این مقاله، در این خصوص و همچنین مشاوره حقوقی ورشکستگی صحبت می‌کنیم. پیشنهاد ما به شما این است که حتماً‌ تا انتهای مقاله با ما باشید؛ چرا که اطلاعات بسیار مفیدی را به دست می‌آورید.

در زمان ورشکستگی گاهی مشورت و دریافت خدمات از یک فرد باتجربه و بادانش از موارد ضروری است. از طرفی، به هر شخص نمی‌توان اعتماد کرد؛ چرا که مبحثی حساس شمرده می‌شود. تیم حقوقی لامینگو با اعضای حقوقی باتجربه و همچنین وکلای پایه یک دادگستری در اختیار شما عزیزان قرار گرفته تا خدماتی باکیفیت ارائه کند. برای رفع سؤالات خود، می‌توانید با اعضای تیم لامینگو در تماس باشید و از خدمات باکیفیت بهره‌مند شوید.

دریافت مشاوره حقوقی ورشکستگی

 

ورشکستگی چیست؟

در برخی مواقع به دلایل مختلف امکان عدم توانایی تاجر به پرداخت دیون و بدهی وجود دارد که در این شرایط گفته می‌شود که تاجر ورشکسته شده است. برای جلوگیری از این اتفاق، راهکارهای مختلفی وجود دارد که تاجر می‌بایست قبل از مواجهه با چنین اتفاقی با آنها آشنا باشد. نکته‌ای که در ورشکستگی از اهمیت بالایی برخوردار است، از بین رفتن اعتماد نسبت به تاجر است. بنابراین ورشکستگی ممکن است عواقبی داشته باشد که به هیچ عنوان قابل بازگشت نباشد.

 

ورشکسته چه کسی است؟

بعد از آنکه دریافتید ورشکستگی چیست، به احتمال زیاد می‌خواهید بدانید که ورشکستگی شامل چه کسانی می‌شود و ورشکسته به چه کسی می‌گویند؟ ورشکستگی به حالتی گفته می‌شود که تجار و شرکت‌های تجاری و بازرگانی قادر به پرداخت بدهی‌ها و تعهدات خود نباشند. در واقع، به این دسته از افراد ورشکسته می‌گویند.

 

انواع ورشکستگی

ورشکستگی انواع مختلف دارد که هرکدام با توجه به نوع خود با یک تعاریف خاص مشخص شده‌اند. در ادامه به انواع آنها می‌پردازیم:

ورشکستگی عادی: در این نوع ورشکستگی همان‌طور که از نام آن پیدا است، هیچ‌گونه تقصیر و تقلب وجود نداشته است. شخصی که دچار ورشکستگی عادی می‌شود، معمولاً به دلایلی مانند عوامل خارجی که شامل تحریم‌ها و عواقب غیرمترقبه می‌شود به این وضعیت دچار شده است.

ورشکستگی به تقصیر: ورشکستگی به تقصیر به‌دلیل خطا و اشتباهات خود تاجر به وجود می‌آید. افرادی که به این نوع ورشکستگی دچار می‌شوند، معمولاً با اعمالی مانند به تأخیر انداختن ورشکستگی خود با خریدی بالاتر یا فروشی نازلتر از مظنه روز، ترجیح دادن یکی از طلبکارها پس از تاریخ توقف بر سایرین و سایر اعمال مذکور در قانون تجارت با چنین مشکلی مواجه شده‌اند. این نوع ورشکستگی دارای مجازات حبس از 6 ماه تا سه سال می‌باشد.

ورشکستگی به تقلب: در ورشکستگی به تقلب، تاجر با هدف سوء استفاده و به‌عمد اطلاعات نادرستی از خود ارائه می‌دهد. البته این مورد از ورشکستگی بعد از بررسی‌های دادگاه قابل شناسایی است و مجازاتی را به تاجر تحمیل می‌کنند. به بیانی دیگر، می‌توان گفت که در ورشکستگی به تقلب تاجر یا فرد ورشکسته همان مجرم است و به جرم ورشکستگی به تقلب، توسط قانون رسیدگی خواهد شد.

 

چگونگی اعلام ورشکستگی

بر اساس قانون، ورشکستگی می‌بایست در مراجع قانونی محرز شود و تا زمانی که دادگاه حکم ورشکستگی را صادر نکرده باشد، تاجر ورشکسته نخواهد بود. به همین دلیل، فرد ورشکسته‌شده می‌بایست از طریق دادگاه عمومی محل اقامت خود، رسیدگی به این موضوع را انجام دهد. از طرفی اعلام ورشکستگی از طریق طلبکاران یا تقاضای دادستان یا حتی اظهار خود تاجر صورت می‌گیرد.

افرادی که اطلاعات و آگاهی کاملی در خصوص اعلام ورشکستگی ندارند، می‌توانند از وکلای پایه یک دادگستری و همچنین متخصصان حقوقی مجرب کمک بگیرند تا روند دقیق و صحیح را در پیش بگیرند. برای دریافت مشاوره حقوقی ورشکستگی از اعضای تیم لامینگو و کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

 

مشاوره حقوقی ورشکستگی

 

مزایای اعلام ورشکستگی چیست؟

درست است که ورشکستگی امری ناخشنود و ناراحت‌کننده است، اما در خیلی مواقع می‌تواند دارای مزایایی باشد. به این دلیل که اعلام ورشکستگی به‌معنای شکست دائمی تاجر نیست و این امر در مواقعی می‌تواند برای شرکت مزایایی را هم به ارمغان بیاورد. به عبارتی دیگر، گاهی ورشکستگی می‌تواند گره‌ای از کار تاجر باز کند و به‌نفع تاجر باشد که دز ادامه به برخی از مزایای ورشکستگی می‌پردازیم.

رهایی از جوابگویی مستقیم به طلبکاران یکی از مزیت‌های اصلی ورشکستگی محسوب می‌شود. در حالت عادی، شرکت می‌بایست جوابگوی تک‌تک طلبکاران باشد؛ اما در زمان ورشکستگی مدیریت امور به مدیر تصفیه سپرده می‌شود. در این مواقع، شرکت مستقیماً با طلبکاران روبه‌رو نمی‌شود و یک شخص را به‌عنوان نماینده قانونی مشخص می‌کند که به این امور رسیدگی کند.

معافیت از پرداخت خسارت تأخیر تأدیه یکی از مهم‌ترین مزایای ورشکستگی است که شرکت بعد از اعلام ورشکستگی از پرداخت خسارت معاف می‌شود و تنها موظف است که اصل بدهی را پرداخت کند.

دیگر مزیت ورشکستگی، صلح با تاجران ورشکسته است. در برخی مواقع زمانی که تاجر ورشکستگی خود را اعلام می‌کند، دیگر طلبکاران از طلب خود تا حد زیادی صرف نظر می‌کنند. به این صورت، شرایط برای تاجر ورشکسته فراهم می‌شود تا شرایط خود را مناسب کند.

به‌طور کلی، اگر تاجر ورشکسته در زمان ورشکستگی استراتژی‌های مناسب را به کار گیرد، می‌تواند از ضرر ‌و زیان‌های هنگفت جلوگیری کند و در طی زمان کوتاه‌تری به شرایط عادی خود بازگردد.

 

اهمیت مشاوره حقوقی ورشکستگی چیست؟

از آنجایی که هرکدام از انواع ورشکستگی شرایط و ضوابط متناسب با خود را دارند و دارای پیچیدگی خاصی هستند، مراحل رسیدگی به مراحل قانونی ورشکستگی و نحوه دادرسی آنها با توجه به ملزومات هرکدام متفاوت است. از این رو، توصیه می‌شود که به‌منظور اعلام ورشکستگی شرکت‌های تجاری با افراد آگاه در این زمینه مشورت شود و از افراد متخصص در این زمینه کمک گرفت. به این دلیل که افراد متخصص می‌توانند با به‌کارگیری دانش خود، بهترین روش را برای پیگیری قوانین و قواعد ورشکستگی انتخاب کنند و در نهایت، از بسیاری از ضرر و زیان‌ها جلوگیری کنند و حتی این شرایط را به فرصتی مناسب تبدیل کنند.

 

معایب اعلام ورشکستگی چیست؟

یکی از معایبی که در اعلام ورشکستگی وجود دارد، مرتبط با حق دخالت در اموال است. در زمان ورشکستگی و اعلام حکم آن، تاجر هیچ‌گونه حقی بر دخالت اموال خود را ندارد و نمی‌تواند معامله‌ای انجام دهد. درصورتی‌که تاجر در این شرایط معامله‌ای را صورت دهد، باطل خواهد بود.

بعد از اینکه حکم ورشکستگی توسط دادگاه اعلام شد، تاجر حق دخالت در دعاوی مالی را ندارد. در واقع، حق دخالت تنها به نماینده قانونی وی داده می‌شود.

زمانی که ورشکستگی توسط دادگاه اثبات و حکم آن صادر شد، تاجر نمی‌تواند مشخص کند که چه مقدار از اموال خود را نگه دارد؛ چرا که قانون تمامی این موارد را مشخص می‌کند.

به‌جز این موارد، گاهی تاجر با ورشکستگی اعتبار خود را از دست می‌دهد و در بازسازی کسب‌و‌کار خود کمتر کسی به وی اعتماد می‌کند. این موارد می‌توانند از جمله مهم‌ترین معایب ورشکستگی نامیده شوند که برای تاجران نگرانی ایجاد می‌کند.

 

آیا هر شخصی می‌تواند ورشکستگی تاجر را اعلام کند؟

زمانی که تاجر از پرداخت بدهی‌های خود ناتوان می‌شود، به‌عبارتی ورشکسته شده است که البته این ورشکستگی انواع مختلفی دارد که در مطالب فوق به آن پرداختیم. اشخاص زیر اجازه اعلام ورشکستگی تاجر را دارند:

تاجر: اگر تاجر متوجه شود که توان پرداخت بدهی‌های خود را ندارد، می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و آن شرایط را اعلام کند. در واقع، تاجر یکی از افرادی است که می‌تواند ورشکستگی خود را به دادگاه اعلام کند.

طلبکاران: در برخی از شرایط، تاجر که با عدم ناتوانی و درماندگی مالی روبرو می‌شود، مقاومت کرده و ورشکستگی خود را به دادگاه اعلام نمی‌کند. در این شرایط، طلبکاران می‌توانند بزای حفظ حقوق مالی خود به دادگاه درخواست دهند و با اثبات این موضوع، حکم ورشکستگی تاجر را اعلام نمایند.

مدعی‌العموم (دادستان): دادستان نیز موظف است درصورتی‌که به هر طریق از ورشکستگی تاجر اطلاع یافت، مراتب را به دادگاه ذیصلاح اعلام نماید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن نهایی

همان‌طور که در این مقاله به آن اشاره کردیم، ورشکستگی انواع مختلفی دارد که در هرکدام قوانین و ضوابط خاصی وجود دارد. به بیانی دیگر، هرکدام از آنها دارای پیچیدگی‌های منحصربه‌فردی هستند که تنها شخصی که اطلاعات کامل و دانش کافی را داشته باشد، می‌تواند پیگیری‌های لازم را انجام دهد. ورشکستگی عادی، ورشکستگی به تقصیر و ورشکستگی به تقلب از انواع ورشکستگی محسوب می‌شوند. افراد متخصص در این راه می‌توانند با ارائه مشاوره حقوقی ورشکستگی فرد تاجر یا شرکت ورشکسته را به راهی هدایت کنند که با ضرر و زیان کمتری روبرو شود و فرد ورشکسته بتواند به‌سرعت وضعیت خود را بازسازی کند.

در نظر داشته باشید که برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید و مقالات مختلفی را مشاهده نمایید. قطعاً افرادی که از اطلاعات بیشتری در حوزه کاری خود برخوردار هستند، با زیان‌های کمتری روبرو می‌شوند و در نهایت موفق‌تر عمل خواهد کرد. فراموش نکنید که انتقادات و پرسش‌های خود را با ما در میان بگذارید تا کارشناسان لامینگو در اولین فرصت به آنها پاسخ دهند.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

2 دیدگاه