مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای + کلاهبرداری رایانه ای

3 سال پیش
مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای

استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در راستای کسب درآمد به‌دلیل معضلاتی مانند هزینه بالای حمل‌ونقل و … که امروزه گریبان‌گیر جامعه شده است، دارای محاسن و مزایایی است که بسیاری از افراد را ترغیب کرده تا از این طریق به کسب درآمد بپردازند. این در حالی است که استفاده از این امکانات به‌صورت نادرست، می‌تواند مخاطرات بسیاری در زمینه امنیت شهروندان ایجاد و آنها را تهدید کند. اینجاست که اهمیت استفاده از مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای افزایش می‌یابد.

یکی از مخاطراتی که امروزه از این طریق افراد را تهدید می‌کند، کلاهبرداری رایانه ای است. بسیاری از افراد حداقل یک‌بار در طول عمر خود امکان دارد در دام یکی از این کلاهبرداران رایانه ای قرار بگیرند که در این حالت امکان دارد فرد تمام یا بخشی از سرمایه خود را از دست بدهد. آنها می‌بایست برای پیگیری و بازگشت پول خود به مراجع صالح مراجعه و از طریق مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای از شرایط و نحوه شکایت برای این جرم آگاه شوند.

در ادامه ما به تعریف کلی از کلاهبرداری رایانه ای، مصادیق آن و قوانین و مقررات مرتبط با آن می‌پردازیم. با ما همراه باشيد.

 

مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای

 

جرم کلاهبرداری رایانه ای چیست؟

در خصوص جرم کلاهبرداری رایانه ای می‌توان به قوانین منطبق با قانون تجارت الکترونیکی و قانون جرایم رایانه ای مراجعه کرد. بنا بر ماده ۶۷ قانون تجارت الکترونیکی و همچنین ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای، هر جرمي که از طریق فریب و نیرنگ و با استفاده از ابزار‌هايي نظير سیستم‌های رایانه ای و فضای مجازی باعث کسب اموال، منافع مادی یا سایر امتیازات دیگر شهروندان از طرق متقلبانه شود، کلاهبرداری رایانه ای محسوب می‌شود.

چنانچه نیازمند دریافت مشاوره به‌صورت خصوصی در این زمینه هستید، تیم حقوقی لامینگو با برجسته‌ترین مشاورین کیفری خود، آماده پاسخگویی به شما می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای لینک زیر را دنبال کنید.

دریافت مشاوره حقوقی جرائم رایانه‌ای

 

مصادیق جرم کلاهبرداری مجازی

کلاهبرداری رایانه ای نیز مانند تمامی جرائم دارای مصادیق و مواردی است که افراد می‌بایست پیش از شروع فعالیت در فضای مجازی و در صورت درگیری با چنین مسائلی، از طریق مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای با این مصادیق آشنا شوند. مصادیق جرایم رایانه ای عبارت است از:

به‌دست آوردن اموال از طریق دادن برنامه مخفیانه به رایانه: در این نوع از کلاهبرداری متخلف با دادن برنامه به رایانه اقدام به تحصيل وجه یا اموال از بانک و مؤسسه اعتباری موردنظر خود و از حساب قربانی می‌کند.

به‌دست آوردن مال از طریق تقلب در سیستم رایانه ای: در این حالت مجرم داده و برنامه‌های سیستم رایانه را از طریق برنامه‌نویسی و یا هک کردن تغییر داده تا بتواند وجه صاحب حساب را به‌ دست آورد.

 

این مطلب را بخوانید: مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای و نکات مربوط به آن!

 

انواع روش‌های کلاهبرداری رایانه ای

از پرمخاطره‌ترین و مهم‌ترین انواع کلاهبرداری رایانه ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فروشگاه رایانه ای جعلی: در این حالت مجرم می‌تواند به 2 روش اقدام به کلاهبرداری کند. در روش اول او می‌تواند صفحه تقلبی پرداخت اینترنتی را طراحی و در اختیار مشتریان قرار دهد. در روش دوم پس از خرید محصول و پرداخت کارت به‌ کارت به‌وسیله مشتری، صفحه فروشگاه خود را ببندد و از دسترس مشتری خارج کند.

استفاده از دامنه‌های تجاری سرقتی: در این نوع از کلاهبرداری، متخلف به کمک آرم و مشخصات یک واحد تجاری که مالکیتی نسبت به آن ندارد، یک صفحه آنلاین فروشگاه تقلبی طراحی می‌کند و از این طریق اقدام به خالی کردن حساب می‌نماید.

فرستادن پیغام و هک صفحات شخصیدر این حالت فرد با هک کردن سیستم رایانه ای افراد اطلاعات دوستان و نزدیکان او را به‌دست می‌آورد و از جانب قربانی از آنها درخواست وجوه می‌کند یا لینک خرید رایانه ای را به افراد می‌فرستد و از طریق خرید اینترنتی اقدام به جمع‌آوری وجه می‌کند.

باید به این نکته توجه کرد که کلاهبرداری اینترنتی تنها به موارد ذکرشده ختم نمی‌شود و کارشناسان و متخصصین این حوزه در زمان مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای به تفصیل موارد کلاهبرداری رایانه ای را برای افراد شرح می‌دهند. همچنین باید توجه کرد که مواردی که در مجموعه جرایم کلاهبرداری رایانه ای قرار می‌گیرند، بسیار مشابه یکدیگر هستند و تنها در نام و برخی ریزه‌کاری‌ها تفاوت اندکی مشاهده می‌شود.

 

مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای

 

مجازات جرم کلاهبرداری رایانه ای چیست؟

با توجه به ماده 13 قانون جرایم رایانه ای، درصورتی‌که فردی اقدام به تحصیل مال با استفاده از  روش‌های کلاهبرداری رایانه ای نماید، در ابتدا موظف است وجه مصادره‌شده را به مالباخته بازگرداند. همچنین قاضی می‌تواند مجرم را از یک تا پنج سال حبس یا جزای نقدی از دو میلیون تومان تا ده میلیون تومان محکوم کند. در مواردی نیز قاضی هر دو مجازات را برای مجرم در نظر می‌گیرد.

 

در پایان به یاد داشته باشید!

در این مطلب سعی شد تعریف کلی در خصوص جرم کلاهبرداری رایانه ای، انواع آن، مصادیق و مجازات‌های مربوطه را برای شما بیان کنیم. همان‌گونه که مطلع هستید، به‌دلیل پیشرفت روزافزون تکنولوژی، تخلفات رایانه ای نیز روزبه‌روز پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر می‌شوند. این در حالی است که قانون‌گذار برای تمامی جرائم جدید قوانین معینی را مشخص نکرده است و در بیشتر موارد به این‌گونه جرائم به‌صورت موردی رسیدگی می‌شود. به همین جهت نیاز است شما اطلاعات خود را در خصوص چه گونه در امان ماندن از این‌گونه جرایم افزایش دهید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

درصورتی‌که در دام هرکدام از این نوع کلاهبرداری‌ها قرار گرفتید، می‌توانید از طریق مشاوره حقوقی جرایم رایانه ای و به کمک وکلا و مشاوران این حوزه احقاق حق کرده و تا حد ممکن زیان‌های واردشده به اموال خود را جبران کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این موارد می‌توانید سایر مقالات ما را در وبلاگ حقوقی لامینگو دنبال نمایید. همچنین می‌توانید برای رسیدن به پاسخ سؤالات خود نیز از انتهای این مقاله و از بخش نظرات استفاده کنید. مشاورین ما در هر زمان آماده پاسخگویی به نیازهای شما دراین‌باره خواهند بود.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

یک دیدگاه