مسائل حقوقی استارتاپ که در بقای آن نقش مهمی ایفا می‌کند

4 سال پیش
مشاوره حقوقی استارتاپ

مشاوره حقوقی استارتاپ یکی‌از خدماتی است که امروزه در مؤسسات حقوقی ارائه می‌شود. با رشد روزافزون کسب‌و‌کارهای نوپا و استارتاپ‌ها، پشتیبانی حقوقی از آن‌ها اهمیت خود را به‌خوبی نشان داده است. گاهی یک استارتاپ با یک ایده ناب و یک تیم نخبه آغاز به‌کار می‌کند اما به‌علت عدم‌آگاهی از حقوق استارتاپ‌ها دچار چالش‌‌‌‌‌‌های جدی می‌شود و حتی تا مرز فروپاشی پیش می‌رود. در این مطلب تلاش شده است تا علاوه‌بر معرفی استارت‌‌های پرطرفدار، به‌طور خلاصه به اهمیت دریافت مشاوره حقوقی استارتاپ اشاره شود.

 

آشنایی با مفهوم استارتاپ

امروزه با پیشرفت دانش و فناوری، تغییر رویکرد حتی در کسب‌و‌کارها هم مشهود است. استارتاپ‌ها (startups) جزء کسب‌و‌کارهای نوپایی هستند که درنتیجه ایده‌های جدید افراد کارآفرین که غالباً مبتنی بر فناوری هستند، پایه‌گذاری می‌شوند.

هدف استارتاپ‌ها ارائه خدمات یا محصولات منحصربه‌فرد است. استارتاپ‌ها از مدل درآمدی تکرارشونده استفاده می‌کنند و قابلیت این را دارند که درمقایسه با هزینه‌های صرف‌شده به‌سرعت رشد و توسعه یابند. مهم‌ترین ویژگی که استارتاپ‌ها را از سایر کسب‌و‌کارها متمایز می‌کند وجود ایده‌های بی‌سابقه و اعضای متخصص است. استارتاپ‌ها در بدو امر معمولاً با سرمایه شخصی اعضا فعالیت می‌کنند اما همیشه افرادی هستند که حاضرند روی ایده‌های خلاقانه سرمایه‌گذاری کنند.

 

اهیمت دریافت مشاوره حقوقی استارتاپ

باتوجه به رشد روزافزون استارتاپ‌ها در جامعه ما، آگاهی از حقوق استارتاپ‌ها اهمیت بسیاری دارد. در موارد متعددی، اعضای استارتاپ‌ به‌دلیل بی‌اطلاعی از حقوق استارتاپ‌ها با مشکلاتی مواجه شده‌اند. این مشکلات گاهی میان اعضای تیم، گاهی میان استارتاپ و سرمایه‌گذار و گاهی میان استارتاپ و مشتریان ایجاد می‌شود. بنابراین ضروری است که افرادی که قصد تأسیس استارتاپ دارند، از همان ابتدا بودجه مشخصی را به دریافت مشاوره حقوقی استارتاپ اختصاص دهند تا درآینده مجبور نباشند بودجه کلانی را برای رفع مشکلات حقوقی خود خرج کنند.

 

مؤسسان پلتفرم هوشمند تولید آنلاین قرارداد و مشاوره حقوقی لامینگو، در ارائه مشاوره حقوقی استارتاپ سابقه درخشانی دارند. نظرات استارتاپ‌هایی که از این خدمات بهره‌مند شده‌اند مؤید این موضوع است. اگر شما هم قصد تأسیس یک استارتاپ را دارید و یا درحال توسعه آن هستید، می‌توانید همین امروز از مشاوره حقوقی استارتاپ تیم لامینگو استفاده  کنید.

 

دریافت مشاوره حقوقی استارتاپ

 

حقوق استارتاپ

استارتاپ‌ها قبل از شروع به‌کار، درحین کار و حتی هنگام توسعه‌یافتگی نیاز به دریافت مشاوره حقوقی استارتاپ دارند. در ادامه به برخی از فواید این مشاوره اشاره می‌شود:

  1. تنظیم دقیق قراردادهای استارتاپی چون هم‌بنیانگذاران، استخدام، محرمانگی، سرمایه‌گذاری و…
  2. نحوه تقسیم سهام میان مؤسسین و اعضای تیم
  3. ثبت شرکت باتوجه به نوع فعالیت استارتاپ و تهیه اساسنامه شرکت
  4. ارائه مشاوره در قراردادهای جذب سرمایه برای استارتاپ‌
  5. حفاظت از مالکیت فکری استارتاپ

 

انواع استارتاپ

استارتاپ‌ها بسته به‌نوع ایده و ویژگی‌های آن و خدماتی که ارائه می‌دهند، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. در ادامه شما را با مهم‌ترین استارتاپ‌هایی که در دنیا راه‌اندازی شده است، آشنا خواهیم کرد.

 

استارتاپ‌های فینتکی

اصطلاح فینتک (FinTech) خلاصه‌‌شده واژه financial technology به‌معنای فناوری مالی است. منظور آن دسته از فناوری‌هایی است که انجام فعالیت‌های مالی را آسان می‌کنند یا شکل جدیدی از خدمات مالی را ارائه می‌دهند. فینتک مبتنی‌بر تکنولوژی‌هایی مانند کامپیوتر، گوشی‌های هوشمند و اینترنت است. فینتک امروزه در سراسر جهان عضو جدانشدنی زندگی بسیاری از افراد است و همین مسأله اهمیت استارتاپ‌های فینتکی را روشن می‌کند.

در سال‌های اخیر ایده‌های جذابی موجب به‌وجود ‌آمدن استارتاپ‌های فینتکی شده است. مهم‌ترین آن‌ها خدمات پرداخت و بانکداری دیجیتال است. درکنار خدمات بانکی، خدمات بیمه‌ای نیز طرفداران خاص خود را دارد و استارتاپ‌هایی هستند که مخصوی ارائه خدمات بیمه‌ای به‌شکل آنلاین هستند. دسته دیگر استارتاپ‌های توسعه‌یافته، آن‌هایی هستند که مناسب مدیریت مالی هستند و کارهایی مثل حسابداری شخصی انجام می‌دهند.

 

مشاوره حقوقی استارتاپ

 

استارتاپ‌های بلاک چین

بلاک چین (Blockchain) مرکب از دو کلمه Block (بلوک) و Chain (زنجیره) به‌معنای زنجیره‌ای از بلوک‌هاست. اطلاعات مختلف در یک بلاک ذخیره می‌شود و دسته‌ای از بلاک‌ها به‌صورت رمزنگاری‌شده به‌صورت زنجیره به‌هم مرتبط می‌شوند. نکته مهم این است که این اطلاعات غیرقابل تغییر هستند. این فناوری یک پایگاه داده است که برای تمام سیستم‌هایی که به شبکه متصل هستند، قابل دسترسی است.

استارتاپ‌های بلاک چین آن‌هایی هستند که مبتنی بر این فناوری فعالیت می‌کنند. این فناوری، نخستین بار در بیت کوین و ارزهای دیجیتال استفاده شد. استارتاپ‌های مختلفی باهدف تسهیل پرداخت‌های بانکی ایجاد شدند، علاوه‌بر این خدماتی چون کیف پول دیجیتال، امکان انجام معاملات خصوصی ایمن و حتی مبادله اطلاعات پزشکی هم توسط استارتاپ‌های بلاک چین ارائه می‌شود.

 

استارتاپ‌های پزشکی و درمانی

دسترسی عادلانه و آسان به خدمات پزشکی و درمانی را می‌توان جزء مهم‌ترین نیازهای افراد در سراسر دنیا دانست. باتوجه به هزینه‌های بالای پزشکی و وقت‌گیر بودن روند درمان، ایده‌هایی که خدمات پزشکی را در به‌آسانی و در اسرع وقت دراختیار مشتریان قرار دهد، با استقبال خوبی مواجه خواهد شد. از خدمات استارتاپ‌های پزشکی و درمانی می‌توان به جمع‌آوری اطلاعات پزشکی افراد ازطریق سنسور، نوبت‌دهی آنلاین و مشاوره پزشکی آنلاین اشاره نمود.

 

این مطلب را بخوانید: درباره استارتاپ‌های پزشکی و درمانی بیشتر بدانیم!

 

استارتاپ‌های حمل و نقل

رشد تکنولوژی می‌تواند باعث رونق مشاغل و صنایع مختلف شود، صنعت حمل و نقل یکی ازمواردی است که با رشد فعالیت استارتاپ‌ها، در سراسر جهان از رونق خوبی برخوردار شده است. استارتاپ‌های حمل و نقل خدمات متنوعی ارائه می‌کنند، آگاهی از وضعیت ترافیک مسیرها، دسترسی فوری به نزدیک‌ترین تاکسی از هرنقطه شهر و ارسال بار با کم‌ترین هزینه ازجمله این خدمات است. به‌عنوان مثال مشتریانی که قصد جابه‌جایی بار خود را دارند درخواست خود را مطرح نموده و درنتیجه راننده‌ای که شرایط انتقال بار را دارد اعلام آمادگی می‌نماید. درحقیقت میان مشتری و رانندگان به‌طور آنلاین ارتباط برقرار می‌شود.

 

استارتاپ‌های خدماتی

شاید بتوان استارتاپ‌های خدماتی را متنوع‌ترین نوع استارتاپ دانست که هرکدام به‌شیوه‌ای قصد برطرف ساختن نیاز بازار را دارند. این‌گونه کسب‌وکارهای نوپا درمیان مردم با استقبال خوبی روبه‌رو شده‌اند. ارائه خدمات به افراد در کمترین زمان و با بهترین هزینه، هدف اصلی این استارتاپ‌ها محسوب می‌شود. حمل و نقل کالا، خدمات نظافتی، تعمیرات ساختمان، دکوراسیون، تعمیرات خودرو، نگهداری از سالمندان و بسیاری از خدمات دیگر توسط استارتاپ‌های خدماتی عرضه می‌شود.

 

استارتاپ‌های کلان داده

امروزه داده بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی بشر است. لذا بسیاری از استارتاپ‌ها در این زمینه شکل می‌گیرند تا ارزش‌افزوده‌ای از طریق داده‌های مختلف ایجاد کنند. استارتاپ‌های داده‌محور معمولا با مسائل قانونی و حقوقی برای دسترسی و نحوه استفاده از داده‌ها روبرو می‌شوند.

 

استارتاپ‌های اینترنت اشیا

اینترنت اشیاء (IoT) شبکه ای به هم پیوسته از اجزای متصل به اینترنت است. این اجزاء می توانند افراد یا اشیاء باشند. بنابراین هم افراد با اشیاء مرتبط هستند و هم اشیاء با یکدیگر. این اشیاء شامل تلفن های هوشمند، هدفون‌ها، وسایل خانگی، وسایل نقلیه و سایر اشیائی هستند که به اینترنت وصل می شوند.

استارتاپ‌های اینترنت اشیاء خدماتی را درزمینه‌هایی مانند گجت‌های پوشیدنی، خانه‌های هوشمند و کنترل لوازم خانگی، افزایش امنیت خانه، ردیابی وسایل نقلیه و امثال آن‌ها ارائه می‌دهند و هرروز بر تعداد و تنوع این استارتاپ‌ها افزوده می‌شود.

 

این مطلب را بخوانید: آشنایی با استارتاپ‌های اینترنت اشیاء و مسائل حقوقی آن‌ها

 

چالش‌های تیم استارتاپ

برای راه‌اندازی یک استارتاپ چالش‌های زیادی بر سر راه افراد به‌وجود می‌آید و همین عامل سبب ناامیدی از ادامه مسیر و شکست شماری از استارتاپ‌ها می‌شود.

  1. تشکیل یک تیم قدرتمند قدم اول هر استارتاپی است. لازم است اعضا، قدرت تعامل بایکدیگر را داشته باشند و آمادگی یادگیری و ارتقاء خود را بسته به نیاز استارتاپ در خود ایجاد کنند. بنابراین استخدام افراد سخت‌کوش متناسب با هدف استارتاپ یکی از مهم‌ترین چالش‌ّها است.
  2. مشکلات مالی و جذب سرمایه‌گذار یک چالش بزرگ برای تیم‌های استارتاپی محسوب می‌شود. نحوه مدیریت مالی در مواقع بحرانی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
  3. تأمین امنیت سایبری استارتاپ‌های آنلاین بسیار مهم است. در آغاز کار استارتاپ‌های نوپا چالش‌هایی مثل مقابله با هک‌شدن اطلاعات مهم استارتاپ یا افرادش مطرح است.
  4. ایجاد مشکلات حقوقی ازجمله چالش‌هایی است که ممکن است یک استارتاپ را تا مرز فروپاشی پیش ببرد. عدم آشنایی با حقوق استارتاپ که شامل حقوق تجارت، مالکیت فکری، حقوق رقابت و مصرف‌کنندگان و… است، جزء مواردی است که می‌تواند تیم استارتاپی را با مشکلات جدی مواجه ‌کند.

 

این مطلب را بخوانید: یک تیم استارتاپی با چه چالش هایی روبرو است؟

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

لطفاً نظرات و پرسش‌های خود را درباره این مطلب با ما به اشتراک بگذارید. مطالب بسیار مفیدی درباره استارتاپ در بلاگ لامینگو وجود دارد که مطالعه آن‌ها را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مریم زارع

دیدگاه شما

بدون دیدگاه