آموزش نحوه مشاهده ابلاغیه در سامانه ثنا

ابلاغیه الکترونیکی

با بروز مشکلات حقوقی و کیفری در زندگی روزمره اولین اقدام هر کس شکایت و اقامه دعوا نزد مراجع صالح قانونی است. زمانی که شما مشکل خود را با مرجع قضایی در میان می‌گذارید ناچارید الزامات قانونی این فرآیند را بدانید و از آن پیروی کنید.یکی از این الزامات نحوه پیگیری ابلاغیه‌ها است. در این مقاله در تلاشیم تا چگونگی پیگیری ابلاغیه های قانونی در سامانه ثنا را بیشتر برای شما شرح دهیم.

از طرف دیگر شما به عنوان فرد شاکی در گام نخست می‌بایست برای دعاوی حقوقی دادخواست تنظیم کنید این در حالی است که شکوائیه‌های کیفری از فرم خاصی پیروی نمی‌کنند و می‌توانند به هر شکلی تقدیم شوند. پس‌ازآنکه شکوائیه خود را نوشتید و یا دادخواست خود را طبق مقررات تنظیم کردید و تحویل مرجع ذیصلاح دادید، درصورتی‌که دادخواست شما ازنظر شکلی مشکلی نداشته باشد و موردپذیرش قرار بگیرد، اولین اقدام از سوی دادگاه ابلاغ خواهد بود.

ابلاغیه چیست؟

ابلاغ در لغت به معنای رساندن و یا گفتن است. از منظر حقوقی به عملیاتی که در طی آن مخاطب از اوراق قضایی و مفاد آن مطلع می‌گردد ابلاغ میگویند. به‌بیان‌دیگر در اثر این فرآیند قانونی کسی که شکایت و یا دعوایی علیه او مطرح‌شده است از محتوای این دعوا و زمان و مکان برگزاری جلسه دادرسی باخبر می‌شود. ابلاغ توسط مأموران قضایی انجام می‌گیرد و به دو دسته تقسیم می‌شود:

دریافت مشاوره حقوقی

1- ابلاغ واقعی:

ابلاغ واقعی ابلاغی است که برگه ابلاغیه توسط مأمور قضایی به شخص مخاطب برگه ابلاغ (خوانده) تحویل داده می‌شود و مخاطب شخصاً آن را تحویل و از محتوای آن باخبر می‌گردد.

2- ابلاغ قانونی:

ابلاغ قانونی زمانی است که مأمور ابلاغ، برگه‌های ابلاغیه را به شخص دیگری از قبیل بستگان و یا همسایه مخاطب اصلی تحویل می‌دهد.

فایده این تقسیم‌بندی در حق اعتراض مخاطب به ابلاغ است.

ابلاغیه در دو نسخه تنظیم می‌شود و مأمور ابلاغ موظف است یک نسخه را به فرد تحویل داده و نسخه دوم را پس از امضای مخاطب به‌عنوان رسید بازگرداند.

سامانه ثنا

ابلاغیه در سامانه ثنا

با پیشرفت فناوری و ظهور اینترنت بیشتر اعمال ما در دنیای امروزه متحول شده و تحت تأثیر قرارگرفته است. اعمال قضایی هم از این امر مستثنا نبوده و تا حد امکان تلاش شده تا این امور هم به‌صورت الکترونیک انجام‌پذیرند. به همین منظور امر ابلاغ هم به‌صورت الکترونیک انجام می‌شود. قانون نیز این کار را معتبر دانسته و در مواد 175 و 655 آیین دادرسی کیفری به آن اذعان داشته است. به همین منظور سامانه ثنا توسط قوه قضاییه راه‌اندازی شد تا افراد با ثبت‌نام در این سامانه بتوانند اوراق قضایی خود را به‌صورت الکترونیک دریافت کنند.

تنظیم قرارداد سفارشی

با اجرای این طرح سرعت و قطعیت ارسال اوراق بالاتر رفته و در هزینه‌ها و مصرف کاغذ هم صرفه‌جویی به‌عمل‌آمده است. از طرفی با به‌کارگیری این اقدامات به حریم شخصی و خصوصی افراد هم احترام بیشتری گذاشته می‌شود چراکه برای خیلی از افراد حضور یک مأمور ابلاغ در محل زندگی یا کارشان امر خوشایندی نیست.

مراحل ثبت نام در سامانه ثنا

برای دریافت اوراق قضایی به‌صورت الکترونیک لازم است در سامانه ثنا عضو شوید. برای این امر می‌توانید مستقیماً به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و یا اینکه برای تسریع درروند می‌توانید اقدامات پیش ثبت‌نام را در سامانه http://eblagh1.adliran.ir/ انجام دهید و برای انجام اقدامات نهایی به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنید. در ذیل به توضیح مراحل مختلف ثبت‌نام در این سامانه می‌پردازیم. شما با انجام این مراحل به راحتی میتوانید در این سامانه عضو شوید:

 

  • پس از ورود به سامانه قسمت شخص حقیقی را انتخاب کرده و روی لینک مشخص‌شده کلیک کنید.

ثبت نام در سامانه ثنا

  • بعد از کلیک روی لینک مربوطه شخص حقیقی را انتخاب کنید.

ابلاغیه در سامانه ثنا

  • پس از انتخاب شخص حقیقی، اطلاعات موردنظر را وارد کنید.

 

مشاهده ابلاغیه در سامانه ثنا

 

  • پس از تکمیل اطلاعات بالا و ورود به مرحله بعد با کادر زیر مواجه می‌شوید:

ثبت نام در سامانه ثنا

  • بعد از واردکردن اطلاعات شناسنامه‌ای خود باید اطلاعات تماستان را در کادر زیر وارد کنید:

 

نحوه مشاهده ابلاغیه

  • بعد از کامل کردن کادر بالا می‌بایست اطلاعات اقامتگاه خود را به‌دقت در کادر زیر وارد کنید.

شکواییه در سامانه ثنا

با تکمیل اطلاعات نهایی کار پیش ثبت‌نام شما به پایان می‌رسد و می‌توانید برای دریافت اطلاعات کاربری خود به نزدیک‌ترین دفتر خدمات الکترونیک مراجعه کرده و زین پس ابلاغات خود را در سامانه ابلاغ مشاهده فرمایید.

امروزه سامانه ثنا از پربازدیدترین سامانه‌های موجود در کشور است و برای هرکس عضویت در این سامانه از ضروریات خواهد بود. امیدواریم این مطلب در شناسایی این سامانه و نحوه عضویت در آن به شما کمک کرده باشد.

این مطلب را بخوانید: چگونه می توان رمز عبور سامانه ثنا را بازیابی کرد؟

 

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

7
نویسنده مطلب مژگان ابوطالبی

دیدگاه شما

7 دیدگاه

  • r.s
    4 سال پیش

    عالی بود

    • مدیریت سایت
      4 سال پیش

      سپاس از حسن نظر شما.

  • سیاوش
    4 سال پیش

    سلام پسر من که 17 سالشه با یه ماشین تصادف کرده و حالا پیگیر شکایتش هستیم برای ثبت نام تو ثنا مشخصات خودم رو وارد کنم یا پسرم
    ممنون

    • مدیریت سایت
      4 سال پیش

      سلام و وقت بخیر. شکایت به اسم هرکس که باشه اطلاعات اوراق قضایی برای همان قرد ارسال میشه. البته ثبت نام با مشخصات هر دو نفر هم هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه. مثل اینه که هر کس حساب کاربری جداگانه خودش رو داشته باشه.

  • سیاوش
    4 سال پیش

    ممنون از پاسخگوییتون

    • مدیریت سایت
      4 سال پیش

      خواهش میکنم.🙏🌹