نمونه قرارداد استخدام خیاط + مزایا و معایب شغل خیاطی

3 سال پیش
نمونه قرارداد استخدام خیاط

خیاطی، یکی از مشاغل خلاقانه و ارزشمند به‌شمار می‌رود و جایگاهی دیرینه در میان کسب‌وکارها دارد. فرصت‌های اشتغال در این صنعت هنری دارای قلمروی گسترده‌ای است. یکی از راه‌های کسب درآمد از این هنر، قرارداد کار خیاطی در کارگاه‌های تولیدی و مراکز تجاری طراحی مد و لباس است.

قرارداد کار خیاطی یکی از قراردادهای همکاری می‌باشد و جهت تضمین حقوق کارفرما و خیاط، تنظیم یک قرارداد مکتوب و استاندارد ضرورت دارد. در وب‌سایت لامینگو امکان تنظیم قرارداد سفارشی فراهم است. همچنین می‌توانید نمونه قرارداد استخدام خیاط را از بانک قرارداد لامینگو دریافت و در انعقاد قرارداد استفاده نمایید.

دریافت نمونه قرارداد استخدام خیاط

 

خیاطان می‌توانند به‌صورت تمام‌وقت در این صنعت فعالیت داشته باشند. همچنین امکان اشتغال به‌طور پاره‌وقت و براساس میزان سفارش‌های دریافتی از مشتریان در این حوزه وجود دارد. در این مقاله، به مزایا و معایب شغل خیاطی پرداخته می‌شود.

 

مزایای شغل خیاطی چیست؟

یادگیری خیاطی از زوایای مختف دارای فواید متعددی است. با آموزش دوخت‌و‌دوز، خیاطان می‌توانند علاوه‌بر کسب درآمد، جهت مصارف شخصی با صرف هزینه کم انواع لباس را بدوزند. مزیت‌های خیاطی عبارت است از:

1) زمینه اشتغال

پس از آموزش مهارت خیاطی، فرصت‌های شغلی گوناگون مرتبط با این حوزه در انتظار کارجویان است. ارائه‌کنندگان خدمات خیاطی می‌توانند در شاخه‌های مختلف خیاطی مشغول به کار شوند. یکی از این مشاغل، قرارداد کار خیاطی در مراکز صنعتی طراحی مد و لباس، کارگاه‌های تولیدی پوشاک، مزون‌های لباس و … می‌باشد. همچنین این مهارت برای بانوانی که به‌‌طور پاره‌وقت و در منزل سفارش لباس دریافت می‌کنند، مطلوب است.

خیاطان می‌توانند با مهارت و سرمایه اولیه، گام‌هایی در زمینه کارآفرینی و تأسیس مراکز تولیدی بردارند. همچنین با طی فرآیند آموزش مربی‌گری و اخذ مجوز از وزارت کار امکان تأسیس آموزشگاه‌های خیاطی وجود دارد.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: همه چیز درمورد نمونه قرارداد استخدام خیاط و نکات حقوقی آن

 

2) برند منحصربه‌فرد خود را در تولیدات پوشاک بسازید!

یکی از مزیت‌های خیاطی، ساخت برند از پوشاک تولید‌شده توسط خیاطان است. چنانچه به خیاطی به‌عنوان یک کسب‌و‌کار موفق و پررونق نگریسته شود، می‌توان با کسب اطلاعات درمورد نحوه تبلیغات، فروش و برندسازی، تولیدات خود را با برند شخصی خود در بازار عرضه کرد. ساخت برند در انواع لباس دوخته‌شده، سبب خلق ارزش مطلوب برای مصرف‌کنندگان است و همین امر منجر به افزایش درآمد فعالان در این کسب‌وکار می‌شود.

 

3) مهارت به‌عنوان مهم‌ترین سرمایه در شغل خیاطی

ارائه‌کنندگان خدمات خیاطی جهت اشتغال و کسب درآمد از تخصص خود بدون نیاز به صرف هزینه، می‌توانند مهارت خود را به‌عنوان مهم‌ترین سرمایه ورود به کسب‌وکار و استخدام در قرارداد کار خیاطی معرفی کنند. باتوجه به تقاضای روزافزون جامعه در صنعت پوشاک، همواره زمینه کسب درآمد و اشتغال در زمینه خیاطی برای کارجویان با مهارت وجود دارد.

 

نمونه قرارداد استخدام خیاط

 

4) درآمد در خیاطی

در کسب درآمد از خیاطی عوامل متعددی مانند میزان مهارت، فضای کار، زمینه فعالیت خیاط و تجربه او تأثیرگذار است. به‌ همین جهت افزایش مهارت، حسن سابقه و شهرت در خیاطی منجر به تحصیل درآمد بیشتر می‌شود. فضای کاری نیز در میزان درآمد مؤثر است. به‌عنوان مثال، اشتغال در شرکت طراحی مد و لباس در مقایسه با کارگاه خیاطی کوچک مزایا و درآمد بالاتری خواهد داشت.

 

5) تنوع، خلاقیت و کارآیی

یکی از مزیت‌های خیاطی در مقایسه با سایر مشاغل، تنوع در جنبه‌های گوناگون مرتبط با این صنعت است. خیاطان با انواع پارچه‌ها، طرح‌های دوخت، متودهای روز دنیا و الگوها به‌واسطه شغل خویش ارتباط دارند. این امر سبب ایجاد خلاقیت و بازی ذهن می‌شود و از یکنواختی فضای شغلی جلوگیری می‌کند.

 

6) ورزش ذهن، چشم و دست‌ها

انتخاب پارچه‌ها، به‌کارگیری الگوها، طراحی دوخت و تکنیک‌های خیاطی ذهن را درگیر افکار خلاقانه می‌کند. در فرآیند دوخت‌ودوز هماهنگی چشم‌ها و دست‌ها نیز از لازمه‌های اساسی خیاطی است.

 

7) کسب حس رضایت‌مندی از خویشتن و گسترش ارتباطات اجتماعی

پوشاک یکی از نیازهای اساسی جوامع بشری است و تمامی انسان‌ها به‌واسطه این نیاز مستقیماً یا غیرمستقیم با خیاطان ارتباط دارند. رضایت مصرف‌کنندگان نهایی از دوخت لباس و بازخورد مثبت ایشان سبب افزایش اعتمادبه‌نفس ارائه‌کنندگان خدمات خیاطی می‌شود؛ زیرا ایشان پاسخگوی یکی از اساسی‌ترین نیازهای جامعه هستند.

 

آیا شغل خیاطی عوارض و پیامدهای منفی دارد؟

معمولاً اشخاصی که خیاطی را به‌عنوان شغل انتخاب می‌کنند، با گذشت زمان دچار عوارض جسمانی می‌شوند. در قرارداد کار خیاطی به‌علت ظرافت در دوخت‌ودوز و کار مستمر با دستگاه‌های دوزندگی پیامدهایی مانند کاهش بینایی و درد در نواحی گردن، شانه و کمر در طولانی‌مدت عارض می‌شود که ممکن است آسیب‌های جدی به‌همراه داشته باشد. استفاده از تجهیزات و ابزار خیاطی استاندارد در فضای کار تا میزان قابل توجهی می‌تواند از این پیامدها پیشگیری کند. همچنین طبق قانون کار، کارفرمایان می‌بایست تجهیزات استاندارد و ایمن برای کارگران فراهم کنند. بنابراین با رعایت دستورالعمل‌های ایمنی و کیفی تجهیزات خیاطی، سلامت خیاطان در محیط کاری نیز تضمین می‌شود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

خیاطی به‌عنوان یک هنر و مهارت دارای کاربردهای متعددی است و پاسخگوی مهم‌ترین نیاز جامعه در طول تاریخ حیات بشری محسوب می‌شود. با گسترش تقاضای پوشاک نیاز به استخدام خیاطان در بدنه کارگاه‌ها و شرکت‌های تولیدی نیز افزایش می‌یابد. این امر نیازمند انعقاد قرارداد میان کارفرما و خیاط می‌باشد. استفاده از نمونه قرارداد استخدام خیاط که توسط تیم لامینگو تنظیم شده، می‌تواند راهگشای شما جهت انعقاد قرارداد باشد. شما می‌توانید نمونه قرارداد استخدام را از بانک قرارداد لامینگو دانلود کنید و یا از کارشناسان متخصص در حوزه قراردادی لامینگو مشاوره حقوقی دریافت نمایید.

مقالات گوناگونی در بلاگ لامینگو با موضوعات مختلف برای شما کاربران قرارداده شده است که می‌توانید مطالعه نمایید. همچنین درصورتی‌که این مقاله را مطالعه کردید، پیشنهادات و نظرات خود را در بخش دیدگاه لامینگو با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا زرپایان

دیدگاه شما

بدون دیدگاه