نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی و چالش‌های آن + انواع قراردادهای رایج

نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی

برای تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی، لازم است تا از قبل درباره این قرارداد بدانید. رعایت نکات مهم مربوط به چنین قراردادهایی باعث می‌شود تا کاربران در نهایت بتوانند بهترین تصمیم را برای سرمایه گذاری خود بگیرند؛ اما در نقطه برعکس، عدم اطلاع از جزئیات و مفاد چنین قراردادی می‌تواند دلیلی برای از بین رفتن بسیاری از سرمایه‌های کاربران شده و موجب شکست آن‌ها شود. ازاین‌رو، بر آن شدیم تا در یک مقاله به‌صورت جامع و کامل به بررسی نکات حقوقی قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی پرداخته و نکات مربوط به این قرارداد را از زبان بهترین وکلای پایه یک دادگستری برای شما بازگو کنیم. با ما همراه باشید.

 

تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی در لامینگو

تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی نیاز به ویژگی مهم دارد:

  • در درجه اول، داشتن تخصص دراین‌باره در اولویت قرار می‌گیرد. متخصصان تنظیم قرارداد با داشتن تسلط بالا به مسائل حقوقی این‌چنینی می‌توانند بهترین شرایط را برای طرفین قرارداد ایجاد نمایند.
  • همچنین، داشتن تجربه بالا را نیز باید یکی از گزینه‌های مهم برای تنظیم چنین قراردادهایی بدانیم. در غیر این صورت، شرایط آن‌طور که باید، پیش نخواهد رفت.

بدون هر یک از این دو مورد، دستیابی به یک قرارداد ایده‌آل امکان‌پذیر نخواهد بود. تیم حقوقی لامینگو آماده است تا در این شرایط به شما یاری رسانده و برگ برنده را به دست شما دهد. وکلا و مشاورین حقوقی ما در کنار تخصصی که در تحصیل در بهترین دانشگاه‌های ایران و جهان به دست آورده‌اند، با سال‌ها دنبال کردن قراردادهای مشابه، تجربه بسیار بالایی در این زمینه دارند. ازاین‌رو، می‌توانید با خیالی راحت این مهم را به آن‌ها سپرده و تمام دغدغه‌های حقوقی خود را برطرف کنید.

ثبت درخواست تنظیم قرارداد سفارشی

 

قرارداد سرمایه گذاری چیست؟

در مقالات گذشته، به‌صورت جامع به بررسی قرارداد سرمایه گذاری پرداخته‌ایم و نکات حقوقی مربوط به این قرارداد را نیز مورد ارزیابی دقیق قرار دادیم. برای تشریح قرارداد سرمایه گذاری خارجی، لازم است تا اشاره مختصری به تعریف قرارداد سرمایه گذاری داشته باشیم. این قرارداد، نوعی قرارداد مشارکت است که حداقل یکی از طرفین آن قصد سرمایه گذاری در کسب‌وکار موضوع قرارداد را دارد. این سرمایه گذاری می‌تواند روی مباحث مختلفی باشد.

در این بین، تنظیم قرارداد به‌صورت کتبی از نظر حقوقی اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند. نیاز است تا طرفین حتماً با تمام مفاد حقوقی مربوط به این نوع قراردادها آشنا باشند و قبل از هر اقدامی تمام تمهیدات لازم را در نظر بگیرند. در غیر این صورت، ممکن است شرایط بسیار پیچیده شده و عملاً این مهم تبدیل به یک چالش و حتی ضرر بزرگ شود.

 

حتماً بخوانید: صفر تا صد تنظیم انواع نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری

 

تقسیم‌بندی قرارداد سرمایه گذاری به قراردادهای داخلی و خارجی

با مفهوم قرارداد مشارکت آشنا شده‌اید و می‌دانید که چنین قراردادی از نظر حقوقی چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. دیدن چند نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری، احتمالاً این چالش‌ها را بیش از پیش برای شما نمایان خواهد نمود. وقتی صحبت از قرارداد مشارکت سرمایه گذاری خارجی می‌شود، شرایط می‌تواند پیچیده‌تر شود. قراردادهای سرمایه گذاری را از این جهت می‌توان به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم کرد.

 

قرارداد سرمایه گذاری خارجی چیست؟

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری داخلی و خارجی تفاوت‌هایی با هم از نظر مفاد و شرایط حقوقی دارند. یک قرارداد سرمایه گذاری و مشارکت، زمانی به‌عنوان یک قرارداد خارجی محسوب می‌شود که یک طرف آن شخصی خارجی باشد. طرف دیگر قرارداد، می‌تواند هر شخص یا سازمان و یا حتی دولت باشد. در صورت انعقاد قرارداد میان چنین طرفینی برای سرمایه گذاری در بخش‌های داخلی، نیاز به استفاده از نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی خواهید داشت.

در چنین قراردادهایی از یک طرف نباید منافع طرف داخلی قرارداد نادیده گرفته شود و از طرف دیگر، بایستی منافع فرد خصوصی خارجی نیز در نظر گرفته شود. یک‌طرفه بودن قرارداد می‌تواند به‌شدت چالش‌برانگیز باشد. ازاین‌رو، نیاز است تا طرفین در چنین مواقعی حتماً با نکات مربوط به تنظیم این دست از قراردادها آشنا باشند.

 

نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی

 

اهمیت تنظیم نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی

ازآنجایی‌که قرارداد سرمایه گذاری خارجی اهمیت بسیار زیادی برای کشور داشته و می‌تواند برای کشور درآمدزایی به‌همراه داشته باشد، تنظیم قراردادهای مربوط به آن نیز اهمیت زیادی داشته و حتماً باید با دقت بالا انجام شود. نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی در این بین می‌تواند یک موهبت بزرگ برای کسانی باشد که نگران چالش‌های مربوط به چنین قراردادهایی هستند.

این نمونه قرارداد به کاربران کمک می‌کند که قبل از امضای قرارداد، نسبت به مفاد لازم آگاهی کسب کرده و خود را برای چالش‌های مختلف حقوقی آماده نمایند. قراردادهایی مانند جوینت ونچر، بی او تی، Buy Back و از این دست قراردادها باید تحت نظارت یک فرد حقوق‌دان تنظیم گردد. در غیر این صورت، امکان بروز اشتباهات زیاد در آنها وجود دارد.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: هرآنچه که باید درمورد نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بدانید!

 

انواع قراردادهای سرمایه گذاری خارجی

در اینجا لازم است تا انواع قراردادهای سرمایه گذاری خارجی را با شما مرور کنیم تا بتوانید درباره آنها شناخت بیشتری کسب کرده و با شناخت کامل‌تری پای میز مذاکره بنشینید.

 

قرارداد بیع متقابل یا Buy back

یکی از انواع قراردادهای سرمایه گذاری خارجی، قرارداد بیع متقابل است. در این قرارداد، سرمایه گذار خارجی متعهد می‌شود تا تمام هزینه‌های مربوط به اجرایی نمودن یک پروژه را به عهده گرفته و بعد از اتمام پروژه، مدت‌زمانی مشخص را برای کسب سود از محصولات تولیدی در اختیار خواهد داشت. در واقع، پروژه تکمیل‌شده برای مدتی ازپیش‌تعیین‌شده در اختیار وی خواهد بود تا از شرایط برای کسب سود استفاده نماید. بعد از اتمام این دوره، کل پروژه به‌صورت کامل به شخص حقوقی داخلی و یا دولت و سازمان‌های داخلی برمی‌گردد.

 

قرارداد B. O. T یا ساخت، بهره‌برداری و واگذاری

در این نوع قرارداد، معمولاً دولت اجرای یک پروژه مشخص را به یک شرکت خارجی خصوصی می‌سپارد. شرکت خارجی بعد از اتمام پروژه برای مدتی مشخص، امکان بهره‌برداری از آن پروژه را در اختیار خواهد داشت. بعد از اتمام این زمان، پروژه باید تحویل دولت میزبان گردد. این قرارداد که خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شود، حتی با امکان ثبت یک شرکت خارجی در ایران و کشور میزبان نیز قابل انجام است.

 

قرارداد جوینت ونچر یا مشارکت انتفاعی

یکی دیگر از انواع قراردادهای خارجی، جوینت ونچر است. این قرارداد به دو شکل مرسوم مشارکت انتفاعی شرکتی و مشارکت انتفاعی قراردادی تنظیم و اجرا می‌شود. در چنین قراردادی، اشخاصی با هم برای جلو بردن پروژه و تقسیم هزینه‌ها و سرمایه‌ها و سود به توافق رسیده و پروژه به مرحله اجرایی می‌رسد. جوینت ونچر، مخصوصاً در حالت مشارکت انتفاعی شرکتی که در آن شرکت‌های خارجی در ایران برای سرمایه گذاری اقدام می‌نمایند، از رایج‌ترین انواع قراردادهای سرمایه گذاری خارجی در کشور ما است.

 

بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری در بورس + نکات کلیدی

 

اهمیت استفاده از نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی

اهمیت استفاده از نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی از چندین جهت قابل بررسی است:

  • در درجه اول، دقت به چنین قراردادی باعث می‌شود تا شما از قبل خود را برای مفاد پیچیده آن آماده کرده و تمام نکات حقوقی مربوطه را مرور کرده باشید.
  • همچنین، این امکان برای شما وجود خواهد داشت تا شرایط مختلف ممکن در حین مباحث را نیز ارزیابی کرده و بهترین تصمیم را درباره آنها بگیرید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در انتها باید بدانید

در انتها باید بدانید که در تنظیم قرارداد سرمایه گذاری و مشارکت، چه در سطح داخلی و چه در سطح بین‌المللی، نیاز است تا به موارد و مسائل حقوقی بسیار مهمی دقت شود. در غیر این صورت، نتیجه نهایی مطلوب نخواهد بود. در این راستا، اهمیت استفاده از خدمات حقوقی نباید نادیده گرفته شود.

برای درک بیشتر مفاد مربوط به قرارداد مشارکت و سرمایه گذاری، در کنار این مقاله شما می‌توانید سایر مقالات موضوعی ما را در بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نمایید. تمام این مطالب تحت نظر حقوق‌دان‌های مجموعه تهیه شده و حاوی اطلاعات حقوقی به‌روز و صحیح حاکم بر چنین قراردادهایی هستند. درصورتی‌که هنوز چالشی با هر یک از این قراردادها دارید، در بخش نظرات سایت ما را مطلع کنید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

2 دیدگاه

  • جلال ظفردوست
    2 سال پیش

    بسیار عالی