معرفی و بررسی انواع قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری

با توجه به شرایط کنونی جامعه، نمونه قرارداد مشارکت در موارد مختلف امری رایج و فراگیر است. هرچند در حال حاضر در قراردادهای مشارکت تجاری شاهد اشتباهات بسیار زیادی هستیم، باید در مورد قوانین تنظیم قرارداد مشارکت و مفاد آن اطلاعات کافی کسب کنیم. تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری با چالش‌های متعددی در زمینه‌های مختلفی همراه است. با توجه به اینکه این قراردادها نیازمند بررسی نکات مهم از جنبه‌های مختلف اقتصادی، حقوقی و مهندسی است، رعایت این موارد نیازمند حضور یک مشاور حقوقی باتجربه است. در نظر داشته باشید که مشورت نکردن با متخصصین در زمینه تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری، ممکن است سبب از بین رفتن سرمایه توسط یکی از طرفین قرارداد شود.

در ابتدای کار، باید متذکر شویم که اکتفا کردن به همین مطالب جهت تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری امری هوشمندانه نیست و باید برای بررسی تمامی ابعاد و عناصر مادی و معنوی دخیل در متن قرارداد از متخصص و مشاور باتجربه کمک گرفت. با این حال، نکات ارائه‌شده در این مطلب می‌تواند روشنایی‌بخش مسیر جهت تنظیم اصولی نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری باشد. به خاطر بسپارید که تنظیم قرارداد مشارکت سرمایه گذاری با رعایت موارد قانونی می‌تواند نویدبخش کاهش طرح دعاوی در امور مشارکت باشد.

مشاورین حقوقی و وکلای پایه یک دادگستری در مجموعه حقوقی لامینگو با ارائه خدمات حقوقی و مشاوره‌ای سعی در روشن کردن مسیر عقد و تنظیم قرارداد در مسائل گوناگون را دارند.

در این مطلب سعی داریم به‌صورت کامل به بررسی و معرفی انواع قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بپردازیم و شما را با نمونه قراردادهای مشارکت مختلف در زمینه بورس، ساخت، تأمین و فروش کالا و معدن آشنا کنیم.

با ما همراه باشید.

تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری در لامینگو

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری، مانند سایر قراردادهای مشارکت، با چالش‌های فراوانی همراه است. در مجموعه حقوقی لامینگو که خدمات حقوقی و مشاوره‌ای به‌روز را برای کاربران ارائه می‌دهد، شاهد تنظیم قراردادهای حقوقی مطابق با نیازهای کاربران هستیم. پلتفرم هوشمند لامینگو به‌دلیل بهره‌مندی از متخصصین و وکلای پایه یک دادگستری که همگی از تجربه و دانش کافی برخوردار هستند، بهترین خدمات مشاوره را به‌منظور تنظیم و عقد قرارداد طراحی کرده و به کاربران ارائه می‌دهد. دقت داشته باشید که برای ارائه نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری در لامینگو یک بررسی کلی و همه‌جانبه انجام شده است تا در نهایت نمونه قرارداد به‌صورت کاملاً حرفه‌ای در اختیار کاربران قرار گیرد.

مزیت‌هایی که در مجموعه حقوقی لامینگو از آن بهره‌مند خواهید شد:

  • در مجموعه حقوقی لامینگو می‌توانید از نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری که تمامی مفاد آن استاندارد طراحی شده است، استفاده کنید.
  • در زمینه خدمات مشاوره حقوقی می‌توانید از به‌روزترین مفاد قانونی در مورد نمونه قرارداد مشارکت در ساخت، بورس، معدن و فروش کالا بهره‌مند شوید.
  • در لامینگو می‌توانید تمامی چالش‌های حقوقی و موانع پیش رو را مورد بررسی قرار دهید و با ارائه راهکار منطقی، این موانع و چالش‌ها را برطرف نمایید.
  • به‌دلیل حرفه‌ای بودن متن قرارداد، می‌توان از آن برای هر سطحی استفاده کرد و از بابت مسائل حقوقی مطمئن بود.

برای حفظ سرمایه و دور بودن از تمامی چالش‌های موجود در قراردادهای مشارکت در سرمایه گذاری، روی دانش تیم حقوقی پلتفرم هوشمند لامینگو حساب کنید.

دریافت نمونه قرارداد سرمایه‌گذاری

پیشگفتاری بر نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری

در این مطلب، انواع نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی، نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت، نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری تأمین و فروش کالا، نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بورس و نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری معدن بررسی می‌شود.

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری، ازجمله قراردادهای مشارکت مدنی است که مورد استفاده افرادی قرار می‌گیرد که بدون داشتن شخصیت حقوقی (ثبت شرکت) به شراکت می‌پردازند.

با توجه به اینکه انجام هر کاری نیازمند تأمین هزینه و سرمایه است، باید سرمایه اولیه برای پیشرفت کار در اختیار باشد تا پروژه تجاری یا اقتصادی یا پروژه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی شروع به کار کنند. دلیل بسیاری از اشخاص برای تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری، تأمین منابع مالی از طرف سرمایه گذار است.

برای مثال، راه‌اندازی یک کسب‌وکار، تأسیس یک کارگاه یا تولید محصول و توزیع و فروش یک کالا، بهره‌برداری از معدن و … نیازمند سرمایه گذاری اولیه است که معمولاً سرمایه گذار این هزینه را متقبل می‌شود و با تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری، خود را در کار مشارکتی سهیم می‌کند.

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری

اهمیت تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری

قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ازجمله مهم‌ترین قراردادهای دنیای تجارت به‌شمار می‌رود. حتی ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار یا ایده‌ای نیازمند سرمایه اولیه باشید. اگر این سرمایه اولیه تأمین نشود، مسلماً شما به هدف خود نخواهید رسید؛ اما در صورت تأمین هزینه از طریق جذب سرمایه گذار قادر خواهید بود کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنید و با تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت با سرمایه گذار، وی را در منافع مالی و تجاری شرکت سهیم کنید.

گاهی اوقات ممکن است شما سرمایه کافی در اختیار داشته باشید اما سرمایه شما راکد مانده و در جریان نیست. در این موارد، تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری می‌تواند به شما کمک کند تا در یک کسب‌وکار تجاری یا فرهنگی و اقتصادی شریک شوید.

این مطلب را بخوانید: هرآنچه که باید درمورد نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بدانید!

قرارداد شراکت در سرمایه گذاری از نگاه قانون

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بر اساس موادی از قانون مدنی تنظیم می‌شود. به همین دلیل به این قرارداد، قرارداد مشارکت مدنی سرمایه گذاری نیز می‌گویند.

شرکت یا شراکت، به‌معنی در هم آمیختن سهم‌الشرکه نقدی یا غیرنقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد به‌نحو مشاع به‌منظور انتفاع طبق قرارداد است.

درواقع در شراکت:

  1. طرفین قرارداد می‌توانند اشخاص حقوقی یا حقیقی باشند.
  2. طرفین قرارداد با همدیگر، نسبت به همکاری و شراکت در موضوع واحدی توافق می‌کنند.
  3. برای این شراکت هر دو طرف سرمایه نقدی یا غیرنقدی به میان می‌آورند.
  4. دو طرف قرارداد توافق می‌کنند که در سود و زیان شریک باشند.
  5. ضرر و منفعت حاصل از این شراکت بین هر دو طرف به‌نسبت سهم‌الشراکه تقسیم می‌شود.

در نظر داشته باشید که عقد قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری چون با سرمایه طرفین در ارتباط است، توجه به نکات حقوقی آن برای پیشگیری از هرگونه اختلافی ضروری است. برای این منظور، کمک گرفتن از مشاوره حقوقی کاری عاقلانه است.

نکات حقوقی نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری

در این بخش، نکات حقوقی نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری را بیان می‌کنیم:

  • با توجه به اینکه طرفین قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ضمن داشتن آگاهی کامل و اطمینان به یکدیگر قصد مشارکت در سرمایه گذاری در زمینه‌های مختلف تجاری را دارند، کلیه آثار ناشی از آن را قبول کرده‌اند. همچنین بسته به نوع تجارت مورد نظر، خطرات و ریسک‌پذیری آن و درنتیجه زیان‌های مالی و اعتباری غیرقابل‌پیش‌بینی آن را نیز تقبل نموده‌اند.
  • به‌منظور جلوگیری از بروز اختلافات حقوقی بین طرفین مشارکت، باید مدت‌زمان معین در متن قرارداد مشخص شود.
  • برای پیشگیری از هرگونه اختلاف و دعاوی، باید سهم‌الشرکه هر یک از شرکاء به تفکیک و به‌طور صریح در متن قرارداد معین شود.
  • در بخش میزان آورده باید به‌تفکیک سهم‌الشرکه سرمایه هر یک از سرمایه گذاران نیز در بندهای قرارداد مشخص شود.
  • در این قراردادها باید صریحاً مشخص شود که سرمایه نقدی یا غیرنقدی به چه حسابی واریز شده و یا در اختیار چه کسی قرار می‌گیرد.
  • در قرارداد مشارکت سرمایه گذاری، مانند سایر قراردادهای مشارکت مدنی، باید وقوع شرایط فورس‌ماژور قید شود.
  • موارد فسخ قرارداد نیز با توافق طرفین در متن قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری باید به‌صورت روشن ذکر شود.
  • محرمانگی اطلاعات و اسناد نیز باید در متن و مفاد قرارداد تنظیم شود.

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری

نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی

نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی میان سرمایه گذار خارجی و یک شرکت یا نهاد دولتی منعقد می‌شود. قوانین بین‌المللی و چندجانبه برای هر یک از قراردادهای سرمایه گذاری خارجی مکانیزم خاصی پیش‌بینی می‌کنند. امروزه نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی به «قرارداد دولتی» یا «قرارداد توسعه اقتصادی» نیز معروف است.

انعقاد قرارداد سرمایه گذاری خارجی، منافع سرمایه گذاران و منافع کشور میزبان را به‌همراه دارد و بدیهی است که قوانین حاکم بین‌الملل باید ماهیت حقوقی هر سرمایه گذاری را تعیین کند. لذا مشاوره گرفتن از تیم متخصص مشاوره حقوقی جهت تنظیم نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی امری ضروری است.

با توجه به اینکه اکثر اختلافات بر اثر رعایت نکردن مفاد قانونی در متن قرارداد است، می‌توان گفت که عدم تنظیم صحیح نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی اساس اختلافات سرمایه گذاری است. کثرت دعاوی نشان‌دهنده تخلف ناشی از قرارداد مذکور است که این امر چالشی جدی در حوزه سرمایه گذاری خارجی است.

دقت داشته باشید که مشورت گرفتن از مشاوره حقوقی جهت تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری سبب کاهش چالش‌ها و حفظ سرمایه می‌شود.

 برخی از مفاد در تنظیم قرارداد سرمایه گذار خارجی

بررسی مفاد تنظیم قرارداد سرمایه گذار خارجی، بسته به شرایط و نوع پروژه، ممکن است دارای بندهای اختصاصی باشد که بنا بر توافق طرفین تنظیم و انعقاد می‌شود. در زیر، برخی از مفاد در یک نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی را بیان می‌کنیم:

  1. تعریفات
  2. موضوع قرارداد
  3. مرکز اصلی فعالیت
  4. مدت مشارکت مدنی
  5. سرمایه
  6. سود و زیان
  7. مدیریت اجرایی
  8. وظایف مدیر اجرایی
  9. حقوق و تعهدات شرکا
  10. فسخ قرارداد
  11. فورس‌ماژور
  12. حفظ اسناد و اطلاعات
  13. شیوه حل اختلافات
  14. حق‌الزحمه داور
  15. اقامتگاه قانونی و مکاتبات
  16. نسخ قرارداد
  17. ضمائم قرارداد

ویژگی‌های قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی

در این بخش، برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی را بیان می‌کنیم:

  1. یک طرف قرارداد دولت یا شرکت دولتی و طرف دیگر شخص حقوقی خارجی است.
  2. این قراردادها باید منافع سرمایه گذاران و منافع کشور میزبان را به‌دنبال داشته باشد.
  3. مقررات کلی کشور میزبان به‌تنهایی حاوی قواعد و قوانین حاکم بر ماهیت پروژه سرمایه گذاری نیست.
  4. قراردادی که در روابط خصوصی میان افراد با ملیت‌های متفاوت تنظیم می‌شود، از نوع قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی به حساب نمی‌آید.
  5. قرارداد استخراج منابع طبیعی و نفتی نقش مهمی در توسعه حقوق قرارداد سرمایه گذاران خارجی ایفا می‌کند و حجم بالای این دسته از قراردادها در این حیطه است.
  6. سرمایه گذاری خارجی بر اساس مفاد قانون «تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی» پذیرفته می‌شوند و از حمایت قانونی برخوردار هستند.

انواع نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری خارجی

  1. بیع متقابل
  2. ساخت، بهره‌برداری و واگذاری
  3. مشارکت انتفاعی
  4. مشارکت انتفاعی شرکتی
  5. مشارکت انتفاعی قراردادی

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت

یکی از مهم‌ترین قراردادهای مشارکتی در املاک، قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در ساخت است. قرارداد مشارکت در ساخت عقدی است به‌موجب آن سرمایه گذاری مشترکی جهت عملیات ساخت‌وساز با ویژگی و شرایط مشخص انجام می‌شود. نوع سرمایه در این نوع سرمایه گذاری در ساخت، به این صورت است که سرمایه یک نفر زمین است و سرمایه سازنده هزینه‌ای  است که برای ساخت به میان آورده است.

برای این نوع قرارداد، مطابق با قانون انواع مختلفی از قراردادها وجود دارد:

  • نوع اول قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت

طرف اول زمینی را ارائه می‌دهد و طرف دوم هزینه ساخت زمین را تأمین می‌کند. در این قرارداد، قیمت زمین و امثالهم ممکن است ذکر نشود و مجری طرح باید زمان تحویل طرح و کیفیت ساختمان ساخته‌شده را مشخص و تعهد نماید.

  • نوع دوم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت

این نوع قرارداد مرحله‌ای است. پس از اتمام هر مرحله، سهمی به سازنده یا مجری منتقل می‌شود؛ برای مثال، ممکن است بعد از اتمام اسکلت‌بندی ساختمان، یک دانگ از سند به سازنده منتقل شود.

  • نوع سوم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت

در این نوع قرارداد مشارکت در ساخت معین می‌شود که اگر کار به مرحله مشخصی رسید، مالک زمین برای انتقال سهم به سازنده یا مجری وکالت بدهد.

  • نوع چهارم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت

در این نوع قرارداد، ممکن است ابتدا سه دانگ از ملک به سازنده واگذار گردد و سپس کار ساخت شروع شود.

نکات مهم در زمینه تنظیم قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در ساخت

  1. ملک آورده باید دارای سند رسمی باشد.
  2. ضمانت‌اجراهای لازم در مفاد قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت لحاظ شود.
  3. میزان آورده به‌طور مشخص در مفاد قرارداد بیان شود.
  4. در بالای صفحه عنوان قرارداد عبارت «مشارکت در ساخت» قید شود و از به‌کارگیری عباراتی مانند مبایعه‌نامه و … پرهیز شود.
  5. اعطای وکالت‌نامه به سازنده باید مدت‌دار باشد و به‌صورت محدود وکالت به وی داده شود.

برای آشنایی بیشتر با این قرارداد، این مطلب را بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در ساخت و نکات حقوقی آن

برخی از مهم‌ترین مفاد در تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت

در این بخش برخی از مهم‌ترین مفاد تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت را ذکر می‌کنیم:

  1. طرفین قرارداد

در این بند مشخصات طرفین قرارداد (شرکا) ذکر می‌شود.

  1. موضوع قرارداد

در این بند مشخصات پروژه ساخت‌وساز ذکر می‌شود.

  1. شرایط قرارداد

شرایط قرارداد مهم‌ترین بخش از نگارش قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری ساخت است. این بخش بسته به توافق طرفین و شرایط معامله متفاوت است. برای نوشتن قرارداد بهتر است از مشاوره حقوقی جهت تنظیم نمونه قرارداد سرمایه گذاری مشارکت در ساخت بهره ببرید.

  1. سهم‌الشرکه طرفین

نسبت سهم شرکا از سود و زیان حاصل از مشارکت در این بند مشخص می‌شود.

  1. مدت قرارداد

مدت اعتبار قرارداد در این قسمت ذکر می‌شود.

  1. مشخصات فنی ساختمان و فهرست مصالح ساختمانی

مشخصات فنی ازجمله کلیه اقلام مصرفی و تمام طبقات و مشخصات ساختمان در این قسمت درج می‌شود.

قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری و تأمین و فروش کالا

قرارداد مشارکت فروش، یک قرارداد شراکت است که از قراردادهای مهم ماده 10 قانون مدنی کشور است. امروزه برخی از اشخاص، محصولاتی را خریداری کرده و در زمان مناسب آن را می‌فروشند. این دسته از افراد را تاجر خطاب کرده و معاملات آن‌ها را تجاری می‌نامند.

مشارکت در فروش هر نوع فعالیتی را که سبب آسان‌تر شدن فروش کالاها و خدمات شود، در بر می‌گیرد. به دلایل مختلفی ازجمله منفعت در فروش، فروشندگان کالا تصمیم می‌گیرند که در فروش شراکت کنند. همکاری در فروش جنبه‌های مختلفی داشته که برای هر یک نمونه قرارداد مشارکتی سرمایه گذاری متفاوتی وجود دارد. در این زمینه، نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری و تأمین و فروش کالا با رعایت نکات حقوقی باید تنظیم شود تا از نظر قوانین رایج کشور، امنیت قرارداد را تضمین کند.

در نظر داشته باشید که نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری و تأمین و فروش کالا باید از اصول استاندارد و قانونی برخوردار باشد تا یک مشارکت حرفه‌ای و بی‌دردسر داشته باشید.

مشاوران حقوقی به‌دلیل تجربه و تسلطی که بر امور قراردادها دارند، از کلیات حقوقی آن باخبر هستند. دریافت مشاوره حقوقی جهت تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری به شما کمک می‌کند تا ضمانت‌اجرای کافی در قرارداد مشارکت فروش کالا را داشته باشید.

برخی از مفاد در تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری تأمین و فروش کالا

در این بخش، نمونه قرارداد مشارکت در تأمین و فروش کالا را معرفی می‌کنیم:

  1. طرفین قرارداد

در این بخش مشخصات شرکا قید می‌شود.

  1. موضوع قرارداد

در این بند، موضوع اصلی قرارداد یعنی مشارکت طرفین در سرمایه گذاری و تأمین و خرید و فروش مشخص می‌شود.

  1. آورده شرکاء

در این بند، آورده شرکا درج می‌شود.

  1. مدت مشارکت

مدت مشارکت بین طرفین قرارداد و شرایط تمدید و … مشخص می‌شود.

  1. سهم‌الشراکه طرفین و نحوه تقسیم سود

در این بخش، میزان سهم‌الشراکه طرفین نسبت به سود و زیان حاصل از مشارکت ذکر می‌شود.

  1. حق‌الزحمه مدیر مشارکت

لازم است درخصوص حق‌الزحمه مدیر مشارکت در قرارداد صحبت شود. معمولاً یکی از شرکا مدیریت امور مشارکت را بر عهده می‌گیرد.

  1. اداره امور مشارکت

تعیین دقیق نحوه اداره امور مشارکت در متن قرارداد نباید مورد غفلت واقع شود.

  1. نظارت بر حسن انجام امور مشارکت

برای حصول اطمینان از انجام امور، سرمایه گذار می‌تواند نظارت بر عملیات اجرایی را در هر زمان و به هر طریقی به‌عمل آورد.

  1. تعهدات شرکا

در این بند تعهدات شرکا معین می‌شود.

  1. موارد فسخ قرارداد

اگر شرکا در شرایط خاصی قصد فسخ قرارداد را دارند، تعیین آن در متن قرارداد الزامی است.

  1. حل اختلاف و داوری

تعیین شیوه و مرجع حل‌وفصل اختلافات در متن قرارداد ضروری است.

  1. اقامتگاه قانونی طرفین قرارداد

اقامتگاه طرفین قرارداد نیز باید ذکر شود.

  1. تعداد نسخ قرارداد

تعداد نسخ قرارداد که بین طرفین تنظیم شده است، باید در متن قرارداد درج شود.

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بورس

امروزه بورس به یکی از روش‌های سرمایه گذاری تبدیل شده است. در حقیقت بازار بورس برای افراد همیشه جذاب است. برخی از افراد، به‌دلیل محدودیت مالی، نمی‌توانند وارد این بازار شوند؛ ازاین‌رو به قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بورس روی می‌آورند. همچنین افرادی که سرمایه کافی دارند، با یک کارگزار جهت مشارکت در بورس وارد شراکت می‌شوند.

کاربران گرامی توجه داشته باشید که مشارکت در سرمایه گذاری بورس امری تخصصی است و نیاز به دوره‌های آموزشی تخصصی دارد. با توجه به اینکه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بورس نکات حقوقی زیادی دارد، رعایت نکردن تمامی مفاد حقوقی در متن قرارداد می‌تواند منجر به ضررهای مالی شود.

سرمایه گذاری در بورس سودآور است؛ اما جهت سودآوری باید نکات حقوقی قرارداد رعایت شود. با توجه به اینکه افراد اطلاعات کمی در مورد انواع بورس اوراق بهادار دارند، تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بورس نزد مشاور حقوقی باتجربه سبب کاهش چالش‌های این بازار می‌شود.

همچنین باید توجه داشته باشید که نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بورس از پرچالش‌ترین نمونه‌های قرارداد است که آگاهی نسبت به مفاد آن امری لازم است. بنابراین مشورت کردن با مشاور حقوقی جهت انعقاد و تنظیم چنین قراردادهایی کاری هوشمندانه است.

برخی از مفاد مهم در تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بورس

در این ‌بخش، بندهای مهم نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بورس را بیان می‌کنیم:

  1. مشخصات طرفین قرارداد
  2. موضوع مشارکت
  3. تقسیم سود و زیان
  4. تعدیل نمونه قرارداد مشارکت در بورس
  5. قلمروی قرارداد
  6. مدت‌زمان نمونه قرارداد مشارکت در بورس
  7. نظارت بر حسن اجرای امور
  8. تعهدات و اختیارات شرکا
  9. موارد فسخ نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بورس
  10. تضمین قرارداد
  11. حل‌وفصل اختلافات
  12. فورس‌ماژور
  13. نسخ نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری در بورس

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری معدن

در کشور ایران به‌دلیل شرایط اقلیمی، معدن‌های بی‌شماری وجود دارد. با توجه به اینکه فرایند اکتشاف و استخراج از معادن فرآیندی طولانی و هزینه‌بر است، افراد برای انجام این امور دست به مشارکت می‌زنند. شرکت‌های خصوصی زیادی در زمینه مشارکت در سرمایه گذاری معدن فعالیت داشته و از این راه سود کلانی کسب کرده‌اند.

با توجه به اینکه تخصص و سرمایه برای مشارکت در سرمایه گذاری معدن حرف اول را می‌زند، مشارکت در سرمایه گذاری معدن میان اشخاص شاغل در این حوزه اتفاق می‌افتد. با توجه به اینکه سودآوری معدن زمان‌بر است، تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری معدن بسیار حائز اهمیت است. نکات حقوقی تخصصی فراوانی در نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری معدن وجود دارد که باید هنگام تنظیم قرارداد به آن توجه شود.

انواع نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری معدن

نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری معدن سه نوع است:

  1. نمونه قرارداد مشارکت در اکتشاف معدن
  2. نمونه قرارداد مشارکت در استخراج معدن
  3. نمونه قرارداد مشارکت در بهره‌برداری معدن

این نمونه قراردادها با توجه به نوع فعالیت در معدن تدوین و تنظیم می‌شود. قراردادهای معدن برای مشارکت سرمایه گذار جهت استخراج، خردایش، دانه‌بندی و … متعلق به سرمایه پذیر تنظیم می‌شود. با توجه به اهمیت قانونی قرارداد، باید مفاد و بندهای آن توسط مشاور حقوقی باتجربه تنظیم شود تا در آینده مشکلات حقوقی و قانونی پیش نیاید. همان‌طور که می‌دانید، مراحل اخذ گواهی و استخراج معدن مسیری طولانی و پرپیچ خم است.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری نمی‌توان از یک نمونه قرارداد واحد بهره گرفت؛ زیرا هر قراردادی شرایط و ویژگی‌های خاصی دارد که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در بهره‌برداری معدن باید به آن توجه شود. ازاین‌رو باید انعقاد قرارداد به‌طور خاص زیر نظر کارشناس حقوقی انجام شود.

برخی از مفاد مهم در تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری معدن

در این بخش برخی از مفاد قیدشده در نمونه قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری معدن را شرح می‌دهیم:

  1. طرفین قرارداد
  2. موضوع قرارداد
  3. مدت قرارداد
  4. مبلغ قرارداد
  5. کسورات قانونی
  6. تعهدات سرمایه گذار
  7. شرایط انتقال یا واگذاری
  8. قوه قهریه و حوادث غیرمترقبه
  9. فسخ قرارداد
  10. قطعیت مفاد قرارداد
  11. تضمین قرارداد
  12. داوری
  13. اقامتگاه طرفین
  14. شرایط فسخ

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

در آخر بدانید

مفهوم قرارداد مشارکت سرمایه گذاری و نحوه نوشتن یا تنظیم قرارداد و مسائل حقوقی و قانونی آن، ازجمله مطالبی است که در این مقاله به آن پرداختیم. ازآنجایی‌که قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری از موضوعات مهم و پرچالش بین عموم مردم و فعالان عرصه تجارت است، نمی‌توان فرم خاص و واحدی را برای تمامی قراردادهای مشارکت در سرمایه گذاری در نظر گرفت.

احتمالاً تا کنون متوجه شده‌اید که برای هر قسم از مشارکت در سرمایه گذاری، نیازمند یک نمونه قرارداد مشارکت است. همچنین هر یک از اقسام مشارکت در سرمایه گذاری نیز با توجه به موضوع قرارداد به یک قرارداد خاص نیاز دارد. قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری از قراردادهای مهمی است که به‌منظور تأمین مالی شرکت‌ها و به‌منظور کسب سود و آورده از طرف اشخاص حقوقی یا حقیقی انجام می‌شود. در قراردادها باید ویژگی‌ها و توافقات طرفین به‌طور کامل و دقیق تنظیم شود تا در آینده مشکلات بر سر سود و زیان پیش نیاید.

به‌طورکلی در این مقاله به تبیین نمونه قرارداد مشارکت سرمایه گذاری جهت آشنایی کاربران پرداخته شد. در انتها کاربران بدانند که مشکلات حقوقی و طرح دعاوی چیزی نیست که آن را سرسری بگیرند. بسیاری از مشکلات حقوقی به‌دلیل رعایت نکردن مفاد قانونی در تنظیم قرارداد ایجاد می‌شود. ازاین‌رو جهت تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری کافیست با وکیل یا مشاوره حقوقی از ابتدای تنظیم قرارداد در ارتباط باشند.

کاربرانی که به‌دنبال کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چنین قراردادهایی هستند، می‌توانند مقالات ما را در بخش بلاگ حقوقی لامینگو دنبال کنند. همچنین کاربران گرامی توجه داشته باشید که در صورت طرح سؤال می‌توانید در بخش کامنت‌ها و در انتهای این مقاله نظرات خود را درج کنید.

3
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

3 دیدگاه