نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک و نکات مندرج در آن

2 سال پیش
نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک

مشاور املاک شخصی است که با داشتن آگاهی و تحصص کافی در زمینه ملک، به متقاضی خرید یا فروش ملک مشاوره می‌دهد تا در تجارت خود متحمل ضرر نگردد. مشاور املاک از طریق نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک جذب بنگاه‌های املاک شده و با شناختی که از بازار مسکن دارد، با در نظر گرفتن بودجه و شرایط افراد، به مشتری برای انتخاب بهترین گزینه پیش رو مشورت می‌دهد.

ممکن است بسیاری از افراد گمان کنند برای خرید یا فروش ملک مورد نظر نیازی به مشاور املاک نداشته و می‌توانند بدون واسطه با طرف مقابل معامله نمایند. این تصور اشتباهی است؛ چرا که مشاورین ملکی تجربه و تخصص لازم در زمینه تجارت مسکن را دارند و اگر افراد بدون استفاده از این دانش و تجربه اقدام به معامله ملک نمایند، ممکن است با مشکلاتی مواجه شده و در معامله خود دچار زیان گردند.

مشاور املاک یکی از مشاغل پرطرفدار است؛ چرا که افراد برای ورود به این شغل نیاز به مدرک تحصیلی خاصی نداشته و می‌توانند به‌صورت پاره‌وقت و غیرحضوری نیز فعالیت نمایند و اگر افراد بتوانند با زیروبم این کار آشنا شوند، می‌توانند درآمد خوبی از این شغل کسب نمایند. افرادی که تمایل دارند به‌عنوان مشاور ملکی مشغول به فعالیت شوند، باید بنگاه املاکی را برای کار کردن انتخاب نمایند که از نظر موقعیتی معاملات املاک زیادی در آنجا صورت بگیرد؛ زیرا در این صورت افراد می‌توانند معاملات بیشتری نموده و پورسانت بیشتری دریافت نمایند.

دریافت قرارداد استخدام مشاور املاک

 

وظایف و مسئولیت‌های مشاور املاک

مشاورین املاک دارای وظایفی هستند و افراد می‌توانند با آگاهی از این وظایف و همچنین آگاهی از تجربه و تخصص این افراد، به آن‌ها مراجعه و با درخواست خدمات لازم، از کمک این افراد در معاملات ملکی استفاده نمایند. اطلاع از وظایف مشاورین املاک سبب می‌گردد که اشخاص برای معامله ملک خود به فرد درستی رجوع نموده و گرفتار افراد سودجو نشوند. بعضی از وظایف شخصی که از طریق عقد نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک جذب بنگاه‌های املاک می گردد، بدین صورت است:

1) بررسی ملک مورد معامله و شرایط آن

2) تنظیم و جمع‌آوری فایل‌های خرید، فروش، رهن و اجاره

3) قرار دادن فایل‌های موجود در سایت‌های خرید و فروش و رهن و اجاره املاک و مستغلات

4) بررسی وضعیت سند ملک مورد معامله

5) احراز هویت طرفین معامله

6) بررسی تعداد مالکین و اخذ رضایت دیگر مالکان در صورت مشاع بودن ملک

7) تعیین زمان برای ملاقات طرفین قرارداد

8) ارائه خدمات مناسب به افراد با توجه به شرایط آن‌ها

9) تعیین زمان برای بازدید از ملک

10) ایجاد شرایط لازم برای عقد قرارداد

11) تفکیک فایل‌های خرید و فروش و رهن و اجاره از یکدیگر

12) مشاوره به صاحبان ملک برای قیمت‌گذاری ملک خود

13) ارائه مشاوره به خریداران برای جلوگیری از ضرر آن‌ها در خرید ملک

14) دریافت بیعانه از خریدار و پرداخت آن به فروشنده

مواردی که در بالا ذکر شد، بخشی از وظایف مشاورین املاک و بخشی از مسئولیت‌های شغلی آن‌ها است که از طریق عقد نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک جذب بنگاه‌های ملک شده‌اند. افرادی که می‌خواهند اقدام به جذب مشاور املاک نمایند و یا قصد انجام معامله ملکی دارند، باید به این وظایف به‌خوبی آگاه بوده و متوجه نقش مهم و تأثیرگذار این مشاورین ملکی در روند معامله ملک باشند.

 

بیشتر بخوانید: وظایف و مسئولیت های مشاور املاک

 

مهارت‌های لازم برای مشاور املاک

یک مشاور املاک حرفه‌ای، شخصی است که بتواند قراردادهای زیاد و بزرگی منعقد نموده، اعتماد مشتری را جلب کرده و رضایت طرفین قرارداد را به دست آورد. درست است که برای موفقیت در این حوزه نیاز به مدرک تحصیلی و سرمایه بالا نیست؛ اما برای رسیدن به این سطح از تخصص و تجربه، مشاور املاک نیازمند توانایی‌ها و مهارت‌هایی است که بدون آن‌ها نمی‌تواند به این امر دست یابد. برخی از مهارت‌های مشاور املاک به شرح زیر می‌باشد:

 

1) مشاور املاک باید قدرت کلام بالایی داشته و به‌طور صحیح مشاوره دهد.

بزرگترین قسمت فعالیت شغلی مشاورین املاک، ارتباط با مشتری می‌باشد و بنابراین، این افراد باید بتوانند خوب صحبت کرده و با ارائه مشاوره صحیح، افراد را برای انعقاد قرارداد متقاعد نمایند. افراد باید از ارتباط و تعامل با مشاور ملکی بنگاه املاک حس خوبی گرفته و بتوانند به او اعتماد نمایند. همچنین اگر یک مشاور املاک نتواند خوب صحبت کند، اشخاص متوجه تخصص وی در زمینه املاک و مستغلات نشده و در نتیجه برای همکاری با وی متقاعد نمی‌شوند.

 

2) مشاور املاک باید اصول مشتری‌مداری را بلد بوده و آن‌ها را به کار ببرد.

شخصی که به‌عنوان مشاور املاک به افراد مشاوره می‌دهد، باید برای جلب رضایت مشتری تلاش نماید. مشاورین املاک باید در ارائه مشاوره و نشان دادن فایل‌های موجود گوناگون به مشتری صبور بوده و به خواسته مشتری توجه نمایند و سعی بر تحمیل ملک مورد نظر خود را به آن‌ها نداشته باشند، چراکه سلیقه افراد بسیار متنوع است و معاملات ملکی نیز جزء معاملات پیچیده و پرریسک می‌باشد. درنتیجه، مشاور املاک باید اولین هدف خود را جلب اعتماد و رضایت مشتری بداند.

 

نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک

 

3) مشاور املاک باید در کار خود دقیق باشد.

همان‌طور که داشتن روابط عمومی بالا برای مشاور املاک ضروری است، نظم و دقت نیز یکی از ملزومات کار در این حوزه شغلی است. مشاور املاک باید در انتخاب گزینه‌های مدنظر دقت زیادی به خرج داده و جزئیات مختلف فایل‌ها را بررسی نماید و آن را با نیاز مشتری تطبیق دهد. همین‌طور مشاور املاک باید با دقت نوسانات بازار را در نظر داشته و بهترین زمان ممکن برای انجام معامله را به مشتری پیشنهاد دهد.

 

4) مشاور املاک باید دانش حقوقی کافی داشته باشد.

شخص مشاور املاک برای انجام قراردادهای مختلف باید دانش حقوقی مربوطه را داشته باشد و بدون بهره‌مندی از این دانش، قطعاً نمی‌تواند پاسخگوی نیازها و پرسش‌های مشتری باشد و در نهایت، مشتری به مشاوره او اعتماد نکرده و برای انجام معامله به شخص دیگری رجوع می‌نماید.

 

5) مشاور املاک باید اطلاعات کامل از بازار ملک و مسکن داشته باشد.

یکی از وظایف مشاورین املاک در نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک، قیمت‌گذاری املاک است. یک مشاور املاک حرفه‌ای باید با شناختی که از بازار ملک و مسکن دارد و همچنین داشتن اطلاعات کافی در زمینه موقعیت‌های مکانی و امکانات و شرایط هر ملک، آن را قیمت‌گذاری نموده و یا برای قیمت‌گذاری به صاحبین املاک و مستغلات مشاوره دهد و اگر مشاور ملکی فاقد این دانش باشد، نمی‌تواند ملک مربوطه را کارشناسی نموده و موجب عقد قرارداد شود.

 

6) مشاور املاک باید مداوم دانش خود را به‌روز نماید.

مشاور املاک برای ارائه مشاوره درست و اصولی، نیاز به آنالیز و تحلیل داده‌های مختلف بازار دارد. درنتیجه، این اشخاص باید دانش خود را در زمینه تحلیل بازار ملک و مسکن و همچنین دانش حقوقی خود را به‌طور مرتب، به‌روز نمایند.

 

بیشتر بخوانید: مهارت‌های لازم برای مشاور املاک کدامند؟

 

نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک

قرارداد استخدام مشاور املاک، یکی از قراردادهای مشمول قانون کار است. بنگاه ملکی به‌عنوان کارفرما نیرویی را استخدام می‌نماید تا در امر خرید و فروش و اجاره به مشتریان مشاوره دهد و به آن‌ها کمک نماید تا بهترین معامله ممکن را داشته باشند.

قرارداد کار عبارت است از قراردادی که بین کارگر و کارفرما منعقد شده و براساس آن، کارگر موظف می‌شود در قبال دریافت حق‌السعی کار مشخصی را انجام دهد. این قرارداد ممکن است کتبی یا شفاهی، موقت یا دائم باشد. کارفرما در این قرارداد، بنگاه املاک است و مشاور املاک در اصطلاح کارگر نامیده می‌شود. براساس تعریف قانون کار، کارفرما شخصی حقیقی یا حقوقی می‌باشد که که کارگران را برای انجام کاری مشخص استخدام نموده و به آن‌ها حقوق می‌پردازد. کارگر نیز در این تعریف شخصی است که برای انجام کاری مشخص، به استخدام کارفرما درآمده و درازای کار خود حقوق دریافت می‌نماید.

برای تنظیم قرارداد استخدام مشاور املاک، طرفین باید درباره شرایط و بندهای مختلف این قرارداد آگاهی کافی داشته باشند؛ در غیر این صورت، ممکن است با مشکلات قانونی زیادی مواجه گردند. در ادامه این مطلب، به شرح مواردی که در نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک به‌عنوان یکی از قراردادهای قانون کار درج می‌گردد، می‌پردازیم.

 

1) نوع قرارداد استخدام مشاور املاک

قبل از ذکر هر بندی در قرارداد، باید نوع قرارداد استخدامی مشخص گردد. این قرارداد ممکن است موقت و یا دائم باشد و همین‌طور ممکن است بنگاه املاک برای مدتی قرارداد کار آزمایشی با مشاور املاک منعقد نموده و پس از آن، قرارداد نهایی را امضاء نماید.

 

2) عنوان قرارداد استخدام مشاور املاک

عنوان قرارداد، نامی است که طرفین برای قرارداد خود انتخاب می‌نمایند و براساس این نام، شرایط و آثار خاصی بر آن قرارداد وضع می‌گردد.

 

3) موضوع نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک

موضوع قرارداد همان کار و فعالیتی است که قرارداد برای انجام آن منعقد گردیده است. انتخاب موضوع قرارداد بسیار مهم است و در نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک، موضوع قرارداد حیطه فعالیت او در زمینه خرید، فروش، رهن و اجاره می‌باشد و جزئیات این وظایف باید به‌طور واضح در متن نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک ذکر گردد.

 

4) طرفین قرارداد استخدام مشاور املاک

در هر قراردادی باید طرفین قرارداد معرفی شوند. طرفین نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک، کارفرما و مشاور املاک می‌باشند. کارفرما ممکن است شخص حقوقی یا حقیقی باشد. اگر کارفرما یک شخص حقوقی است، در متن قرارداد باید شماره ثبت، شناسه ملی، نشانی دقیق کد پستی و شماره تماس درج گردد. همچنین مشخصات نماینده بنگاه نیز که شخص حقیقی است، باید ذکر گردد. مشخصاتی مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، آدرس محل اقامت، شماره تماس و غیره.

طرف دوم قرارداد استخدام مشاور املاک، شخصی است که به‌عنوان مشاور ملکی در بنگاه مشغول به کار است و باید مشخصات این فرد به‌طور کامل درج گردد. از آنجایی که این قرارداد مشمول قانون کار است، در معرفی مشاور ملکی مشخصاتی مانند نام و نام خانوادگی، شماره تماس، آدرس محل سکونت، نام پدر و شماره شناسنامه ذکر می‌گردد.

 

5) تعهدات طرفین در نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک

یکی از مهم‌ترین بندهای هر قرارداد، بند تعهدات طرفین است و اگر این بند به‌طور واضح تنظیم نشده نباشد، طرفین قرارداد با مشکلات زیادی مواجه شده و ممکن است زیان‌های زیادی متحمل گردند.

در نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک مهم‌ترین تعهدات مشاور املاک عبارت است از:

  • داشتن برخورد خوب با مشتریان و جلب اعتماد مشتری؛
  • داشتن روحیه همکاری با تیم؛
  • تنظیم فایل‌ها براساس اطلاعات ملک‌های گوناگون؛
  • ارائه فایل مناسب به مشتری؛
  • دادن مشاوره به صاحبین املاک برای قیمت‌گذاری ملک خود؛
  • بررسی بازار ملک و مسکن؛
  • تنظیم جلسات ملاقات برای طرفین معامله؛
  • برقراری جلسه برای بازدید حضوری از ملک؛
  • آگاهی از قیمت روز و منطقه‌ای ملک؛
  • مراجعه به املاک گوناگون و بررسی همه‌جانبه آن‌ها.

بنگاه املاک نیز به‌عنوان کارفرما در قرارداد استخدام مشاور ملک وظیفه دارد حقوق و سایر پرداختی‌های مشاور املاک را در موعد معین بپردازد، شرایط مناسب را برای انجام فعالیت فراهم نموده و بر فعالیت مشاورین ملکی نظارت نماید. همچنین بنگاه املاک به‌عنوان کارفرما موظف است تمام نیروهای خود را بیمه نماید و در این مورد تفاوتی میان قراردادهای کار دائم یا موقت نمی‌باشد.

 

6) شرایط عمومی قرارداد استخدام مشاور املاک

در این بند از قرارداد، مواردی مانند مبلغ قرارداد، مدت قرارداد و محل انجام قرارداد ذکر می‌گردد. تمامی این موارد می‌توانند تحت عنوان بندی جدا نیز ذکر شوند.

مبلغ قرارداد

مبلغ قرارداد که در قرارداد کار تحت عنوان حق‌السعی شناخته می‌شود، باید در پایان هر روز یا ماه یا سال به کارگر که در این قرارداد مشاور املاک است، پرداخت گردد و این مبلغ باید مشخص باشد تا طرفین دچار مشکل نشوند.

مدت قرارداد

تعیین مدت قرارداد در قراردادهای کار موقت اهمیت بسیاری داشته و منظور از آن، فاصله بین آغاز قرارداد تا اتمام آن است و اگر این مدت ذکر نگردد، قرارداد کار، قرارداد کار دائمی تلقی می‌گردد.

محل انجام موضوع قرارداد

محل انجام موضوع قرارداد در نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک، همان بنگاه املاک می‌باشد و همچنین ممکن است نشانی املاکی که مشاور املاک از آن‌ها بازدید و آن ها را قیمت‌گذاری می‌نماید نیز به‌عنوان محل انجام قرارداد ذکر گردد.

 

7) رعایت محرمانگی

تمامی بنگاه‌های املاک از کارکنان خود انتظار دارند تا اطلاعات بنگاه و مشتریان را محفوظ داشته و در اختیاز دیگران قرار ندهند. در اغلب قراردادهای کار، رعایت محرمانگی به‌عنوان یکی از بندهای قرارداد درج گشته و حائز اهمیت می‌باشد. همچنین افراد با قید خسارات مالی در صورت عدم اجرای این شرط و یا دریافت سفته، رعایت محرمانگی را تضمین می‌نمایند.

 

8) مرجع حل اختلاف

در این بند از نمونه قرارداد استخدام مشاور ملکی، افراد مشخص می‌نمایند که در صورت بروز اختلاف، باید به چه مرجعی برای حل اختلافات رجوع نمایند. داوری و دادگاه انواع مراجع حل اختلاف می‌باشند و روند حل اختلاف در صورت رجوع به داوری، سرعت بیشتری دارد.

 

9) فسخ قرارداد استخدام مشاور املاک

در این بند نیز مواردی که به بنگاه املاک و یا مشاور املاک حق فسخ قرارداد می‌دهد، درج می‌گردد؛ مواردی مانند عدم پرداخت به‌موقع حقوق و یا افشاء اطلاعات کاری کارفرما از سوی مشاور املاک.

 

10) تعداد نسخه‌های قرارداد

قراردادهای کار باید در چهار نسخه تنظیم گشته و یکی از این نسخه‌ها در اختیار هر یک از طرفین قرار داده می‌شود و یک نسخه از قرارداد کار نیز در اختیار اداره کار و نسخه دیگر در اختیار شورای کار اسلامی قرار می‌گیرد.

 

نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک

 

مزایا و معایب شغل مشاور املاک

شغل مشاور املاک نیز مانند سایر مشاغل، مزایا و معایبی دارد و افراد باید براساس علاقه‌مندی و دانش خود به این عرصه ورود نمایند. افراد باید توجه نمایند اگر می‌خواهند در این شغل جایگاه و درآمد خوبی کسب نمایند، باید پیچ‌و‌خم‌های این شغل را با آزمون و خطا و همین‌طور کسب دانش و اطلاعات کافی بشناسند؛ چرا که در غیر این صورت، ممکن است در این شغل به موفقیت نرسند.

 

مزایای شغل مشاور املاک

از مزایای شغل مشاور املاک بودن، این است که افراد برای ورود به این حرفه و همکاری با بنگاه‌های املاک و عقد نمونه قرارداد استخدام مشاور املاک، نیاز به مدرک تحصیلی خاصی نداشته و بدون مدرک دانشگاهی نیز می‌توانند در این زمینه فعالیت نمایند.

علاوه بر این، اگر افراد در این شغل تجربه و مهارت کافی کسب نمایند، می‌توانند درآمد بالایی داشته و همچنین به‌عنوان شغل دوم در این زمینه فعالیت نمایند. از دیگر مزایای بسیار مهم شغل مشاور املاک، این است که این افراد برای خود کار می‌کنند و ساعت کاریشان نیز در اختیار خودشان است و می‌توانند در صورت تمایل و با افزایش این ساعت کاری، به‌راحتی درآمد خود را نیز افزایش دهند و برای رسیدن به این موضوع نیازمند موافقت شخص خاصی نیستند.

 

معایب شغل مشاور املاک

از معایب شغل مشاور املاک نیز می‌توان به این موضوع اشاره نمود که افرادی که وارد این حرفه می‌شوند، ممکن است در ابتدای کار درآمد خوبی کسب ننمایند و همین امر ممکن است سبب دلسرد شدن افراد از کار در این زمینه شود. این افراد باید بدانند کسب موفقیت در زمینه مشاوره ملکی نیازمند کسب مهارت و تجربه و یادگیری اصول این حرفه است.

از دیگر معایب این شغل، این است که مشاورین املاک باید دائماً دانش خود را در زمینه ملک و املاک به‌روز نموده و از قیمت ملک در مناطق گوناگون و همین‌طور سلیقه فعلی بازار آگاهی کافی داشته باشند.

علاوه بر موارد بالا، رقابت در این زمینه بسیار زیاد است. برای انجام معاملات ملکی دانش حقوقی کافی مورد نیاز است، جلب اعتماد مشتریان و هماهنگی آن ها با یکدیگر دشوار بوده و بازار املاک و مستغلات نیز همواره در نوسان است.

 

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب شغل مشاور املاک

 

چگونه به مشاور املاک اعتماد کنیم؟

مشاور املاک به‌سبب وظایفی که بر عهده دارد و همچنین نقشی که در معاملات ملکی افراد دارد، باید مورد اعتماد طرفین باشد و مشتریان و صاحبین ملک باید بتوانند به چنین فردی اعتماد نمایند. مشاور املاک مورد اعتماد برای مشتریان خود زمان کافی گذاشته و با دانشی که دارد، آن‌ها را در حیطه مربوطه راهنمایی نموده تا مشتریان بتوانند بهترین و امن‌ترین معامله را داشته و قرارداد صحیحی منعقد نمایند.

افراد زیادی ممکن است در پوشش مشاور املاک از اطلاعاتی که در اختیار دارند سوء استفاده نموده و کلاهبرداری‌های متعددی از این راه نمایند و به همین دلیل، اشخاصی که به‌دنبال انجام معماملات ملکی می‌باشند، باید دقت نمایند که به بنگاه‌هایی رجوع نموده که از در این زمینه شناخته‌شده می‌باشند. همچنین افراد باید در هنگام رجوع به بنگاه و مشاور املاک، از داشتن جواز کسب معتبر مطمئن شده و همین‌طور پس از واریز یا دریافت هر مبلغی، رسید معتبر اخذ نموده و کد رهگیری دریافت نمایند.

مشاورین املاک نیز برای جلب اعتماد مشتریان خود باید تمام مراحل انجام معامله را به‌طور رسمی انجام داده، در بیان نقص‌های ملک مورد معامله با طرفین معامله صادق بوده، جلسات بازدید را در ساعات مشخص تنظیم نموده و همچنین افراد را از نظارت بنگاه بر تمام معاملات آن‌ها مطمئن سازد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره، این مطلب را بخوانید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

بسیاری از افراد برای انجام معاملات ملکی از رجوع به مشاور املاک و افرادی که در این زمینه تخصص دارند اجتناب نموده و همین امر سبب می‌گردد در معاملات خود دچار ضررهای هنگفتی بشوند. در نتیجه، بهتر است افراد قبل از انجام هرگونه معامله ملکی با مشاورین این امر مشورت نمایند تا معامله‌ای صحیح داشته و ملک مورد نظر برای اجاره یا خرید را یافته و یا ملک خود را با شرایط خوب اجاره داده و یا بفروشند. برای تنظیم قرارداد استخدام مشاور املاک، طرفین باید درباره شرایط و بندهای مختلف این قرارداد آگاهی کافی داشته باشند؛ در غیر این صورت، ممکن است با مشکلات قانونی زیادی مواجه گردند.

اگر مطلب بالا برای شما مفید بوده و اطلاعاتی را که می‌خواستید با مطالعه این مقاله دریافت نموده‌اید، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و از دیگر محتواهای حقوقی که همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در آنجا گردآوری نموده‌اند، استفاده نمایید و دانش حقوقی خود را از این طریق افزایش دهید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

2 دیدگاه