نکات حقوقی که باید برای اجاره رستوران رعایت کنید

2 سال پیش
نمونه قرارداد اجاره رستوران

هنگام اجاره رستوران مهم است که در مورد مسائل حقوقی اطلاعات خود را تکمیل کنید؛ زیرا هر قرارداد تضمین‌کننده تعهدات دو طرف است. هنگام اجاره رستوران، رعایت مقررات قانونی زیادی لازم است. به همین دلیل، بسیار مهم است که در قرارداد شرایط لازم را به‌صورت کتبی، هم برای موجر و هم مستأجر در نظر بگیرید. نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران به شما کمک می‌کنند تا از خطرات بستن یک توافقنامه پرریسک دور بمانید. پس اگر می‌خواهید در مورد این نکات اطلاعات خود را افزایش دهید، با مقاله دیگری از لامینگو همراه باشید. همچنین، می‌توانید ازطریق لیمک زیر نمونه قرارداد اجاره رستوران لامینگو را دریافت نمایید.

دانلود قرارداد اجاره رستوران

 

نمونه قرارداد اجاره رستوران چیست؟

نمونه قرارداد اجاره رستوران از انواع اجاره نامه محسوب می‌شود. رستوران در دسته ملک‌های تجاری قرار می‌گیرد؛ پس تابع مقررات مربوط به اجاره املاک تجاری است. این قرارداد نشان‌دهنده حدود اختیارات و تعهدات مستأجر و موجر است که در آن مستأجر بسته به مقدار مبلغ اجاره، مدت‌زمان اجاره و شروط دیگر، می‌تواند از رستوران استفاده کند. این توافق در یک نمونه قرارداد اجاره رستوران قید می‌شود.

وقتی شما به‌عنوان مستأجر قصد اجاره رستوران را دارید، برای دوری از بروز هرگونه اختلافات و تخلف‌ها، ضروری است جوانب قانونی و حقوقی کارتان را رعایت کنید. تنظیم قرارداد به‌شکلی اصولی به هر دو طرف کمک می‌کند تا از حقوق خود در زمان خطر محافظت کنند. در این مرحله است که توجه به نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران بیش از پیش مهم جلوه می‌کند.

 

مهمترین نکات حقوقی نمونه قرارداد اجاره رستوران

پیش از تنظیم و عقد قرارداد اجاره رستوران، باید قوانین مرتبط با آن را بررسی کنید. یکی از این قوانین به نام «قانون روابط موجر و مستأجر» مشهور است که در سال‌های مختلف اصلاح شده است. برای تنظیم قرارداد در ابتدا به سه نکته زیر توجه کنید:

  1. مشخص شدن مدت قرارداد اجاره رستوران؛
  2. تهیه اجاره نامه رستوران در دو نسخه؛
  3. امضای قرارداد توسط دو شاهد عاقل و بالغ.

در قرارداد اجاره رستوران که تحت حاکمیت قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال 76 است، باید به مسائل زیر نیز پرداخته شود:

  • حق سرقفلی رستوران؛
  • تعیین مبلغ ودیعه و اجاره‌بها؛
  • پرداخت هزینه‌های جاری و تعمیرات جزئی.

حالا با در دست داشتن نمونه قرارداد اجاره رستوران می‌توانید نکات حقوقی مورد نظر را یکی پس از دیگری تنظیم کنید. ابتدا به سراغ مشخصات و اطلاعات طرفین معامله می‌رویم. مشخصات و اطلاعات طرفین قرارداد باید با دقت و جزئیات کافی نوشته شود؛ زیرا آنها مسئولیت اجرای تعهدات خود را بر عهده دارند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد اجاره کانکس و نکات حقوقی این قرارداد کاربردی و مهم

 

مشخصات طرفین

قید شدن مشخصات طرفین از مهمترین نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران است. موجر و مستأجر هر دو اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند. پس اطلاعات هردوی آنها باید در قرارداد نوشته شود. در شرایطی که خود موجر و مستأجر حضور نداشته باشند، باید مشخصات نماینده یا وکیل قانونی آنها در قرارداد ذکر شود. نیاز است که مشخصات زیر برای اشخاص حقیقی در قرارداد بیان شود:

  • نام، نام خانوادگی؛
  • نام پدر؛
  • شماره شناسنامه؛
  • شماره ملی؛
  • آدرس دقیق محل اقامت؛
  • کد پستی؛
  • شماره تماس.

اگر طرف قرارداد شخصی حقوقی باشد، لازم است که اطلاعات زیر از او در قرارداد آورده شود:

  • نام شرکت؛
  • شماره ثبت؛
  • کد اقتصادی؛
  • نشانی دقیق محل شرکت؛
  • تلفن؛
  • نام نماینده و سمت نماینده.

 

نمونه قرارداد اجاره رستوران

 

مورد اجاره

مورد اجاره نمونه قرارداد اجاره رستوران همان ملکی است که به‌عنوان رستوران اجاره می‌شود. در قرارداد باید به مشخصات مورد اجاره که همان رستوران است، اشاره شود. به مثال زیر توجه کنید:

«شش دانگ واحد تجاری/ مغازه/ ساختمان به آدرس … که دارای کاربری تجاری است، برای راه‌اندازی رستوران اجاره داده شد.»

مهم است که آدرس به‌طور دقیق و کامل نوشته شود. سپس مشخصات ثبتی ملک به شرح زیر نیز باید در قرارداد نوشته شود:

  • پلاک ثبتی اصلی؛
  • پلاک ثبتی فرعی؛
  • منطقه ثبتی؛
  • مساحت؛
  • ….

 

تجهیزات و امکانات

هر رستوران دارای تجهیزات و امکاناتی است که در اختیار مستأجر قرار می‌گیرد. به همین دلیل، مسئولیت حفاظت و نگهداری از این تجهیزات بر عهده مستأجر خواهد بود. این امکانات و تجهیزات شامل هر چیزی است که در داخل و بیرون ملک وجود دارد. برای مثال، تجهیزات پخت‌وپز یا سیستم روشنایی سردر مغازه، همه جزء تجهیزات محسوب می‌شوند. مستأجر همانطور که این تجهیزات را دریافت می‌کند، همانطور هم باید بعد از اتمام قرارداد آنها را سالم تحویل دهد.

اگر در طول زمان استفاده از رستوران، خرابی‌های ساختاری و زیربنایی مانند لوله‌کشی با سیم‌کشی ایجاد شود، این وظیفه موجر است که به این موارد رسیدگی کند. در هر صورت، تجهیزات و امکانات رستوران باید در قرارداد ذکر شود و این مورد یکی از مهمترین نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران است که در صورت عدم انجام آن، موجر ضرر بسیاری خواهد دید.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد اجاره کارگاه صنعتی چگونه تنظیم می‌گردد و چه نکاتی دارد؟

 

مدت‌زمان اجاره در نمونه قرارداد اجاره رستوران

یکی از شروط اصلی تنظیم قرارداد اجاره رستوران، ذکر مدت‌زمان قرارداد است. باید زمان دقیق شروع و پایان مدت اجاره ذکر شود. تعیین مدت‌زمان قرارداد به توافقات و نیازهای دو طرف معامله بستگی دارد. ممکن است مدت‌زمان یک سال یا پنج سال باشد. در هر صورت، مدت‌زمان باید به‌صورت شفاف در قرار ذکر شود. برای مثال، در قرارداد بنویسید: « ملک مورد اجاره از 20/11/1340 تا 20/11/1345 اجاره داده می‌شود. تاریخ را هم به عدد و هم حروف در قرارداد بنویسید.

 

مقدار مبلغ اجاره

یکی دیگر از نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران، مبلغ رهن و اجاره است. این مبلغ باید به‌صورت واضح، هم به صورت عدد و هم حروف نوشته شود. در قرارداد دو طرف می‌توانند توافق کنند مبلغ به‌صورت ماهانه، دو ماه یکبار یا حتی سالانه به موجر پرداخت شود. در این مورد دست دو طرف باز است؛ اما معمولاً پرداخت مبلغ اجاره ماهانه توافق می‌شود. در این حالت، موجر می‌تواند با مستأجر توافق کند هر سال به‌میزان مشخصی، مثلاً 10 درصد به مبلغ اجاره اضافه شود. همچنین، تعیین مبلغ رهن و اجاره به شرایط بازار بستگی دارد و هر دو باید با هم به توافق برسند.

 

سرقفلی

این حق به‌معنای آن است که مستأجر شاید در طول مدت‌زمان اجاره ملک، توانست نام و شهرت زیادی به دست آورد؛ اما در زمان اتمام قرارداد، تمامی شهرت آن به مالک می‌رسد. سرقفلی به مستأجر اجاره می‌دهد تا ارزش حق سرقفلی را به قیمت روز و در انتهای قرارداد از مالک دریافت کند. مالک در زمان انعقاد قرارداد مبلغی را از مستأجر به‌عنوان حق سرقفلی دریافت می‌کند که این مورد باید به توافق دو طرف برسد.

دیگر نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران عبارتند از:

  1. تعیین حق انتقال اجاره از مستأجر به شخص ثالث (این مورد باید با دقت در قرارداد ذکر شود.)؛
  2. عدم حق تغییر کاربری توسط مستأجر؛
  3. رعایت قوانین شرعی و دولتی توسط مستأجر؛
  4. ذکر موارد فسخ قرارداد (برای مثال به‌دلیل تأخیر در پرداخت اجاره)؛
  5. حفظ و نگهداری از تجهیزات رستوران توسط مستأجر.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام آخر

نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران را در بالا بیان کردیم. اکنون می‌توانید یک نمونه قرارداد اجاره رستوران عالی تنظیم کنید. به‌غیر از مواردی که در بالا بیان کردیم، هر آنچه را که نیاز است می‌توانید در قرارداد ذکر کنید؛ اما نسبت به مفاد قرارداد، تعهد و مسئولیت دارید. پس مهم است قبل از انجام هر کاری، درست فکر کنید تا در صورت ایجاد خطر بتوانید از حقوق خود به‌صورت قانونی دفاع کنید.

از وبلاگ لامینگو برای کسب اطلاعات در حوزه‌های مختلف حقوقی نهایت استفاده را داشته باشید. همچنین، سؤالات خود را در بخش دیدگاه‌ها از کارشناسان حقوقی ما بپرسید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب کیوان کاری

دیدگاه شما

یک دیدگاه