نمونه قرارداد اجاره کانکس و نکات حقوقی این قرارداد کاربردی و مهم

2 سال پیش
نمونه قرارداد اجاره کانکس

کانکس‌ها سازه‌های ازپیش‌ساخته‌‌شده‌ای هستند که کاربردهای گوناگونی داشته و اشخاص نیازهای مختلفی به این سازه‌ها دارند. یکی از دلایلی که اشخاص را به خرید یا اجاره کانکس علاقه‌مند نموده است، افزایش قیمت اماکن تجاری و مسکونی می‌باشد و از آنجا که در اختیار گرفتن کانکس قیمت بسیار کمتری دارد، افراد زیادی تمایل به استفاده از این سازه‌ها دارند. کانکس‌ها در اشکال و ابعاد گوناگون ساخته و مورد استفاده قرار می‌گیرند و قابل جابه‌جایی هستند و اشخاص حقیقی و حقوقی با عقد نمونه قرارداد اجاره کانکس از این فضاها استفاده می‌نمایند.

شما می‌توانید نمونه قرارداد اجاره کانکس را از طریق لینک زیر دریافت نمایید و مورد استفاده قرار دهید. دریافت فرم آماده قرارداد اجاره کانکس همواره انتخاب مطمئن‌تری برای شما خواهد بود؛ زیرا قرارداد اجاره جزئیات و مفاد به‌خصوص و الزاماتی حقوقی دارد که بهتر است در تنظیم متن آن، از راهنمایی مشاوران حقوقی و کارشناسان امر قراردادنویسی بهره‌مند شوید. همچنین، شما می‌توانید از همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو بخواهید تا قراردادی متناسب با نیاز و اهداف قراردادی شما تنظیم کرده و در اختیارتان قرار دهند.

دانلود قرارداد اجاره کانکس

 

نمونه قرارداد اجاره کانکس و موارد مرتبط با این قرارداد را بشناسیم

پیش‌تر نیز بیان شد که اجاره و یا خریداری کانکس‌ها امروزه به امری رایج تبدیل گشته و کارگاه‌های تولیدی زیادی در زمینه ساخت و سپس فروش و یا اجاره این کانکس‌ها مشغول به فعالیت می‌باشند. کانکس‌ها انواع مختلفی دارند مانند کانکس‌های مسکونی و ویلایی که افراد مختلف آن‌ها را برای سکونت اجاره می‌نمایند و یا بسیاری از اقامتگاه‌ها با خرید و سپس اجاره این کانکس‌ها در زمینه گردشگری فعالیت می‌نمایند.

از دیگر انواع کانکس می‌توان به کانکس‌های خدمات شهری اشاره کرد که کاربردهای مختلفی دارد و از آن‌ها برای ارائه خدمات شهری استفاده می‌گردد. برای مثال، برخی از این کانکس‌ها درجهت راه‌اندازی فروشگاه‌های غذایی و کافی‌شاپ اجاره می‌شود، برخی از این کانکس‌ها برای ارائه خدمات درمانی، برخی از آن‌ها برای استقرار نیروهای انتظامی و برخی دیگر نیز تبدیل به عابربانک یا ایستگاه دوچرخه می‌شوند.

اگر افراد نخواهند برای مدت‌های طولانی و دائمی از این کانکس‌ها استفاده نمایند، می‌توانند به‌جای خرید این سازه‌ها، آن‌ها را با تنظیم نمونه قرارداد اجاره کانکس اجاره نمایند. قرارداد اجاره یکی از عقود معین قانون مدنی است و بنابراین قانون مدنی مقررات خاصی را در ارتباط با این قرارداد وضع نموده است که بر تمامی قرادادهایی که عنوان اجاره دارند، حاکم می‌گردد.

 

قانون حاکم بر قرارداد

نمونه قرارداد اجاره کانکس نیز بر همین اساس تابع مقررات قانون مدنی در ارتباط با عقد اجاره می‌باشد و طرفین این عقد، یعنی صاحب کانکس و متقاضی اجاره آن، باید قوانین خاص عقد اجاره را در هنگام تنظیم این قرارداد رعایت نمایند. موضوع این قرارداد، این است که شخصی براساس نیازی که دارد، تمایل به استفاده از منافع کانکس دارد؛ اما نمی‌خواهد کانکس را خریداری نموده یا برای مدت‌های طولانی از آن استفاده نماید. درنتیجه، می‌تواند با تنظیم اجاره‌نامه و پرداخت مبلغ اجاره‌بها، مالک منافع کانکس مورد نظر برای مدت‌زمانی موقت گردد. در ادامه مطلب، پیوست‌ها و الزامات تنظیم قرارداد اجاره کانکس را شرح و درباره هر کدام از آن موارد، مطالبی را بیان می‌نماییم.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد اجاره سردخانه و بررسی مفاد و قانون حاکم بر این قرارداد

 

الزامات تنظیم نمونه قرارداد اجاره کانکس و مفاد اجاره‌نامه

در متن هر قراردادی، باید موضوعاتی که ذکر آن‌ها برای انجام موضوع قرارداد و اجرای تعهدات قراردادی ضروری می‌باشد، قید گردد. در نمونه قرارداد اجاره کانکس نیز مواردی ازجمله نوع کانکس اجاره‌شده، مشخصات و تعهدات موجر و مستأجر، مدت‌زمان اجاره، میزان و نحوه پرداخت اجاره‌بها، شرایط فسخ قرارداد و تأثیر موضوعاتی مانند فورس‌ماژور نیز باید درج گردد که در ادامه نکات حقوقی مرتبط با هریک از این موارد ذکر خواهد شد.

 

1. عنوان قرارداد اجاره

پیش از نوشتن هر موضوع و بند دیگر در متن قرارداد، ابتدا باید عنوان قرارداد نوشته شود. عنوان قرارداد نامی است که آن قرارداد دارد و با آن شناخته می‌گردد و هر عنوانی، خلاصه‌ای از محتوای قرارداد می‌باشد. طرفین قرارداد ابتدا باید نوع قرارداد را مشخص نمایند؛ یک قرارداد ممکن است انواع مختلفی مانند استخدام، پیمانکاری، اجاره، خدمت و یا هر نوع دیگری داشته باشد که طرفین آن قرارداد باید ابتدا نوع قرارداد را معین نمایند. در ارتباط با استفاده از منافع کانکس و با توجه به ماهیت و هدف این قرارداد، طرفین باید در عنوان این قرارداد از نام عقد اجاره استفاده نمایند و سپس، مشخص نمایند که عین مستأجره چیست و مورد اجاره چه می‌باشد.

 

2. مشخصات موجر و مستأجر

در ذیل این بند از قرارداد، طرفین باید مشخصات و اطلاعات هویتی موجر و مستأجر را در متن قرارداد قید نمایند. موجر یا مستأجر ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشند؛ برای مثال ممکن است مستأجر که قصد اجاره کانکس را دارد، یک شرکت غذایی باشد و تصمیم داشته باشد از طریق در اختیار گرفتن و اجاره چند کانکس، فروشگاه‌های غذایی را به‌صورت سیار در سراسر شهر راه‌اندازی نماید. در این صورت، باید مشخصاتی مانند نام شرکت، کد اقتصادی، شماره ثبت شرکت، مشخصات و سمت نماینده و یا مدیر شرکت، کد پستی و نشانی محل شخص حقوقی و شماره تماس در متن قرارداد ذکر شده و همچنین، مدارک مثبت این اطلاعات هویتی پیوست قرارداد گردد.

همچنین، اگر موجر یا مستأجر شخص حقیقی باشد، باید اطلاعات هویتی مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، نشانی محل سکونت، شماره تماس در قرارداد درج شده و مدارکی مانند کپی صفحات شناسنامه نیز پیوست قرارداد گردد.

 

نمونه قرارداد اجاره کانکس

 

3. مشخصات عین مستأجره و مورد اجاره

عین مستأجره در نمونه قرارداد اجاره کانکس، سازه از‌پیش‌ساخته‌شده‌ای است که کانکس نام دارد. مستأجری که قصد اجاره کانکس را دارد، باید در جریان باشد که کانکس‌های مختلف قابلیت‌ها و امکانات مختلف داشته و برخی از آن‌ها که مسکونی هستند، امکانات بیشتری نسبت به سایر کانکس‌ها دارند. به همین دلیل، مستأجر باید براساس نوع استفاده‌ای که تصمیم دارد از کانکس بنماید، کانکس مناسب را انتخاب نموده و موجر نیز باید مشخصات کامل و دقیق کانکس را برای مستأجر شرح داده و پس از توافق، طرفین نمونه قرارداد اجاره کانکس باید ویژگی‌های عین مستأجره را در متن اجاره‌نامه قید نمایند.

علاوه بر این، باید در اجاره‌نامه نوع استفاده‌ای که مستأجر تصمیم دارد از کانکس داشته باشد درج گردد و مستأجر در طی مدت قرارداد نمی‌تواند بدون رضایت موجر نوع استفاده و کاربری کانکس را تغییر دهد و در صورت انجام این امر، موجر حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.

 

4. مدت اجاره در نمونه قرارداد اجاره کانکس

یکی از الزامات حقوقی تنظیم نمونه قرارداد اجاره کانکس، تعیین مدت این قرارداد است. عقد اجاره ماهیتی موقت دارد و موجر و مستأجر درصورتی‌که برای قرارداد خود مدت تعیین ننمایند، قرارداد اجاره معتبر نبوده و فاقد آثار قانونی می‌باشد.
مدت‌زمان اجاره براساس استفاده‌ای که مستأجر قرار است از عین مستأجره داشته باشد، تعیین می‌گردد. اگر مستأجر قصد استفاده طولانی‌مدت از کانکس را داشته باشد، نمی‌تواند این قرارداد را برای مدت نامحدود منعقد نماید؛ اما می‌تواند پس از اتمام مدت قرارداد درصورتی‌که موجر رضایت داشت، قرارداد اجاره کانکس را تمدید نماید.

 

5. تعهدات طرفین نمونه قرارداد اجاره کانکس

هریک از موجر و مستأجر براساس قرارداد اجاره تعهدات و مسئولیت‌های قراردادی بر عهده دارند که باید آگاهی کامل نسبت به مسئولیت‌ها و حقوق خود داشته و همچنین این وظایف را در موعد مقرر اجرا نمایند. ازجمله تعهداتی که مستأجر در نمونه قرارداد اجاره کانکس بر عهده دارد، این است که مستأجری که می‌خواهد از منافع کانکس استفاده نماید، باید مبلغ اجاره را در موعد مقرر به صاحب کانکس بپردازد و همچنین مستأجر باید بدون ایراد آسیب از کانکس استفاده نماید و در استفاده تعدی و تفریط ننماید. علاوه بر این موارد، مستأجر باید پس از اتمام مدت قرارداد، کانکس را در اختیار موجر قرار داده و از استفاده از منفعت بیش از زمان مقرر، خودداری نماید.

علاوه بر مستأجر، موجر نمونه قرارداد اجاره کانکس نیز تعهداتی در قرارداد دارد. یکی از تعهدات اصلی صاحب کانکس که موجر قرارداد است، این است که کانکس را سریعاً پس از آغاز عقد اجاره در اختیار مستأجر قرار دهد تا مستأجر بتواند منفعت عین مستأجره را مورد استفاده قرار دهد. علاوه بر این، صاحب کانکس باید کانکسی را در اختیار مستأجر قرار دهد که ویژگی‌ها و مشخصات آن در اجاره‌نامه ذکر شده است و این کانکس باید قابل استفاده باشد و در غیر این صورت، مستأجر می‌تواند از موجر بخواهد تا کانکسی را که مطابق قرارداد است در اختیار وی قرار دهد. همچنین، اگر در طی مدت قرارداد کانکس دچار ایرادی گردد که این ایراد به‌دلیل فعل مستأجر نبوده است، موجر موظف به رفع عیب موجود در کانکس می‌باشد.

 

6. اجاره‌بهای قرارداد و نحوه پرداخت آن

در قراردادهای اجاره باید مبلغی را که مستأجر باید درازای استفاده از منافع عين مستأجره پرداخت می‌نماید، قید گردد. این یکی از الزامات قانونی این قرارداد می‌باشد و درصورتی‌که موجر قصد دریافت مبلغی را نداشته باشد، در این صورت این قرارداد از شمول عقد اجاره خارج می‌گردد.

علاوه بر میزان اجاره‌بها، موجر و مستأجر در هنگام تنظیم متن اجاره‌نامه باید بر سر نحوه پرداخت این مبلغ نیز با یکدیگر به توافق برسند و شیوه آن را تعیین نمایند. موجر می‌تواند علاوه بر مبلغی که ماهیانه یا سالیانه از مستأجر بابت اجاره‌بها دریافت می‌دارد، مبلغی را نیز به‌عنوان ودیعه دریافت نماید تا اگر مستأجر در طول مدت اجاره به کانکس آسیبی وارد نمود، موجر مبلغ خسارت را از مبلغ ودیعه کسر نموده و باقی مبلغ را پس از اتمام مدت اجاره به مستأجر بازگرداند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد اجاره کارگاه صنعتی چگونه تنظیم می‌گردد و چه نکاتی دارد؟

 

7. واگذاری کانکس به شخص ثالث

یکی از سؤالاتی که برای مستأجر ممکن است در طی مدت قرارداد اجاره پیش آید، این است که آیا می‌تواند عین مستأجره را به شخص ثالثی واگذار نماید تا شخص دیگری از منافع عين مستأجره استفاده نماید یا خیر. جواب این است که مستأجر براساس قانون مدنی حق اجاره دادن عین مستأجره را به شخص ثالث دارد؛ مگر اینکه موجر صریحاً مستأجر را از انجام این امر منع کرده باشد.

 

8. خاتمه نمونه قرارداد اجاره کانکس

قرارداد اجاره کانکس ممکن است به‌دلایل مختلف به پایان برسد. یکی از این موارد، اتمام مدت‌زمان قرارداد است که در صورت منقضی شدن زمان اجاره، طرفین قرارداد می‌توانند مدت اجاره را تمدید نموده و یا به روابط قراردادی خود پایان دهند. پس از اتمام زمان قرارداد اجاره، اگر عین مستأجره در تصرف مستأجر باقی بماند، مستأجر باید به‌ازای هر روز استفاده از کانکس، به صاحب کانکس اجرت‌المثل بپردازد.

یکی دیگر از مواردی که سبب خاتمه یافتن قرارداد اجاره می‌گردد، انفساخ قرارداد اجاره است. قرارداد اجاره ممکن است به‌دلایل مختلف باطل و بی‌اعتبار گردد؛ یکی از این موارد زمانی رخ می‌دهد که در کانکس که عین مستأجره است عیبی ایجاد گردد که مستأجر دیگر نتواند از آن استفاده نماید. در این صورت، اگر تعمیر کانکس ممکن نباشد و موجر و مستأجر بر سر جایگزین کردن کانکس دیگری توافق ننمایند، قرارداد اجاره به‌دلیل از بین رفتن مورد اجاره باطل خواهد شد. همچنین، اگر مورد اجاره تعیین نشده باشد و مجهول و یا مردد باشد، در این صورت نیز قرارداد اجاره باطل خواهد بود.

علاوه بر موارد بالا، قرارداد اجاره ممکن است با اعمال حق فسخ از سوی طرفین نیز به پایان برسد. البته باید توجه داشت که قرارداد اجاره عقدی لازم است و طرفین عقود لازم نمی‌توانند هر زمان اراده کردند قرارداد را فسخ نمایند و این حق فسخ باید به‌موجب قانون و یا توافق طرفین در هنگام تنظیم اجاره‌نامه پیش‌بینی شده باشد.

 

9. فورس‌ماژور

همان‌طور که پیشتر گفته شد، طرفین قرارداد اجاره باید در هنگام تنظیم متن اجاره‌نامه در ارتباط با مواردی که در اجرای موضوع قرارداد تأثیرگذار است، تعیین تکلیف نمایند. یکی از این موارد، فورس‌ماژور می‌باشد. فورس‌ماژور یا قوه قاهره به‌معنای رخداد حوادثی است که غیرمنتظره بود و انسان توانایی کنترل و پیش‌بینی آن را نخواهد داشت. موجر و مستأجر نمونه قرارداد اجاره کانکس باید هنگام انعقاد قرارداد اجاره درباره اینکه اگر اجرای تعهدات موضوع قرارداد به‌وسیله پیش‌آمد فورس‌ماژور غیرممکن گردد، تعیین تکلیف نمایند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان بهتر است بدانیم

از آنجایی که قرارداد اجاره چالش‌ها و نکات حقوقی زیادی دارد، بهتر است طرفین این قرارداد تنظیم متن اجاره‌نامه را به متخصصان قراردادنویسی سپرده تا قراردادی قانونی برای آن‌ها تنظیم نمایند. در هر صورت، ممکن است در طی انجام موضوع قرارداد مشکلات و اختلافاتی میان طرفین قرارداد اتفاق بیفتد و به همین دلیل، موجر و مستأجر می‌توانند در هنگام تنظیم قرارداد مرجع حل اختلافات قراردادی را مشخص نمایند و  در این صورت، طرفین باید در صورت بروز اختلاف، ابتدا تلاش نمایند تا اختلاف را از طریق مذاکره و سازش پایان دهند و اگر بدین ترتیب این اختلافات پایان نپذیرفت، طرفین می‌توانند به مرجعی که تعیین کرده‌اند که ممکن است مرجع قضایی عمومی یا خصوصی (داوری) باشد، رجوع نمایند.

در پایان به شما توصیه می‌گردد اگر مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده است و سبب افزایش اطلاعات شما شده است، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و دیگر محتواهای این بلاگ حقوقی را نیز مطالعه نمایید و در صورت تمایل، می‌توانید بلاگ لامینگو را به دوستان و اطرافیان خود نیز معرفی نموده تا آن‌ها نیز بتوانند به مطالب حقوقی این فضا دسترسی داشته باشند.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

2 دیدگاه