برای اجاره دفتر کار چه نکات حقوقی را لازم است رعایت کنیم؟
امروزه با افزایش قیمت املاک، توانایی برای خرید دفتر کار بهشدت کاهش پیدا کرده است. از این رو، افراد برای شروع کسبوکار مستقل خود بیشتر به اجاره دفتر کار میپردازند. نمونه قرارداد اجاره دفتر کار از انواع قراردادهای اجاره است که تفاوتهایی با اجاره منزل مسکونی دارد. در ادامه، به بررسی بایدها و نبایدهای حقوقی که لازم است برای اجاره دفتر کار در نظر داشته باشید، خواهیم پرداخت.
برای دریافت نمونه قرارداد اجاره دفتر کار بر روی لینک زیر کلیک کنید:
طرفین قرارداد اجاره دفتر کار
در نمونه قرارداد اجاره دفتر کار نیز مانند دیگر قرارداها، لازم است در بند اول طرفین قرارداد با جزئیات و بهطور کامل و واضح روشن شود. در این قرارداد، باید فرد اجارهدهنده با عنوان موجر و فرد اجارهکننده با عنوان مستأجر تمام اطلاعات مرتبط با هویت را ذکر کنند. این موارد شامل نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، نام پدر، محل صدور، آدرس و نشانی و مواردی از این قبیل میباشد.
همچنین، ممکن است هریک از طرفین به وکالت، ولایت، وصایت یا قیمومیت از موجر یا مستأجر به انعقاد قرارداد اقدام کرده باشد.
حتماً بخوانید: نکات حقوقی که باید برای اجاره رستوران رعایت کنید
موضوع قرارداد و مشخصات مورد اجاره (دفتر کار)
لازم است در نمونه قرارداد اجاره دفتر کار، مورد اجاره را که همان دفتر کار است با ذکر جزئیات و ویژگیها و امکانات آن مشخص کنید. برای مثال، موضوع قرارداد عبارت است از اجاره شش دانگ یک واحد آپارتمان اداری به شماره پلاک ثبتی …. ذکر آدرس کامل دفتر کار، مشخصات ۴ عدد اتاق، انباری، پارکینگ، خط تلفن، گاز شهری، تأسیسات گرمایشی شامل شوفاژ و شومینه و تأسیسات سرمایشی شامل کولر آبی و کولر گازی و غیره در متن قرارداد الزامی است.
پس از اینکه مستأجر ملک را بازدید کرد و از امکانات و جزئیات آن مطلع شد، میتوانید در قرارداد این عبارت را ذکر بنمایید: «موارد مذکور به رؤیت مستأجر رسیده و ایشان از کمیت، کیفیت و وضعیت مورد اجاره کاملاً مطلع شدهاند.»
مدت قرارداد اجاره
لازم است بدانید که مهمترین رکن در قرارداد اجاره، مدتدار بودن آن است؛ به این معنا که در نمونه قرارداد اجاره دفتر کار نیز بر اساس ماده ۴۶۸ قانون مدنی باید مدتزمان استفاده مستأجر از ملک ذکر شود. برای مثال، این مدت میتواند یکساله باشد که تاریخ شروع و خاتمه آن ذکر خواهد شد.
شرایط و آثار قرارداد در نمونه قرارداد اجاره دفتر کار چه خواهند بود؟
در قرارداد اجاره دفتر کار لازم است مواردی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت مورد توجه قرار گیرند.
مستأجر لازم است بداند:
- مورد اجاره برای استفاده بهعنوان دفتر کار واگذار شده است و مستأجر نمیتواند از مورد اجاره (دفتر کار) استفادهای بهجز منظور توافقشده در قرارداد بنماید.
- پرداخت هزینه نگهداری دفتر کار شامل هزینههای مشترک ساختمان، شارژ، هزینه تعمیرات جزئی و افزودن امکانات جهت استفاده بهتر مستأجر بر عهده مستأجر خواهد بود. لازم به ذکر است در صورت تغییر و افزایش احتمالی هزینههای ساختمان از جانب هیئت مدیره ساختمان، مبلغ جدید مورد قبول و ملاک پرداخت مستأجر خواهد بود.
- مسئولیت پرداخت هزینههای مصرف آب، برق، گاز شهری، خط تلفن و هزینههایی از این قبیل در طول مدت اجاره بر عهده مستأجر خواهد بود.
- مستأجر موظف است در زمان تحویل دفتر کار و تخلیه مورد اجاره، ملک را به همان صورتی که تحویل گرفته بازگردانده و تحویل موجر دهد؛ به این معنا که مطابق با نمونه قرارداد اجاره دفتر کار مستأجر باید ملک را از نظر سلامت کاملاً صحیح و سالم همانند آنچه تحویل گرفته است، تحویل دهد و در صورت ورود خسارت به ملک و آسیب رساندن به آن، مسئول جبران خسارت خواهد بود.
(نکتهای برای مستأجرین: پس از تأیید سلامت و تحویل مورد اجاره به موجر توصیه میکنیم، رسید دریافت نمایید!)
- مستأجر موظف است در زمان سررسید نمونه قرارداد اجاره دفتر کار و اتمام مدت اجاره، در صورت تمدید نشدن قرارداد اجاره با موجر، مورد اجاره را بدون تأخیر و تعلل تخلیه کند. درصورتیکه مستأجر دفتر کار را در زمان مقرر کاملاً تخلیه ننماید یا از تسلیم ملک به موجر خودداری کند، ممکن است بنا بر پیشبینی قرارداد موظف به پرداخت خسارت شود. برای مثال، بدین صورت نگارش شود که: در صورت خودداری مستأجر از تسلیم عین مستأجره بهازای هر روز تخلف، مستأجر موظف به پرداخت مبلغی مشخص به موجر است.
- پرداخت مالیات بر درآمد و مشاغل بر عهده مستأجر میباشد.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد اجاره پشت بام برای دکل و نکات حقوقی این قرارداد
موجر لازم است بداند:
- موجر باید مقرر کند مستأجر حق انتقال و واگذاری مورد اجاره را بهصورت مشاعی، مستقل و مفروز، جزئی یا کلی به شخص دیگر داشته باشد یا نداشته باشد.
- تعمیرات کلی و اساسی که مربوط به اصل بنا و تأسیسات است مانند شوفاژ، کولر، سیستم شبکه آب، برق و گاز به عهده موجر میباشد. خوب است بدانید درصورتیکه موجر هزینههایی را که موجب انتفاع مستأجر از ملک است پرداخت نکند و این مسئله مانع استفاده آسوده مستأجر از ملک شود، مستأجر حق دارد شخصاً تعمیرات را انجام دهد و اقدامات لازم را پیش ببرد و در پایان هزینههای مربوطه را با موجر حساب کند.
- میتوان در نمونه قرارداد اجاره دفتر کار مقرر نمود درصورتیکه مستأجر از پرداخت اجارهبها بیش از یک ماه پس از سررسید پرداخت مبلغ اجارهبها تأخیر نماید، موجر حق فسخ قرارداد و تقاضای تخلیه عین مستأجره (ملک مورد اجاره) را از مراجع صلاحیتدار خواهد داشت.
- پرداخت مالیات مستغلات و عوارض شهرداری که مربوط به ملک مورد اجاره است، با موجر خواهد بود.
- موجر موظف است در زمان اتمام مدت اجاره و تخلیه کامل ملک توسط مستأجر، مبلغ ودیعه دریافتی از مستأجر را به وی پرداخت کند. (توصیه برای موجرین: پس از پرداخت مبلغ نسبت به دریافت رسید از مستأجر اقدام نمایید.)
- بهتر است در قرارداد مقرر نمایید موجر و مستأجر موظفند قبل از تاریخ اتمام نمونه قراداد اجاره دفتر کار طرف مقابل را از تمایل به تمدید اجاره یا تخلیه ملک مطلع کند.
در پایان
امروزه با کاهش توانایی افراد در خرید ملک، اجاره املاک جایگزین مناسبی برای کسبوکارهایی که قصد شروع کار خود را بهطور مستقل دارند، میباشد. انعقاد قرارداد اجاره مطمئن با رعایت الزامات و بایدهای حقوقی باعث میشود علاوه بر حفظ سرمایه خود، دفتر کار مناسب برای شغل خود را فراهم نمایید. نمونه قرارداد اجاره دفتر کار لامینگو قرارداد مناسب شما است که با رعایت اصول قانونی به حفظ سرمایه شما کمک میکند.
برای مطالعه مطالب حقوقی مورد نیاز خود از بلاگ لامینگو دیدن فرمایید.
دیدگاه شما