مهم‌ترین نکات لازم درباره پیمانکاری تعمیرات ساختمان

نمونه قرارداد پیمانکاری

تعریف پیمانکاری در واقع به انجام اقدامات و فعالیت‌هایی که در ازای انجام آن‌ها شخص هزینه و دستمزدی معین دریافت کند، خلاصه می‌شود. در بحث پیمانکاری تعمیرات ساختمان فعالیت‌های مد نظر اقدام به عملیات بازسازی و تعمیرات ساختمان بوده و لازمه آن، عقد قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان است. در ادامه این مطلب درباره مهم‌ترین نکات لازم درباره پیمانکاری تعمیرات ساختمان بحث شده و می‌توانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر و آشنایی با اینگونه قراردادها، نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان مطالعه کنید.

  

علت و مزیت استفاده از پیمانکاری تعمیرات ساختمان

همواره بسیاری از مردم با داشتن علم و آگاهی از پیچیدگی بیشتر بازسازی و تعمیرات ساختمان در مقایسه با ساخت و ساز، بازسازی را ترجیح می‌دهند. از علل این تصمیم‌گیری می‌توان به هزینه گزاف و بیشتر ساخت و ساز و زمانبر شدن آن اشاره کرد.

نکته: چنانچه با اجاره دادن ساختمان به دیگران به دنبال  کسب منبع درآمد خویشتن هستید، به شما گزینه‌ی قرارداد پیمانکاری بازسازی و تعمیرات ساختمان توصیه می‌شود.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: همه آن‌چه که درباره پیمانکاری تعمیرات ساختمان باید بدانید

 

دسته‌بندی قراردادهای تعمیرات ساختمان

الف) نمونه قرارداد تعمیرات با استفاده از مصالح

  • نمونه قرارداد تعمیرات ساختمان بدون استفاده از مصالح

 

نمونه قرارداد پیمانکاری

 

قرارداد تعمیرات ساختمان با استفاده از مصالح

به گونه‌ای از عقد قرارداد که بین شخص پیمانکار و کارفرما در قالبی از قرارداد بازسازی به صورت درصدی شکل گرفته، قرارداد تعمیرات ساختمان با استفاده از مصالح می‌گویند.

اولین گام برداشته توسط شخص کارفرما در چنین قراردادی با در نظر گرفتن میزان عرف درصد مدیریت پیمان تعمیرات، مقدار هزینه‌‌ی لازم و مد نظر برای انجام گرفتن کار را تخمین زده و سپس این میزان مبلغ را به پیمانکار پرداخت می‌نماید.

کلیه‌ اقدامات جهت تعمیر و بازسازی اعم از تهیه ابزارآلات و مصالح موردنیاز، استخدام کردن نیروهای کاری و حتی متقبل شدن هزینه‌ها از مبالغ گرفته شده از کارفرما بردوش پیمانکار قرار می‌گیرد.

این نکته را در نظر داشته باشید که پیمانکار موظف است تا تمامی فاکتورهای خرید‌ به دست کارفرما برساند.

 

 

حقوق نیروی کار

پرداخت حقوق نیروی کار پیمانکار به دو شکل دسته‌بندی می‌شود:

حالت اول: درصدی از مبلغی که پیمانکار از کارفرما دریافت خواهد کرد توسط پیمانکار پرداخت می‌شود.

حالت دوم: شخص کارفرما مبلغ قرارداد را بدون محاسبه حقوق نیروی کار به پیمانکار پرداخت کرده و خود وظیفه پرداخت حقوق نیروی کار یعنی کارگران را عهده‌دار است.

 

 

قرارداد تعمیرات ساختمان بدون استفاده از مصالح

برخلاف قرارداد مذکور در فوق، در قرارداد تعمیرات ساختمان بدون استفاده از مصالح  اقدامات مربوطه جهت تعمیر و بازسازی همچون تهیه ابزارآلات و مصالح مورد نیاز بر دوش کارفرما قرار دارد و فرد پیمانکار با ایجاد توافق قبلی با کارفرما، بابت انجام کار مبلغی معین دریافت می‌کنند.

لازم به ذکر است که معمولا کارفرمایانی که قصد صرفه‌جویی خریدن مصالح، کاهش و کنترل نمودن هزینه بازسازی از این قرارداد استقبال می‌کنند.

 

این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: هزینه‌های تعمیرات در آپارتمان بر عهده کیست؟

 

شیوه تنظیم و نگارش نمونه قرارداد تعمیرات ساختمان

هنگام تنظیم نمودن یک قرارداد در وهله اول باید یک عبارت کوتاه انتخاب کرده که بیانگر موضوع و محتوای قرارداد به شکل واضح و روشنگر باشد. به عنوان مثال در این قرارداد عنوان قرارداد تعمیرات و بازسازی ساختمان مناسب است.

  

درج مشخصات

مرحله‌ی بعدی درج کردن مشخصات شخص کارفرما و شخص پیمانکار می‌باشد. معمولا در قسمت مشخصات طرفین اطلاعاتی همچون نام و نام خانوادگی طرفین، کد ملی، شماره شناسنامه، نام پدر، آدرس دقیق اقامت طرفین، کد پستی و شماره تلفن و گوشی همراه درج می‌شوند.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری

 

نکته لازم حین درج مشخصات

نقش طرفین باید مشخص شود، یعنی کنار مشخصات هر طرف عنوان پیمانکار یا کارفرما بودن حتما درج شود. دلیل این کار مشخص شدن افراد حاضر در قرارداد و مسئولیت هر یک از آنان بوده تا در صورت بروز هرگونه مشکلی هر دو طرف پاسخگو مسئولیت خودشان باشند.

 برای دریافت نمونه قرارداد پیمانکاری لامینگو می‌توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

دانلود نمونه قرارداد تعمیرات ساختمان 

  

موضوع قرارداد

منظور از موضوع کلیه اقدامات و عملیاتی است که در پروژه انجام خواهد شد. در این قسمت باید اطلاعات مربوط به میزان تعمیرات مورد نیاز و چگونگی شکل گرفتن آن و مشخص کردن ساختمان مورد نظر نوشته شود.

 

درج مشخصات فنی

منظور از مشخصات فنی مواردی همچون تغییرات مورد نیاز مربوط به کدام دیوار بوده و به چه میزان تغییر نیاز است، ابزارآلات و مصالح مدنظر و…

 

مدت زمان مورد نیاز

درج تاریخ و زمان دقیق شروع و اتمام پروژه تعمیرات ساختمان از ملزومات است.

نکته: پیمانکار باید در بازه زمانی معلوم شده پروژه را به پایان برساند.

 

درج مقدار کلیه هزینه‌ها

در ابتدا مقدار هزینه به صورت کلی و سپس هزینه مورد نیاز برای هر کار مشخص می‌شود.

 

 چگونگی پرداخت هزینه

پرداخت هزینه حالت‌های گوناگونی دارد مانند پرداخت درصدی از هزینه پیش از کار و درصدی انتهای آن و… که پیمانکار و کارفرما سر آن باهم به توافق می‌رسند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در انتها تعهدات و وظایف و شروط هر یک از طرفین پیمانکار و کارفرما نوشته شده و مواردی که طرفین  امکان فسخ قرارداد هنگام بروز این اتفاقات را دارند مشخص خواهد شد.

این مطلب حاوی مهم‌ترین نکات لازم درباره پیمانکاری تعمیرات ساختمان بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از نمونه قرارداد پیمانکاری لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه