چگونگی محاسبه‌ی درصد سهم‌الشرکه در قرارداد مشارکت در ساخت

نمونه قرارداد مشارکت در ساخت

در مبحث خرید، ساخت و یا بازسازی ساختمان‌ها، صاحبان املاک کلنگی بازسازی ملک خود و تبدیل کردن آن به مجتمع‌های تجاری، هتل‌ها، احداث باغ، پمپ بنزین، کارخانه و… را نسبت به خرید زمین ترجیح می‌دهند. بدین سبب مالکان با مطالعه نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و تنظیم آن توسط مشاوران و وکلای مجرب با سازندگان ساختمان همکاری خود را آغاز می‌کنند. طبق قرارداد تنظیم شده در انتهای پروژه به هر یک از طرفین درصدی از نتایج برآمده تعلق گرفته که به عنوان سهم‌الشرکه شناخته می‌شود. در ادامه این مطلب به چگونگی محاسبه‌ی درصد سهم‌الشرکه در قرارداد مشارکت در ساخت پرداخته می‌شود.

 

سهم‌الشرکه چیست؟

به درصدی از مالکیت در یک ساختمان که به هر یک از شرکای دخیل در پروژه تعلق دارد، سهم‌الشرکه گفته می‌شود. درج نمودن میزان درصد به عنوان سهم‌الشرکه در قرارداد مشارکت در ساخت بر اساس قانون الزامی نبوده و تعیین میزان آن به درصد توافقی میان سازنده و صاحب ملک بستگی دارد. تعیین میزان سهم‌الشرکه به صورت درصدی می‌باشد.

لازم به ذکر است که درصد سهم‌الشرکه با ارزش آورده در قرارداد تناسب دارد. ‌

 

این مطلب را بخوانید:کلیه نکات حقوقی که باید درباره قرارداد مشارکت در ساخت بدانید

 

نکته: تعیین درصد سهم‌الشرکه در قرارداد جهت جلوگیری از ایجاد تنش و اختلاف میان طرفین یعنی صاحب ملک و سازنده از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

نمونه قرارداد مشارکت در ساخت

 

نحوه تعیین درصد

پیش از اقدام به محاسبه درصد، طرفین موظف به ارزش‌گذاری بر روی آورده‌ها بوده و بعد از آن قیمت مورد توافق بر کلیه میزان سرمایه‌گذاری شده تقسیم خواهد شد. به این نکته توجه داشته باشید که جهت جلوگیری از بروز اختلاف، محاسبه و تقسیم‌بندی کل میزان سهم‌الشرکه و یا درصد متعلق به هر یک از طرفین باید با دقت بالا صورت گیرد.

 

این مطلب را بخوانید:قرارداد مشارکت در ساخت از مهمترین انواع قراردادهای پیمانکاری!

 

محاسبه درصد سهم‌الشرکه

برای محاسبه درصد از مراحل زیر پیروی کنید:

گام اول: در آغاز میزان آورده‌های صاحب ملک و زمین توسط متخصص و طبق توافق طرفین ارزش‌گذاری کنید. منظور از آورده صاحب ملک ارزش هر متراژ مد نظر مالک جهت استفاده در پروژه می‌باشد.

گام دوم: کلیه هزینه‌های موجود اعم از هزینه‌های ساخت و ساز، اداری، کسب مجوز و… به عنوان آورده‌ی سازندگان ارزش‌گذاری شود.

گام سوم: مجموع کل آورده‌ها به عنوان ارزش کل را بدست آورده و آورده‌ی هر یک از طرفین را بر این مبلغ تقسیم کنید.

در نتیجه عدد حاصل از تقسیم هر یک از آورده‌ها به عنوان درصد سهم‌الشرکه آن طرف معین می‌شود.

 

برای دریافت نمونه قرارداد مشارکت در ساخت که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو تنظیم گردیده، به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت

 

نکات قرارداد مشارکت در ساخت

عدم ثبات در قیمت‌ها و تورم منجر سردرگم شدن طرفین در تعیین مبنا و نحوه ارزش‌گذاری آورده‌ها شده و به همین سبب ارزش هر متراژ زمین و یا ملک هنگام عقد قرارداد محاسبه میگردد. اما در انتهای پروژه میزان ارزش آورده صاحب ملک و زمین به صورت ارزش کنونی آن در نظر گرفته می‌شود.

به این نکته توجه داشته باشید که هنگام ارزش‌گذاری بر روی مصالح و یا هرگونه هزینه‌ای که به عنوان آورده شخص سازنده در نظر گرفته می‌شود، از اشخاص متخصص و کارشناس در این حوزه بهره ببرید.

بعضی از مواقع هنگام عقد قرارداد مشارکت در ساخت، سازندگان با تحویل مبلغی به میزان قابل توجه نسبت به تهیه‌ی ملکی برای خود به صورت موقتا اقدام می‌کنند. این مبلغ بلاعوض نام دارد.

لازم به ذکر است که تعیین مقدار مبلغ بلاعوض به توافق طرفین وابسته بوده و در صورت اقدام سازنده در راستای بلاعوض، هنگام محاسبه برای تعیین سهم‌الشرکه طرفین این مبلغ از ارزش آورده‌های صاحب ملک و زمین کسر خواهد شد.

 

نمونه قرارداد مشارکت در ساخت

 

نکته: در صورت مشخص شدن تقلب توسط هر یک از طرفین هنگام محاسبه میزان آورده‌ها، هر گونه تخلف و تقلبی اعم از کم ارزش‌تر بودن زمین مالک و یا بیشتر جلوه دادن هزینه‌های مرتبط با ساخت‌و‌ساز، قیمت مصالح و… توسط سازنده، از میزان درصد سهم‌الشرکه در انتهای پروژه مبلغی کسر خواهد شد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی چگونگی محاسبه‌ی درصد سهم‌الشرکه مشارکت در ساخت بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از نمونه قرارداد مشارکت در ساخت لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه