تا چه اندازه با تبدیل قرارداد مشارکت مدنی به فروش اقساطی آشنایی دارید؟

4 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت مدنی

 

تبدیل قرارداد مشارکت مدنی به فروش اقساطی، یکی از رایج‌ترین اقداماتی است که علی‌الاصول در مشارکت‌های شکل‌گرفته میان بانک و شریک در آن مشارکت، صورت می‌پذیرد. برای آشنایی بیشتر با این اقدام ابتدا می‌باید به مفهوم مشارکت مدنی و پس‌ازآن مفهوم فروش اقساطی بپردازیم و درنهایت شرایط و ویژگی‌های تبدیل نمونه قرارداد مشارکت مدنی به فروش اقساطی سهم‌الشراکه را بررسی کنیم.
فراموش نکنید که شما می‌توانید درصورت نیاز به نمونه قرارداد مشارکت مدنی اقدام به ثبت درخواست تنظیم قرارداد از طریق لینک زیر نمایید:

دانلود نمونه قرارداد مشارکت مدنی

 

قرارداد مشارکت مدنی چه نوع قراردادی است؟

 

قرارداد مشارکت مدنی یکی از انواع قراردادهای تحت شمول قانون مدنی و به‌عبارت‌دیگر همان عقد شراکت موردبحث در ماده ۵۷۱ قانون مدنی است. در عقد شراکت طرفین با به‌کارگیری آورده‌های نقدی و غیر نقدی خود به نحو مشاع در حاصل آن شراکت که ممکن است سود یا ضرر باشد شریک خواهند شد برای مثال هنگامی‌که دو شخص از پول، سرمایه و نیروی کار به همراه دانش و تجربه خود استفاده کرده و ساختمانی را احداث می‌کنند و در آن ساختمان شریک می‌شوند به این عمل مشارکت در ساخت که یکی از انواع مشارکت‌های مدنی است گفته می‌شود.

 

نمونه قرارداد مشارکت مدنی

سهم‌الشراکه در نمونه قرارداد مشارکت مدنی

 

سهم‌الشراکه، که با عنوان اختصاری سهم نیز شناخته می‌شود، اصلی‌ترین دلیل افراد برای ایجاد یک مشارکت است یعنی افراد برای کسب سود و داشتن سهم اقدام به ایجاد یک مشارکت مدنی می‌نماید. از مهم‌ترین نکات در رابطه با سهم‌الشراکه بحث شیوه تقسیم آن و همچنین فروش یا پیش‌فروش آن است.

شیوه تقسیم سهم‌الشراکه در اغلب اوقات به‌صورت مساوی میان شرکا است اما درنهایت همه‌چیز وابسته به اراده و قصد و نیت هر یک از شرکا است بنابراین این سهم‌الشراکه ممکن است، به نسبت آورده هر یک از طرفین و یا به هر نحوی که شرکا تصمیم می‌گیرند در میان آنها تقسیم گردد.
علاوه بر بحث شیوه تقسیم این سهم با توجه به اینکه افراد در سهم شریک یکدیگر هستند، نحوه فروش و پیش‌فروش سهم نیز حائز اهمیت است. یکی از تدابیری که در این راه اندیشیده شده است بحث فروش اقساطی سهم است که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.

 

خواندن این مطلب را نیز از دست ندهید: همه آنچه درباره قرارداد مشارکت مدنی باید بدانید!

 

فروش اقساطی به چه معناست؟

 

خریدوفروش یکی از رایج‌ترین معاملات در میان افراد در جوامع مختلف است. این فروش ممکن است به‌صورت نقدی و یکجا و یا در طی زمان و به‌صورت اقساطی صورت پذیرد. فروش اقساطی یکی از انواع فروش‌ها است که طرفی یعنی خریدار و فروشنده، تصمیم می‌گیرند تا مبلغ مورد معامله در طی اقساط مختلفی پرداخت گردد. در موضوع تبدیل قرارداد مشارکت مدنی به فروش اقساطی شرکا در طی قرارداد مشارکت یا پس‌ازآن با یکدیگر توافق نموده تا سهم یکی از شرکا توسط شریک دیگر به نحوه اقساطی خریداری شود.

شایسته است تا شرکا برای پیشبرد قانونی این عمل قراردادی را فی‌مابین خود منعقد نموده تحت عنوان قرارداد تبدیل مشارکت مدنی به فروش اقساطی و در این قرارداد مبلغ فروش اقساطی همان ارزش است که برای سهم‌الشراکه تعیین گردیده است. البته باید توجه داشت که این نوع از قرارداد اصولاً فی‌مابین بانک و شریک منعقد می‌گردد و حتی این عمل در قانون عملیات بانکی بدون ربا نیز پیش‌بینی گردیده است.

 

نمونه قرارداد مشارکت مدنی

 

تبدیل قرارداد مشارکت مدنی به فروش اقساطی

 

درنهایت بهتر است تا اگر قصد تبدیل قرارداد مشارکت مدنی به فروش اقساطی را دارید، آن را در قرارداد منعقده فی‌مابین خود و شریکتان پیش‌بینی نمایید. از این طریق علاوه بر تبیین شرایط فروش و قسط‌ها و همچنین رفع کلیه ابهامات در این رابطه، احتمال ایجاد اختلافات در این رابطه را نیز به حداقل میزان خود خواهید رساند. از طرفی فروش اقساطی سهام به فردی که تا الآن با ایشان شریک بوده‌اید علی‌الاصول سهل‌تر از فروش آن به افراد غریبه خواهد بود.

برای مطالعه بیشتر به این لینک مراجعه کنید : قرارداد مشارکت مدنی را بهتر بشناسیم.

 

تنظیم نمونه قرارداد مشارکت مدنی استاندارد، ضامن تجربه مشارکتی بدون دردسر!

 

با توجه به اهمیت بحث شراکت و به‌کارگیری سرمایه‌های نسبتاً بالا در این نوع از همکاری‌ها، طرفین می‌باید پس از رسیدن به توافقات لازم و بهره‌مندی از مشاوره متخصصان حقوقی در این زمینه، اقدام به تنظیم قرارداد مشارکت مدنی استاندارد ازلحاظ حقوقی و فنی نمایند.

 

دریافت مشاوره حقوقی

 

شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت لامینگو در قسمت مشاوره حقوقی، از راهنمایی وکلا و مشاوران حقوقی این مجموعه برای رفع کلیه ابهامات خود درزمینه قرارداد مشارکت مدنی و سایر قراردادهای مشابه استفاده نمایید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر نیز می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه فرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه