همه چیز درباره نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی + مفاد قرارداد استخدام

نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی

مشاوره در هر کاری که در آن تخصص و تجربه لازم وجود ندارد، برای کاربران الزامی است. با توجه به اینکه همه چیز را همگان دانند، ازاین‌رو در مسائلی که در آنها هیچ سر رشته‌ای نداریم، بایستی از خدمات مشاور استفاده کنیم. یکی از این خدمات نیز مسائل حقوقی است. مشاور حقوقی کسی است که می‌تواند مشاوره‌های لازم را درباره مسائل مختلف حقوق در اختیار ما قرار دهد؛ اما شرح وظایف مشاور حقوقی چیست و چگونه می‌توانید برای استخدام مشاور حقوقی اقدام کنیم؟ در این مقاله با تشریح نکات مربوط به نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی و همچنین شرح کامل شرایط و وظایف مشاور حقوقی سعی داریم تا این رده شغلی را به‌صورت کامل برای شما تشریح نماییم. با ما در لامینگو همراه باشید.

 

تنظیم نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی در لامینگو

قبل از هر چیزی باید به خدمات لامینگو در زمینه تهیه و تنظیم قرارداد استخدام مشاور حقوقی اشاره داشته باشیم. برای کسانی که به دنبال استخدام مشاور حقوقی برای کسب‌وکار و شرایط حقوقی خود هستند، داشتن یک قرارداد استخدام مناسب می‌تواند بسیار مهم باشد. در همین زمینه وکلای پایه یک دادگستری ما در لامینگو با سال‌ها تجربه‌اندوزی در زمینه تهیه و تنظیم انواع قراردادهای حقوق و همچنین اطلاع کامل از قوانین مربوط به این قراردادها اقدام به تنظیم و تهیه نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی نموده‌اند. این نمونه قرارداد:

  • بر اساس به‌روزترین قوانین مربوط به استخدام تنظیم شده است.
  • تمام نیازمندی‌های کاربران و طرفین این قرارداد در آن در نظر گرفته شده است.
  • در تنظیم این قرارداد تمام نکات رایج در نظر گرفته شده است.
  • امکان استفاده از آن در هر سطحی و برای هر شرکت، بانک، بیمارستان و یا سازمان و افراد دیگری به‌راحتی وجود دارد.
  • همچنین باید یادآور شویم که با هر بار به‌روزرسانی قوانین مربوط به این استخدام‌ها، این قرارداد نیز به‌روزرسانی می‌گردد.

کاربرانی که به دنبال استفاده از این خدمات لامینگو هستند می‌توانند برای دانلود نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی از لینک زیر استفاده کنند.

 

دانلود قرارداد استخدام مشاور حقوقی

 

مشاور حقوقی کیست؟

افرادی که در رشته حقوق تحصیل می‌نمایند، بعد از پایان دوران تحصیلات گزینه‌های مختلفی برای آینده شغلی خود دارند. برای مثال برخی به دنبال وکالت می‌روند. یا برخی هم ترجیح می‌دهند سردفتری و یا قضاوت را انتخاب نمایند. در این بین برخی از این عزیزان نیز هستند که به جای این موارد به دنبال حضور در رده شغلی مشاور حقوقی هستند. به این افراد که تخصص‌های لازم و دانش کافی برای اظهار نظر و مشاوره درباره مسائل حقوقی را داشته اما پروانه وکالت ندارند، اصطلاحاً مشاور حقوقی گفته می‌شود. این دست از عزیزان می‌توانند با حضور در شرکت‌ها، سازمان‌ها و ادارات مختلف به مدیران این کسب‌وکارها مشاوره حقوقی ارائه نمایند.

شاید تصور کنید که چنین رده شغلی خیلی برای سازمان‌ها مورد نیاز نیست اما جامعه امروزی به سمتی پیش رفته که حتی کسب‌وکارهای کوچک نوپا نیز برای پیش بردن اهداف خود به این رده شغلی نیاز دارند. از یک طرف پیچیده بودن مسائل حقوقی مربوط به کسب‌وکارها و از طرف دیگر پرچالش شدن عدم دقت به این مسائل حقوقی می‌تواند شرایط بسیار بدی را برای هر فرد یا کسب‌وکاری رقم بزند. ازاین‌رو استخدام مشاور حقوقی برای ارتقاء کسب‌وکارها و یا افراد در زمینه‌های حقوقی ضروری است؛ اما برای استخدام این افراد نیاز به قرارداد استخدام حقوقی دارید که برای این منظور می‌توانید از نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی استفاده کنید.

 

 نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی

 

شرح وظایف مشاور حقوقی بانک

تمام کسانی که در رده شغلی مشاور حقوقی فعالیت دارند، از دانش و تحصیلات کافی برای ارائه مشاوره در زمینه‌های مختلف برخوردارند؛ اما به لحاظ پیشنهادهایی که در طول دوره کاری خود داشته با تجارب مختلفی روبرو می‌شوند. این تجارب باعث می‌شود تا برخی از این عزیزان در ارائه مشاوره برای برخی از امور تجارب و تخصص بیشتری نسبت به سایر امور داشته باشند. ازاین‌رو در هنگام استخدام مشاور حقوقی نیز باید به این امر دقت شود. همه این موارد بایستی قبل از استفاده از نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی برای تنظیم این قرارداد ارزیابی شده و سپس برای تنظیم این قرارداد اقدام گردد.

یکی از مهم‌ترین مراکزی که نیاز مبرمی به حرفه مشاور حقوقی دارد، بانک‌ها هستند. نیازهای گسترده این مراکز به عقود و قراردادهای مختلفی در موضوعات متنوع اعم از مرابحه، مضاربه، تسهیلات و … استفاده از مشاور حقوقی در این مراکز را اجباری و ضروری می‌نماید. مشاور حقوقی بانک وظیفه رسیدگی به تمام این قراردادها و ارائه نظرات و پیشنهادات عالی برای تنظیم آنها را دارد. از این گذشته بانک‌ها فعالیت‌های بسیار گسترده‌تری داشته و مشاور حقوقی وظایف گسترده‌تری نسبت به این فعالیت‌های بانک‌ها دارد. ازاین‌رو استخدام مشاور حقوقی برای بانک اهمیت بسیار زیادی دارد. مدیران بانک‌ها می‌توانند برای این امر به‌راحتی و بدون هیچ پیش‌نیازی از نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی استفاده نمایند.

 

اطلاعات بیشتر در: شرح وظایف مشاور حقوقی بانک + شرح نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی

 

شرح وظایف مشاور حقوقی بیمارستان

یکی دیگر از مراکزی که برای پیش برد اهداف حقوقی خود نیاز به در اختیار داشتن مشاور حقوقی دارد، بیمارستان است. بیمارستان‌ها نیز دائماً با انواع قراردادهای حقوقی روبرو هستند و حتماً باید یک مشاور حقوقی به‌صورت دائمی با این مراکز همکاری داشته باشد. انجام کلیه امور حقوقی مربوط به سازمان به عهده مشاور حقوقی خواهد بود.

 

اطلاعات بیشتر در: شرح وظایف کارشناس حقوقی بیمارستان + بررسی نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی

 

 نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی

 

شرح وظایف مشاور حقوقی شرکت

شرکت‌ها در هر زمینه‌ای که فعالیت دارند، به‌صورت دائم به مشاوره‌های حقوقی نیاز خواهند داشت. هر شرکتی بنا به نوع فعالیتی که دارد، در جهات مختلفی نیاز به خدمات مشاوره حقوقی نیز داشته و باید با استفاده از خدمات این افراد اهداف خود را پیش ببرد. به‌صورت کلی می‌توان وظایف زیر را برای مشاور حقوقی در شرکت‌ها در نظر گرفت:

  • تهیه و تنظیم کلیه قراردادهای مربوط به شرکت
  • نظارت بر روند تنظیم و امضای تمام قراردادها
  • ارائه اطلاعات لازم درباره هر قرارداد به مدیران کسب‌وکارها و شرکت‌ها
  • گوشزد کردن نکات مهم مربوط به هر قرارداد
  • ارائه مشاوره‌های حقوقی به‌صورت کلی به مدیران شرکت‌ها
  • ارائه مشاوره‌های لازم و همچنین تنظیم تمام اساس‌نامه‌ها، قوانین و آیین‌نامه‌های شرکت
  • تهیه دستورالعمل‌های اجرایی حقوقی شرکت‌ها برای کارکنان
  • انجام کلیه امور ثبتی شرکت‌ها
  • در صورت نیاز مشاور حقوقی وظیفه جمع‌آوری و انتقال اطلاعات لازم برای دفاع از حقوق شرکت‌ها را نیز به عهده دارد.
  • همچنین در صورت نیاز باید به شکایت‌ها و دعاوی حقوقی علیه شرکت نیز رسیدگی نماید.

استخدام و یا عدم استخدام مشاور حقوقی تصمیمی است که مدیران شرکت‌ها می‌گیرند. اینکه چقدر مسائل حقوقی برای مدیران اهمیت دارد و یا اینکه چه میزان به این شرایط شرکت خود اهمیت قائل می‌شوند، نکته‌ای است که باید خود این دوستان دراین‌باره تصمیم‌گیری نمایند. درهرصورت در صورت نیاز می‌توانید از نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی برای استخدام این رده شغلی برای شرکت‌ها نیز استفاده نمایید.

 

قرارداد کار

 

نکات مربوط به مفاد نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی

لازم است تا نکات مهمی را درباره نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی با شما در میان بگذاریم. برای اینکه قراردادی خوب و عالی داشته و تمام نکات مربوط به این قرارداد را در هنگام تنظیم آن رعایت کنید، به موارد زیر دقت نمایید:

  • حتماً قبل از تنظیم این قرارداد یک‌بار تمام بندهای آن را مطالعه کرده و هیچ ابهامی درباره این موارد باقی نگذارید.
  • دقت کنید که تمام بندها باید به ساده‌ترین شکل ممکن اما کامل و جامع تنظیم شده باشند.
  • در عین اینکه از هیچ جمله و بند اضافی استفاده نمی‌کنید، بایستی تمام موارد لازم را در این قرارداد درج کنید.
  • قبل از تنظیم این قرارداد بایستی تمام موارد لازم را در مشاور حقوقی ارزیابی کرده و سپس برای آن اقدام کنید.
  • در صورت استفاده از نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی بهتر است از گزینه‌هایی استفاده کنید که توسط وکیل و مشاور حقوقی تنظیم شده باشند.
  • در وارد کردن مشخصات و بندهای مختلف این قرارداد حتماً چک کنید که هیچ غلط املایی نداشته باشید.
  • اصطلاحات حقوقی غیرضروری را در متن قرارداد درج نکنید.

 

بندهایی از قرارداد استخدام مشاور حقوقی که نباید فراموش کنید

لازم است تا نکاتی را نیز درباره مفاد نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی با شما در میان بگذاریم. دقت به این نکات باعث می‌شود تا کیفیت این قرارداد برای شما بهتر از همیشه باشد. ازاین‌رو بهتر است این نکات را به خاطر سپرده و در هنگام تنظیم قرارداد از آنها استفاده کنید.

 

قرارداد کار

 

  • عنوان قرارداد شما استخدام مشاور حقوقی است. از استفاده از عبارت‌های بی‌ربط برای عنوان قرارداد خودداری کنید.
  • در هنگام درج هر مشخصاتی در متن قرارداد تمام آنها را از روی مدارک شناسایی استخراج کرده و فقط از روی گفتگو و یا فرم‌های پر شده برای این منظور اقدام نکنید.
  • یکی از مهم‌ترین بندهای این قرارداد مربوط به شرح وظایف مشاور حقوقی می‌شود. از قبل باید تمام موارد لازم و ضروری را تعیین کرده و بعد از بررسی مصاحبه و بررسی آنها این وظایف را به‌صورت کامل در متن قرارداد درج کنید.
  • حتماً تمام صفحات قرارداد باید محلی برای امضاء و اثر انگشت طرفین داشته باشد.
  • با توجه به عدم امکان پیش‌بینی شرایط کار در آینده، حتماً موارد مربوط به فسخ قرارداد را نیز در آن پیش‌بینی کنید.
  • همچنین با توجه به اینکه مشاور حقوقی می‌تواند به اطلاعات بسیار مهمی درباره شرکت و کسب‌وکار شما دسترسی داشته باشد، ازاین‌رو حتماً به محرمانگی و عدم افشای اطلاعات دقت کرده و شرایطی برای کنترل این وضعیت در متن قرارداد در نظر بگیرید.
  • در صورت نیاز می‌بایست از ضمانت‌های مربوط به حسن انجام کار نیز استفاده کنید.

تمام این نکات و موارد در متن نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی در نظر گرفته شده است و کاربران نیازی به اقدام خاصی نخواهند داشت. تنها در صورتی که مورد اختصاصی مربوط به شرکت و کسب‌وکار نیاز بود باید آن را به این قرارداد اضافه کنید. همچنین برای این مواقع نیز می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی در لامینگو استفاده کنید.

 

مزایا و معایب شغل مشاور حقوقی

مشاوره حقوقی لازمه همه شرکت‌ها و کسب‌وکارهای امروزی است و مشاور حقوقی کسی است که این خدمات را ارائه می‌نماید. استفاده کردن از این خدمات مزیت‌ها و معایبی دارد که در این بخش به آنها می‌پردازیم. دقت به این مزایا و معایب می‌تواند در انتخاب یک همکار به‌عنوان مشاور حقوقی شرایط بهتری را برای مدیران کسب‌وکارها رقم بزند.

 

 نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی

 

از مهم‌ترین مزایای این رده شغلی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تمام نیازمندی‌های حقوقی به‌صورت دائمی مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد.
  • برای انجام کارهای حقوقی نیاز به هیچ موسسه دیگری نداشته و مشاور این خدمات را به شما ارائه می‌نماید. می‌تواند از قبل هشدارهای حقوقی مربوط به فرآیندها و قراردادهای مختلف را از مشاور دریافت کنید.
  • در صورت بروز هر مشکل و شکایت حقوقی خیلی سریع می‌توانید با راهنمایی مشاور حقوقی به آنها رسیدگی کنید.

همچنین استفاده از خدمات مشاور حقوقی معایبی را نیز به دنبال دارد که بیشتر به نحوه عملکرد شما در هنگام استخدام مشاور حقوقی باز می‌گردد. به این معنی که اگر در هنگام انتخاب افراد دقت نداشته و فرد مناسبی را برای این منظور استخدام نکنید، ممکن است راهنمایی‌های اشتباهی نیز دریافت کنید که می‌تواند مشکلاتی را از نظر حقوقی برای شما رقم بزند.

 

اطلاعات بیشتر در: مزایا و معایب شغل مشاور حقوقی + بررسی نمونه قرارداد استخدام

 

مصاحبه با کارشناس حقوقی

برای اینکه بتوانید در هنگام استخدام مشاور حقوقی بهترین عملکرد را داشته باشید، دو چالش مهم پیش روی شما قرار دارد. اولین چالش به مشکلات حقوقی چنین قراردادی باز می‌گردد که می‌توانید با استفاده از نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی این چالش را به‌صورت کامل برطرف نموده و از این بابت نگرانی نداشته باشید. چالش دوم نیز به استخدام بهتر افراد در این رده شغلی باز می‌گردد که نیاز به داشتن اطلاعات لازم در زمینه استخدام مشاور حقوقی و همچنین یک جلسه مصاحبه خوب و عالی است. مصاحبه با کارشناس حقوقی تنها راهی است که با آن می‌توانید به دنبال استخدام بهترین افراد باشید. برای این منظور دقت به نکات زیر می‌تواند شرایط بهتری را برای شما به ارمغان بیاورد:

  • حتماً از قبل یک چارچوب مشخص برای استخدام بهترین افراد طراحی کنید.
  • سؤالات مناسبی برای جلسه مصاحبه طراحی کرده و از آنها برای ارزیابی هر چه بهتر مشاور استفاده نمایید.
  • در استخدام افراد عجله نکرده و تمام جوانب را در نظر بگیرید.
  • به‌هیچ‌وجه به دلیل آشنا بودن و یا شباهت پنداری به دنبال استخدام مشاور حقوقی نباشید.
  • سؤالات اختصاصی درباره فرایند مشاوره حقوقی مربوط به کسب‌وکار خود را بپرسید.
  • حتماً قبل از جلسه مصاحبه یک‌بار رزومه فرد را ملاحظه کرده و درباره اطلاعات مندرج در رزومه اطمینان حاصل کنید.

 

اطلاعات بیشتر در: سیر تا پیاز مصاحبه با کارشناس حقوقی

 

قرارداد کار

 

حقوق مشاور حقوقی چقدر است؟

همچنین یکی از موارد بسیار مهمی که در هنگام استفاده از نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی به آن دقت کنید، حقوق مشاور است. با توجه به اینکه حقوق مشاور یکی از بندهای اصلی این قرارداد است و حتماً باید به‌صورت دقیق در آن درج شود، از قبل باید توافقات اولیه دراین‌باره صورت پذیرد. تعیین حقوق مشاور حقوقی به موارد مختلفی بستگی دارد. درنهایت جمیع جوانب است که عدد نهایی این حقوق را تعیین می‌کند. به‌صورت کلی موارد زیر را می‌توان در تعیین این حقوق مؤثر دانست:

  • میزان تحصیلات و رشته تحصیلی مشاور
  • تجربه کاری مشاور
  • میزان تخصص مشاور در زمینه کسب‌وکار شما نیز می‌توانند در تعیین این حقوق مؤثر باشد.
  • ساعات کاری شرکت و میزان اضافه‌کاری را نیز باید در تعیین این حقوق مؤثر دانست.
  • شرایط کار و حجم آن را نیز می‌توان از عوامل مهم دراین‌باره دانست.

دقت کنید که مسائل حقوقی اهمیت بسیار زیادی دارند. ازاین‌رو هرگز نباید وظیفه بررسی این مسائل را به افراد بی‌تجربه و تازه‌وارد بسپارید. هرچند استخدام افراد تازه‌کار می‌تواند هزینه‌های بسیار کمتری برای شما به دنبال داشته باشند، اما یک‌بار اشتباه حقوقی می‌تواند تا چندین برابر هزینه روی دست شما باقی گذاشته و همچنین شرایط بسیار پیچیده‌ای را نیز رقم بزند. دردسرهای ناشی از اشتباهات حقوقی تا سال‌ها گریبان گیر شما خواهد بود. ازاین‌رو برای استخدام مشاور حقوقی حقوق را در اولویت قرار نداده و حتماً تجارب کاری مشاور را نیز در این امر در نظر بگیرید.

 

 نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی

 

تفاوت مشاور حقوقی با وکیل

یکی از سؤالات مهمی که درباره مشاور حقوقی وجود دارد، بررسی تفاوت‌های وی با وکیل است. با توجه به اینکه هر دو این افراد تحصیلات مشابهی دارند، این سؤال پیش می‌آید که استخدام وکیل می‌تواند شرایط بهتری به دنبال داشته باشد یا استخدام مشاور حقوقی گزینه بهتری است. دقت کنید که هرچند تخصص‌های این دو رده شغلی مشابه یکدیگر است اما آنها از نظر شرایط فعالیتی تفاوت‌هایی با هم دارند. مهم‌ترین تفاوت‌های این دو رده شغلی به شرح زیر است:

  • دقت کنید مشاور حقوقی و وکیل هر دو در یک رشته تحصیل کرده‌اند اما وکیل برای رسیدن به این درجه آزمون وکالت را نیز پشت سر گذاشته، در حالی که برای مشاور حقوقی چنین آزمونی وجود ندارد.
  • قرارداد مشاور حقوقی با شرکت‌ها معمولاً به‌صورت ساعتی تنظیم می‌شود.
  • حقوق مشاور حقوقی نیز بر همین اساس به‌صورت ساعتی در نظر گرفته می‌شود.
  • دقت کنید که وکلا با دارا بودن پروانه وکالت نمی‌توانند به استخدام سازمان‌ها و یا شرکت‌ها در آیند. در این مواقع لازم است تا پروانه وکالت خود را در مرجع مربوطه موقتاً تودیع نمایند.
  • وکیل می‌تواند در دادگاه با اختیار قانونی موکل خود حاضر شده و کارهای حقوقی موکل خود را پیگیری نماید؛ اما مشاور به جهت نداشتن پروانه وکالت از چنین امری عاجز است.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

استخدام مشاور حقوقی یکی از نیازهای اساسی در دنیای امروز است. هر کسب‌وکاری برای پیش برد اهداف حقوقی خود نیازمند اطلاع از قوانین مربوط دارد که اطلاع از این قوانین نیاز به تحصیلات مربوطه و تخصص خواهد داشت. مشاور حقوقی با داشتن تخصص و تجربه می‌تواند راهنمایی‌های لازم را درباره مسائل حقوقی به کاربران ارائه نماید. در انتها باید بدانید که استخدام بهترین فرد برای این رده شغلی می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است با راهنمایی‌های اشتباه کار بسیار پیچیده شود. همچنین با استفاده از نمونه قرارداد استخدام مشاور حقوقی نیز می‌توانید چالش‌های حقوقی مربوط به این قرارداد را رفع کنید.

کاربرانی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستند می‌توانند در بلاگ حقوقی لامینگو به مقالات مربوطه دسترسی پیدا کرده و اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل نمایند. همچنین در صورت داشتن سؤال حقوقی نیز می‌توانید از انتهای این بخش در قسمت نظرات استفاده کنید. مشاورین ما در کمترین زمان ممکن راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه خواهند کرد.

3
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

3 دیدگاه