همه چیز درباره اتاق بازرگانی و نکات ارزنده آن

3 سال پیش
مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

اتاق بازرگانی یکی از بحث‌های داغ این روزها است که به شدت مورد توجه همگان قرار گرفته است. از طرفی افراد زیادی کنجکاو هستند تا دریابند که چگونه می‌توان کارت عضویت دریافت کرد. اصلاً کارت عضویت اتاق بازرگانی به چه معنا است. برخی این سؤال در ذهنشان است که مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی تا چه اندازه مفید است؟ آیا می‌شود از افراد متخصص و متبحر کمک گرفت؟ در این مقاله قصد داریم به همه سؤال‌های شما پاسخ دهیم و اتاق بازرگانی را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهیم.

برای رسیدن به اهداف و موقعیت‌های دلخواه گاهی لازم است که از مشاوره‌ای بهره برد. افرادی که در این حیطه تخصص دارند بهترین فرد به عنوان راهنما هستند. موردی که وجود دارد این است که چگونه می‌توان این افراد متخصص و متبحر در مشاوره را پیدا کرد. تیم حقوقی لامینگو با اعضای مجرب در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. اگر قصد دارید فردی را برای مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی انتخاب کنید وکلا و مشاورین لامینگو بهترین گزینه هستند.

در ادامه قصد داریم در مورد اتاق بازرگانی مسائل زیادی را باز کنیم و درباره آنها صحبت کنیم. اگر به این مباحث علاقه‌مندید در ادامه مقاله با ما باشید. چرا که قصد داریم اطلاعات زیادی را در این خصوص به شما عزیزان انتقال دهیم.

 

دریافت مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

اتاق بازرگانی چیست؟

اتاق بازرگانی یک مؤسسه غیرانتفاعی است که تشکیل شده از بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن. این اتاق دارای شخصیت‌ حقوقی و استقلال مالی است که همگی در راستای یک هدف حرکت می‌کنند. این اتاق اهداف مهم و مختلفی را دنبال می‌کند که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

جالب است بدانید اولین اتاق تجارت ایران در سال 1305 شمسی در تهران برگزار شد. سپس در سال 1309 طبق قوانین موجود به تصویب رسید. البته به موازات اتاق بازرگانی اتاق صنایع و معادن هم تشکیل شدند که بعد از مدتی اتاق کشاورزی هم به آنها اضافه شد. اتاق بازرگانی که در ایران وجود دارد در حال حاضر بیشتر از 20 هزار عضو دارد. تمامی افرادی که قصد شرکت در انتخابان را دارند می‌بایست دارای کارت عضویت بازرگانی و هم چنین سه سال سابقه فعالیت در زمینه اقتصادی باشند.

 

اطلاعات بیشتر در: تعریف دقیق اتاق بازرگانی چیست؟

 

کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی مجوزی است که به اشخاص حقیقی و حقوقی طبق ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات داده می‌شود. با دادن این مجوز به فرد که توسط مجلس شورای اسلامی است اجازه داده می‌شود که به امر صادرات و واردات بپردازد. در غیر این صورت و نداشتن مجوز که همان کارت بازرگانی است وی نمی‌تواند نسبت به صادرات و واردات اقدام کند. اگر به این امر بپردازند قطعاً مطابق با قوانین و مقررات با وی برخورد می‌شود.

لازم است بدانید که کارت بازرگانی در زمان ترخیص کالای وارداتی و هم چنین مراحل مقدمات واردات موردنیاز است. این کارت که مجوز صادرات و واردات است می‌تواند به اسم شخص حقیقی و یا حقوقی صادر شود. البته در این حین فردی که دارای کارت بازرگانی حقیقی است نمی‌تواند کارت بازرگانی حقوقی داشته باشد. کارت بازرگانی حقوقی به نام مدیرعامل شرکت‌های متقاضی صادر می‌شود. در مقابل کارت بازرگانی حقیقی به نام فرد درخواست‌کننده ثبت خواهد شد.

به هر صورت داشتن این کارت برای افرادی که در زمینه صادرات و واردات هستند از اهمیت بالایی برخوردار است. البته همان‌طور که گفته شد گرفتن این کارت قوانین و مقرراتی دارد که در زمان صدور می‌بایست رعایت شود.

 

مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

چگونه رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران انتخاب می‌شود؟

بر اساس ماده 17 قانون اتاق بازرگانی هر بخش دارای تعداد مشخصی است. البته این تعداد طبق قانونی که وجود دارد مشخص می‌شود و با تغییر قانون تعداد اعضا هم عوض می‌شود. اعضا هیئت رئیسه اتاق ایران 7 نفر و در هر کدام از شهرستان‌ها هم میزان اعضا 5 نفر است. این افراد که در اولین جلسه هیئت نمایندگان انتخاب می‌شوند به مدت 4 سال ماندگار خواهند بود. در ادامه ارکان اتاق ایران و شهرستان‌ها را نام می‌بریم.

ارکان اتاق ایران که به موجب ماده 6 قانون اتاق بازرگانی مشخص شده است، به شرح زیر است:

شورای عالی نظارت، هیئت نمایندگان، هیئت رئیسه، دبیر کل

ارکان اتاق شهرستان‌ها که به موجب ماده 7 قانون اتاق بازرگانی مشخص شده است به صورت:

هیئت نمایندگان، هیئت رئیسه

 

فعالیت‌های اتاق بازرگانی چیست؟

ارائه نظرات مشورتی به قوای سه‌گانه و همکاری با دستگاه‌های اجرایی

تشکیل نمایشگاه‌های داخلی و خارجی

کوشش برای شناسایی بازار کالاهای صادراتی ایران

صدور کارت عضویت و کارت بازرگانی برای فعالان اقتصادی کشور

بررسی و حکمیت در مورد مسائل بازرگانی داخلی و خارجی اعضاء از طریق مرکز داوری اتاق

ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگانان و صاحبان صنایع، معادن و کشاورزی

برقراری ارتباط با اتاق‌های بازرگانی سایر کشورها

برگزاری دوره‌های کاربردی در رشته‌های بازرگانی، صنعتی، معدنی و خدماتی

تشکیل اتاق‌های مشترک با کشورهای همسایه و قابل مذاکره

تشویق و ترغیب سرمایه‌گذاری داخلی در امور تولیدی

ایجاد و اداره مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی

ساماندهی اتحادیه‌های صادراتی و وارداتی و سندیکاهای تولیدی و خدماتی

تأیید اعتبار گواهی مبدأ که تضمین کننده اعتبار کیفیت و مشخصات کالاهای صادراتی است

 

مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

اختیارات اتاق بازرگانی در چه موردهایی است؟

ایجاد هماهنگی بین افراد تشکیل دهنده اتاق بازرگانی که شامل بازرگانان، صاحبان معادن و صنایع می‌شود.

مشورت در مورد مسائل اقتصادی کشور از دیدگاه‌های مختلف

برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در داخل و خارج از کشور

ارتباط با اتاق‌های بازرگانی در کشورهای دیگر و تلاش برای ایجاد اتاق مشترک

تشویق سرمایه گذاری داخلی در کارهای تولیدی

صدور کارت عضویت طبق قانون و مقررات اتاق بازرگانی ایران

تشکیل اتحادیه صادراتی و وارداتی

برگزاری دوره‌های کاربردی و آموزشی در حوزه‌های بازرگانی صنعتی و معدنی با توجه به نیاز کشور

تشکیل اتاق‌های مشترک با کشورهای همسایه و هم چنین هماهنگی با سازمان‌های مرتبط

تلاش در جهت بررسی و حکمیت در مورد مسائل بازرگانی داخلی و خارجی اعضاء و سایر متقاضیان

ایجاد و اداره مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی به منظور انجام وظایف و فعالیت‌های اتاق

 

اطلاعات بیشتر در: وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی در ایران چیست؟

 

مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی چیست؟

از آنجایی که اتاق بازرگانی یکی از مؤسسه‌های مهم و حیاتی به شمار می‌رود. امروزه بحث‌های زیادی در این خصوص شکل می‌گیرد. از طرفی افراد نیاز به مشاوره در حوزه بازرگانی، صنایع و معادن دارند تا راه به درستی به آنها نشان داده شود. پیدا کردن افرادی که در این زمینه دارای اطلاعات باشند چندان کار راحتی نیست. هم چنین نمی‌توان به دانش و سواد هر کس در زمان گرفتن مشاوره تکیه کرد.

گرفتن مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی نه تنها گاهی اوقات لازم بلکه ضروری است. افرادی که در تیم لامینگو فعالیت می‌کنند دارای تجربه در زمینه مشاوره حقوقی هستند و می‌توانند راه مناسب را برای شما به نمایش بگذارند. از این رو پیشنهاد می‌کنیم در صورت نیاز با اعضای تیم در تماس باشید تا مشاوره حقوقی موردنیاز خود را دریافت کنید.

فراموش نکنید که اگر در زمینه اتاق بازرگانی و موارد مرتبط با آن اطلاعاتی را ندارید. در عین حال می‌بایست در این حوزه فعالیت کنید و یا اقداماتی را انجام دهید، از افراد مجرب کمک بگیرید. چرا که این افراد می‌توانند شما را در مسیر درست هدایت کرده و در نهایت به هدف مورد نظر نزدیک کنند.

 

مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

تفاوت بین کارت عضویت و کارت بازرگانی در چیست؟

اولین تفاوتی که در این دو کارت دیده می‌شود مرتبط با صادرات و واردات است. در واقع افرادی که دارای کارت بازرگانی هستند می‌توانند نسبت به صادرات و واردات اقدام نمایید. اما کارت عضویت بازرگانی از این ویژگی برخوردار نیست و نمی‌تواند در زمینه صادرات و واردات دخیل باشد؛ بنابراین افرادی که قصد انجام این اقدام را دارند می‌بایست از شرکت‌ها یا افرادی که از این کارت بازرگانی برخوردار هستند کمک بگیرد.

از دیگر تفاوت‌های کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی در جهت اظهارنامه مالیاتی است. فرد می‌بایست جهت دریافت کارت بازرگانی اظهارنامه مالیاتی تحویل دهد. هم چنین کد اقتصادی خود را که از قبل برای دریافت آن اقدام کرده است تحویل دهد. به این صورت در نهایت می‌تواند زمانی که نیاز به تسویه حساب مالیاتی است سریعاً اقدام کند.

برای دریافت کارت بازرگانی در صورت داشتن سمت مدیر دولتی یا فعال در شرکت‌های خصوصی محدودیتی وجود نخواهد داشت. البته این مورد تا زمانی صدق خواهد کرد که شرایط ویژه‌ای وجود نداشته باشد و شرایط خاصی پیش نیاید.

دیگر تفاوتی که در این دو نوع کارت دیده می‌شود مرتبط با تعداد دفعات قابل اخذ است. در واقع برای دریافت کارت بازرگانی شخص حقیقی و حقوقی تنها یک بار می‌تواند اقدام کند. به همین منظور می‌بایست یک بار به صورت شخصی و بار دیگر به صورت نماینده یک شرکت برای دریافت آن اقدام کند.

از طرفی افرادی که دارای پرونده‌های قضایی هستند و مرتکب جرم و جنایتی شده‌اند امکان صدور کارت بازرگانی به عنوان مدیر عامل ممکن نیست.

شخصی که ایرانی تبار نیست در صورتی می‌تواند نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام کند که در میان کشور مبدأ و مقصد که کشور زادگاه و ایران است رابطه اقتصادی و تجاری وجود داشته باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن نهایی

اتاق بازرگانی یک مؤسسه غیرانتفاعی است که میان افراد بازرگانی و صاحبان صنایع و معدن تشکیل شده است. این اتاق دارای قانون و مقرراتی است که هر شخص نمی‌تواند در آن حضور داشته باشد. تمامی استان‌های ایران از اتاق بازرگانی برخوردار هستند. پس هر فرد به منظور انجام امور مرتبط با اتاق بازرگانی می‌تواند به اتاق بازرگانی موجود در استان خود مراجعه کند. از طرفی افرادی که در این اتاق عضو هستند دارای شرایطی هستند که همان موارد باعث انتخاب آنها شده است.

در این مقاله به اختیارت اتاق بازرگانی، تفاوت کارت بازرگانی و کارت عضویت، اهداف اتاق بازرگانی، مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی، کارت بازرگانی و … پرداختیم. در نهایت اگر نیاز به اطلاعات بیشتر هستید می‌توانید پرسش‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید تا در اولین فرصت به آنها پاسخ داده شود. فراموش نکنید که برای دریافت اطلاعات بیشتر به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کرده و مقالات مختلف و به روز را مطالعه فرمایید. امیدواریم مطالب خوانده شده در جهت بهبود و افزایش اطلاعات شما دخیل واقع شده باشد.

4
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

4 دیدگاه