تفاوت اساسی کارت عضویت اتاق بازرگانی با کارت بازرگانی چیست؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

تاجرانی که در حوزه اقتصادی فعالیت دارند درصددند که در اتاق بازرگانی عضو شوند، زیرا از طریق عضو شدن و دریافت کارت معتبر می‌توانند به صادرات و واردات بپردازند. برخی از افراد که تازه می‌خواهند وارد این حوزه شوند نمی‌دانند کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی چیست. از این رو تصمیم گرفتیم در این مقاله درباره تفاوت کارت عضویت اتاق بازرگانی و کارت بازرگانی صحبت کنیم. اگر فکر می‌کنید این مطالب می‌تواند برای شما مفید باشد در ادامه مقاله با ما باشید. در ضمن فراموش نکنید که دریافت مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی می‌تواند برای شما مفید باشد.

قبل از اینکه به تفاوت میان این دو کارت بپردازیم لازم است بگوییم که گاهی اوقات دریافت کمک از افراد متخصص نه تنها لازم، بلکه ضروری است. تیم حقوقی لامینگو با دارا بودن وکلای پایه یک دادگستری و همچنین مشاورین مجرب به صورت تخصصی در حال فعالیت است. بنابراین اگر در امور خود احساس کردید که به افراد متخصص در حوزه حقوقی نیاز دارید، می‌توانید از تیم لامینگو کمک بگیرید.

 

دریافت مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

تعریف کارت عضویت اتاق بازرگانی

کارت عضویت اتاق بازرگانی، کارتی است که با کارت بازرگانی متفاوت بوده و تاجران می‌توانند از شعب اتاق بازرگانی در تهران یا شهرستانی که در آن اقامت دارند، آن را اخذ کنند.

برای دریافت این کارت فرد می‌بایست به صورت درخواست الکترونیکی در مرجع اتاق بازرگانی درخواست خود را ثبت کند. معمولاً مدت زمان مورد نیاز برای اخذ این کارت به صورت میانگین یک ماه است.

 

این مطلب را بخوانید: همه چیز درباره اتاق بازرگانی و نکات ارزنده آن

 

تعریف کارت بازرگانی

کارت بازرگانی، کارتی است که از طرف اتاق بازرگانی برای افراد صادر می‌شود، باید دقت داشت که تفاوت چندانی در کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی وجود ندارد. در واقع مزیت‌های اصلی این دو یکی هستند اما در موارد جزئی تفاوت‌هایی دارند؛ برای مثال انجام امور تجاری نسبت به برخی از کالاهای خاص که توسط اتاق بازرگانی مشخص می‌شوند، تنها به کارت بازرگانی حقوقی تعلق دارند، البته لازم است بدانید که در زمان‌های خاص این کالاها توسط اتاق بازرگانی تغییر می‌کنند.

از طرفی کارت بازرگانی حقوقی در جوامع بین‌المللی از اعتبار بیشتری برخوردار است، به همین خاطر برخی از فعالیت‌ها تنها برای دارندگان کارت بازرگانی حقوقی مجاز است. پس قبل از انتخاب نوع کارت می‌بایست به اهداف و فعالیت‌های خود توجه کنید.

 

مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

تفاوت کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی

کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

صادرات و واردات

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی در صادرات و واردات است. لازم است بدانید که تنها با داشتن کارت بازرگانی می‌توانید به صادرات و واردات بپردازید. در حالی که کارت عضویت اتاق بازرگانی به هیچ عنوان نمی‌تواند در چنین اقدامی شما را یاری کند.

ثبت برند انگلیسی یا لاتین

همان‌طور که می‌دانید برای ثبت یک برند انگلیسی نیاز است که نسبت به اخذ مجوز اقدام کنید. این مجوز می‌تواند کارت عضویت یا کارت بازرگانی باشد. در صورتی که در این دو تفاوت کوچکی دیده می‌شود. شما با داشتن کارت عضویت تنها می‌توانید در به ثبت رساندن یک برند اقدام کنید. در صورتی که با کارت بازرگانی امکان به ثبت رساندن دو الی سه برند انگلیسی وجود دارد.

کد اقتصادی

دیگر تفاوتی که در این دو کارت وجود دارد مرتبط با الزامی بودن کد اقتصادی برای دریافت کارت بازرگانی است. برای دریافت کارت بازرگانی، شخص می‌بایست نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و ارائه کد اقتصادی اقدام کند. در صورتی که در اخذ کارت عضویت به هیچ عنوان به چنین پارامتری نیاز نیست.

 

مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

نکات مهم در خصوص کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی

حداقل زمان موردنیاز برای دریافت و اخذ کارت بازرگانی 30-40 روز کاری است.

افرادی که در شرکت‌های خصوصی در حال فعالیت هستند و یا به عنوان مدیر دولتی فعال هستند، برای دریافت کارت بازرگانی دارای محدودیت نیستند البته در صورتی که دارای شرایط خاص نباشند.

از دیگر موارد مهم درباره کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی آن است که افراد حقیقی و حقوقی تنها یک بار می‌توانند نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند و در صورتی می‌توانند بیش از یک بار نسبت به دریافت آن اقدام نمایند که یک بار به صورت حقیقی و بار دیگر به عنوان نماینده یک شرکت اقدام کنند.

افرادی که دارای سابقه کیفری هستند و یا حکم جرم آنا علنی شده است امکان دریافت کارت بازرگانی به عنوان مدیر عامل را ندارند.

افرادی که در نهادهای دولتی فعالیت داشته‌اند و یا اینکه در یک شرکت تجاری و تعاونی فعالیت دارند نمی‌توانند به عنوان مدیر عامل نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند.

برای دریافت کارت بازرگانی حتماً نیاز به داشتن شرکت نیست، چرا که کارت بازرگانی برای شخص حقیقی نیز صادر می‌شود.

برای دریافت کارت بازرگانی نیاز به کد اقتصادی است. درواقع یکی از شرایط لازم اخذ کارت دارا بودن کد اقتصادی است.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن نهایی

در این مقاله سعی کردیم با زبان ساده و روان نسبت به تفاوت‌های کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی بپردازیم. همان‌طور که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم این دو کارت در انجام صادرات و واردات، امکان ثبت برند انگلیسی و الزامی بودن کد اقتصادی برای دریافت کارت بازرگانی تفاوت دارند.

امیدواریم توانسته باشیم تفاوت این دو کارت را به طور روشن به شما خواننده عزیز منتقل کرده باشیم. در نظر داشته باشید که در این امور گاهی نیاز به مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی است. فراموش نکنید که برای دریافت اطلاعات بیشتر و خواندن مقاله‌های حقوقی به‌روز به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. در نهایت نظرات، پیشنهادها و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید. در ضمن اگر احساس می‌کنید که برای انجام امور حقوقی خود نیاز به کارشناس و مشاور متخصص دارید با تیم لامینگو در تماس باشید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه