وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی در ایران چیست؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

اتاق بازرگانی نهادی است که تشکیل شده از تاجران، بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن است. این افراد در کنار یکدیگر هدف خاصی را دنبال می‌کنند و از طرفی دارای قوانین و مقررات خاصی هستند. سؤالی که برای برخی از افراد وجود دارد مرتبط با وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی است. از همین رو قصد داریم در این مقاله در این خصوص و همچنین درباره اهمیت دریافت مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی صحبت کنیم. اگر فکر می‌کنید این مباحث می‌تواند برای شما اثربخش و مفید باشد در ادامه مقاله با ما باشید.

در انجام برخی امور مانند گرفتن کارت عضویت بازرگانی نیاز است که از افراد متخصص و متبحر حقوقی کمک گرفت، از این رو بهره بردن از مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی بهترین انتخاب است. اعضای تیم لامینگو با متخصصان مجربی که در زمینه حقوقی دارد می‌تواند بهترین خدمات را به شما عزیزان ارائه دهد. در صورت تمایل می‌توانید با اعضای تیم در تماس باشید و مشاوره موردنیاز را دریافت کنید.

 

دریافت مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

اتاق بازرگانی چیست؟

اتاق بازرگانی نهادی است که تشکیل شده از اشخاص مختلف با سمت‌های متعدد است و دولت اختیارات زیادی را به این نهاد داده است که همه افراد حاضر در آن با هم در راستای یک هدف حرکت می‌کنند. جالب است بدانید که اولین اتاق بازرگانی ایران در 16 مهر 1305 شمسی تشکیل شد و به موازات اتاق بازرگانی اتاق معادن و صنایع هم شکل گرفت.

همه چیز درباره اتاق بازرگانی و نکات ارزنده آن

 

وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی

اتاق بازرگانی ایران دارای وظایف و اختیاراتی است که همگی در یک چارچوب قانونی قرار دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

_ارائه نظر مشورتی در مورد مسائل اقتصادی کشور اعم از بازرگانی، صنعتی و معدنی

_ارتباط با اتاق بازرگانی سایر کشورها و تشکیل اتاق‌های مشترک و کمیته‌های مشترک با آن‌ها بر اساس سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران

_ایجاد هماهنگی بین بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن به منظور پیشبرد اهداف

_همکاری با دستگاه‌های اجرایی و سایر مراجع ذی‌ربط به منظور اجرای قوانین و مقررات مربوط به اتاق

_تشکیل نمایشگاه‌های تخصصی و بازرگانی داخلی و خارجی با کسب مجوز از وزارت بازرگانی

_کوشش در راه شناسایی بازار کالاهای صادراتی ایران در خارج از کشور

 

مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

_شرکت در سمینارها و کنفرانس‌های مربوط به فعالیت‌های بازرگانی، صنعتی، معدنی و کشاورزی

_ایجاد و اداره مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی به منظور انجام وظایف و فعالیت‌های اتاق بازرگانی

_صدور کارت عضویت طبق قانون و مقررات موجود و همچنین تکمیل مدارک صدور کارت بازرگانی

_برگزار کردن دوره‌های کاربردی در رشته‌های مختلف بازرگانی، صنعتی، معدنی و خدماتی متناسب با احتیاجات کشور

_تشکیل اتاق‌های مشترک و موردنیاز با کشورهای دوست با هماهنگی وزارت بازرگانی و امور خارجه

 

کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی، یک نوع مجوزی است که از طرف اتاق بازرگانی به فرد متقاضی داده می‌شود. فرد دارنده می‌تواند با استفاده از این کارت به صادرات و واردات و انجام سایر امور تجاری و بازرگانی بپردازد.

افرادی که قصد انجام مراحل مقدماتی واردات را دارند و همچنین افرادی که در مرحله ترخیص کالای وارداتی فعالیت می‌کنند، نیاز است که دارای کارت بازرگانی باشند. لازم به ذکر است که کارت بازرگانی با کارت عضویت تفاوت دارد. در واقع هریک از آنها در جهت اموری خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی

 

دریافت کارت بازرگانی نیازمند چه شرایطی است؟

دریافت کارت بازرگانی همانند دیگر امور نیازمند طی فعالیت‌های اداری و پیچیده‌ای است. در ابتدا می‌بایست به سایت مربوط به دریافت کارت بازرگانی مراجعه کرد و ثبت‌نام‌های اولیه را انجام داد. فراموش نکنید که برای دریافت کارت بازرگانی می‌بایست فرم‌های مرتبط را پر کرده و اطلاعات بازرگانی شرکت یا مؤسسه خود را به اتاق تحویل دهید. اگر در این خصوص اطلاعات زیادی ندارید و گمان می‌کنید در انجام امور دچار مشکل می‌شوید بهتر است از مشاوره حقوقی اتاق بازرگانی استفاده کنید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن نهایی

در این مقاله به اختیارت و وظایف اتاق بازرگانی پرداختیم. همان‌طور که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم وظایف و اختیارات این نهاد دارای چارچوب و ضوابط خاصی است. وظایف اتاق بازرگانی شامل ارائه نظر مشورتی در مورد مسائل اقتصادی کشور، ایجاد هماهنگی بین بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن، برگزاری دوره‌های کاربردی در رشته‌های مختلف بازرگانی و صنعتی و معدنی، تشکیل اتاق‌های مشترک و موردنیاز با کشورهای مختلف و … است.

اگر احساس می‌کنید در زمینه حقوقی نیاز به مشاوره و یا دریافت خدمات دیگر دارید با اعضای تیم لامینگو توسط راه‌های ارتباطی که قرار داده شده است، در تماس باشید. فراموش نکنید که به بلاگ حقوقی لامینگو سر بزنید و از مقاله‌های به‌روز و معتبر بهره‌مند شوید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه