همه آنچه که درباره نمونه قرارداد کار موقت باید بدانید

قرارداد کار موقت

وقتی از قراردادهای کاری صحبت می‌کنیم عمدتاً به قراردادهای استخدامی اشاره داریم. قراردادهایی که نهایتاً منجر به ایجاد رابطه کارگر و کارفرما می‌شوند و قوانین کار بر این رابطه استخدامی حکم‌فرما خواهد بود.در میان انواع قراردادهای کاری یا استخدامی شاید بتوان پرطرفدارترین و رایج‌ترین آن‌ها را نمونه قرارداد کار موقت یا همان قرارداد استخدام موقت دانست.

 

نمونه قرارداد کار موقت چیست؟

در قراردادهای کار موقت تاریخ شروع و خاتمه قرارداد در همان ابتدای همکاری در قرارداد مندرج می‌شود و مهم‌ترین پیامدی که این تعیین تاریخ به همراه دارد این است که کارفرما نمی‌تواند در این بازه زمانی قرارداد را فسخ کند مگر در صورت حصول شرایط ماده 27 قانون کار. ماده 27 قانون کار بیان می‌دارد که کارفرما در صورت قصور کارگر و نقض آیین‌نامه‌های کتبی کارگاه توسط ایشان و پس از اخطار کتبی به ایشان، می‌تواند در صورت جلب رضایت شورای اسلامی کارگاه‌ها نمونه قرارداد کار موقت را پیش از فرارسیدن موعد آن فسخ کند.

دانلود رایگان قرارداد کار موقت

قراردادهای کار موقت قابلیت تبدیل‌شدن به قرارداد دائمی در صورت تکرار را ندارند. یعنی اگر مدت قرارداد کار موقت شما به اتمام رسیده باشد و شما مانند گذشته به کار خود ادامه دهید تنها بدین معناست که قرارداد شما با شرایط سابق تجدید شده است.

 

قرارداد کار موقت از منظر قانون چه ویژگی‌هایی دارد؟

 

قراردادهای دائم می‌تواند به قرارداد کار موقت تبدیل شود اما باید توجه داشته باشید که برای این امر رضایت کارگر اجباری است و درصورتی‌که برخلاف میل کارگر، قرارداد کار دائم به قرارداد کار موقت تبدیل شود غیرقانونی است.

در نمونه قرارداد کار موقت کارفرما نمی‌تواند از حداقل‌های مشخص‌شده در قانون کار عدول کند. یکی از این موارد قانونی که باید قطعی و صد در صد اجرا شود ساعات قانونی کار است. ساعت مجاز برای فعالیت کارگران 44 ساعت در هفته است که کارفرما نمی‌تواند بیشتر از این میزان کارگر را اجبار به کار کند اما می‌تواند کمتر از این مقدار ساعات با کارگر توافق کند.

یکی دیگر از مواردی که حتماً باید در نمونه قرارداد کار موقت رعایت شود رعایت پرداخت حقوق و مزایا بر اساس حداقل مشخص‌شده در هرسال توسط هیئت دولت است. درواقع پایه حقوق افراد می‌تواند از مقداری که هرساله توسط هیئت دولت مطرح می‌شود و به‌عنوان پایه حقوق شناخته می‌شود کمتر باشد. همچنین پرداخت حق خواربار و مسکن هم به کارگران از الزامات دیگر قانون کار است.

شاخص قانونی دیگری که رعایت آن در روابط استخدامی ضروری است و نمی‌توان برخلاف آن توافق کرد بیمه است. هیچ کارفرمایی محق نیست که کارگر خویش را بیمه نکند حتی اگر آن کارگر خود راضی به این شرط باشد و درهرصورت قابل‌پیگیری است.

نمونه قرارداد کار موقت خود را بسازید.

از مسائل دیگری که در قراردادهای کار موقت به آن پرداخته می‌شود مبحث مربوط به سنوات است. پایه سنوات درواقع مبلغی است که به کارگرانی که بیش از یک سال سابقه کار داشته باشند و یا مدتی بالغ‌بر یک سال از آخرین دریافت پایه سنوات توسط آن‌ها گذشته است تعلق می‌گیرد و این میزان در هرسال تفاوت دارد و هرساله توسط شورای عالی کار تصویب و اعلام می‌شود.

مطلب پیشنهادی: در ادامه 10 اشتباه رایج در قرارداد استخدام موقت که باید از آن اجتناب کنید را بخوانید.

معمولاً در قراردادهای کاری کارفرما از کارگر مبلغی را در قالب سفته تحت عنوان ضمانت دریافت می‌کند. اگر به‌عنوان کارگر دریک قرارداد مجبور به تحویل سفته بابت ضمانت شدید حتماً در سفته مذکور درج نمایید که این سفته بابت قرارداد شماره ……. و از بابت ضمانت تحویل داده می‌شود و اگر قرارداد را با نماینده کارفرما امضا می‌کنید حتماً سفته را به نام شخص خود کارفرما صادر نمایید نه نماینده ایشان.

چنانچه شما کارفرما هستید و از کارگرتان سفته بابت ضمانت دریافت می‌کنید توجه داشته باشید که هیئت تشخیص اداره کار بدوا به این مسائل ورود نمی‌کند و شما باید برای دریافت خسارت خود و به اجرا گذاشتن ضمانت مذکور دعوای حقوقی مطرح نمایید.

کانال تلگرام لامینگو

نمونه قرارداد کار موقت تنها یک مورد از قراردادهای کاری یا استخدامی ماست که در قانون کار به آن اشاره‌شده است. همان‌طور که از تحلیل عملکرد بسیاری از کارگران و کارفرمایان برمی‌آید بسیاری از آن‌ها به حقوق و تکالیف خود آشنا نیستند و در بسیاری موارد این عدم آگاهی از قوانین عواقب بدی را برجای گذاشته است. چه بسیار مواردی که کارگران به دلیل ناآگاهی از حقوق مسلم خود، از اقامه دعوا نزد مراجع ذیصلاح امتناع کرده‌اند و حقوق آن‌ها مغفول مانده است.

خوشبختانه قانون کار یک قانون حمایتی در جهت حمایت از حقوق قشر ضعیف‌تر یا همان کارگران است و در غالب موارد حق را به طبقه کارگر داده است. شما می‌توانید در مسیر اختلافات کارگری-کارفرمایی خود با بهره‌گیری از تجربه و تخصص مشاوران حقوقی مطمئن‌تر قدم بردارید.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مژگان ابوطالبی

دیدگاه شما

یک دیدگاه