مراحل چگونگی ثبت شرکت
مراحل ثبت شرکتها با توجه به نوع شرکت، متفاوت است. البته مزایای ثبت شرکت بر کسی پوشیده نیست. شما ابتدا باید از بین شرکتهای قابل ثبت در ایران، گزینه مناسب و مورد نیاز خود را انتخاب کنید. سپس بر اساس آن پیشنیازهای ثبت شرکت مورد نظر را فراهم نموده و بعد از آن مراحل ثبت شرکت را طی کنید.
پیشنیازهای متفاوت انواع ثبت شرکت
اگر شرکت از نوع سهامیخاص باشد، برای ثبت آن لازم است حداقل شرکا 3 نفر، حداقل سرمایه 100000 ریال و حداقل اعضای هیئت مدیره آن 3 نفر باشد.
در شرکت با مسئولیت محدود هم لازم است حداقل شرکا 2 نفر، حداقل سرمایه 100000ریال و حداقل اعضای هیئت مدیره 1نفر باشد.
برای ثبت شرکت دانش بنیان، شرکت سهامی خاص مناسبتر است و حداقل 2 نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت باید مدرک کارشناسیارشد به بالا داشته باشند یا عضو هیئت علمی دانشگاه باشند یا اختراعی از خود به ثبت رسانده باشند.
ارائه گواهی پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تأسیس در آنجا باز شدهاست، در هنگام ثبت الزامی است. همچنین در صورتی که قسمتی از سرمایه شرکت غیرنقدی باشد مثل: اموال منقول و غیرمنقول، ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری و اصل سند مالکیت الزامی است.
مرجع ثبت شرکت
مرجع ثبت شرکتها در تهران یکی از دوایر اداره ثبت اسناد و املاک یعنی«اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی» است. در خارج از تهران نزدیکترین اداره ثبت اسناد و املاک به مرکز اصلی شرکت و در نقاطی که اداره ثبت اسناد وجود ندارد، دفترخانه اسناد رسمی و اگر مرجع مذکور وجود نداشته باشد، دفتر دادگاه محل است.
مراحل ثبت شرکت
- در مرحله اول به سایت اداره کل ثبت شرکتها مراجعه کنید. با پر کردن فرم اظهارنامه، اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید. این اطلاعات شامل موارد زیر است:
- اطلاعات هویتی اعضای هیئت مدیره
- اساسنامه شرکت
- آدرس شرکت و کدپستی آن: برای ثبت شرکت لازم است آدرس دقیق و مشخص از مکان تجاری ارائه شود. ولی در ابتدا برای شروع مراحل ثبت، ارائه آدرس منزل کافی است. البته با انقضای دو ماه از زمان ثبتنام باید آدرس یک مکان تجاری را جایگزین کرد.
- انتخاب نام مناسب: افراد مجاز هستند به ترتیب اولویت خود پنج عنوان نامی را در فرم وارد کنند تا یکی از آنها انتخاب شود. نام شرکت نباید مشابه شرکت دیگری باشد. نام شرکت باید معرف ایده و کسب و کار افراد باشد.
پس از آن مدارک لازم را بارگذاری کرده و ثبت نام اولیه را انجام دهید.
- پس از اقدامات فوق، اقدام بعدی برای ثبت، مراجعه به اداره ثبت شرکتها و ارائه مدارک زیر است:
- کپی مدارک شناسایی افراد
- اساسنامه
- دو نسخه از مدارکی که توسط افراد امضاء شده
- گواهی عدم سوءپیشینه کیفری اعضاء
- برگه تأیید نام و برگه رسید پذیرش اینترنتی
- در مرحله بعد با تحویل کامل مدارک، کارشناسان اداره ثبت شرکتها پس از بررسیهای لازم، پیشنویس آگهی ثبت را تنظیم میكنند. بعد از آن این آگهی به منظور “برابر بودن ثبت با سند”، توسط شرکا و رئیس اداره ثبت امضا شود. سپس یک نسخه از آن در اداره ثبت بایگانی شده و نسخه دیگر آن به متقاضی داده میشود که به این سند اصطلاحا “سند ثبت شرکت” گفته میشود.
- در نهایت پس از طی مراحل فوق، براساس ماده 197 قانون تجارت « در ظرف مدت یک ماه از تاریخ ثبت شرکت، خلاصهنامه و منضمات آن توسط اداره ثبت در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و یکی از جراید کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت، با هزینه شرکت متقاضی ثبت، منتشر میشود»
پس از اینکه شرکت به ثبت رسید باید مشخصات شرکت را همراه با مدارک شناسایی آن به سازمان امور مالیاتی و دارایی معرفی کرد تا سالانه مالیاتي كه به آن تعلق میگیرد، پرداخت شود.
برای مطالعه سایر مقالات میتوانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما سوالات و نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما