مزایا و دلایل ثبت شرکت

مزایای ثبت شرکت

امروزه افراد برای کسب موفقیت و افزایش بازدهی فعالیت­‌های کسب­‌وکاری خود، نیازمند اعتمادسازی در مقابل سایرین هستند. یکی از بسترهای اعتمادسازی در عرصه فعالیت­‌های تجاری، تأسیس‌ و ثبت شرکت است.

براساس ماده 195 قانون تجارت ایران « ثبت شرکت­‌ها الزامی است و پس از تأسیس باید به ثبت برسد»

هر شرکت تجاری و خدماتی، زمانی معتبر است و از نظر قانونی رسمیت دارد که به ثبت رسیده باشد. هرچند ثبت شرکت مسئولیت‌­ها و وظایف حقوقی و قانونی زیادی برای صاحبان آن به همراه دارد، ولی اعتبار، مزایا و میزان سود حاصل از ثبت شرکت­‌ها بدون شک بیشتر از ثبت نکردن آن است. در این ادامه چند نمونه از این مزایا و دلایل  ثبت شرکت‌ها را بررسی خواهیم کرد.

دریافت مشاوره حقوقی

ثبت شرکت چه مزایایی دارد؟

 

  • تسهیل انجام معاملات تجاری:

با به ثبت رساندن شرکت و داشتن یک شخصیت حقوقی، انجام دادن هرگونه فعالیت و معاملات تجاری و خدماتی با مزایای بیشتری همراه خواهد بود.

  • شراکت موفق:

بسیاری از افراد در راستای پردازش ایده­‌ها و انجام فعالیت­‌های مشترک­‌شان، قصد شراکت با یکدیگر را دارند. این افراد می­‌توانند با راه‌­اندازی و ثبت شرکت، میزان سهام و حوزه‌­­ی وظایف و تکالیف خود را به صورت دقیق­‌تر مشخص نمایند. از طرف دیگر اطمینان­‌خاطر و پشتیبانی برای آن­ها حاصل می­‌شود تا بتوانند به بهترین وجه با یکدیگر همکاری کنند.

  • جلب اعتماد مشتریان:

به منظور ثبت شرکت، تمامی اطلاعات دقیق افراد و شرکایشان در روزنامه­‌های رسمی و کثیرالانتشار منتشر خواهد شد. این اطلاعات به صورت کلی شامل تاریخ ثبت شرکت، لیست اعضای هیئت مدیره و سمت آن­ها در شرکت، مشخصات افراد دارای امضا­ی مجاز، آدرس قانونی شرکت و زمینه فعالیت شرکت است.

دلایل ثبت شرکت

به موجب این شفاف­‌سازی، تمامی فعالیت­‌های شرکت وجهه قانونی و رسمی پیدا خواهد کرد. از طرف دیگر مشتریان برای گرفتن خدمات و خرید محصولات یا انعقاد قرارداد همکاری، اطمینان بیشتری خواهند داشت. و در نهایت شرکت با انجام معاملات بیشتر، به سود بیشتری خواهد رسید.

  • دریافت حمایت­‌های دولتی

در ایران شرکت‌­ها از طرف دولت حمایت می­‌شوند و از لحاظ گرفتن تسهیلاتی مانند وام، نسبت به اشخاص حقیقی اولویت دارند.

  • پیچیدگی‌­های مربوط به ورشکستی

فرآیند رسیدگی به وضعیت مالی افراد به هنگام ورشکستگی یا انحلال، بسیار پیچیده خواهد شد. طی­‌کردن این فرآیند برای شرکت­‌هایی که ثبت شده­‌اند، هموارتر خواهد بود و آن­ها از مراجع مربوطه رسیدگی بهتری دریافت خواهند کرد.

تنظیم قرارداد سفارشی

  • رسیدگی به تخلفات

ثبت شرکت این امکان را برای دولت فراهم می­‌کند تا رسیدگی و تحقیقات دقیق‌­تری نسبت به شرکت­‌ها و نوع فعالیت آن­‌ها داشته باشند. با بروز تخلف شرکت­ها، رسیدگی و پیگیری­‌های قضایی هم راحت‌­تر صورت می­‌گیرد.

 

چالش‌های ثبت شرکت کدامند؟

با وجود مزایا و منافع زیادی که از ثبت شرکت به صاحبان آن می‌­رسد، تفاوت­‌هایی را هم به دنبال خود ایجاد می‌­کند. این تفاوت‌ها نسبت به حالتی که شرکت ثبت نشده­ به شرح زیر است:

  • مالیات:

یکی از بزرگترین معایبی که ثبت شرکت می‌­تواند داشته باشد، پرداخت مالیات است.

چالش و مشکلات ثبت شرکت

شرکت­‌ها باید هرساله قسمتی از سود خود را با ارائه صورت وضعیت مالی شرکت، به عنوان مالیات به دولت بپردازند. هرچقدر سود سالانه شرکت بیشتر باشد، میزان مالیات تعلق گرفته نیز بیشتر خواهد بود.

  • پرداخت حقوق کارمندان:

از جمله چالش‌های دیگر پس از ثبت شرکت، پرداخت حقوق و بیمه افراد استخدام شده مطابق با قانون است. البته بیمه کارکنان شرکت تماما توسط کارفرما پرداخت نمی‌­شود بلکه مقداری از مبلغ آن از حقوق کارکنان کسر می­‌شود.

 

این نکته را فراموش نکنید که اگر افراد شرکتی را تأسیس کنند ولی اقدام به ثبت قانونی آن نکنند، تبعات قانونی را برایشان به همراه خواهد داشت. مطابق قانون تجارت ایران، علاوه بر پرداخت جریمه توسط مدیران شرکت، در صورتی که این جریان به دادگاه برسد و دادستان تقاضای انحلال شرکت را کند، حکم انحلال شرکت متخلف نیز صادر خواهد شد.

لطفا سوالات و نظرات خود را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید. شما می‌توانید برای مطالعه سایر مقالات به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه دل‌زنده‌دار اباتری
کارشناس حقوقی

دیدگاه شما

2 دیدگاه

  • سجاد صابری
    4 سال پیش

    مطالبتون خیلی کامل هستش فوق‌العاده هست

    • مژگان ابوطالبی
      4 سال پیش

      آقای صابری عزیز بسیار خوشحالیم که مطالب مورد توجه شما قرار گرفته و ممنونیم از این که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید. 😊💐