برای ثبت شرکت در ترکیه چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

ثبت شرکت در ترکیه

 

 

ترکیه یکی از کشوهای نسبتا پیشرفته در جهان است و در چند سال اخیر روند پیشرفت اقتصادی و تجاری را به سرعت طی کرده است. یکی از سیاست‌های کارآمدی که ترکیه در پیش گرفته است، فراهم کردن زمینه برای ثبت شرکت‌های خارجی و جذب سرمایه ‌دار است و سرمایه‌گذاران خارجی به راه‌اندازی کسب و کار و سرمایه‌گذاری در آن کشور تشویق شده‌اند.

اقتصاد رو به پیشرفت ترکیه، برخورداری از بیش از ۲۰ میلیون نیروی جوان و تحصیل‌کرده و آماده به کار، برخورداری از موقعیت جغرافیایی مناسب که به عنوان یک پل ارتباطی با کشورهای اروپایی محسوب می‌شود و امکان داشتن اجازه‌ی اقامت یک‌ساله قبل از راه‌اندازی کسب و کار، دریافت مالیات کمتر از شرکت‌ها نسبت به سایر کشورها و موارد بسیاری دیگر که همه‌ی این‌ها انگیزه‌ی سرمایه‌داران را برمی‌انگیزد که اقدام به ثبت و راه‌اندازی ثبت شرکت و راه‌اندازی کسب و کار در ترکیه کنند. امروزه در ترکیه بیش از ۳۰ هزار شرکت توسط اشخاص خارجی راه‌اندازی شده و مشغول فعالیت هستند.

 

 از مهمترین مزایای ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان

  • ایرانیان برای ثبت شرکت در ترکیه نیازی به مشارکت داشتن و به کارگیری از افراد ترکیه‌ای ندارند. تنها باید یکی از پرسنل شرکت ترک باشد و آن هم حسابدار شرکت است.
  • هزینه‌های ثبت و راه‌اندازی شرکت در ترکیه نسبت به کشورهای دیگر پایین‌تر می‌باشد.
  • صاحبان شرکت در ترکیه موظف به پرداخت مالیات ثابت به دولت ترکیه نیستند، بلکه مالیات آن‌ها براساس درآمدشان محاسبه خواهد شد.
  • ایرانیان با ثبت شرکت در ترکیه از شر محدودیت‌های تحریمی راحت می‌شوند و به راحتی می‌توانند از طریق بانک‌های ترکیه به تمامی بانک‌های دنیا نقل و انتقالات پولی انجام دهند و بسیاری از قطعات و کالاهایی که در ایران امکان صادرات و واردات آن نیست، در ترکیه به راحتی صادر و یا وارد کنند.
  • با ثبت شرکت در ترکیه شرایطی مناسب برای اقامت در ترکیه فراهم خواهد شد؛ چرا که پس از ثبت شرکت در این کشور می‌توان اقامت یک‌ساله کسب کرد و بعد از گذشت ۵ سال، اقامت دائم و پاسپورت ترکیه‌ای گرفت.
  • وجود مرز مشترک کشور ترکیه با ایران و ثبات اقتصادی و سیاسی دو کشور.

دریافت مشاوره حقوقی

 مراحل ثبت شرکت در ترکیه

  1. مشخص کردن محل شرکت
  2. تنظیم اساسنامه شرکت
  3. دریافت فرم‌های مربوطه
  4. گرفتن شماره مالیاتی از اداره دارایی ترکیه
  5. گرفتن تأییدیه اساسنامه شرکت از دفترخانه رسمی ترکیه
  6. ثبت شرکت در اتاق بازرگانی ترکیه
  7. چاپ روزنامه رسمی
  8. گرفتن تأییدیه وکالت‌نامه و نمونه امضاء از دفترخانه رسمی ترکیه
  9. تنظیم فرم اداره دارایی ترکیه
  10. مراجعه به اداره دارایی ترکیه و تحویل فرم مرحله قبل برای بررسی و تأیید این فرم و آدرس دفتر شرکت توسط این اداره
  11. بازرسان اداره دارایی به آدرس شما مراجعه می‌کنند برای تأیید آدرس
  12. گرفتن شماره مالیاتی شرکت بعد از تأیید و بررسی نهایی
  13. گرفتن کارت بازرگانی
  14. تصدیق دفاتر حسابداری
  15. افتتاح حساب بانکی برای شرکت
  16. معرفی کردن یک مشاور مالی رسمی

تمامی مراحل بالا برای ثبت شرکت در ترکیه فقط در ۵ روز کاری انجام می‌شود و سپس بعد از آن یک چهارم سرمایه‌ی شرکت در هنگام تأسیس باید به بانک واریز شده و چند روز در حساب مسدود شود.

ثبت شرکت در ترکیه

مدارک لازم 

اصل پاسپورت هر یک از شرکاء با اعتبار بیش از شش ماه

دو قطعه عکس 4*3 رنگی با زمینه روشن

چند نام انتخابی مناسب برای شرکت

اساسنامه

تعیین درصد سهام هر یک از شرکای شرکت

تعیین مدیر

حداقل سرمایه ۱۰۰۰۰ لیر

 

انواع شرکت چگونه ایجاد می‌شود؟

در مورد انواع شرکت‌های تجاری این مطلب را بخوانید: انواع شرکت‌های تجاری

  شرکت با مسئولیت محدود 

بیش از ۹۰ درصد ایرانیان که در به ثبت رساندن شرکت در ترکیه موفق شده‌اند، شرکت با مسئولیت محدود داشته‌اند. برای ثبت این شرکت  باید تأسیس آن با حضور حداقل یک نفر و حداکثر ۵۵ نفر صورت گیرد. هزینه‌ی لازم برای تأسیس شرکت با مسئولیت محدود هم حدود ۲۱ هزار دلار آمریکا می‌باشد و باید دو حساب ارزی یکی نام شرکت و دیگری به نام مدیر آن افتتاح شود. در این نوع شرکت هر سهامداری با توجه به میزان سهام خود از سود و زیان سهم می‌برد.

در مورد شرکت با مسئولیت محدود این مطلب را بخوانید: همه چیز درباره شرکت با مسئولیت محدود

  شرکت سهامی 

ثبت شرکت سهامی عام نیازمند حضور بیش از ۲۵ نفر سرمایه‌گذار است و شرکت‌هایی با کمتر از ۲۵ نفر سرمایه گذار نیز شرکت‌های سهامی خاص هستند. سهم سهم‌ها در شرکت‌های سهامی عام و خاص یک اندازه هستند، اما هر سهامداری بسته به میزان سرمایه‌اش که سهم بیشتری دارد، میزان سود و زیان او نیز نسبت به سایر سهامداران بیشتر است.

در مورد شرکت سهامی خاص این مطلب را بخوانید: همه چیز درباره‌ی شرکت سهامی خاص

 شرکت تضامنی

شرکتی است که تحت اسم خصوصی بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود و اگر پول شرکت برای پرداخت تمام قروض شرکت کافی نباشد، هر یک از شرکاء مسئول پرداخت می‌باشند.

 شرکت مختلط

در این نوع شرکت یک یا چند نفر شریک، ضامن تمام وام‌ها و دارای سهم‌الشرکه می‌باشند و دیگر شرکاء در مقابل وام شرکت فقط به نسبت سرمایه‌ی خود در شرکت مسئولیت دارند. اشخاص حقیقی نمی‌تواند جزء شرکاء ضامن باشند.

معمولاراه‌اندازی شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص در ترکیه ترجیح داده می‌شود.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مقالات مجله حقوقی ما می‌توانید به لامینگو بلاگ مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه دل‌زنده‌دار اباتری
کارشناس حقوقی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه